GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Προπύργιο των Ταλιμπάν ανακατελήφθη στην Υεμένη

Ο στρατός της Υεμένης ανακατέλαβε άλλη μια πόλη-προπύργιο μαχητών που συνδέονται με την αλ Κάιντα στην επαρχία Αμπιάν σήμερα. Τουλάχισ...

Ο στρατός της Υεμένης ανακατέλαβε άλλη μια πόλη-προπύργιο μαχητών που συνδέονται με την αλ Κάιντα στην επαρχία Αμπιάν σήμερα.
Τουλάχιστον 17 ισλαμιστές μαχητές σκοτώθηκαν στις σημερινές μάχες στη Σούκρα, είπε ένας αξιωματούχος, προσθέτοντας ότι οι αντάρτες της οργάνωσης Άνσαρ αλ Σαρία («Υποστηρικτές του Ισλαμικού Νόμου») που την ήλεγχαν υποχώρησαν σε μια ορεινή περιοχή δυτικά της πόλης.
Ανάμεσα στους ισλαμιστές που διέφυγαν είναι ο Τζαλάλ αλ Μπαλέιντι, γνωστός και ως Αμπού Χάμζα αλ Ζιντζιμπάρι, επικεφαλής της Άνσαρ αλ Σαρία στην Αμπιάν. Οι αντάρτες αναζητούν ασφαλή καταφύγια στις περιοχές των φυλών.
Η επιχείρηση, η οποία είχε αρχίσει πριν από ένα μήνα, μέχρι στιγμής απέφερε την εκδίωξη των μαχητών της Άνσαρ αλ Σαρία από τις πόλεις Τζάαρ και Ζιντζιμπάρ. Ωστόσο οι ισλαμιστές απειλούν να προβούν σε αντίποινα με επιθέσεις εναντίον πολιτικών και κυβερνητικών στόχων.
Χθες υεμενίτες στρατιώτες σκότωσαν τουλάχιστον 40 ισλαμιστές μαχητές και κατέλαβαν μια από τις προφυλακές τους έπειτα από σφοδρές συγκρούσεις στη Σούκρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση