GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Γράμμα προς προβληματιζόμενο πολίτη...

Γιάννης Σουλαδάκης . Η χώρα βρίσκεται σε ένα πολύ δύσκολο σταυροδρόμι, στις 17 Ιούνη οι εκλογές, θα δείξουν προς τα πού πρέπει να κινηθεί, σ...

Η χώρα βρίσκεται σε ένα πολύ δύσκολο σταυροδρόμι, στις 17 Ιούνη οι εκλογές, θα δείξουν προς τα πού πρέπει να κινηθεί, σύμφωνα με τις επιλογές πάντα, του κυρίαρχου λαού.
Στις 6 του Μάη, ο δικαιολογημένα θυμωμένος πολίτης, προσδιόρισε με τιμωρητική στάση τις επιλογές του.
Στις 17 του Ιούνη , το ερώτημα δεν είναι πια το πώς θα τιμωρήσει, αλλά το προς τα πού, με ποιους και πως θα περάσει την στενωπό η χώρα, πως θα βρεθεί σε πορεία διεξόδου και πως θα ξαναδεί φως στο βάθος του τούνελ.
Εμείς οι πολίτες, με την στάση και την ψήφο μας, αναλαμβάνουμε πλήρως τις ευθύνες μας για το μέλλον της χώρας και το μέλλον της χώρας, δεν είναι «παίξε γέλασε», δεν είναι «είπα ξείπα», δεν υπάρχει καμιά δικαιολογία, «τώρα τα ξέρουμε όλα»!.
Η κρίση είναι παρούσα, σήμερα, χθες, αύριο.
Ο πολιτικός λόγος, ταυτίζεται με την πολιτική πράξη, το πρόγραμμα και η πρόταση αφορά το άμεσο παρόν και όχι πολιτικούς σχεδιασμούς με μεσοπρόθεσμο η μακροπρόθεσμο ορίζοντα, το πρόβλημα είναι άμεσα παρόν, ζητά άμεσες λύσεις, δεν αναστέλλεται, δεν αποσιωπάται.
Οι πολιτικές δυνάμεις της χώρας, τα κόμματα, κατέθεσαν τις προτάσεις τους.
Το ΠΑΣΟΚ, περισσότερο από ποτέ ώριμο, μιας και αυτό δέχτηκε το κύριο βάρος μια πρωτοφανούς κρίσης, που κατά ένα μέρος ήταν δημιούργημα και δικής του ευθύνης, αλλά ήταν ευθύνη και άλλων, ανασυντάσσει τις δυνάμεις του, για να δώσει την νέα μάχη, για μια νέα προοπτική.
Έχουν γραφεί πολλά για το τι έγινε το 2009, προσωπικά, ήμουν πολύ προβληματισμένος μετά το 2004 και περισσότερο μετά το 2007 στην χώρα, από τον τρόπο διακυβέρνησης της από την Ν.Δ αλλά και από το ΠΑΣΟΚ, είτε σαν Αντιπολίτευση είτε σαν Κυβέρνηση .
Είχα επισημάνει όπως και όπου μπορούσα πολλά πράγματα και βρέθηκα πολλές φορές και σοβαρά προβληματισμένος αλλά και μόνος.
Σήμερα, με την κρίση αξιοπιστίας του πολιτικού λόγου των περισσοτέρων κομμάτων, με τον εύκολο καταγγελτικό η και υβριστικό δήθεν πολιτικό λόγο, η χώρα, βρίσκεται σε βαθύτατη κρίση αξιών.
Ελάχιστοι επισημαίνουν, ότι το πολιτικό πρόβλημα της χώρας, μαζί με το οικονομικό, δεν είναι από μόνα τους αυτοτελή προβλήματα.
Πίσω και από τα δύο υπάρχει τεράστιο πρόβλημα αξιών και αρχών, στο χώρο της οικονομίας, της κοινωνίας, στην αναγκαία συνοχή και αλληλοκατανόηση που πρέπει να διακατέχει μια κοινωνία, για να μπορέσει να προχωρήσει
Το ΠΑΣΟΚ σαφέστατα, διαπερνάται από τα ίδια προβλήματα που διατρέχουν την Ελληνική κοινωνία και οφείλει να τα υπερβεί, για να μπορέσει να δώσει νέες προοπτικές, σε ένα πολύ πιο σύνθετο εθνικό και διεθνές περιβάλλον.
Πολλές φορές βρισκόμαστε σε υπαρξιακή κρίση, του τι πρέπει δηλαδή να κάνουμε, πώς να τοποθετηθούμε.
Πολλές φορές εγώ προσωπικά, έχω κάνει αναδρομές στα 38 χρόνια του ΠΑΣΟΚ, από την 3η του Σεπτέμβρη του 1974, μέχρι σήμερα, προσπαθώ πολλές φορές, κρίνοντας τον εαυτό μου και τους άλλους, να δω την διαδρομή με κριτική σκέψη, επιχειρώντας να δω τα πράγματα αποστασιοποιημένα, από την σκοπιά του μέσου πολίτη και όχι από την θέση του ιδρυτικού μέλους του ΠΑΣΟΚ, που ήταν παρόν την ιστορική μέρα της 3ης Σεπτέμβρη 1974.
Όσο όμως και να σταθώ απέναντι στα 38 χρόνια, δεν μπορώ να εξαφανίσω την καταλυτική παρουσία του ΠΑΣΟΚ, για το καλό του τόπου μας, δεν μπορεί η κρίση των τελευταίων δυόμισι χρόνων, που έχει σοβαρές ευθύνες και το ΠΑΣΟΚ, να διαγράψει μια ιστορία, μια τεράστια προσφορά.
Με προσβάλλει βαθύτατα να κουνούν το δάχτυλο, προσπαθώντας να απαξιώσουν το ΠΑΣΟΚ, διάφοροι «νεόκοποι» του δημόσιου βίου, που με περίσσεια αλαζονεία και αμετροέπεια, έχουν πολύ εύκολες λέξεις στο στόμα, όπως «προδότες», «ψεύτες», «πουλημένοι», «απατεώνες» κλπ και μάλιστα, όταν προφέρονται από δήθεν αριστερές ηγεσίες.
Η αριστερά ποτέ δεν ήταν υβριστής, η διαλεκτική ήταν πάντοτε το όπλο της, βίωσε τραγωδίες και δράματα, απομονώθηκε στο περιθώριο, από τους εθνικόφρονες ως μιάσματα, δεν μπορεί να είναι στην κουλτούρα της αριστεράς, να επιχειρεί να χωρίσει σε μνημονιακούς και αντιμνημονιακούς τους πολίτες, ανάλογα με το τι θα ψηφίσουν στις εκλογές, δηλαδή, να έχουμε τους «εθνικόφρονες αντιμνημονιακούς» και τα «μνημονιακά μιάσματα».
Η αριστερά ενώνει τον λαό, δεν τον χωρίζει, ας θυμηθούμε και λίγο Ρίτσο, «εμείς αδελφέ μου τραγουδάμε, για να ενώσουμε τον κόσμο»…
Σε ότι με αφορά, σ αυτή την κρίσιμη πορεία που βλέπουμε πολλές διαφοροποιήσεις, αλλά και πολύ εύκολες στοχοποιήσεις, θα επιχειρήσω, χωρίς να αποτελεί αυθάδεια, μια προσωπική αναφορά για διάλογο, με την ιστορία του ΠΑΣΟΚ και την προσφορά του, μια συμβολική συζήτηση με ανθρώπους που συνυπήρξαμε πολλά χρόνια και τώρα δεν είναι μαζί μας, από τον Κωστή το Κοντοπόδη, το Γιώργη τον Ψαράκη, τον Μπάμπη τον Γεωργακάκη, τον Αντρέα τον Ντούτσο, την Μαρία την Φαφούτη, τον Στέλιο τον Μπαζιάνα, τον Γιάννη τον Κορωναίο, τον Γιώργο τον Καράτση, μέχρι τον Ανδρέα Παπανδρέου, την Αμαλία Φλέμινγκ, την Μελίνα Μερκούρη, τον Γιώργο Γεννηματά, τον Γιάννη Αλευρά, τον Σάκη Πεπονη και τους χιλιάδες επώνυμους και ανώνυμους….
Συζήτησα λοιπόν νοερά μαζί τους, ανθρώπους με προσφορά και αξιοπρέπεια και η απάντηση που πήρα από όλους, ήταν μία, «συνέπεια», «αυτοσεβασμός», «αξιοπρέπεια».
Τώρα, σ αυτή την νέα μάχη του ΠΑΣΟΚ, κανένας δεν πρέπει να είναι ρίψασπις, θλίβομαι για πολλούς, που τους τίμησε η παράταξη και ο απλός πολίτης, που γυρνάνε τώρα στο ΠΑΣΟΚ κουνώντας το δάχτυλο, σαν να μην συμμετείχαν στην πορεία του, στα σωστά η τα λάθη του.
Όμως είμαι σίγουρος, ότι η μεγάλη δημοκρατική παράταξη, ο πολιτικός κορμός που διαχρονικά έδωσε στη χώρα από τον Χαρίλαο Τρικούπη, τον Ελευθέριο Βενιζέλο, τον Ανδρέα Παπανδρέου, θα θεραπεύσει τα τραύματά της, θα συνεχίσει να είναι παρούσα, ώριμη, ισχυρή, υπεύθυνη και σ αυτή την πορεία, που η πρώτη της μάχη θα δοθεί στις στις 17 του Ιούνη, πρέπει να είμαστε όλοι παρόντες, με συναίσθημα και λογική, σεβασμό για τον πολίτη, για την Ελλάδα.
Σε ότι αφορά την τοποθέτησή μου, από τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Βαγγέλη Βενιζέλο, στην τελευταία τιμητική θέση του ψηφοδελτίου επικρατείας, δεν ερμηνεύεται ως προσωπική δικαίωση, αλαζονική, μακριά από μένα τέτοιες αντιλήψεις, κάθε άλλο, ερμηνεύεται ως δικαίωση εκείνων των εκατοντάδων χιλιάδων, που έχουμε δώσει από κοινού 38 χρόνια, μάχες χαμένες και κερδισμένες, απλά και εγώ, είμαι μια μονάδα, ένα άτομο από αυτούς, τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο.
Η πολιτική είναι και ζωή, δεν είναι κυνισμός, είναι λογική είναι και συναίσθημα…
Ο Γιάννης Σουλαδάκης είναι Υποψήφιος Βουλευτής Επικρατείας ΠΑΣΟΚ

18 σχόλια

  1. Ζήτω η αναπτύξει..Να μην κλαίνε για τον τουρισμό μερικοί μερικοί εεεε...

    ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΔΕΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΣΕ ΜΠΑΡ ΕΠΕΙΔΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΧΡΩΣΤΑΕΙ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ !!!

    Μαλλιά κουβάρια έγινε ένα ολόκληρο μαγαζί χθές στην Χερσόνησο τηςΚρήτης όταν ξέσπασε άγριος καυγάς μεταξύ Ελληνών και Γερμανών.

    Μη βιαστείτε να βγάλετε συμπεράσματα γιατί αυτή τη φορά ο λόγος είναι πέρα από κάθε φαντασία...

    Οι εν λόγω τουρίστες αφού διασκέδασαν και ήπιαν μέχρι πρωίας στο γνωστό μαγαζί της περιοχής, σηκώθηκαν και έφυγαν σαν κύριοι χωρίς να βάλουν κάν το χέρι στην τσέπη.

    Όταν λοιπόν, τους ζητήθηκε να πληρώσουν εκείνοι αρνήθηκαν λέγοντας πως οι Έλληνες είναι εκείνοι που τους οφείλουν χρήματα.

    Τα αίματα δεν άργησαν να ανάψουν και ακολούθησε... έντονος καυγάς με αποτέλεσμα οι Γερμανοί να φύγουν από το χώρο δαρμένοι.

    ΑΥΤΟΥΣ ΤΙ ΛΕΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΒΑΖΩΜΕ ΣΕ ΦΕΡΕΤΡΑ Η ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΡΟΔΟΤΕΣ; ΚΑΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΟΥΝ ΝΑ ΓΑ@@@@ΣΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΜΑΣ ΤΙ ΘΑ ΠΟΥΜΕ ΝΑΙ;;

    ΠΕΣ ΚΑΙ ΕΣΥ ΜΕΓΑΛΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΑΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΟΥΝ ΝΑ ΓΑ@@@@ΣΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΜΑΣ ΤΙ ΘΑ ΠΟΥΜΕ ΝΑΙ;;

    ναι και ευχαριστω θα πουμε,διοτι μας γλυτωνουν,δεν εχουμε γκρινια στο σπιτι..
    στα λεφτα συμφωνω..
    μακαρι να δεχθουνε οι γερμανοι να πληρωθουν σε ειδος..
    να κανουν και κατι οι αχρηστες που βαφουν ολημερις το νυχι..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΡΕ ΚΑΘΗΚΙ ΣΟΥΛΑΔΑΚΗ. ΔΕΝ ΣΟΥ ΦΤΑΝΟΥΝ ΟΤΙ ΕΦΑΓΕΣ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ? ΘΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ? ΔΕΝ ΠΑΣ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΛΕΩ ΕΓΩ ΚΑΛΥΤΕΡΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ερωτηματικά προκαλούν τα στοιχεία που έδωσαν στη δημοσιότητα τα βρετανικά μεσιτικά γραφεία , σύμφωνα με τα οποία, τον τελευταίο μήνα καταγράφεται κατακόρυφη αύξηση των Ελλήνων που αγοράζουν πανάκριβα ακίνητα στο Λονδίνο, ενώ κατά πόδας ακολουθούν Ισπανοί, Ιταλοί και Γάλλοι.

    Μόνο τον τελευταίο μήνα, παρά τη σημαντική άνοδο της στερλίνας έναντι του ευρώ, η ζήτηση από Έλληνες για αγορά ακινήτων στο Λονδίνο έχει αυξηθεί κατά 40%, σύμφωνα με Βρετανούς αναλυτές. Πλέον οι Έλληνες έρχονται πρώτοι από πλευράς αύξησης του ενδιαφέροντος για ακίνητα στην αγγλική πρωτεύουσα, ενώ συγκαταλέγονται μέσα στους top 5 αγοραστές από χώρες της ευρωζώνης.

    Σύμφωνα με το βρετανικό μεσιτικό γραφείο Savills, η αναζήτηση ακινήτων στο Λονδίνο από Έλληνες μέσω Διαδικτύου έχει αυξηθεί κατά 50% σε σχέση με το μέσο όρο των προηγούμενων έξι μηνών.

    Το ερώτημα, βέβαια, που προκύπτει, είναι εύλογο: Ποιοι και πόσοι είναι αυτοί οι Έλληνες που επενδύουν εκατομμύρια ευρώ σε πολυτελή ακίνητα του Λονδίνου, την ώρα που η χώρα τους βουλιάζει; Πάντως, σίγουρα δεν είναι μισθωτοί και συνταξιούχοι..

    ποιοι ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΆΡΑΓΕ!!!! { ΜΗΠΩΣ Ο ΚΟΥΒΕΛΟΣ ΑΣ ΠΟΎΜΕ}

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΑΥΤΟΣ Ο ΓΛΑΡΟΚΕΦΑΛΟΣ ΑΠΟ ΠΟΥ ΒΓΗΚΕ .ΕΙΧΕΣ ΤΟΥΠΕ ΕΚΑΤΟ ΠΑΠΩΝ .ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ ΤΑ ΕΤΟΙΜΑ ΚΑΙ ΒΓΗΚΕΣ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣ ΤΙ. ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΙΖΕΣ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙΣ ΠΟΙΟΙ ΒΡΩΜΟΣΤΟΜΗΔΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΠΛΟΥΤΙΣΑΝ ΤΑ ΤΑΓΑΡΙΑ ΠΟΥ ΗΘΕΛΑΝ ΜΠΕΗΚΗ ΖΩΗ.ΤΑ ΜΕΤΑΞΩΤΑ ΒΡΑΚΙΑ ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΙ ΕΠΙΔΕΞΙΟΥΣ ΚΩΛΟΥΣ. ΕΣΕΙΣ ΕΙΧΑΤΕ ΒΡΑΚΙ ΤΡΥΠΙΟ ΚΑΙ ΨΟΦΙΟΙ ΤΗΣ ΠΕΙΝΑΣ.ΜΟΛΙΣ Η ΨΕΙΡΑ ΦΑΕΙ ΒΓΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΓΙΑΚΑ.ΑΥΤΟΙ ΗΣΑΣΤΑΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ναι κ. Σουλαδακη, κατα την λογικη του 2.45 (ειναι σιγουρος οτι εφαγες, ολοι γιαυτον φαγανε καταλαβες???) θα πρεπει να ελθει τωρα ο Συριζα να γανε και αυτοι. Πως?? τον τροπο θα τους τον δειξουν τα λαμογια που μετακομησαν απο το Πασοκ που ξεβρωμισε. Δεν σχολιαζω βεβαια την διαγωγη του ατομου!! ειτε το στωμα του μυριζεις ειτε ενα αραπικο αποπατο ενα και το αυτο ειναι. Αριστερη διαγωγη βλεπεις κ. Σουλαδακη μας, μπορει και να ειναι δεξια! το ιδιο κανει πρωτα διαχρονικα ξαδελφακια ειναι, κοινως εντιμοτατοι αριστεροδεξιοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Λίγες μέρες πριν τις εκλογές η πτώχευση φαίνεται πλέον σχεδόν αναπόφευκτη.

    Ας τα δούμε από την αρχή.
    ΚΚΕ και Χρυσή Αυγή δεν μπαίνουν σε καμία κυβέρνηση.
    Βενιζέλος και Καμμένος δηλώνουν ξανά ότι δεν θα συμμετέχουν ή ότι θέλουν κυβέρνηση οικουμενική ή εθνικής ενότητας, στην οποία, όμως, αποκλείεται να μπει ο Σύριζα, αν είναι δεύτερο κόμμα.

    Τι μένει; Ακόμα κι αν η Νέα Δημοκρατία είναι πρώτη ( αλλά με μικρή διαφορά από τον Σύριζα ) δεν θα μπορεί να κυβερνήσει, αν το πασοκ ή οι ΑΝΕΛ δεν δεχθούν μια μίνιμουμ συμφωνία. Πιθανόν, στο πασοκ, μετά τη βέβαιη νέα ήττα με μείωση ποσοστών, μικρή ή μεγάλη, να είναι άλλος αρχηγός, πιο σώφρων και διαλλακτικός, στη πορεία σχηματισμού κυβέρνησης επαναδιαπραγμάτευσης του μνημονίου και ανάπτυξης, μαζί με τη ΝΔ και την Δημ. Αριστερά. Αλλά κανείς δεν μπορεί πια να μιλήσει με σιγουριά, λόγω των αλλεπάλληλων επικοινωνιακών λαθών του κ. Βενιζέλου.

    Όπως φάνηκε και σήμερα, με τη μεγάλη πτώση του Χρηματιστηρίου,σε περίπτωση επικράτησης του Σύριζα είτε ως πρώτο κόμμα, είτε ως δεύτερο αλλά με μικρή διαφορά από τη ΝΔ, οδηγούμαστε σε ακυβερνησία και εσωτερική πτώχευση, μαζική φυγή ελληνικών και ξένων επιχειρήσεων και κεφαλαίων στο εξωτερικό, και ανεξέλεγκτες καταστάσεις στο χώρο της οικονομίας και των εθνικών θεμάτων, καθώς θα είναι βέβαιη η προσφυγή και σε τρίτες κάλπες, λόγω της αδιαλλαξίας του Σύριζα και Καμμένου σε κατάργηση του μνημονίου, και στην εκτός τόπου και χρόνου πολιτική Βενιζέλου.
    Για όσους ξέρουν και λίγη ιστορία, το Κράχ του Χρηματιστηρίου της Ν.Υ έφερε 13εκ ανέργους στην Αμερική. Η πιθανη κατάρρευση τραπεζών στις 18 Ιουνίου, λόγω πανικού, ακυβερνησίας, έλλειψης εμπιστοσύνης στο κρατικισμό του Σύριζα, θα σημάνει και το τέλος των επιχορηγήσεων και ΕΣΠΑ για την Ελλάδα!
    Οι ακραίες, αδιάλλακτες τοποθετήσεις των Βενιζέλου και Καμμένου, σε συνδυασμό με τη άτεγκτη στάση του Σύριζα, οδηγούν μια πολύ μεγάλη μάζα ψηφοφόρων προς τη ΝΔ. Θα είναι αρκετή για να αποφευχθεί η εσωτερική πτώχευση ; Θα το δούμε το βράδυ της Κυριακής εκείνης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αυτοδύναμος Τσίπρας

    Θέλω μια (αυτοδύναμη, ναι!) κυβέρνηση Τσίπρα για να φέρει τ’ απάνω-κάτω σ’ αυτόν άθλιο τόπο όπου ζούμε.

    Δεν αντέχω άλλο την μικρομεσαία μετριότητα και την έφεση προς την διαπλοκή και την συναλλαγή με επιχειρηματίες, μαφιόζους, εμπόρους ναρκωτικών, νταβατζήδες, εγκληματίες του κοινού ποινικού δικαίου και εκβιαστές -που χαρακτηρίζει όλο το πολιτικό μας σύστημα.

    Θέλω να φύγουν όλοι, να εξαφανιστούν, να τους φάει η μαρμάγκα, η μαύρη τρύπα που αυτοί δημιούργησαν.

    Δεν θέλω ούτε Βενιζέλους, ούτε Σαμαράδες, ούτε Παπανδρέου, ούτε Καραμανλήδες ούτε Μητσοτακέϊκο – θέλω να αποσυρθούν και να μας αφήσουν επιτέλους ήσυχους. Μας οδήγησαν όλοι αυτοί στο απόλυτο αδιέξοδο και έχουν το θράσος να μας ξαναζητάνε την ψήφο μας; Πολύ θράσος το λέω εγώ αυτό.

    Γιατί ξέρω, όπως ξέρουν όλοι οι Έλληνες πια, ότι όλοι αυτοί και τα κομματόσκυλά τους, χρησιμοποίησαν τις ψήφους μας προς ίδιον όφελος –για να πλουτίσουν σε βαθμό εμετικό, να εξασφαλίσουν εγγόνια και τρισέγγονα και να νοιώσουν το “ power” του χρήματος και της εξ αυτού εκπορευομένης «εξουσίας».

    Και, όχι, συγγνώμη, δεν το κάνανε καν «για τα παιδιά τους». Όλα τους τα εγκλήματα τα κάνανε για πάρτη τους, κινούμενοι από τον ακόρεστο εγωισμό τους και την λατρεία τους στο χρήμα. Από τα χωριά τους όλοι αυτοί (καλά τα έλεγε ο Κατσιφάρας ότι δεν τους ήξεραν ούτε οι θυρωροί τους –αν είχαν και θυρωρούς), εκτοξεύτηκαν στην επικίνδυνη ζώνη των μεγάλων εθνικών αποφάσεων χωρίς να νοιάζονται ντιπ για το "έθνος". Απατεώνες με σφραγίδα. Ένας υπουργός Αμύνης, παρ’ ολίγον πρωθυπουργός που σαν ψυχοπαθής κρατούσε σημειώσεις για τα μπίλιον —μπικικίνια του και ένοιωθε ασφαλής ότι κανείς δεν μπορεί να τον αγγίξει.


    Πρέπει επειγόντως να απαλλαγούμε απ’ όλον αυτόν τον συρφετό.

    Τώρα, στις 17 Ιουνίου.

    Δεν ξέρω τι θα μπορέσει να καταφέρει μια αριστερή κυβέρνηση στην Ελλάδα, ξέρω όμως ότι μπροστά στην μαφιόζικη Ελλάδα στην οποία ζούμε δεκαετίες τώρα, είναι ελπίδα μεγάλη η ριζική αλλαγή των ανθρώπων που θα χειριστούν από δω και πέρα την εξουσία. Είναι άλλα μυαλά. Δεν είναι «έμπειροι» στην άσκηση της εξουσίας αλλά είναι διαθέσιμοι να μάθουν και να βοηθήσουν τον έρημο αυτόν τόπο να ξανασταθεί στα πόδια του. Και κανένας Στρατούλης, κανένας Μπαλάφας, κανένα στέλεχος του νέου «κόμματος» του ΣΥΡΙΖΑ (και φυσικά όχι ο αρχηγός του) δεν μπορεί να είναι χειρότερος από τους αλήτες που μας κυβερνούνε 38 χρόνια τώρα.

    Αυτοδύναμος ΣΥΡΙΖΑ, λοιπόν. Αυτή είναι εμένα η επιλογή μου. Ευτυχώς θα το βοηθήσει αυτό το «όνειρο» η αποκοτιά του Σκανδαλίδη και του Παυλόπουλου που φτιάξανε τους νόμους με τα μπόνους των 40 (και μετά των 50) βουλευτών, σίγουροι ότι αυτοί θα τους χαρούνε.

    Αλλά έχει ο καιρός γυρίσματα δόξα τω Θεώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΤΖΩΩΩΩΝ;;;;

    ΓΕΡΟΠΟΥΣΤΑ;;;

    ΜΗ ΜΑΣ ΠΟΥΛΑΣ ΚΟΥΤΟΧΟΡΤΟ ΓΑΜΗΜΕΝΕ,
    ΠΕΡΙ Χ.Α. ΚΑΙ ΚΑΜΜΕΝΟΥ, ΑΦΟΥ ΣΕ ΞΕΡΟΥΜΕ ΔΕΞΙΕ ΠΟΥΣΤΟΓΕΡΕ,

    ΟΤΙ ΨΗΦΙΖΕΙΣ ΝΔ-ΣΑ(ΧΛΑ)ΜΑΡΑ, ΠΟΥΣΤΑΡΕ ΦΤΩΧΟΜΠΙΝΕ!!!!!

    ΔΗΛΑΔΗ ΨΗΦΙΖΕΙΣ ΜΕΡΚΕΛ, ΑΝΙΑΤΟ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΜΕΝΟ ΔΕΞΙΟ ΤΡΑΒΕΛΙ!!!!!

    ΘΑΥΜΑΣΤΕ ΤΟΝ ΒΡΩΜΟΠΟΥΣΤΑ ΤΗΣ ΣΥΓΓΡΟΥ,

    ΤΟ ΠΟΥΣΤΡΑΚΙ ΤΖΩΩΩΩΝ$$$$$////!!!,

    ΤΗ ΔΕΞΙΑ ΒΡΩΜΟΑΔΕΡΦΗ ΤΟΥ ΕΛΕΟΥΣ ΤΗΣ ΣΥΓΓΡΟΥ,

    ΤΟΝ ΚΩΛΟΓΛΥΦΤΗ ΤΟΥ ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑ ΣΑΧΛΑΜΑΡΑ!!

    ΞΑΝΑΧΤΥΠΑ ΚΑΙ ΜΑΣ ΠΡΟΤΡΕΠΕΙ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΜΕ ΜΕΡΚΕΛ!!!!!!

    ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΤΟΝ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ, ΦΤΩΧΟΜΠΙΝΕ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟ, ΤΖΩΩΩΝ$$$$,

    ΤΟ ΔΕΞΙΟ ΑΡΧΙΔΙ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΤΖΑΚΙΟΥ ΣΑΧΛΑΜΑΡΑ!!!

    ΑΦΟΥ ΡΕ ΚΩΛΟΓΕΡΕ, ΕΙΣΑΙ ΜΕ ΤΟ ΕΝΑ ΠΟΔΙ ΣΤΟΝ ΤΑΦΟ, ΓΡΙΑ ΔΕΞΙΑ ΒΡΩΜΟ-ΑΔΕΡΦΗ...

    ΤΙ ΕΛΠΙΖΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΑΧΛΑΜΑΡΑ;;;

    ΝΑ ΣΕ ΔΙΟΡΙΣΕΙ ΣΤΑ ΓΕΡΑΜΑΤΑ;;;

    ΛΟΥΓΚΡΑ ΦΤΩΧΟΜΠΙΝΕ!!!

    ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΤΟΝ ΒΡΩΜΟΠΟΥΣΤΑ ΨΗΦΟΦΟΡΟ ΤΗΣ ΜΕΡΚΕΛ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΤΖΩΩΩΩΝ;;;;

    ΓΕΡΟΠΟΥΣΤΑ;;;

    ΜΗ ΜΑΣ ΠΟΥΛΑΣ ΚΟΥΤΟΧΟΡΤΟ ΓΑΜΗΜΕΝΕ,
    ΠΕΡΙ Χ.Α. ΚΑΙ ΚΑΜΜΕΝΟΥ, ΑΦΟΥ ΣΕ ΞΕΡΟΥΜΕ ΔΕΞΙΕ ΠΟΥΣΤΟΓΕΡΕ,

    ΟΤΙ ΨΗΦΙΖΕΙΣ ΝΔ-ΣΑ(ΧΛΑ)ΜΑΡΑ, ΠΟΥΣΤΑΡΕ ΦΤΩΧΟΜΠΙΝΕ!!!!!

    ΔΗΛΑΔΗ ΨΗΦΙΖΕΙΣ ΜΕΡΚΕΛ, ΑΝΙΑΤΟ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΜΕΝΟ ΔΕΞΙΟ ΤΡΑΒΕΛΙ!!!!!

    ΘΑΥΜΑΣΤΕ ΤΟΝ ΒΡΩΜΟΠΟΥΣΤΑ ΤΗΣ ΣΥΓΓΡΟΥ,

    ΤΟ ΠΟΥΣΤΡΑΚΙ ΤΖΩΩΩΩΝ$$$$$////!!!,

    ΤΗ ΔΕΞΙΑ ΒΡΩΜΟΑΔΕΡΦΗ ΤΟΥ ΕΛΕΟΥΣ ΤΗΣ ΣΥΓΓΡΟΥ,

    ΤΟΝ ΚΩΛΟΓΛΥΦΤΗ ΤΟΥ ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑ ΣΑΧΛΑΜΑΡΑ!!

    ΞΑΝΑΧΤΥΠΑ ΚΑΙ ΜΑΣ ΠΡΟΤΡΕΠΕΙ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΜΕ ΜΕΡΚΕΛ!!!!!!

    ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΤΟΝ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ, ΦΤΩΧΟΜΠΙΝΕ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟ, ΤΖΩΩΩΝ$$$$,

    ΤΟ ΔΕΞΙΟ ΑΡΧΙΔΙ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΤΖΑΚΙΟΥ ΣΑΧΛΑΜΑΡΑ!!!

    ΑΦΟΥ ΡΕ ΚΩΛΟΓΕΡΕ, ΕΙΣΑΙ ΜΕ ΤΟ ΕΝΑ ΠΟΔΙ ΣΤΟΝ ΤΑΦΟ, ΓΡΙΑ ΔΕΞΙΑ ΒΡΩΜΟ-ΑΔΕΡΦΗ...

    ΤΙ ΕΛΠΙΖΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΑΧΛΑΜΑΡΑ;;;

    ΝΑ ΣΕ ΔΙΟΡΙΣΕΙ ΣΤΑ ΓΕΡΑΜΑΤΑ;;;

    ΛΟΥΓΚΡΑ ΦΤΩΧΟΜΠΙΝΕ!!!

    ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΤΟΝ ΒΡΩΜΟΠΟΥΣΤΑ ΨΗΦΟΦΟΡΟ ΤΗΣ ΜΕΡΚΕΛ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΡΕ ΣΟΥΛΑΔΑΚΗ, ΖΕΙΣ ΡΕ; ΕΓΩ ΝΟΜΙΖΑ ΟΤΙ ΣΕ ΕΙΧΕ ΠΑΡΕΙ Ο "ΣΙΔΕΡΕΝΙΟΣ" ΚΑΙ ΤΟ ΦΑΥΛΟ ΠΑΣΟΚ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ, ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ.
    ΤΩΡΑ ΝΑ ΒΓΑΙΝΕΙΣ Ο "ΒΑΣΤΑΖΟΣ", Ο ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΜΑΡΜΙΤΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΥ ΔΕΝ ΠΑΕΙ;

    ΟΥΣΤ ΛΑΜΟΓΙΑ, ΤΕΛΕΙΩΣΑΤΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Σουλαδακης αλλος ενας πρασινος φιλος του ΣΜΠΩΚΟΥ και ΑΚΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΔΕν έκανες τίποτα,τόσα χρόνια, μον ξάσπριζες τα ξασπρισμένα σου μαλιά κι αυγάτιζες τους πραιτωριανούς πρασινοφρουρούς στις καταπράσινες κλαδικές.
    Και τώρα, έχεις το θράσος και βγαίνεις και μιλάς και απευθύνεις το λόγο σε πρασινοσυντρόφια καλοταϊσμένα, ενώ ο λαός πένεται.
    Ρε δεν έχεις τσίπα να κοιταχτείς στο καθρέφτη και να φτύσεις τα μούτρα σου. Φτωχός και κακομοίρης πράσινος και μόνος Σουλαδάκης θα μείνεις να κοιτάς τ αποτελέσματα μεθαύριο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΓΙΑΝΝΗ ΣΟΥΛΑΔΑΚΗ

    Είναι άδικο για σενα να βγαίνεις σήμερα να στηρίξεις έναν παλιάνθρωπο ενα ανθρωποειδές χοντρό και σιχαμενο γουρούνι που εκτός του ότι δεν εχει καμμία σχέση με το ΠΑΣΟΚ είναι τόσο θρασυς λίγος και μπαρούφας που δεν χρειάστηκε παρα λίγος καιρός για να δείξει την ανικανότητα και ανεπαρκεια του.
    Ο ανθρωπος αυτός είναι ενας βλαμμένος αρχομανής που ακόμα και στην καταστροφή του τοπου όπου συνεβαλλε τα μεγιστα υπηρετωντας τον μεγαλύτερο ΠΡΟΔΌΤΗ δοσιλογο αλήτη που εγινε ποτε πρωθυπουργός περαν λοιπόν αυτου του γεγονότος στραφηκε εναντιον του λαού με τα επαχθεστερα μετρα κατακρεουργώντας την κοινωνία και οδηγώντας συνανθρωπους μας σε απογνωση και αυτοκτονιες. Σήμερα περίοδο εκλογών αντι να σκασει και να πλανταξει αυτο το κτηνος ποιεί την νησσα σαν να μην υπηρχε πριν 6 μήνες τόσο γλοιωδες και ξεφτιλισμενο καθαρμα είναι.
    Όχι κ Σουλαδακη αυτό δεν ειναι ΠΑΣΟΚ αυτό ειναι μια λυκοφωλια απο αργυρωνητους ξεπουλημένους και ξεφτιλισμένους πολιτικούς που νομιζουν ακόμα και σημερα ότι μπορουν να κοροιδεύουν και να χλευάζουν. ΕΙΣΤΕ ΤΕΛΕΙΩΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΘΑΜΜΕΝΟΙ ΠΑΡΤΕ ΤΟ ΧΑΜΠΑΡΙ ΟΣΟ ΚΑΙ ΑΝ ΑΚΟΜΑ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΟΤΙ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΞΩ ΑΠΌ ΤΑ ΣΚΑΤΑ.
    Η βρωμια και η δυσωδια και τα σκατα εχουν εισχωρήσει στο μεδουλι και στο dna σας είστε σαπια κουφαρια χωρις κανενα μελλον και αυτό γιατι πολλα απο αυτα τομαρια που σημερα βρίσκεσαι μαζι τους θα κατσουν στο σκαμνι για απατες κλεψιες και εθνικη μειοδοσία. ΠΛΑΝΏΝΤΑΙ ΑΝ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΌΤΙ ΤΗΝ ΓΛΎΤΩΣΑΝ ΘΑ ΤΟ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΟ ΜΑΡΜΑΡΟ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΓΡΑΝΙΤΗ.
    Εσύ προσωπικά δεν εχεις καμμία δουλεια με ολα αυτα τα κοπρόσκυλα.
    ΕΝΑΣ ΠΑΛΙΟΣ ΠΑΣΟΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Κάλεσμα Τσίπρα σε Σαμαρά για ντιμπέιτ «ακόμα και με τον Γ.Μιχελάκη συντονιστή»

    Αθήνα

    Nέα πρόσκληση στον Αντώνη Σαμαρά «να σταματήσει επιτέλους να κρύβεται και να φυγομαχεί από την δημόσια τηλεοπτική αντιπαράθεση και να εμφανιστεί και να δεχθεί τη δημόσια αντιπαράθεση χωρίς προκατασκευασμένους μονολόγους» ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας στη διάρκεια ομιλίας του στην Ελευσίνα.

    «Ας ορίσει ακόμη και τον κ. Μιχελάκη, δεν έχω αντίρρηση» είπε χαρακτηριστικά, «αρκεί να εμφανιστεί και να δεχθεί να αντιπαρατεθούμε ζωντανά σε μια ουσιαστική και όχι τυποποιημένη αντιπαράθεση».

    Στην ομιλία, ο κ. Τσίπρας εμφανίστηκε ακόμη πιο αισιόδοξος για την εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ αναφερόμενος στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ είπε ότι στις 17 Ιουνίου «φεύγουν, χέρι-χέρι, για να ησυχάσει ο λαός και να αλλάξει πορεία ο τόπος».

    Εκφράζοντας τη βεβαιότητά του για νίκη του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Τσίπρας είπε ότι «ο λαός έγειρε την πλάστιγγα οριστικά».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Αγαπητέ Γιάννη, μήπως έπρεπε να πεις και μια κουβέντα για τον Τσοχατζόπουλο που βρόμισε τις ιδέες μας και εξευτέλισε τα όνειρά μας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Κύριε Σουλαδάκη, αναφέρατε τα ονόματα αξιόλογων πολιτικών του κινήματος, τα οποία συγκρατούν ακόμη μέσα στο κόμμα το ποσοστό βάσης του 1974. Εγώ ξεχωρίζω τον αείμνηστο Σ. Πεπονή, ο οποίος με τον νόμο του συνέβαλε θεσμικά στη διαφάνεια, αξιοκρατία και δικαιοσύνη στην πρόσληψη υπαλλήλων στο Δημόσιο. Τρωτά έχουν όλοι οι νόμοι, βελτιώνονται στην πορεία πάντα στα πλαίσια της ισονομίας και δικαιοσύνης. Δυστυχώς σήμερα είναι υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ αυτός που έκανε το νόμο διάτρητο (Ευθυμίου στο χώρο της Εκπαίδευσης) και ενδυνάμωσε το ρουσφέτι και την κομματική πελατοκρατία. Δεν αγανακτώ με την περικοπή των 250 ευρώ από τη σύνταξή μου (εκπαιδευτικός), άλλωστε οι αμοιβές μας ήταν πάντοτε οι χαμηλότερες του Δημοσίου, αν είναι να σωθεί η Ελλάδα, αγανακτώ με τους ευνοημένους κλάδους του Δημοσίου και των ΔΕΚΟ που από τα 3.000 ευρώ τους περικόπηκαν 800 ευρώ το μήνα και πανικοβλήθηκαν, που έχασαν ένα μέρος του εφάπαξ των 200.000 ευρώ, που καλούνται να πληρώσουν φόρο της μεγάλης ακίνητης περιουσίας τους, που δεν μπορούν μέσα στην κρίση να κάνουν αρπαχτές για να περατώσουν τα πολυτελή πανάκριβα εξοχικά τους, τους γιατρούς που τα φακελάκια περιορίστηκαν, τους ιδιαιτεράκηδες καθηγητές που βλέπουν να μειώνονται τα παράνομα έσοδα, τους μεγαλοαγρότες που έχασαν τις παράνομες επιδοτήσεις, τους αγροτικούς συνεταιρισμούς που πνίγηκαν στα χρέη από την κακοδιοίκηση και οι αγροτοπατέρες αδιάφοροι πλέον εγκατέλειψαν την "φιλοαγροτική τους αγωνιστικότητα". Αυτούς τους αγανακτισμένους ίσως τους ξαναδούμε αν βελτιωθεί λίγο η οικονομική κατάσταση σε κεντρώους πολιτικούς χώρους. Όμως πώς μπορεί κανείς να μην συμπάσχει με τους ελεύθερους επαγγελματίες που είδαν τις επιχειρήσεις του μέρα με τη μέρα να χάνονται, και έμειναν εκτεθειμένοι στην ανελέητη και βασανιστική ένδεια ακόμη και βασικών βιοποριστικών αγαθών ή περιέπεσαν σε κατάσταση πείνας. Δίκαια αγανακτούν και οι άνεργοι νέοι ή οι νέοι των 600 ευρώ, δίκαια τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, θύματα της κρίσης, δίκαια οι άποροι που καλέστηκαν να πληρώσουν τον ενσωματωμένο στη ΔΕΗ φόρο ιδιοκτησίας. Ήταν δύσκολο το έργο της διαχείρισης του υπερβολικού δημόσιου χρέους. Ο Βενιζέλος πλήρωσε την άφρονα ισοπεδωτική φορολογική πολιτική, έτσι που η ανάληψη όλου του βάρους της ευθύνης της διάσωσης της χώρας από άτακτη πτώχευση να μην αναδεικνύεται, ενώ έδωσε τη δυνατότητα στον κάθε αντίπαλο ως θεατή να κρίνει και να επικρίνει "αβρόχοις ποσίν".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ΤΖΩΩΩΩΝ;;;;

    ΓΕΡΟΠΟΥΣΤΑ;;;

    ΜΗ ΜΑΣ ΠΟΥΛΑΣ ΚΟΥΤΟΧΟΡΤΟ ΓΑΜΗΜΕΝΕ,
    ΠΕΡΙ ΨΗΦΟΥ ΣΕ Χ.Α. ΚΑΙ ΚΑΜΜΕΝΟ, ΑΦΟΥ ΣΕ ΞΕΡΟΥΜΕ ΔΕΞΙΕ ΠΟΥΣΤΟΓΕΡΕ,

    ΟΤΙ ΨΗΦΙΖΕΙΣ ΝΔ-ΣΑ(ΧΛΑ)ΜΑΡΑ, ΠΟΥΣΤΑΡΕ ΦΤΩΧΟΜΠΙΝΕ!!!!!

    ΔΗΛΑΔΗ… ΨΗΦΙΖΕΙΣ ΜΕΡΚΕΛ, ΑΝΙΑΤΟ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΜΕΝΟ ΔΕΞΙΟ ΤΡΑΒΕΛΙ!!!!!

    ΘΑΥΜΑΣΤΕ ΤΟΝ ΒΡΩΜΟΠΟΥΣΤΑ ΤΗΣ ΣΥΓΓΡΟΥ,

    ΤΟ ΠΟΥΣΤΡΑΚΙ ΤΖΩΩΩΩΝ$$$$$////!!!,

    ΤΗ ΔΕΞΙΑ ΒΡΩΜΟΑΔΕΡΦΗ ΤΟΥ ΕΛΕΟΥΣ ΤΗΣ ΣΥΓΓΡΟΥ,

    ΤΟΝ ΚΩΛΟΓΛΥΦΤΗ ΤΟΥ ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑ ΣΑΧΛΑΜΑΡΑ!!

    ΞΑΝΑΧΤΥΠΑ ΚΑΙ ΜΑΣ ΠΡΟΤΡΕΠΕΙ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΜΕ ΜΕΡΚΕΛ!!!!!!

    ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΤΟΝ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ, ΦΤΩΧΟΜΠΙΝΕ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟ, ΤΖΩΩΩΝ$$$$,

    ΤΟ ΔΕΞΙΟ ΑΡΧΙΔΙ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΤΖΑΚΙΟΥ ΣΑΧΛΑΜΑΡΑ!!!

    ΑΦΟΥ ΡΕ ΚΩΛΟΓΕΡΕ, ΕΙΣΑΙ ΜΕ ΤΟ ΕΝΑ ΠΟΔΙ ΣΤΟΝ ΤΑΦΟ, ΓΡΙΑ ΔΕΞΙΑ ΒΡΩΜΟ-ΑΔΕΡΦΗ...

    ΤΙ ΕΛΠΙΖΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΑΧΛΑΜΑΡΑ;;;

    ΝΑ ΣΕ ΔΙΟΡΙΣΕΙ ΣΤΑ ΓΕΡΑΜΑΤΑ;;;

    ΛΟΥΓΚΡΑ ΦΤΩΧΟΜΠΙΝΕ!!!

    ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΤΟΝ ΒΡΩΜΟΠΟΥΣΤΑ ΨΗΦΟΦΟΡΟ ΤΗΣ ΜΕΡΚΕΛ!!!!

    ΥΓ. Όσο για τον δεξιό πούσταρο, που με αποκαλεί πασόκο, να τον πληροφορήσω, ότι ποτέ στη ζωή μου δεν έχω ψηφίσει πασόκ!!

    Από το 89 που έχω δικαίωμα ψήφου, ψηφίζω ανελλιπώς ΣΥΝ και ΣΥΡΙΖΑ!! Τη δεκαετία του 80 ήμουν κνίτης και σιχαινόμουν τόσο τον δεξιό λαϊκισμό του πασόκ, όσο και της νουδούλας, κατάλαβες φλώρε του ξεπεσμένου δικομματισμού;;;;

    Το κουτόχορτο «Τσοβόλα δώστα όλα» και το «100.000 καινούρια αυτοκίνητα» του Μητσοτάκη, ηχούσε εύηχα μόνον στα δικά σας πρωτόγονα αυτιά και το τρώγατε ΜΟΝΟΝ ΕΣΕΙΣ, ξεπεσμένα καταστροφικά φαντάσματα - δεξιοί και πασόκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση