GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ένα σχολείο, τριάντα μία… γλώσσες!

Η δουλειά σε ένα δημοτικό σχολείο είναι από μόνη της μία μεγάλη δοκιμασία για τους εκπαιδευτικούς. Αλλά στο σχολείο English Martyrs’ Ca...

Η δουλειά σε ένα δημοτικό σχολείο είναι από μόνη της μία μεγάλη δοκιμασία για τους εκπαιδευτικούς. Αλλά στο σχολείο English Martyrs’ Catholic School στο Μπέρμιγχαμ τα πράγματα είναι σε άλλο επίπεδο καθώς οι 414 μαθητές μιλούν… 31 διαφορετικές μητρικές γλώσσες!
Όπως φαίνεται στην παρακάτω φωτογραφία, τα παιδιά που έχουν τα αγγλικά ως μητρική γλώσσα είναι μία μικρή μειονότητα. Μεταξύ των υπολοίπων γλωσσών που μιλιούνται από τα παιδιά είναι οι Lingala και Yoruba από την Αφρική, Mirpuri και Hindko από το Πακιστάν, τσέχικα, σουδανικά, κ. ά.
Παρά την πρόκληση της πολυγλωσσίας για τους δασκάλους, στα παιδιά φαίνεται να έχει ευεργετικά αποτελέσματα καθώς οι επιδόσεις τους είναι πολύ καλές.
Πέρσι το 91% των μαθητών πέτυχε πολύ καλούς βαθμούς στα αγγλικά και το 89% στα μαθηματικά.
Η πλειονότητα των μαθητών είναι πακιστανικής καταγωγής και οι πιο κοινές μητρικές γλώσσες είναι τα Urdu και τα Mirpuri.
Για να διαχειριστούν την κατάσταση, όλοι οι δάσκαλοι εκπαιδεύονται για να διδάξουν τα αγγλικά ως ξένη γλώσσα.
Το σχολείο συχνά χρησιμοποιεί μεταφραστές αλλά κι ένα σύστημα αλληλοβοήθειας με παλαιούς μαθητές να αναλαμβάνουν καινούριους που μιλούν τη ίδια μητρική γλώσσα και να τους βοηθούν στο ξεκίνημά τους με τα αγγλικά.
 Ένα σχολείο, τριάντα μία… γλώσσες!
 Ένα σχολείο, τριάντα μία… γλώσσες!

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση