GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Προκαταρκτική εξέταση της Ράικου για τον Ιφικράτη Αμυρά

Προκαταρκτική εξέταση διέταξε η προϊσταμένη της εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας Ελένη Ράικου για τις δηλώσεις του στελέχους του ΔΗΚΚΙ,...

Προκαταρκτική εξέταση διέταξε η προϊσταμένη της εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας Ελένη Ράικου για τις δηλώσεις του στελέχους του ΔΗΚΚΙ, Ιφικράτη Αμυρά στο Διαδίκτυο, με τις οποίες φέρεται να καλούσε τους πολίτες σε «αντάρτικο πόλεων».
Στο πλαίσιο της έρευνας που θα διενεργήσει ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Γιάννης Δραγάτσης θα διαπιστωθεί αν έχει διαπράξει το αδίκημα της πρόκλησης σε τέλεση κακουργηματικών πράξεων, όπως αυτών της ληστείας, της ανθρωποκτονίας και της απαγωγής.
Στο πλαίσιο της έρευνας, κλήθηκε να καταθέσει την Τρίτη, στις 11 το πρωί, πρώτος μάρτυρας ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Γιάννης Μιχελάκης.
Ο ίδιος ο Ιφικράτης Αμυράς, μιλώντας το πρωί στον ΒΗΜΑ FM, ανέφερε ότι η υποψηφιότητά του, δεν έγινε δεκτή από τον ΣΥΡΙΖΑ.
«Είχα καταθέσει την υποψηφιότητά μου και απερρίφθη. Υπάρχει μια εκλογική επιτροπή η οποία ελέγχει τις υποψηφιότητες και την τελευταία στιγμή την απέσυραν» ανέφερε χαρακτηριστικά, συμπληρώνοντας ότι «δεν έχει κομματική ταυτότητα του ΣΥΡΙΖΑ».
Αναφορικά με τις δηλώσεις του, παραδέχτηκε ότι ήταν δικά του λόγια.
Δεν το αρνούμαι, είναι δικά μου λόγια και αφορούν το περίφημο βίντεο που αναφέρει ο κ. Μιχελάκης.
Συμπλήρωσε ωστόσο ότι «το βίντεο αυτό έχει γυριστεί εδώ και δέκα μήνες» προσθέτοντας ότι ο κ. Μιχελάκης επιχειρεί να το παρουσιάσει ότι είναι κάτι πρόσφατο.
Δίνοντας περισσότερες διευκρινίσεις, ανέφερε:
«Είναι από τα γεγονότα της πλατείας και, προφανώς, μιλάει για μια εθνική, παλλαϊκή εξέγερση ενάντια στο Δ’ Ράιχ. Ο τίτλος του βίντεο είναι «Οργάνωση επαναστατικού στρατού ενάντια στην κατοχική κυβέρνηση».
Εκείνο τον καιρό, συμπλήρωσε, είχαμε τη χούντα του μνημονίου και του Παπανδρέου, είχε καταληφθεί το Σύνταγμα, όχι ότι τώρα είναι καλύτερα τα πράγματα, αλλά τώρα υπάρχουν κάποιες δικλείδες ασφαλείας ή, αν θέλετε, κάποιες βαλβίδες εκτόνωσης, όπως τις αποκαλούμε, δηλαδή εκλογές».
Πάντως, όπως ανέφερε, ο ένοπλος αγώνας δεν είναι, για τον ίδιο, αυτοσκοπός.
«Αν μπορεί να αλλάξει αυτό το καθεστώς με εκλογές, κανένα πρόβλημα. Αν μπορεί να αλλάξει με πολιτική απεργία, κανένα πρόβλημα. Αν όμως συνεχίσει αυτή η κατάσταση, και ποια είναι αυτή η κατάσταση, εκχώρηση της εθνικής κυριαρχίας, αμετακλήτως και άνευ όρων και χωρίς να μας ρωτήσουν, χωρίς να έχει προηγηθεί μια στρατιωτική ήττα, τότε ναι, ο ελληνικός λαός, μεταξύ όλων των άλλων επιλογών, πρέπει να έχει κι αυτό το οποίο αναφέρω στο βίντεο (σ.σ. δηλαδή, ένοπλο παλλαϊκό αγώνα)».

3 σχόλια

  1. ΜΠΑΑΑΑ....
    ΞΥΠΝΗΣΕ ΚΙ Η ΕΛΕΝΙΤΣΑ;
    ΑΣΕ ΡΕ ΓΚΡΟΥΠΟΥΣΚΟΥΛΟ
    ΤΗΣ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ.....
    ΔΕΝ ΤΡΕΧΕΙ ΤΙΠΟΤΑ..
    Ο ΙΦΘΙΚΡΑΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΣ...
    ΞΑΝΑΚΟΙΜΗΣΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΜΑΖΟΚΟΠΟΙ
    ΜΠΑΛΑΦΕΣ
    ΣΚΥΦΤΟΥΛΗΔΕΣ
    ΑΜΥΡΑΔΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΝΤΡΟΠΗ ΣΤΑ ΤΡΙΣΑΘΛΙΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΝΔ-ΠΑΣΟΚ !!

    Την ώρα που χιλιάδες καρκινοπαθείς πεθαίνουν αβοήθητοι, λόγω έλλειψης φαρμάκων,

    την ώρα που αγωνίζονται να επιβιώσουν οι νεφροπαθείς, οι διαβητικοί, οι παραπληγικοί, οι καρδιοπαθείς,

    την ώρα που ένας στους τρεις είναι άνεργος (1 στους 2 νέους),

    την ώρα που θερίζει η φτώχια, η εξαθλίωση και η δυστυχία,

    την ώρα που χιλιάδες άνθρωποι ψάχνουν στα σκουπίδια για να φάνε,

    την ώρα που 2000 αξιοπρεπείς συμπολίτες μας οδηγήθηκαν στην αυτοκτονία και κάθε ημέρα που περνά, συνεχίζουν να αυτοκτονούν άνθρωποι,

    την ώρα που ΟΛΑ είναι υπό διάλυση – Υγεία, Παιδεία, Ασφαλιστικά Ταμεία, Κράτος,

    την ώρα που σε αυτήν την καταστροφή μας οδήγησαν ΤΑ ΤΡΙΣΑΘΛΙΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, με τις μίζες, τις Siemens, τα υποβρύχια, τα δομημένα ομόλογα, τις «περήφανες» Ολυμπιάδες τους, τα SWAPS τους, τα Βατοπαίδια τους, τους Κουμπάρους τους… κλπ. κλπ…

    Αν μετά απ’ όλα αυτά, ΕΣΥ επιμένεις να τους ψηφίζεις,

    τότε είσαι ΑΘΛΙΟΣ ΚΑΙ ΑΞΙΟΣ ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΣ ΣΟΥ !!!

    και επιπλέον ΠΡΟΔΩΤΗΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΤΗΣ!!

    Γιατί κάθε ψήφος σε Σαμαρά και Βενιζέλο, είναι ψήφος στην Μέρκελ, στον Σόϊμπλε, στους μεγαλοτραπεζίτες, στους διεθνείς τοκογλύφους, στο παγκόσμιο παρασιτικό Κεφάλαιο, στις δυνάμεις Κατοχής της χώρας μας!!

    ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ:

    «Ψήφος σε ΝΔ-ΠΑΣΟΚ είναι ΝΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΡΚΕΛ ΚΑΙ ΗΤΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ !!»

    ΘΕΛΕΙΣ ΝΙΚΗ ΤΗΣ ΜΕΡΚΕΛ, ΗΤΤΑ ΚΑΙ ΤΑΠΕΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ;; ΨΗΦΙΣΕ ΝΔ-ΠΑΣΟΚ!!

    ΘΕΛΕΙΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ, ΠΕΡΗΦΑΝΙΑ, ΣΤΟΠ ΣΤΗΝ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ ΚΑΙ ΝΙΚΗ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΣΟΥ;;

    ΨΗΦΟΣ ΣΤΟΝ ΣΥ.ΡΙΖ.Α, ΕΙΝΑΙ ΨΗΦΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση