GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η Σαουδική Αραβία «έχει ταλέντο», χωρίς… γυναίκες και μουσική

Μόνο θρησκευτικές ψαλμωδίες επιτρέπεονται στο ριάλιτι σόου στη Μπουραγιάντα Οι γυναίκες δεν έχουν θέση στον νέο διαγωνισμό ταλέντων της Σαου...

Μόνο θρησκευτικές ψαλμωδίες επιτρέπεονται στο ριάλιτι σόου στη Μπουραγιάντα
Οι γυναίκες δεν έχουν θέση στον νέο διαγωνισμό ταλέντων της Σαουδικής Αραβίας.
Η Σαουδική Αραβία είναι παγκοσμίως γνωστή για τα αυστηρά και συντηρητική της ήθη, όμως τώρα μια εκπομπή της σαουδαραβικής τηλεόρασης έρχεται να ξεπεράσει κάθε προηγούμενο. Η πόλη Μπουραγιάντα, γνωστή για τον υπέρμετρο συντηρητισμό της δημιούργησε τη δική της εκδοχή του σόου «η Σαουδική Αραβία έχει ταλέντο», όμως χωρίς μουσική και φυσικά χωρίς … γυναίκες. Αντιθέτως, στους διαγωνιζόμενους θα επιτρέπεται να εκτελούν θρησκευτικές ψαλμωδίες, να απαγγέλλουν ποιήματα και να διαγωνίζονται σε διάφορα αθλήματα.
Η Μπουραγιάντα είναι γνωστή ως το κέντρο του Ουαχαμπισμού – μιας αυστηρής ερμηνείας του Ισλάμ που ακολουθείται στο βασίλειο- και η εκπομπή έχει τίτλο «Η Μπουραγιάντα έχει ταλέντο». Όπως είναι αναμενόμενο υπακούει τυφλά στους αυστηρούς κανόνες διαχωρισμού των δύο φύλων και παραμένει ερμητικά κλειστός για τις γυναίκες.
Το ίδιο ισχύει για την ουσική, το τραγούδι και τον χορό, που απαγορεύονται ρητά, παρά το γεγονός ότι εκεί ακριβώς οφείλουν την δημοτικότητά τους αντίστοιχες εκπομπές και διαγωνισμοί ταλέντων σε 32 χώρες, σε ολόκληρο τον κόσμο.
Η σαουδαραβική εκδοχή του σόου, που οργανώθηκε από το διαδικτυακό φόρουμ της πόλεως, θα γυρίζεται σε υπαίθριο χώρο, ενώπιον μιας κριτικής επιτροπής που περιλαμβάνει έναν ποιητή, έναν τηλεοπτικό παραγωγό και τηλεοπτικούς παρουσιαστές.

4 σχόλια

  1. Μεγάλη σημερινή γκάφα του Βενιζέλου, οδηγεί σε ολική φυγή των ψηφοφόρων του προς τη Νέα Δημοκρατία. Ενώ ξέρει ότι ο Σύριζα δεν θα δεχθεί να μπει σε κυβέρνηση με τη Νέα Δημοκρατία, βάζει αυτόν τον όρο τορπιλίζοντας τη δημιουργία κυβέρνησης και οδηγεί σε ακυβερνησία και χάος και τρίτες εκλογές !
    Το ίδιο αδιάλλακτος και με αστείους, ανεφάρμοστους όρους και ο κ. Καμμένος, στρέφει με τη τακτική του τους ψηφοφόρους του προς τη Νέα Δημοκρατία, την οποία παρουσιάζουν ως τη μόνη πολιτικη δύναμη ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑΣ και ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ, με επαναδιαπραγμάτευση του χρέους, βελτίωση των δανειακών συμβάσεων, και σωφροσύνης !!! Η ανικανότητα διαπραγματεύσεων και διαβουλεύσεων μεταξύ των κομμάτων, οι προσωπικές φιλοδοξίες και μικροκομματισμοί τους, οδηγούν τη χώρα σε ανεξέλεγκτη πτώχευση και κοινωνικό χάος,και δείχνουν ότι η χώρα δεν μπορεί να κυβερνηθεί με τέτοιους "λίγους ηγέτες". Η σκέψη που αρχίζουν να κάνουν οι πολίτες είναι - πλέον- να πλησιάσει την αυτοδυναμία η Νέα Δημοκρατία, ώστε να μπορέσει να κυβερνηθεί ο τόπος και να γίνει προσπάθεια αλλαγής πτυχών του μνημονίου, γιατί οι διάφοροι ηγετίσκοι δεν είναι ικανοί των κρίσιμων περιστάσεων. Οι προσπάθειες " κυβερνήσεων συνεργασίες" ΤΟΡΠΙΛΙΖΟΝΤΑΙ από τους ίδιους τους "θαμώνες" τέτοιων λύσεων. Και η ανεξέλεγκτη πτώχευση είναι προ των πυλών, με κύρια θύματα τους κατοίκους των αστικών κέντρων, που δεν έχουν αγροτική- κτηνοτροφική παραγωγή δική τους. Αν υπάρξει στάση πληρωμών και σταμάτημα εισαγωγών, πως οι άνθρωποι της Αθήνας και του Πειραιά θα επιβιώσουν ; Με φραπέ ή μπυρίτσα ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η σκέψη που αρχίζουν να κάνουν οι πολίτες είναι - πλέον- να πλησιάσει την αυτοδυναμία η Νέα Δημοκρατία

    ΓΙΑ ΜΑΛΑΚΕΣ ΨΑΧΝΕΙΣ;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η σκέψη που αρχίζουν να κάνουν οι πολίτες είναι - πλέον- να πλησιάσει την αυτοδυναμία η Νέα Δημοκρατία

    ΓΙΑ ΜΑΛΑΚΕΣ ΨΑΧΝΕΙΣ;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η σκέψη που αρχίζουν να κάνουν οι πολίτες είναι - πλέον- να πλησιάσει την αυτοδυναμία η Νέα Δημοκρατία

    ΓΙΑ ΜΑΛΑΚΕΣ ΨΑΧΝΕΙΣ;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση