GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«Πήραμε τις εκλογές!»...

Του Θανάση Νικολαΐδη.   ΕΘΝΙΚΕΣ εκλογές, χωρίς εθνική ντροπή. Για ό,τι συμβαίνει γύρω μας, στατικό ή εν δυνάμει. «Θα πάρουμε τις εκλογές» α...

Του Θανάση Νικολαΐδη.  
ΕΘΝΙΚΕΣ εκλογές, χωρίς εθνική ντροπή. Για ό,τι συμβαίνει γύρω μας, στατικό ή εν δυνάμει. «Θα πάρουμε τις εκλογές» αντηχεί μέσα τους κι έξω και είναι η ελπίδα τους, ευχή και προσμονή. Με την Ελλάδα να βαδίζει σε τεντωμένο σχοινί. Για τα μεγάλα και δύσκολα, αλλά και για τα μικρά και καθόλου εύκολα.
Ν’ αφήσουμε για λίγο τα «μεγάλα». Πες ότι θα κάνουν αυτό που πρέπει, αυτοί που πρέπει και με τη δύναμη της ψήφου μας. Ωστόσο, για συμπεράσματα, δεν χρειάζονται δοκιμές και μεγαλεπήβολα ναυαγισμένα σχέδια. Μια ματιά μας πείθει. Βάση και κορυφή, λαό και κυβερνήσεις, άρχοντες και αρχομένους.
ΤΑΞΙΔΕΥΕΙΣ με αυτοκίνητο και η ματιά σαρώνει την άσφαλτο της λακκούβας και της εγκατάλειψης, για να πέσει στα πλαϊνά του δρόμου, στα ρείθρα που απεικονίζουν τον «πολιτισμό» σου. Σκουπίδια και κακό, βρώμα, βρωμιά και δυσωδία. Πεταμένα πλαστικά μπουκάλια και πατημένες νάιλον σακούλες σε τυχαία…παράταξη, σκουπιδαριό απλωμένο μη μείνει γωνιά αμόλυντη, με συμπύκνωση στη διασταύρωση είτε στο «κόκκινο» που αναγκάζει τον οδηγό σε παύση και την καφρίλα του σε ένταση.
ΜΑ, πώς ταξιδεύεις, ρε έλληνα, με το σκουπιδαριό βουνό στα πλάγια και τους κηφήνες στα γραφεία αραχτούς και βολεμένους, γιατί κοιτάς εκεί όπου σου κατευθύνουν το βλέμμα μη δεις, φρίξεις και τους ζητήσεις να τα διορθώσουν;
ΤΗΝ ίδια ώρα που ο πολιτικός βγάζει λόγο στα ακριβοπληρωμένα «παράθυρα» που ρεφάρουν τη χασούρα της κρίσης με τα λεφτά των φορολογουμένων. Με τη ματιά στην κάλπη, στις έδρες και στα ποσοστά. «Πήραμε τις εκλογές!». Δίπλα στα σκουπίδια. Σε μιαν Ελλάδα-απέραντο σκουπιδότοπο που σου’ γινε συνήθεια να την κοιτάς ψυχρά και άπονα, παραδομένη στις μικτές «δυνάμεις» αλλοτρίωσης, κατάπτωσης και σιχασιάς. Ελλάδα που μοσχοβολούσε και τη βρόμισαν ξένοι και ντόπιοι, γηγενείς και «εισαγόμενοι» καταστροφείς και ολετήρες.
ΚΑΙ, βέβαια, δεν συμβαίνουν αυτά στην Ευρώπη των «κουτόφραγκων», με τους ελεγχόμενους «εισαγόμενους» και τους πειθαρχημένους ντόπιους. Όποιο κόμμα κι αν…θριαμβεύσει, ο λαός θα ταξιδεύει με τα ίδια (τέλεια) τραίνα και στους ίδιους δρόμους με τους πειθαρχημένους οδηγούς. Δεν θα μουντζουρώνουν πινακίδες, δεν θα μαρσάρουν μηχανόβιοι μεσημεριάτικα, δεν θα κλέβουν συμμορίες τους μετασχηματιστές της ΔΕΗ (για τον χαλκό).
ΕΔΩ…τι εδώ; «Πήραμε τις εκλογές» αντηχεί από αύριο και το σκουπιδαριό στη θέση του.
Υ.Γ. Να συγχαρούμε τον «ΣΚΑΪ» για την πρωτοβουλία του και τα παιδιά για την εξόρμησή τους. Δεν ξαναπετάς σκουπίδι, αν ο ίδιος το καθάρισες, αν «ο τρώσας και ιάσεται».

8 σχόλια

  1. Οταν η σκλαβιά ντύνεται τη μάσκα της ¨δημοκρατίας" ...



    ... την αντίσταση την ονομάζουν "ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ"

    ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΡΧΙΚΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥΣ

    ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ Ο ΤΡΟΜΟΝΟΜΟΣ (MADE IN USA)




    ΤΟ ΠΑΘΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ
    ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΤΕΡΟ
    ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΚΕΛΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εγω ψηφισα ηδη Χρυση Αυγη..

    Μακαρι να πιασει 50% και απο αυριο να αρχισουμε την ..καθαριοτητα!

    Πρωτα το ηλιθιο βλακογιοργο της τσαντ και το μαμουνι παπακωνσταντινου.
    Απο το ενα ποδι κρεμασμα αναποδα σε ενα δενδρο και αστους εκει να ψοφησουν..
    Κατεβαινει το αιμα στο κεφαλι και ο ψοφος επερχεται αργα αργα,ισως κρατησει 72 ωρες..

    Μετα εχουν σειρα τα αλλα σκυλια της αλητοσυμμοριας πασοκ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εγω ψηφισα ηδη Χρυση Αυγη..

    Μακαρι να πιασει 50% και απο αυριο να αρχισουμε την ..καθαριοτητα!

    Πρωτα το ηλιθιο βλακογιοργο της τσαντ και το μαμουνι παπακωνσταντινου.
    Απο το ενα ποδι κρεμασμα αναποδα σε ενα δενδρο και αστους εκει να ψοφησουν..
    Κατεβαινει το αιμα στο κεφαλι και ο ψοφος επερχεται αργα αργα,ισως κρατησει 72 ωρες..

    Μετα εχουν σειρα τα αλλα σκυλια της αλητοσυμμοριας πασοκ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ

    Οι οιωνοί είναι άριστοι.

    Νέα Δημοκρατία και Εθνική Ελλάδος πάνε πακέτο.

    Πάρτε το χαμπάρι, ότι το 2004 θα επαναληφθεί.

    ΣΗΜΕΡΑ ΤΑ ΣΠΟΥΔΑΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο Λαός ψηφίζει ακυβερνησία ;

    Αν η Νέα Δημοκρατία δεν είναι καθαρά μπροστά το βράδυ των εκλογών, υπάρχει ο κίνδυνος ασυνενοησίας και ακυβερνησίας. Τα άλλα δεξιά και κεντροδεξιά κόμματα ( Καμμένος, Μιχαλολιάκος, Τζήμερος- Μάνος, Καρατζαφέρης ) οδηγούν τη χώρα σε νέα περιπέτεια, επιλέγοντας να μείνουν ΑΜΕΤΑΚΙΝΗΤΟΙ σε θέσεις που δεν δίνουν βιώσιμη κυβέρνηση. Το απόλυτο ΟΧΙ από τη μια, και το απόλυτο ΝΑΙ από την άλλη, δημιουργούν εκρηκτική και αποσταθεροποιητική ατμόσφαιρα, ενώ ούτε η ακραία συμπεριφορά Βενιζέλου βοηθά στο να βγούμε από το αδιέξοδο. Προβλέπεται μια δύσκολη μέρα μέχρι να κλείσουν οι κάλπες και ο κίνδυνος να μπει η χώρα σε μεγάλη οικονομική, κοινωνική και εθνική περιπέτεια είναι μεγάλος, όσο οι ψηφοφόροι δεν επιλέγουν πιο μαζικά τη μόνη μέση οδό, τη μόνη μέση λύση, για επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου, ταυτόχρονα με μεταρρυθμίσεις με το λιγότερο κοινωνικό κόστος, σταθερότητα και δημόσια και εθνική ασφάλεια, που είναι η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.

    Πιστεύω στην ωριμότητα και την μετριοπάθεια και τη λογική των περισσοτέρων ψηφοφόρων. Το βράδυ θα ξέρουμε, αν η Ελλάδα θα έχει μια σταθερή κυβέρνηση, με βασικό κορμό τη Νέα Δημοκρατία, χωρίς ακραίες επιλογές ανεύθυνου ρίσκου ή η Ελλάδα θα μπει σε περιπέτεια ανάλογη του 1920 που οδήγησε στη Μικρασιατική καταστροφή, επιλέγοντας καταστροφικές, ανεύθυνες λύσεις,τύπου Τσίπρα ή άλλων άκρων. Μετά τις 7 κανείς δεν θα έχει δικαίωμα να διαμαρτύρεται για ότι συμβεί με τις ακραίες επιλογές του, ειδικά σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πάτρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΣΦΙΓΓΟΥΝ ΤΑ ΚΩΛΑΡΑΚΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ ΒΛΕΠΩ.

    ΓΟΥΣΤΑΡΩ ΦΟΥΛ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΣΦΙΓΓΟΥΝ ΤΑ ΚΩΛΑΡΑΚΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ ΒΛΕΠΩ.

    ΓΟΥΣΤΑΡΩ ΦΟΥΛ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΣΦΙΓΓΟΥΝ ΤΑ ΚΩΛΑΡΑΚΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ ΒΛΕΠΩ.

    ΓΟΥΣΤΑΡΩ ΦΟΥΛ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση