GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αριστερή … κολυμβήθρα του Σιλωάμ;

Γράφει ο Γιάννης Πρεβενιός e-mail: prevejohn@yahoo.gr. Η βούληση αλλά και η αποχή του λαού έδωσαν ένα εκλογικό αποτέλεσμα το οποίο επέτ...


Γράφει ο Γιάννης Πρεβενιός
e-mail: prevejohn@yahoo.gr.

Η βούληση αλλά και η αποχή του λαού έδωσαν ένα εκλογικό αποτέλεσμα το οποίο επέτρεψε με νόμιμο τρόπο να σχηματιστεί κυβέρνηση!
Επισημαίνω το νόμιμο τρόπο για να πω ότι θα πρέπει να τις δώσουμε τον εύλογο χρόνο για να μας δείξει τις προθέσεις αλλά και τα πρώτα της αποτελέσματα!
Όμως όσα έχουν προηγηθεί μέχρι τώρα και η δεινή θέση που βρισκόμαστε σαν χώρα και σαν κοινωνία μας δίνει το δικαίωμα να προσπαθούμε να ανιχνεύσουμε το τι συμβαίνει στην σκηνή αλλά κυρίως στο παρασκήνιο.
Προσωπική μου άποψη είναι ότι ο δικομματισμός (και ειδικά το ΠΑΣΟΚ) νιώθει ότι τελειώνουν τα ψωμιά του και αυτό τον κάνει να προσπαθεί να μακιγιαριστεί (για να μη πω να κάνει λίφτινγκ) για να μπορέσει την κατάλληλη στιγμή να παρουσιαστεί και να μας πλασάρει ένα νέο υποτίθεται ... πρόσωπο!
Δεν είναι τυχαία η απόσυρση από το προσκήνιο (παρά την γκρίνια τους) κάποιων κορυφαίων στελεχών του ΠΑΣΟΚ. Ο κ. Βενιζέλος όντας έξυπνος (για μένα κουτοπόνηρος) θα τους είπε ότι είναι ανάγκη να χαθούν για ένα διάστημα ποντάροντας στο βασικό και μεγάλο κουσούρι του λαού μας δηλ. ότι ... ξεχνάει εύκολα!
Ο κ. Σαμαράς θα παίξει με το χαρτί της επαναδιαπραγμάτευσης το οποίο όμως το πιο πιθανό είναι να καταλήξει στην (προσχεδιασμένη από τους δανειστές μας εδώ και καιρό) επιμήκυνση του χρόνου προσαρμογής στις βουλές και τις επιταγές τους!
Θεωρώ επίσης βέβαιο ότι θα δούμε άνευ μεγάλης σημασίας πολιτικά θέματα να τυγχάνουν μέγιστης επικοινωνιακής προβολής θυμίζοντας την γνωστή ιστορία των ιθαγενών με τα καθρεφτάκια!
Το ερώτημα είναι γιατί (αν και τους έβγαιναν τα κουκιά) οι δύο τους επέμεναν και πέτυχαν τελικά και την συμμετοχή του κ. Κουβέλη στην συγκυβέρνηση;
Προσωπική μου άποψη είναι ότι τον έπεισαν με το επιχείρημα ότι θα είναι "αναγκαίος" στην χώρα και στο εγγύς μέλλον σαν Πρόεδρος Δημοκρατίας!
Η απλή λογική όμως λέει ότι αν πράγματι έχουν σκοπό να κάνουν κάτι θετικό για την χώρα γιατί θα έπρεπε να βάλουν έναν "Αριστερό" στο κόλπο και να μοιραστούν μαζί του την επιτυχία;
Μήπως δεν θα αλλάξει τίποτα και θα πάμε προς το χειρότερο και τον έβαλαν για να απορροφήσει μεγάλο μέρος από την δυσαρέσκεια και την οργή του λαού; (είδαμε την πολιτική εξαφάνιση του προηγούμενου συνεταίρου τους του κ. Καραντζαφέρη.)
Άραγε αληθεύει ότι ο κ. Σαμαράς συμφώνησε στην απαίτηση του κ. Βενιζέλου να μη γίνει διερεύνηση για τις ευθύνες αυτών που μας έφεραν εδώ;
Αν έχει συμβεί αυτό δεν έρχεται σε αντίθεση με τον όρο του κ. Κουβέλη για άπλετο φως σε αυτά τα θέματα; 
Επίσης θα επιμείνει ο κ. Κουβέλης στην αλλαγή του εκλογικού νόμου και καθιέρωση της απλής αναλογικής;
Πολλά τα ερωτήματα αλλά ας προσπαθήσουμε προς το παρόν να αποβάλλουμε την σκέψη που πλανάτε στο μυαλό όλων μας δηλ. ότι ο ρόλος του κ. Κουβέλη (συνειδητά ή ασυνείδητα) είναι να γίνει η αριστερή … κολυμβήθρα του Σιλωάμ για τον δικομματισμό!

3 σχόλια

  1. Υποτελής στη δημοκρατία τους ;



    Οταν η καπιταλιστική σκλαβιά
    φοράει τη μάσκα της δημοκρατίας
    ... τότε την ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ
    την ονομάζουν ...ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ




    ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΡΧΙΚΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥΣ

    ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ Ο ΤΡΟΜΟΝΟΜΟΣ (MADE IN USA)


    ΤΟ ΠΑΘΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ
    ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΤΕΡΟ
    ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΚΕΛΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. 22 Ιουν 2012 8:08:00 μ.μ.Σωστός.... αλλά δεν έχουν αλλά περιθώρια και το ξέρουν { ένας μαλάκας να βρεθεί σαν εμένα να ζωστει 2 κιλά μπαμ μπουμ και τους φτιάξει ένα ΑΡΚΑΔΙ ] θα δεις ότι δεν αυτοκτονεί κανείς αλλά θα γίνονται ολοκαυτώματα κάθε ημέρα???

    Η Θα μου πούνε οι μπαστοι τους ΑΛΤ γιατί θα σε πυροβολησωμε!!! 2800 μάπες έφυγαν από την ζωή ΜΌΝΟΙ τους και δεν πήραν ΈΝΑ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ , ένα δημοτικό σύμβουλο??? τέτοιοι μαλάκες Ελληνες ΉΤΑΝΕ.. Δεν έχουν πάρει χαμπάρι ότι είμαστε πολλοί που δεν έχουμε να χάσουμε ΤΊΠΟΤΑ εκτός την ΑΞΙΟΠΡΕΠΙΑ μας, προσωπικά δεν έχω σκοπώ να την χαρίσω ΣΕ ΚΑΝΈΝΑ ΚΕΡΑΤΆ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΜΊΑ ΚΑΡΓΙΟΛΑ..ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ -ΔΕΞΙΑΣ--ΚΟΥΜΟΥΝΑΣ-ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ --ΣΟΣΙΑ- ΛΗΣΤΗ-ΚΗΣ ΠΑΠΑΡΟ-ΛΟΓΙΑΣ...

    ΑΣ ΤΡΈΞΟΥΝ ΓΡΉΓΟΡΑ ΤΑ ΠΡΆΓΜΑΤΑ ΣΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΆΝΟΥΝ ΜΕ ΤΟΝ ΚΌΣΜΟ.. > ΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΠΕΙΣΤΕΥΩ< ΑΛΛΑ ΛΕΜΈ ΤΩΡΑ??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΩΩΩΩ...£ύριζαααααααα...Το αποτέλεσμα στις φυλακές Δομοκού...

    Στο 37ο εκλογικό κέντρο που αντιστοιχεί στις φυλακές Δομοκού στον Νομό Φθιώτιδας, είναι εγγεγραμμένοι 61 κρατούμενοι εκ των οποίων ψήφισαν οι 56, ενώ βρέθηκε και ένα άκυρο ψηφοδέλτιο.

    Στις εκλογές της 17ης Ιουνίου:
    Νέα Δημοκρατία 4 ψήφους

    ΣΥΡΙΖΑ 33 ψήφους ______________ Ωω!
    ΠΑΣΟΚ 4 ψήφους
    Ανεξάρτητοι Έλληνες 12 ψήφους
    ΚΚΕ 2 ψήφους
    Χρυσή Αυγή 5 ψήφους
    ΔΗΜΑΡ 5 ψήφους
    Οικολόγοι – Πράσινοι 1 ψήφο
    ΛΑΟΣ καμία ψήφο

    Θραύση στις φυλακές Κορυδαλλό
    έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ σε όλα τα τμήματα ανδρών, γυναικών, αλλά και στο ψυχιατρικό τμήμα.

    Συγκεκριμένα και σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών
    Οι γυναίκες των φυλακών Κορυδαλλού, έβγαλαν πρώτο κόμμα
    το ΣΥΡΙΖΑ με 78 ψήφους

    και δεύτερο κόμμα την Χρυσή Αυγή με 29 ψήφους. Ακολουθεί η Ν.Δ. με 13, ο ΛΑΟΣ και το ΠΑΣΟΚ πήραν από 10 ψήφους, - προφανώς δεν ψήφισε ΠΑΣΟΚ η κα Βίκη Σταμάτη, σύζυγος Άκη Τσοχατζόπουλου - και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 8 ψήφους.

    - Οι άνδρες έδωσαν 32 ψήφους στο ΣΥΡΙΖΑ, 16 στη Ν.Δ., 11 στη Χρυσή Αυγή, 10 στο ΠΑΣΟΚ.
    _______________________________
    Όσο για το ψυχιατρικό Τμήμα των φυλακών;
    26 ψήφισαν το ΣΥΡΙΖΑ,
    από 10 ψήφους πήραν Χρυσή Αυγή και Ν.Δ., και το ΠΑΣΟΚ 6...


    Οποιος διαφωνεί
    ΑΣ ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΕΙ.
    έτσι και αλλιώς ΗΛΙΘΙΟΣ είναι

    αφού δεν καταλαβαίνει
    ότι δεν είναι υποχρεωμένος κανένας
    άνθρωπος στον Πλανήτη Γή
    να ΠΛΗΡΩΝΕΙ, κάποιους ελληναράδες, απολειφάδια του αισχρού ΠΑΣΟΚισμού.

    ΤΕΛΟΣ..πράσινα-ρουζ-κοκκινωπά ΕΡΠΕΤΑ

    Σύνταξη φαρδιά και παχουλά ΕΦΑΠΑΞ
    απο το Α΄Νεκτοταφείο
    ΤΑΦΟ Ανδρέα Παπανδρεου
    ΕΝΤΑΥΘΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση