GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Βαριά η ατμόσφαιρα από τον καύσωνα

Ιδιαίτερα επιβαρυμένη είναι η ατμόσφαιρα από τις υψηλές θερμοκρασίες και την άπνοια που επικρατεί από τις αρχές της εβδομάδας με αποτέλεσ...

Ιδιαίτερα επιβαρυμένη είναι η ατμόσφαιρα από τις υψηλές θερμοκρασίες και την άπνοια που επικρατεί από τις αρχές της εβδομάδας με αποτέλεσμα οι ρύποι να έχουν αυξήσει την τιμή του όζοντος και των αιωρούμενων μικροσωματιδίων.
Ο πρώτος καύσωνας του φετινού καλοκαιριού έχει ξεκινήσει από τη Δευτέρα και σήμερα Τετάρτη, η θερμοκρασία έφθασε τους 38 βαθμούς Κελσίου στο κέντρο της Αθήνας, ενώ σε κάποια μέρη της Ελλάδας άγγιξε τους 39.
Σύμφωνα με το υπουργείο Περιβάλλοντος, οι τιμές των ρύπων ξεπέρασαν τα όρια ενημέρωσης κοινού, που είναι τα 180 μg/m3. Συγκεκριμένα, τη Δευτέρα, έφθασαν τα 205 μg/m3 στον σταθμό Θρακομακεδόνων και τα 206 μg/m3 στον σταθμό της Λυκόβρυσης.
Όταν αυξάνονται όλοι οι παράγοντες, όπως υψηλές θερμοκρασίες και έντονη ηλιακή ακτινοβολία, συντελούν στην άνοδο των τιμών των ρύπων και ευνοείται η υπερσυγκέντρωση του όζοντος, μία μορφή ρύπανσης της ατμόσφαιρας που εμφανίζεται στα μεγάλα αστικά κέντρα.
Συστάσεις από το υπουργείο Υγείας προς τα άτομα που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού (κυρίως αυτούς που υποφέρουν από αναπνευστικές και καρδιαγγειακές παθήσεις) να παραμένουν σε εσωτερικούς χώρους, να αποφεύγουν τις μετακινήσεις στο εξωτερικό περιβάλλον και την έντονη σωματική άσκηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση