GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Το λόμπι της δραχμής με σημαία του το ευρώ...

Του Δημήτρη Α. Γιαννακόπουλου. Κατ’ αυτή την προεκλογική αναμέτρηση το μαύρο προφασίζεται ότι άσπρισε, το άσπρο εμφανίζεται ξεθωριασμένο,...

Του Δημήτρη Α. Γιαννακόπουλου.

Κατ’ αυτή την προεκλογική αναμέτρηση το μαύρο προφασίζεται ότι άσπρισε, το άσπρο εμφανίζεται ξεθωριασμένο, ενώ το «λόμπι της δραχμής» - όπως λέει και ο κ. Σαμαράς – αντικαθιστά τα πλαστικά κομματικά σημαιάκια του με την σημαία του ευρώ. Όλοι οι μύστες της διαπλοκής και οι ενεχόμενοι στην χρεοκοπία του κράτους - το λόμπι της δραχμής με άλλα λόγια - καλύπτουν το πραγματικό τους πολιτικό πρόσωπο πίσω από μια τεράστια σημαία του ευρώ, το οποίο διέρχεται κρίση ταυτότητας. Μια κρίση που συνήθως οδηγεί σε κρίση της αξίας ενός νομίσματος, αφού όμως πρώτα καταπέσουν άλλες πολύτιμες και αναντικατάστατες αξίες του πολιτισμού που το στήριζαν ως «ιδεολόγημα» και θεσμό.
Σήμερα, βιώνουμε το δράμα αυτών των αξιών διεθνώς, ενώ στην εντόπια πολιτική αγορά η μόνη αξία που παραμένει σταθερή είναι το μασκαραλίκι.
Οι ευρωμασκαράδες από το λόμπι της δραχμής, πολιτεύονται με το σύνθημα «ευρώ ή δραχμή», διαμορφώνοντας όλες τις συνθήκες για την εισαγωγή ενός διπλού νομισματικού συστήματος στην χώρα. Κανείς δεν κάνει κουβέντα γι’ αυτό, καθώς αν το έθετε θα αποκαλυπτόταν η μεγάλη απάτη αυτών των εκλογών από τις λεγόμενες «μνημονιακές» δυνάμεις. Αν εξετάζαμε διεξοδικά την πιθανότητα αυτή, η οποία εμφανίζεται, με τα σημερινά δεδομένα, ως το πλέον πιθανό σενάριο, θα ξεσηκώνονταν ακόμη και όσοι προσβλέπουν σε αυτή την «λύση» ως το μικρότερο κακό, επειδή θα καταλάβαιναν ότι αυτό θα σήμαινε την «δραχμοποίηση» της οικονομίας και την ουσιαστική, ύπουλη, μεγέθυνση της εσωτερικής υποτίμησης, με παράλληλη πλήρη μετατροπή του κράτους σε «ευρωποιημένο προτεκτοράτο». Θα υπήρχαν τόσοι περιορισμοί στην εσωτερική κυκλοφορία του ευρώ τους, που θα εύχονταν καθημερινά η ευρωζώνη να είχε διαλυθεί και στην Ελλάδα να είχε δοθεί η δυνατότητα να αναπτύξει αυτόνομα το νόμισμά της.
Το λόμπι της δραχμής που αποτελείται από την πολιτικομεγαλοεπιχειρηματική τάξη της χώρας και εκπροσωπείται από τις ηγεσίες ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και των υπολοίπων νεοφιλελευθέρων παραφυάδων τους, θέτοντας το δίλημμα «ευρώ ή δραχμή», ξέρει πολύ καλά ότι ποντάρει σε μια ελεγχόμενη έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη, την οποία θα παρουσιάσουν ως προσωρινή κατάσταση για να τροφοδοτηθεί η ανάπτυξη και να τροποποιηθεί προς το ηπιότερο το μνημόνιο. Ενώ στην πραγματικότητα θα πρόκειται για ένα σύστημα που θα επαναθεμελιώνει την ηγεμονία τους σε μία απείρως αθλιότερη βάση ανισοτήτων μεταξύ του ενός και των δύο τρίτων της κοινωνίας, ενώ παράλληλα θα σταθεροποιεί και θα ενδυναμώνει τους χρεοκοπημένους τραπεζίτες. Με μια φράση, με την μέθοδο αυτή θα επιχειρηθεί μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα μία γενική μείωση των τιμών γύρω στο 40%, δίχως μεγέθυνση της ύφεσης, αλλά με εξανδραποδισμό των εργαζομένων, διάλυση της μεσαίας τάξης, εκποίηση του ενεργητικού της χώρας και σημαντική υποβάθμιση των περιουσιακών αξιών των Ελλήνων. Όσο για το ζήτημα της ανεργίας, εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Μια και υπό καθεστώς διπλού νομισματικού συστήματος δεν θα μπορεί να υπάρξει παραγωγική αναδιοργάνωση με σύγχρονους όρους και σύμφωνα με τα ευρύτερα συμφέροντα της ελληνικής κοινωνίας, απλώς θα ενισχυθεί η απασχόληση στον τριτογενή τομέα και ιδιαίτερα σε κλάδους εποχικού χαρακτήρα, προβληματικού ελέγχου και σχετικά εύκολης φοροδιαφυγής.
Το απολύτως ανήθικο αυτού του διλήμματος («ευρώ ή δραχμή») είναι ότι οι πολιτικοί και επιχειρηματικοί κύκλοι που το αρθρώνουν ως ουσιαστικά μοναδικό προπαγανδιστικό - προεκλογικό τους όπλο, είναι τούτοι που φρόντισαν με δεκάδες νόμιμες, ή ημινόμιμες, ή απολύτως παράνομες μεθοδεύσεις, να διοχετεύσουν σε λογαριασμούς που διέθεταν ή άνοιξαν εξ επί τούτοις σε τράπεζες που βρίσκονται στο έδαφος ευρωπαϊκών ή άλλων χωρών, περίπου 500 δις από το τέλος του 2007 μέχρι σήμερα. Τόσο υπολογίζει το ποσό φίλος, στέλεχος υπερεθνικού οργανισμού, ο οποίος από την αρχή της ελληνικής πιστωτικής κρίσης το 2009 μου είχε εμπιστευτεί ότι θεσμοί της Ευρωπαϊκής Ένωσης μελετούν αυτό το σενάριο (διπλό νομισματικό) και φαίνεται να καταλήγουν σε αυτό ως το πλέον ελκυστικό και συμφέρον για την ευρωπαϊκή ελίτ. Ασφαλώς, άλλες πηγές, όπως το Economist και το Spiegel, τοποθετούν τις αποταμιεύσεις Ελλήνων στο εξωτερικό σε σημαντικά υψηλότερο μέγεθος. Προφανώς εγώ δεν είμαι σε θέση να διαβεβαιώσω για τα λεφτά που κάνανε φτερά από την Ελλάδα, υπονομεύοντας το τραπεζικό σύστημα, την ισχύ της εθνικής οικονομίας και τις προοπτικές ανάπτυξης της πραγματικής οικονομίας της χώρας μέσα στην κρίση, αν και μπορώ να πω ότι υπάρχουν τεράστιες ευθύνες σε όσους επέτρεψαν, εάν δεν διευκόλυναν και παρότρυναν εμμέσως, να συμβεί αυτό το κακό, για να έρχονται σήμερα οι ίδιοι, αντιστρέφοντας απολύτως την πραγματικότητα, να υποστηρίζουν ότι το «λόμπι της δραχμής» ταυτίζεται με την αριστερά και τις «αντιμνημονιακές» δυνάμεις.
Όσοι νεοφιλελεύθεροι ή κρυφο-νεοφιλελεύθεροι αρθρώνουν αυτόν τον παραλογισμό, προφανώς διαστρέφουν την θεωρία, «φιλοσοφία» και «κοινή λογική» που τους χαρακτηρίζει: rational choice. Είναι rational όσοι έχουν τοποθετήσει τα ευρώ τους σε τράπεζες του εξωτερικού να οραματίζονται ένα διπλό νομισματικό σύστημα που θα τους καταστήσει από εύπορους προνομιούχους σε «σεΐχηδες» στον τόπο τους. Δεν είναι όμως καθόλου rational να σκέφτεται αναλόγως εκείνος που έχει κάμποσες χιλιάδες ή δεκάδες χιλιάδες ευρώ αποταμιευμένα στο εσωτερικό ή κρυμμένα «κάτω από το στρώμα του». Αυτός θα υποστεί περιορισμούς, ώστε σύντομα «το συνάλλαγμά του σε ευρώ» θα λειτουργεί (στο εσωτερικό) σαν να πρόκειται για το νέο τοπικό γραμμάτιο γενικών συναλλαγών. Και αυτά δεν είναι φαντασιώσεις, αλλά βάσιμες υποθέσεις, εάν επιμείνουμε να στοχαζόμαστε με την αφήγηση του rational choice.
Θα μπορούσα να αναπτύξω μια πλήρη υπόθεση για το τι μας περιμένει από ένα «διπλό νομισματικό», δεν πρόκειται όμως να το κάνω για να μην συμπεριφερθώ σε επίπεδο ευθύνης, εγώ ο πολίτης, όπως οι «υπεύθυνοι» πολιτικοί μας που, ενώ επί δύο χρόνια τροφοδότησαν με την συμπεριφορά τους τις ελεεινότερες κερδοσκοπικές τάσεις εις βάρος κυρίως της χώρας, συνεχίζουν το ίδιο βιολί, χρησιμοποιώντας ως κομβικό στοιχείο της προεκλογικής τους αφήγησης το «λόμπι της δραχμής» και την «δραχμή» για να κατατρομοκρατήσουν, αντί αντικειμενικά να ενημερώσουν, τον ελληνικό λαό. Αυτοί που κατηγορούνται ως «λομπίστες της δραχμής» (ενώ στην πραγματικότητα τέτοιοι είναι ετούτοι που τους κατηγορούν, φορώντας όντες λύκοι, την προβιά που έχει χαραγμένο πάνω της το ευρώ), σε ο, τι αφορά τουλάχιστον στην πολιτική αφήγηση, υπήρξαν/είναι μάλλον έντιμοι πολίτες που ορθά εκτιμώντας μετά την χρεοκοπία, ότι το σκληρό γερμανικό ευρώ θανατώνει την χώρα, δολοφονεί την ελληνική οικονομία και προκαλεί τεράστια δεινά στην κοινωνία, υποστήριξαν ότι πρέπει να επιστρέψουμε σε ένα εθνικό νομισματικό σύστημα (δραχμή) για να μπορέσουμε να αναπνεύσουμε με δικές μας δυνάμεις και να θέσουμε σε νέα βάση πολιτεία, οικονομία και πολιτικό σύστημα. Μόνον που αυτοί δεν ανήκουν στο λόμπι της δραχμής, αλλά στο «λόμπι» αριστερών και δεξιών πατριωτών και στο «κλαμπ» των έντιμων που δεν έλκονται συχνά από απατεωνίστικες προκλήσεις.
Ασφαλώς έξω από το «λόμπι της δραχμής» υπήρξε και μια μικρή μάλλον ομάδα ανθρώπων που απέφυγε από την αρχή σαν τον διάολο το λιβάνι, να εγκλωβιστεί σε αυτό το «δίλημμα». Μεταξύ αυτών είναι και ο γράφων, ο οποίος, αφού έδειξε από την αρχή πού το πάει η διαπλοκή, επέμεινε ότι:
(1) Το πρόβλημα της ελληνικής κρίσης δεν είναι το δημοσιονομικό πρόβλημα της Ελλάδας, αλλά ένα ευρύ και οξύ σύνθετο πολιτικοοικονομικό πρόβλημα παγκοσμίως.
(2) Η Ελλάδα έπρεπε και μπορούσε να αποφύγει την διαδικασία χρεοκοπίας, αλλά ακόμα και στον βαθμό που δεν τα κατάφερνε, έπρεπε αμέσως να προχωρήσει σε ριζική αναδιάρθρωση μετά από έλεγχο του χρέους, σε ένα εντελώς διαφορετικής μορφής μνημόνιο και σε ρυθμίσεις που σήμερα αντανακλώνται μέσα από τα πέντε σημεία της «συμφωνίας για κυβέρνηση συνεργασίας» που πρότεινε ο ΣΥΡΙΖΑ και επί των οποίων είχα αναλυτικά αναφερθεί την προηγούμενη περίοδο. Το κόστος εξόδου της χώρας από την ευρωζώνη θα ήταν μεγαλύτερο από το τρομερό κόστος για την κοινωνία, που καταβάλαμε κατά την είσοδό μας. Οποιαδήποτε κίνηση επιστροφής στην δραχμή θα έπρεπε με πολιτικά/θεσμικά μέσα και με οικονομική «αποζημίωση» από τα όργανα της ευρωζώνης να αποκαθιστά σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα την βλάβη για τον ελληνικό λαό.
(3) Στο σημείο που βρισκόμαστε σήμερα, την λέξη «δραχμή» δεν θα έπρεπε να την αρθρώνει κανείς σοβαρός Έλληνας και ασφαλώς δεν μπορώ να διανοηθώ πώς την αρθρώνουν πολιτικοί. Η Ελλάδα χρεοκόπησε στην ευρωζώνη με ευθύνη των θεσμών αυτής. Σήμερα δεν μπορεί να κάνει τίποτε άλλο παρά, επαναδιαπραγματευόμενη το συνολικό στάτους της στην ζώνη και την ΕΕ, να επιδιώξει η εξαίρεση που της έχει επιβληθεί να μην φτωχοποιήσει και άλλο την κοινωνία, να μην μεταβάλει σε προτεκτοράτο την χώρα και εντός αυτής να διαμορφωθούν συνθήκες για χρηστή αυτοκυβέρνηση, εκδημοκρατισμό και αυτόνομη ανάπτυξη με παραγωγική ανασυγκρότηση. Όλα αυτά σε ένα καθεστώς μιας διαφορετικής από την σημερινή εξαίρεσης μπορούν, με δυσκολία ασφαλώς και συνεχή πολιτικό αγώνα, να επιτευχθούν σε σημαντικό βαθμό. Εάν η γερμανική ηγεσία επιλέξει άλλον δρόμο και δεν καταφέρει να συνεννοηθεί με το χρηματοπιστωτικό λόμπι, με το οποίο ούτως ή άλλως διαπραγματεύεται σε «πρώτο πλάνο», τότε η διάλυση της ευρωζώνης δεν θα μπορέσει να αποφευχθεί. Και σε μία τέτοια περίπτωση σημασία έχει ποιοι θα βρίσκονται στην κυβέρνηση της Ελλάδας, τι είδους κυβέρνηση θα έχουμε και πόσο αποφασισμένο και ώριμο θα αποδειχθεί το εργατικό κίνημα και γενικότερα ο λαός, για την υπεράσπιση των συμφερόντων του που ασφαλώς, μεταξύ άλλων, θα συνδέονται και με την θέσπιση ενός νέου νομισματικού συστήματος. Όσοι πάντως πολιτεύονται με nodal point το «λόμπι της δραχμής» κουνώντας την σημαία του ευρώ, καλό είναι τότε να βρίσκονται στο περιθώριο. Απατεωνιές και ανευθυνότητες δεν θα ήταν καλός σύμβουλος ούτε σε μια τέτοια συγκυρία.

17 σχόλια

  1. ΠΗΝΕΛΟΠΗ ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ, ΣΥΖΥΓΟΣ ΛΟΒΕΡΔΟΥ: ΔΙΟΡΙΣΤΗΚΕ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΥΝΤΑΞΗ

    Η χειρότερη μορφή πολιτικού θράσους. Σε επίπεδα που ξεπερνούν τις ανθρώπινες αντοχές. Ο πολιτικός που διέλυσε το ΕΣΥ σε λιγότερο από 2 χρόνια τώρα κατηγορεί τους γιατρούς του ΕΣΥ που δουλεύουν μέρα νύχτα με 1300 ευρώ και οι νοσηλευτές για 500 και 600 ευρώ. Με απλήρωτες εφημερίες, Σαββατοκύριακα, νυχτερινά, επιδόματα. Τα έβαλε με τους γιατρούς και θα τον θάψουν. Αυτό είναι το πολιτικό του τέλος.

    Πέραν αυτών όμως αυτό το πράσινο θρασύ κομματικό τυπάκι, προφανώς έχει ξεχάσει τα δικά του ατοπήματα. Να του θυμήσουμε ένα από αυτα. Τον καιρό που εξύβριζε χυδαία τους δημοσίους υπάλληλους συλλήβδην ως τεμπέληδες, διόριζε τη γυναικούλα του στο δημόσιο! Ναι, στο δημόσιο.

    Η κυρία λέγεται Πηνελόπη Παπαιωάννου, τα τελευταία χρόνια λέει ότι είναι αγιογράφος ενώ από το 1993 μέχρι το 2009 ήταν αεροσυνοδός στην Ολυμπιακή Αεροπορία.

    Στις 12 Νοεμβρίου 2010 με την απόφαση των υπουργών Ντόλιου, Σαχινίδη και Ρέππα, "διορίστηκε" στο δημόσιο και συγκεκριμένα στο Υπουργείο Εσωτερικών σε συνιστώμενη προσωποπαγή θέση.

    Όλα τα παραπάνω θα είχαν την αξία ενός ακόμα "νόμιμου" ρουσφετιού εαν η κυρία Παπαιωάννου δεν ήταν η σύζυγος του Υπουργού Υγείας Ανδρέα Λοβέρδου. Ιδού και το ΦΕΚ ΑΡ.ΦΥΛΛΟΥ 1782 ΣΤΗΣ..12 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2010 για να υπάρχουν παρερμηνείες.



    Η κυρία Παπαιωάννου όταν έφυγε από την Ο.Α πήρε εφ άπαξ 50.000 ευρώ και τώρα θα έχει το δικαίωμα να πάρει ένα δεύτερο και βέβαια να απολαμβάνει τον μισθό της και μια καλή συνταξη για τα γηρατειά. Είναι η γνωστή συνταγή Καρχιμάκη περί "μεταφοράς" των απολυμένων της Ο.Α στο δημόσιο. Νόμιμο, θα πείτε. Ηθικόν; Αλλά τι λέμε τώρα.

    Το θέμα θάφτηκε από όλα τα ΜΜΕ.

    Και να φανταστούμε ότι ο μέγας πολιτικός υποκριτής Λοβέρδος, έβριζε συλλήβδην όλους τους εργαζόμενους στο δημόσιο ως τεμπέληδες. "1 εκ δημόσιοι υπάλληλοι ταλαιπωρούν 9 εκ έλληνες". Ειναι και η γυναικούλα σας μέσα κύριε Αντρέα;" Ντροπή σας και ντροπή μας που σας ανεχόμαστε ακόμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. xaxaxaxaxaxaxa.kyrie andrea ti les gi ayto

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δυο Ελλάδες συγκρούονται την 17 Ιουνίου...
    Από την μια πλευρά είναι η Ελλάδα της δημιουργίας, της εργασίας,
    της παραγωγής και της προσφοράς και από την άλλη
    η παρασιτική, η τσαμπουκαλίδικη , η αρχοντοχωριάτικη και η Ευρωφοβική...

    Για πολλές δεκαετίες της σύγχρονης ιστορίας της Ελλάδας η πρώτη ομάδα παρήγαγε πλούτο , ιδέες , ποιότητα κλπ, κλπ ...
    Και μόλις μάζευε αρκετά και κούραζε τους Έλληνες με την τακτική της ...
    Ερχόταν η άλλη ομάδα και τα σκορπούσε ...
    Όχι σε κάτι χρήσιμο η παραγωγικό , αλλά σε φρουφρού και αρώματα ,
    Και αυτό γινόταν σε τακτικά διαστήματα...
    Με διάφορες κυβερνήσεις...κυρίως ΠΑΣΟΚ.
    Σάν εκκρεμές που μία πάει από δώ και μία από κεί...

    Μέχρι που: Φτάσαμε σήμερα και πάλι στο ίδιο σημείο...
    Την 17η Ιουνίου θα μετρηθούν οι ίδιες πλευρές που πάντα κοντραριζόταν στην χώρα μας.
    Οι δυνάμεις που θα θελήσουν να ΜΑΖΕΨΟΥΝ τα κομμάτια της χώρας, που θα προσπαθήσουν να χτίσουν ξανά μια διαλυμένη κοινωνία και μία ξεχαρβαλωμένη δημόσια διοίκηση, θα παλέψουν ψήφο -ψήφο με τις δυνάμεις που επιζητούν την διατήρηση αυτού του μπάχαλου , της ξεχαρβαλωμένης δημόσιας διοίκησης τις δυνάμεις του ξερολισμού και της ψευτομαγκιάς.

    Και μαντέψτε...
    Οι άσπονδοι "φίλοι" μας έχουν πάρει θέση με συγκεκριμένες δυνάμεις...
    Στηρίζουν συνεχώς με δηλώσεις και πράξεις τους λαϊκιστές που υπόσχονται τα πάντα στους Έλληνες..


    Μέχρι και.....ο Τζόρτζ Σόρος !
    ανακατεύτηκε στις επερχόμενες εκλογές μιλώντας για "τον επιχειρούμενο εκφοβισμό-τρομοκρατία των Ελλήνων ψηφοφόρων"...

    Μάαλιστααα...
    ________________________
    Ο Τζόρτζ Σόρος που πετά
    την σκούφια του να δεί την Ελλάδα εκτός Ευρώ (γιαυτό υπάρχουν τα χρηματιστηριακά παράγωγα...) και (πιθανότατα και εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης) ώστε να ανοίξει ο δρόμος
    για την "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ".

    (η μάλλον την ΜΕΓΑΛΗ Μακεδονία που ονειρεύονται ορισμένοι) στην Ε.Ε,
    το ΝΑΤΟ , το Ευρώ και την πρόοδο φροντίζει να ρίξει νερό στον μύλο των ΔΡΑΧΜΟΛΑΓΝΩΝ καμμένων μυαλών που νομίζουν ότι με "τσαμπουκάδες" θα κάνουν τους δανειστές να κάνουν τεμενάδες ...

    Έχουν τόσο λίγο μυαλό αυτοί οι τύποι που δεν μπορούν να δούν μπροστά από την μύτη τους το τί ετοιμάζουν για την χώρα μας όσοι τους κολακεύουν ...
    Στις εκλογές που θα έρθουν , ας ελπίσουμε ότι θα επικρατήσουν οι Έλληνόψυχοι και όχι οι καλαμοκαβαλημένοι μικρόνοοι πολιτικάντηδες...

    Για το μέλλον των παιδιών μας .

    Γιατί το δικό μας μέλλον μάλλον θα είναι ΑΣΧΗΜΟ για πολύ πολύ καιρό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΑΣ ΣΟΒΑΡΕΥΤΟΥΜΕ ΠΙΑ..

    Aπλα πραγματα παιδια… τι θελουν οι Αμερικανοι (ΗΠΑ) απο την Ελλαδα ?

    Θελουν τα Σκοπια να ονομαστουν Μακεδονια και ετσι να μπουν και στο Νατο και στην Ευρωπαικη ενωση.
    Θελουν την συνεκμεταλλευση του ΟΡΥΚΤΟΥ ΜΑΣ πλουτου με τους Τουρκους.
    Θελουν να συμφωνησουμε για την Κυπρο μας σε ενα νεο σχεδιο ΑΥΝΑΝ..
    Θελουν να μην δημιουργουμε στην Ευρωπη και στην Τουρκια προβληματα για τους λαθρομεταναστες αλλα να τους βολεψουμε ως ‘Ελληνες’ εδω και ετσι σε 20-30 χρονια να εξαλειφθει πια η ενοχλητικη φυλη…
    Θελουν επισης να καταστρεψουν το ΕΥΡΩ και να διαλυσουν την ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ,
    Θελουν να προσχωρησουμε στην νεα ταξη και στον ‘πολυπολιτισμο’ και να αφησουμε στην ακρη την επαρση οτι ειμαστε ΕΛΛΗΝΕΣ..

    Φραγκο δεν δινουν φυσικα αν εμεις ψοφησουμε της πεινας η σκοτωνομαστε στους δρομους αρκει να παρουν αυτοι αυτα που θελουν…

    Τωρα σαν μεγαλα παιδια ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΠΟΙΟΣ ΤΑ ΔΙΝΕΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ στο προγραμμα του ?

    Μα τα δινει ολα αυτα στο ακεραιο Η ΣΥΡΙΖΑ….. τυχαιο ? .. δεν νομιζω…

    Ρε κατι συμπτωσεις οτι θελουν οι Αμερικανοι ΑΥΤΟ ακριβως να τους δινει το ΣΥΡΙΖΑΡΙΟ….

    Ρε κατι συμπτωσεις….

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Absturz am Aktienmarkt
    Europas Rezession erreicht Deutschland..

    Es ist der schlechteste Börsen-Mai in der Geschichte des Dax. Diese Nachricht geht auch alle an, denen Börsenkurse sonst herzlich egal sind: Der Absturz zeigt, wie die Schuldenkrise das bisher resistente Wirtschaftswunder-Deutschland einholt.

    Sell in May and go away", lautet einer dieser Börsensprüche. Seine Logik: Wer Anfang Mai seine Aktien verkauft, vermeidet die Kursverluste der oft flauen Sommermonate. Zumindest dieses Jahr hätte es sich gelohnt, der Empfehlung zu folgen. Zu besichtigen war der schlechteste Börsen-Mai in den 25 Jahren, seit der Deutsche Aktienindex Dax berechnet wird.

    iese Nachricht geht auch alle an, denen Börsenkurse sonst herzlich egal sind: Der Absturz zeigt, wie die Schuldenkrise das bisher resistente Wirtschaftswunder-Deutschland einholt - schneller als gedacht.

    Es war eine Illusion zu glauben, die Bundesrepublik könne auf Dauer Konjunkturrekorde erleben, während links und rechts die Euro-Partner in die Knie gehen. Der Dax-Absturz zerstört diese Illusion, er bündelt die Skepsis über die wirtschaftliche Zukunft, den Mittelpunkt aller Geschäfte an den Börsen. Der schwarze Mai ist ein Warnruf an die Politiker, all die Unsicherheiten zu reduzieren, die Europas Arbeitnehmer und Firmen umtreiben.

    Wer das ganze Bild sehen will, muss seinen Blick einen Moment über die Euro-Turbulenzen heben, mit denen auch diese Woche beginnt. Deutschland hängt nicht nur von Europa ab, sondern von der Weltwirtschaft. Ob die Arbeitslosigkeit so niedrig bleibt wie seit 20 Jahren nicht mehr, entscheiden neben den Käufern in Frankreich und Italien längst die aus China und Brasilien.

    Aus den Schwellenländern aber kommen schlechte Nachrichten: Der Boom flaut ab, in Asien wie in Südamerika. Indiens Wirtschaft etwa wächst so langsam wie seit einem Jahrzehnt nicht mehr. Das Exportland Deutschland treffen diese Entwicklungen besonders, ohne dass die Bundesregierung großen Einfluss auf die Politik in den Schwellenländern hätte.

    SIE SIND JETZT AUF SEITE 1 VON 2

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Για αυτούς που δεν ξέρουν ότι οι συμφωνίες είναι για να τηρούνται και όταν τις σκίζουν καποιοι, οι πιό ισχυροί συμβαλόμενοι επιβάλλουν τους όρους τους με άσχημο τρόπο .

    ψΗΦΙΣΕ σΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ακύρωση δηλαδη αντικατάσταση με νεο μνημόνιο που θα λεγεται πρόγραμμα ανορθωσης κλπ, για το οποίο χρειάζονται χρήματα ...τα οποία θα προκύψουν από την αναδιαπραγματευση μέρους του χρέους ..η οποία θα γίνει με νέο κούρεμα και νέα δανειακή σύμβαση και αλλο μνημονιο δηλαδη φόροι ..το οποίο θα λένε ότι αποτελεί νέα βάση κλπ . Αν το δεκτούν βεβαια οι Ευρωπαίοι,και αν δεν το δεκτούν εννοείται δραχμούλες με ολα οσα ανεφερε η Εθνικη τραπεζα σαν συνεπειες και οτι βρει ο Γλεζος στην τράπεζα από τον καθε φουκαρα.Μπορείτε να μας δουλεύετε, ατομα νέα και άπειρα στη πολιτική ειχτε...τους αλλους ΟΧΙ.. ....όσο ψηλότερα ανεβαίνει η μαϊμού , τόσο περισσότερο φαίνετα ι ο κ----ς της .Δεν είναι όμως μόνο τα μνημόνια ,είναι και τα σκοπια που θελετε να τα λετε βορεια μακεδονια,οι λαθρομεταναστες σαν ελληνες,να ξεφορτωθουμε την κύπρο με σχέδιο Αναν,καλως ηλθες Τουρκια δεν έχουμε λεφτα για στρατο να πολεμησουμε γιαυτο βγαινουμε εξω απο το Νατο ,αοπλη αστυνομια γιατι οι κακοποιοι και οι κουκουοφοροι εχουν δικαιωματα.Μια Κουβα στην Ευρωπη.Και για ζησουμε πορνεια για ολους-ολες σε αυτους που θα εχουν ευρω και ενα καλο αγαθο να μας δωσουν σαν δωρο γιατι οσα εχουμε τωρα καποτε θα παλιωσουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Absturz am Aktienmarkt
    Was passiert nach den griechischen Wahlen?
    05.06.2012, 09:24
    Wenn der Export wankt, können eine Rezession nur die heimischen Verbraucher und Unternehmen verhindern. Da gab es zuletzt ermutigende Tendenzen. Da sich die Beschäftigungssituation deutlich verbessert hat, kaufen die Deutschen mehr. Die jüngsten Tarifabschlüsse haben die Arbeitnehmer endlich mehr an den Gewinnen des Aufschwungs beteiligt, was zusätzliche Impulse für die Konjunktur verspricht, also Jobs sichert. Der springende Punkt ist allerdings: Unsichere Arbeitnehmer konsumieren ebenso zögerlich, wie unsichere Manager investieren. Womit doch die Rede von den Euro-Turbulenzen sein muss.

    ANZEIGE
    Solange ein Euro-Austritt Griechenlands möglich erscheint, halten sich Verbraucher und Unternehmen naturgemäß zurück. Es ist kein Zufall, dass der Kursrutsch an den Weltbörsen am Tag nach den griechischen Wahlen begann. Es sind dies Wochen der Entscheidung. Der Bundesregierung und ihren Euro-Partnern bleibt im Fall Griechenlands allerdings keine große Wahl: Falls eine neue linksradikale Regierung die Sparzusagen aufkündigt, muss die Gemeinschaft die Finanzierung des Landes stoppen. Die Signalwirkung auf andere Schuldenstaaten, dass sie sich auch nicht mehr anstrengen müssen, wäre verheerender selbst als die immensen Kosten eines griechischen Euro-Ausstiegs.

    Im anderen aktuellen Problemfall ist eine schnelle Lösung nötig: Spanien braucht Geld für seine maroden Banken, auch internationales - aber nicht ohne europäischen Einfluss darauf, wie diese Geldhäuser saniert werden. Auf einer allgemeineren Ebene muss die Bundesregierung sich erweichen lassen und mithelfen, Wachstum in den angeschlagenen Euro-Staaten zu finanzieren. Sonst fehlt Ländern wie Italien, Spanien oder Portugal nach ihren Reformen die Perspektive - und die politische Kraft, weitere Reformen durchzusetzen.

    Die Bundesregierung kann einiges dazu beitragen, die Gefahren für deutsche Konjunktur und Arbeitsplätze zu reduzieren: Wenn sie einsieht, dass Wirtschaftspolitik heute nicht mehr nur innerhalb der eigenen Staatsgrenzen stattfinden kann.

    SIE SIND JETZT AUF SEITE 2 VON 2


    Ποιου ο κώλος καίγεται της Ελλάδος ρε παπαγαλάκια του ΜΕΚΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΚΑΙ; εεεεhttp://www.sueddeutsche.de

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Λίγες μέρες πριν τις εκλογές η πτώχευση φαίνεται πλέον σχεδόν αναπόφευκτη.

    Ας τα δούμε από την αρχή.
    ΚΚΕ και Χρυσή Αυγή δεν μπαίνουν σε καμία κυβέρνηση.
    Βενιζέλος και Καμμένος δηλώνουν ξανά ότι δεν θα συμμετέχουν ή ότι θέλουν κυβέρνηση οικουμενική ή εθνικής ενότητας, στην οποία, όμως, αποκλείεται να μπει ο Σύριζα, αν είναι δεύτερο κόμμα.

    Τι μένει; Ακόμα κι αν η Νέα Δημοκρατία είναι πρώτη ( αλλά με μικρή διαφορά από τον Σύριζα ) δεν θα μπορεί να κυβερνήσει, αν το πασοκ ή οι ΑΝΕΛ δεν δεχθούν μια μίνιμουμ συμφωνία. Πιθανόν, στο πασοκ, μετά τη βέβαιη νέα ήττα με μείωση ποσοστών, μικρή ή μεγάλη, να είναι άλλος αρχηγός, πιο σώφρων και διαλλακτικός, στη πορεία σχηματισμού κυβέρνησης επαναδιαπραγμάτευσης του μνημονίου και ανάπτυξης, μαζί με τη ΝΔ και την Δημ. Αριστερά. Αλλά κανείς δεν μπορεί πια να μιλήσει με σιγουριά, λόγω των αλλεπάλληλων επικοινωνιακών λαθών του κ. Βενιζέλου.

    Όπως φάνηκε και σήμερα, με τη μεγάλη πτώση του Χρηματιστηρίου,σε περίπτωση επικράτησης του Σύριζα είτε ως πρώτο κόμμα, είτε ως δεύτερο αλλά με μικρή διαφορά από τη ΝΔ, οδηγούμαστε σε ακυβερνησία και εσωτερική πτώχευση, μαζική φυγή ελληνικών και ξένων επιχειρήσεων και κεφαλαίων στο εξωτερικό, και ανεξέλεγκτες καταστάσεις στο χώρο της οικονομίας και των εθνικών θεμάτων, καθώς θα είναι βέβαιη η προσφυγή και σε τρίτες κάλπες, λόγω της αδιαλλαξίας του Σύριζα και Καμμένου σε κατάργηση του μνημονίου, και στην εκτός τόπου και χρόνου πολιτική Βενιζέλου.
    Για όσους ξέρουν και λίγη ιστορία, το Κράχ του Χρηματιστηρίου της Ν.Υ έφερε 13εκ ανέργους στην Αμερική. Η πιθανη κατάρρευση τραπεζών στις 18 Ιουνίου, λόγω πανικού, ακυβερνησίας, έλλειψης εμπιστοσύνης στο κρατικισμό του Σύριζα, θα σημάνει και το τέλος των επιχορηγήσεων και ΕΣΠΑ για την Ελλάδα!
    Οι ακραίες, αδιάλλακτες τοποθετήσεις των Βενιζέλου και Καμμένου, σε συνδυασμό με τη άτεγκτη στάση του Σύριζα, οδηγούν μια πολύ μεγάλη μάζα ψηφοφόρων προς τη ΝΔ. Θα είναι αρκετή για να αποφευχθεί η εσωτερική πτώχευση ; Θα το δούμε το βράδυ της Κυριακής εκείνης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΣΤΙΣ ΕΡΧΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΣΥΡΙΖΑ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ Η ΤΥΡΑΝΝΙΑ ΤΟΥ ΕΥΡΩ

    ΕΝΩΣΗ ΕΦΟΠΛΙΣΤΩΝ ΛΟΝΔΙΝΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΣΤΙΣ ΕΡΧΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΣΥΡΙΖΑ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΤΗΣ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ

    ΦΙΛΟΙ ΑΚΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Τζιμερο: Γερμανός.

    Να επιστρέψει πάραυτα στην Αυστρία.

    Στην Ελλάδα οι αλλοδαποί δεν έχουν το δικαίωμα τού εκλέγεσθαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Γιατί είναι χαζοί όλοι οι ΔΕΞΙΟΊ:

    Ο Άδωνις ,ο Πλευρης πατήρ και υιός ,η Ντόρα, ο ΦΥΡΕΡ , Σαμαράς, οι οπαδοί τους ο, ο, ο ,ο,ο ,ο η,η,η,η ..

    Θέλουν διακαώς την παγκοσμιοποίηση υποστηρίζουν την ελεύθερη οικονομική αγορά των ΚΑΡΤΕΛ μέχρι θανάτου .. Ένταξη δικαίωμα τους και δε θα τους χαλάσω εγώ την μανέστρα ...

    Όμως Τι είν΄ η πατρίδα μας; Αφού αυτοί πιστεύουν στις αξίες του πολυπολιτισμού αυτό είναι η παγκοσμιοποίηση, με πιο δικαίωμα δίνουν έμφαση στην αξία του έθνους και της Ορθοδοξίας ως απαραίτητα στοιχεία για να διατηρήσουμε την ταυτότητα μας; σε ένα ρευστό,παγκοσμιοποιημένο κόσμο ΕΕΕ; εθνικιστές, φασίστες, από τη μια μεριά, ανθέλληνες, πράκτορες των ξένων δυνάμεων, από την άλλη ΑΥΤΆ ΤΑ ΛΕΝΕ ΜΕΤΆΞΙ ΤΟΥΣ...

    Κι όμως αυτοί οι εκπρόσωποι ΤΗΣ ΔΕΞΙΑΣ , όσο και αν με μια πρώτη ματιά, φαίνονται τόσο διαφορετικοί στην πραγματικότητα, χωρίς να το συνειδητοποιούν , είναι και τόσο όμοιοι ταυτόχρονα!!!.

    Από το ψευτοδίλημμα ανθελληνισμός ή πατριωτισμός Όταν θέλεις ΕΥΡΩ Η ΘΆΝΑΤΟ ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΑΓΩΡΕΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΉ Άδωνις Κ.Λ. ΔΕΞΙΟΊ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ θα πρέπει να ξέρουν ότι αφού προσκυνήσουνε τα ΚΑΡΤΕΛ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΊΟΥ και θέλετε επένδυσης που μπορεί να έλθουν απο Άραβες, Καταριανους, Τούρκους θανατικους Μωαμεθανούς-, Κινέζους, Ινδους τι θα τους πείτε αααααα εδώ θα γίνεται ορθόδοξοι .. ΜΠΑ!!! ΓΙΑΤΙ; όταν αυτοί θα είναι οι οικονομικοί αιμοδότες της σωτηρίας της ΕΛΛΑΔΟΣ και θα ελέγχουν τους όρους του παιχνιδιού; Ποιοι είστε εσείς βρε ΔΟΥΛΟΙ που θα πάτε κόντρα στις δικιές τους αξίες, είτε αυτές έχουν
    προοδευτικό, είτε συντηρητικό μανδύα..

    Μην βγαίνετε λοιπών στην TV και μιλάτε για πατρίδα , θρησκεία οικογένεια ΓΙΑΤΙ ΜΟΥ ΕΞΈΡΧΕΤΑΙ ΝΑ ΞΕΡΆΣΩ..

    Μόνο η εθνική κυριαρχία, κατ’ αρχήν, εξασφαλίζει σε μια χώρα το δικαίωμα να αρνείται οποιαδήποτε παρέμβαση που θέτει σε κίνδυνο την ύπαρξη της, καθώς και το δικαίωμα να διαλέγει τον τρόπο της διακυβέρνησης που της ταιριάζει.. Άρα όλες αυτές οι αρχές περί πολιτικής και εθνικής ισχύος δεν είναι παρά κούφια λόγια, όταν δεν συνοδεύονται από οικονομική ανεξαρτησία..

    ΕΊΣΤΕ ΥΠΌ ΚΑΤΟΧΉ ΚΑΙ ΝΕΝΕΚΟΙ..

    Μπούντζουκας Τηλέμαχος Ηράκλειο Κρήτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Κατά καιρούς προσπάθησαν να κυριαρχήσουν στον κόσμο.

    Όπως ο Χίτλερ, ο εκπρόσωπος των μεγάλων γερμανικών μονοπωλίων, που προσπάθησε να επιβάλει την ιδέα της ανωτερότητας μιας φυλής στον κόσμο, με έναν πόλεμο που στοίχισε τη ζωή 40 εκατομμυρίων ανθρώπινων υπάρξεων.

    Η σημασία των μεγάλων μονοπωλίων είναι τεραστία. Σε σημείο που να εξουδετερώνει την πολιτική ισχύ σε πολλές από τις δημοκρατίες..

    Αν δεν συνέβαινε αυτό, ορισμένες δυνάμεις δεν θα αισθάνονταν την υποχρέωση να αποκαλούν τις αποικίες τους ελευθέρα συνεταιρικά Κράτη προσπαθώντας με τον τρόπο αυτό να καμουφλάρουν την αποικιοποιηση με άλλους όρους.

    Το εσωτερικό καθεστώς του κάθε λαού που του επιτρέπει να εξασκεί την εξουσία του περισσότερο ή λιγότερο απόλυτα, είναι ένα θέμα που πρέπει να ρυθμίζεται απ’ αυτόν τον ίδιο το λαό.

    Μόνο η εθνική κυριαρχία, κατ’ αρχήν, εξασφαλίζει σε μια χώρα το δικαίωμα να αρνείται οποιαδήποτε επέμβαση που θέτει σε κίνδυνο την ύπαρξη της, καθώς και το δικαίωμα να διαλέγει τον τρόπο της διακυβέρνησης που της ταιριάζει καλύτερα.

    Αυτό εξαρτάται από τη θέληση της και ο λαός της είναι ο μόνος που μπορεί ν’ αποφασίσει αν μια κυβέρνηση πρέπει ή όχι να αλλάξει.

    Άρα όλες αυτές οι αρχές περί πολιτικής και εθνικής ισχύος δεν είναι παρά κούφια λόγια, όταν δεν συνοδεύονται από οικονομική ανεξαρτησία.

    Η πολιτική κυριαρχία και οικονομική ανεξαρτησία συμβαδίζουν.

    Μια χώρα που δεν έχει δική της οικονομία και στην οποία εισβάλλουν ξένα κεφαλαία δεν μπορεί να ξεφύγει από την κηδεμονία της χώρας απ’ όπου εξαρτάται.

    Και επί πλέον δεν μπορεί να επιβάλει τη θέληση της, αν βρεθεί σε αντίθεση με τα συμφέροντα της
    χώρας που την εξουσιάζει οικονομικά

    Ερνέστο Τσε Γκεβάρα:

    Ένας επαναστάτης ενάντια στην Σοβιετική πολιτική οικονομία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Συνάντηση στο Ζάππειο

    Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ παρουσιάζει στους πρεσβευτές της G20 ο Αλέξης Τσίπρας

    Αθήνα

    Τα βασικά σημεία του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ θα παρουσιάσει στους πρεσβευτές της G20 στις ο Αλέξης Τσίπρας.

    Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στις 11:00 στο Ζάππειο Μέγαρο, μετά από πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ.

    Σύμφωνα με την ηγεσία του κόμματος, η πρωτοβουλία αυτή αποτελεί ένα πρώτο βήμα διαλόγου με όλες τις χώρες.

    Εκτός των πρεσβευτών της G20 έχει κληθεί και ο πρέσβης της Κύπρου.

    Στις 20:00 ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ θα μιλήσει στην Ελευσίνα, στον πεζόδρομο στην παραλία, Νικολαΐδου και Χαριλάου.

    ΟΙ ΕΚΒΙΑΣΜΟΙ,

    Ο ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ,

    Η ΚΑΤΑΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ,

    ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ!!

    ΜΑΥΡΟ ΣΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, ΠΟΥ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ ΤΗ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΤΟΛΜΑΝΕ ΝΑ ΣΠΕΡΝΟΥΝ ΤΟ ΦΟΒΟ ΣΤΟ ΛΑΟ!!!

    ΣΤΙΣ 18 ΙΟΥΝΙΟΥ ΜΙΑ ΝΕΑ ΜΕΡΑ ΞΗΜΕΡΩΝΕΙ!!

    ΜΕ ΜΙΑ ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΗ ΚΥΝΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΜΕ ΚΟΡΜΟ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ 35% !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Απίστευτο καραγκιοζιλίκι και κόμπλεξ από τον γραφικό Μηλιό του ΣΥΡΙΖΑ!
    Δείτε τι δημοσίευσε!!

    Ντροπή και αίσχος.
    Ο γελοίος ο Μηλιός του ΣΥΡΙΖΑ, που θα λύσει τα προβλήματά μας διώχνοντας τις λίγες επιχειρήσεις που υπάρχουν ακόμα εδώ, αφού θα τους αυξήσει τη φορολογίας στος 60-70%, κοινοποιεί αφίσα Μαοκικού Κομμουνιστή που...ποδοπατά τον Ιησού Χριστό!!!!

    Ρε γελοίε γιατί προσβάλεις τους υπόλοιπους που πιστεύουν και θες να τους υφαρπάξεις τους ψήφους;;
    Εμείς δημοσιεύουμε φωτογραφίες που να σφυροκοπούμε το κεφάλι του ινδάλματός σου του Κάστρο ή του Στάλιν;;;

    Καραγκιόζη!!
    ..μάλλον κλόουν-μασκαρά
    στην διεθνιστική!


    Διερωτομαι πως κυκλοφορει στη πιατσα ο Μηλιος με αυτη τη φατσα που εχει.
    Μου θυμιζει μανιακο που παιζει σε ταινια cult της δεκαετιας του 1970.

    Για τη δε κορη του Κωνσταντοπουλου και τη Δουρου, η οψη τους δειχνει οτι κανανε πολλες καταχρησεις στα νιατα τους ...


    ΑΘΕΟΙ-ΑΠΑΤΡΙΔΕΣ-ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ.ΑΥΤΟΙ ΗΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ οι άχρηστοι μπαχαλάκηδες
    τα ρεμάλια ΤΟΥ ΤΣΙΡΙΖΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ζήτω η αναπτύξει..Να μην κλαίνε για τον τουρισμό μερικοί μερικοί εεεε...

    ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΔΕΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΣΕ ΜΠΑΡ ΕΠΕΙΔΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΧΡΩΣΤΑΕΙ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ !!!

    Μαλλιά κουβάρια έγινε ένα ολόκληρο μαγαζί χθές στην Χερσόνησο τηςΚρήτης όταν ξέσπασε άγριος καυγάς μεταξύ Ελληνών και Γερμανών.

    Μη βιαστείτε να βγάλετε συμπεράσματα γιατί αυτή τη φορά ο λόγος είναι πέρα από κάθε φαντασία...

    Οι εν λόγω τουρίστες αφού διασκέδασαν και ήπιαν μέχρι πρωίας στο γνωστό μαγαζί της περιοχής, σηκώθηκαν και έφυγαν σαν κύριοι χωρίς να βάλουν κάν το χέρι στην τσέπη.

    Όταν λοιπόν, τους ζητήθηκε να πληρώσουν εκείνοι αρνήθηκαν λέγοντας πως οι Έλληνες είναι εκείνοι που τους οφείλουν χρήματα.

    Τα αίματα δεν άργησαν να ανάψουν και ακολούθησε... έντονος καυγάς με αποτέλεσμα οι Γερμανοί να φύγουν από το χώρο δαρμένοι.

    ο ΣΥΡΙΖΑ ΦΤΑΙΕΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Make confident your ab belts have a unique toning program.


    Review my web blog :: http://twihiroshima.ning.com/profile/LouisBarclay

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση