GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μ.Χαραλαμπίδης : “ΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΙΜΗΤΕΣ”

του ΜΙΧΑΛΗ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗ Δεν μπορεί να υπάρξει έξοδος από την κρίση χωρίς την εσωτερική ηθική, κοινωνική, πολιτική συνοχή. Αυτό δεν μπορ...


του ΜΙΧΑΛΗ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗ
Δεν μπορεί να υπάρξει έξοδος από την κρίση χωρίς την εσωτερική ηθική, κοινωνική, πολιτική συνοχή. Αυτό δεν μπορούν να το δημιουργήσουν τα ένοχα, όχι απλώς υπεύθυνα, καθεστωτικά, κομματικά χωρίς να είναι πολιτικά κόμματα, στρατόπεδα.
Όλα δεξιά και αριστερά, χωρίς εξαιρέσεις – αυτό αποδεικνύει η ανάλυση, καλύτερα θα έλεγα η επιστήμη – είναι μέρος του προβλήματος. Δεν είναι η λύση του. Αυτοί το δημιούργησαν και το εντείνουν. Δεν το επιλύουν. Δεν θέλουν και δεν μπορούν λόγω της φύσης τους.
Τα παράξενα φαινόμενα που συμβαίνουν είναι δημιουργήματα τους. 
Είναι υπεύθυνοι για αυτά και όχι τιμητές. Η θρασύς έως κωμική παρουσίαση τους στην θέση του τιμητή είναι η συνέχεια της παθολογίας και όχι της εξυγίανσης, της απελευθέρωσης.
Αυτή είναι η προσέγγιση που οφείλει να καθορίζει την ιστορική πολιτική στάση των πολιτών απέναντι τους. Ακόμη και στους ανεύθυνους εκφυλιστικού τύπου εκλογικούς κύκλους στους οποίους σύρεται η χώρα από το 2009. Ώστε να απαλλαγούμε από αυτό το ανίκανο «δεξιό – αριστερό», αποκαλούμενο πολιτικό προσωπικό. Τι πολιτικό είχε και έχει; τι πολιτικό αποδεικνύει σήμερα;
Αποδείχθηκε το χειρότερο στον κόσμο. Είναι τεταρτοκοσμικού, Βαλκανικού τύπου.

Η αναγεννητική απελευθερωτική έξοδος από τις παρακμιακές μεταπολιτευτικές αριστεροδεξιές ομάδες προϋποθέτει την αποστράτευση, απόλυση και όχι την ανακύκλωση και αναπαραγωγή τους όπως επιδιώκουν εξωθεσμικοί κύκλοι.
Αυτοί που τους συντήρησαν επί δεκαετίες. Επέλεξαν να συντηρήσουν μια δεξιό – αριστερή κακκιστοκρατία και οδήγησαν την χώρα στην πλέον ταπεινωτική της σύγχρονης ιστορίας της κατάσταση. Ονόμασαν κα ονομάζουν, βαπτίζουν διαδοχικά διευθύνουσα πολιτική τάξη της χώρας κωμικού, τυχοδιωκτικού τύπου ομάδες και πρόσωπα. «Αριστεροδεξιές» εναλλασσόμενες περιοδικά Μασκότ της τηλεκρατίας.
Εκτός από την χρεοκοπία άνοιξαν τον δρόμο, κατασκεύασαν την κοινωνική και πολιτική ζούγκλα.
Δεκαετίες πριν μίλησα για αυτά.
Αυτό δεν είναι Ελληνική Δημόσια Πολιτική Ζωή.
Αυτό έχουμε ανάγκη.
Κατανόηση αυτών των Εννοιών.
Αυτές δολοφόνησαν και δολοφονούν.
Αυτές θα αναγεννήσουμε.
http://dimofantis.blogspot.gr/
[title]Οι Διστομίτες τίμησαν τους 218 σφαγιασθέντες![title]
Σε κατανυκτική ατμόσφαιρα και παρουσία χιλιάδων κατοίκων του Διστόμου και της γύρω περιοχής πραγματοποιήθηκε χθες το μνημόσυνο των σφαγιασθέντων 218 Διστομιτών.
Οι εκδηλώσεις μνήμης ξεκίνησαν με μνημόσυνο στο Ιερό Νάο του Αγίου Νικολάου χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Θηβών και Λεβαδείας κ.κ. Γεώργιου. Ακολούθησε πομπή στο λοόφο του Μαυσωλείου με επικεφαλής τις μαυροφόρες χήρες, αδελφές και συγγενής των θυμάτων. Εκεί τελέσθηκε επιμνημόσυνη δέηση, ξεφώνησαν ομιλίες ο Υπουργός Εσωτερικών, Καθηγητής Αντώνης Μανιτάκης. Ακολούθησε προσκλητήριο νεκρών, κατάθεση στεφάνων και ενός λεπτού σιγή – Εθνικός Ύμνος.
Στις εκδηλώσεις συμμετείχαν και κατέθεσαν στεφάνια :
•        Εκ μέρους της Κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού, ο Υπ. Εσωτερικών κ. Μανιτάκης.
•        Ο τέως πρωθυπουργός κ. Ιωάννης Γρίβας.
•        Ο Αρχηγός Γενικού Επιτελείου Στρατού, Αντιστράτηγος Κ. Ζιαζιάς
•        Ο Αρχηγός Γενικού Επιτελείου Ναυτικού, Αντιναύαρχος, Κ. Χρηστίδης.
•        Ο Αρχηγός Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, Αντιπτέραρχος, Α. Τσαντηράκης.
•        Εκ μέρους του προέδρου της Ν.Δ. ο τέως βουλευτής κ. Μπασιάκος.
•        Εκ μέρους του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, ο τέως βουλευτής κ. Γ. Σταθάς.
•        Εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ, η τέως βουλευτής κα. Τσόνογλου
•        Εκ μέρους των Ανεξάρτητων Ελλήνων, η υποψήφια βουλευτής κα Ανέστη, ενώ παρευρέθηκε ο τέως βουλευτής του κόμματος κ. Γιαννάκης.
•        Εκ μέρους της Κ.Ε. του ΚΚΕ, ο κ. Δ. Κουτσούμπας.
•        Εκ μέρους του Ευροβουλευτή και προέδρου του ΛΑΟΣ, η κα Μανάρα Μαυράκη.
•        Ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, κ. Κλέαρχος Περγαντάς.
•        Ο Πρέσβης της Γερμανίας κ. Wolfagang Dold.
•        Ο Πρέσβης της Κύπρου κ. Ιωσήφ Ιωσήφ.
•        Ο πρόξενος της πολωνικής Πρεσβείας κ. Στροντιντσκι.
•        Εκπρόσωπος της πρεσβείας της Τσεχικής Δημοκρατίας.
•        Ο Αντιπεριφερειάρχης  της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας κ. Γ. Μουλκιώτης.
•        Ο Αστυνομικός Δ/ντης Βοιωτίας, κ. Κ. Τουρκοχωριτης.
•        Εκ μέρους τηε ΚΕΔΕ ο Δήμαρχος Λιβαδειάς κ. Ν. Παπαγγελής.
•        Εκ μέρους του Δικτύου των 90 μαρτυρικών πόλεων και χωριών της Ελλάδος, κατέθεσαν στεφάνι κ.κ. Γεράνης Μιχάλης, Λαζουράς Γεώργιος, Γιαννούλης Ευστάθιος, Σταυρούλα Μπραϊμη Μπότση, Πασχόπουλος Γεώργιος, Ψαρράς Κώστας, Σιγγελάκης Αριστομένης, Φιωτάκης Κώστας, κ.α.
•        Επίσης το εργατικό Κέντρο Λιβαδειάς, το Λιμεναρχείο και η Πυροσβεστική Υπηρεσία Βοιωτίας , ο Πρόεδρος του Εθνικού Δικτύου Νεολαίας Μαρτυρικών Πόλεων κ. Δασκαλάκης, και άλλοι εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων της χώρας.
Το σάββατο πραγματοποιήθηκε λαμπαδηφορία στην οποία συμμετείχαν πάνω  500 νέοι και νέες από το Δίστομο και την ευρύτερη περιοχή. Ακολούθησε συναυλία προσαρμοσμένη στο πνεύμα των συνολικών εκδηλώσεων της Άλκηστις Πρωτοψάλτη.
 Οι Διστομίτες τίμησαν τους 218 σφαγιασθέντες!








7 σχόλια

  1. ΝΤΡΟΠΗ ΣΤΑ ΤΡΙΣΑΘΛΙΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΝΔ-ΠΑΣΟΚ !!

    Την ώρα που χιλιάδες καρκινοπαθείς πεθαίνουν αβοήθητοι, λόγω έλλειψης φαρμάκων,

    την ώρα που αγωνίζονται να επιβιώσουν οι νεφροπαθείς, οι διαβητικοί, οι παραπληγικοί, οι καρδιοπαθείς,

    την ώρα που ένας στους τρεις είναι άνεργος (1 στους 2 νέους),

    την ώρα που θερίζει η φτώχια, η εξαθλίωση και η δυστυχία,

    την ώρα που χιλιάδες άνθρωποι ψάχνουν στα σκουπίδια για να φάνε,

    την ώρα που 2000 αξιοπρεπείς συμπολίτες μας οδηγήθηκαν στην αυτοκτονία και κάθε ημέρα που περνά, συνεχίζουν να αυτοκτονούν άνθρωποι,

    την ώρα που ΟΛΑ είναι υπό διάλυση – Υγεία, Παιδεία, Ασφαλιστικά Ταμεία, Κράτος,

    την ώρα που σε αυτήν την καταστροφή μας οδήγησαν ΤΑ ΤΡΙΣΑΘΛΙΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, με τις μίζες, τις Siemens, τα υποβρύχια, τα δομημένα ομόλογα, τις «περήφανες» Ολυμπιάδες τους, τα SWAPS τους, τα Βατοπαίδια τους, τους Κουμπάρους τους… κλπ. κλπ…

    Αν μετά απ’ όλα αυτά, ΕΣΥ επιμένεις να τους ψηφίζεις,

    τότε είσαι ΑΘΛΙΟΣ ΚΑΙ ΑΞΙΟΣ ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΣ ΣΟΥ !!!

    και επιπλέον ΠΡΟΔΩΤΗΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΤΗΣ!!

    Γιατί κάθε ψήφος σε Σαμαρά και Βενιζέλο, είναι ψήφος στην Μέρκελ, στον Σόϊμπλε, στους μεγαλοτραπεζίτες, στους διεθνείς τοκογλύφους, στο παγκόσμιο παρασιτικό Κεφάλαιο, στις δυνάμεις Κατοχής της χώρας μας!!

    ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ:

    «Ψήφος σε ΝΔ-ΠΑΣΟΚ είναι ΝΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΡΚΕΛ ΚΑΙ ΗΤΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ !!»

    ΘΕΛΕΙΣ ΝΙΚΗ ΤΗΣ ΜΕΡΚΕΛ, ΗΤΤΑ ΚΑΙ ΤΑΠΕΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ;; ΨΗΦΙΣΕ ΝΔ-ΠΑΣΟΚ!!

    ΘΕΛΕΙΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ, ΠΕΡΗΦΑΝΙΑ, ΣΤΟΠ ΣΤΗΝ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ ΚΑΙ ΝΙΚΗ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΣΟΥ;;

    ΨΗΦΟΣ ΣΤΟΝ ΣΥ.ΡΙΖ.Α, ΕΙΝΑΙ ΨΗΦΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τα πράγματα δεν φαίνονται καθόλου ρόδινα. Με νέες δηλώσεις του οι κ. Βενιζέλος και Σκανδαλίδης δήλωσαν οτι θέλουν οικουμενική, ενώ γνωρίζουν ότι ο Σύριζα δεν θα δεχθεί, ούτε ο Καμμένος. Τις ίδιες αδιάλλακτες απόψεις, περί μη συγκυβέρνησης με Σαμαρά, εξέφρασε ο κ. Καμμένος, κάνοντας σχεδόν αδύνατη τη συγκρότηση οικουμενικής κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας και Σωτηρίας.ΚΚΕ και Χ.Α δεν θέλουν να μπουν σε διακυβέρνηση,οπότε η Ελλάδα βρίσκεται μπροστά στο φάσμα μιας "Μικρασιατικής καταστροφής", μια εβδομάδα πριν τις εκλογές.
    Ο Σύριζα, με την ουσιαστική κατάργηση της ιδιωτικής πρωτουβουλίας τορπιλίζει κάθε προσπάθεια ανάπτυξης. Με τη φυγή των επιχειρήσεων στο εξωτερικό,ποιους θα φορολογήσει ; Από που θα αυξηθεί το ΑΕΠ ; Το Δημόσιο δεν παράγει πλούτο για να αναδιανεμηθεί στους πολίτες. Το χειρότερο είναι ο κίνδυνος εμφυλίου πολέμου ( στους δρόμους ) μεταξύ συνιστωσών του Σύριζα και της Χ.Α, ενώ η διάλυση των Σωμάτων Ασφαλείας θα προκαλέσει συγκρούσεις μεταξύ Ελλήνων- μεταναστών, οπαδών διαφορετικών ομάδων, θα οδηγήσει σε αυτοδικία και διάλυση του κοινωνικού ιστού. Για πρώτη φορά, μετά τη μεταπολίτευση, η Ελλάδα κινδυνεύει με χάος, ακυβερνησία, κοινωνικές ταραχές και συγκρούσεις ακραίων ομάδων, εσωτερική οικονομική κατάρρευση.Μέσα στα πλαίσια αυτού του πανικού, πολίτες κάνουν μαζικές αγορές τροφίμων, φαρμάκων και σκέφτονται να αποσύρουν καταθέσεις, αν βγαίνει πρώτο κόμμα ο Σύριζα. Το κλίμα θα επιδεινωθεί, αν η ΕΕ δεν μπλοφάρει και κόψει πιστώσεις, επιδοτήσεις και ΕΣΠΑ. Από την άλλη είναι αδύνατον η ελληνική κοινωνία να αντέξει αυτό την καταστροφική, οριζόντια, φορομπηχτική πολιτική Βενιζέλου, που οδηγεί σε ύφεση και αύξηση της ανεργίας.
    Συμπερασματικά, δεν αρκεί πλέον να βγει πρώτο κόμμα η ΝΔ, αλλά θα πρέπει να έχει μεγάλη διαφορά από τον Σύριζα, για να αποφευχθεί μια ολική, νέα "μικρασιατική καταστροφή" σε μια εβδομάδα από τώρα. Από τη στιγμή που πασοκ και ανελ δείχνουν ΑΔΙΑΛΛΑΚΤΟΙ σε ακραίες θέσεις ακυβερνησίας, οδηγούν τους ψηφόφορους τους προς τη ΝΔ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. LASCIA STARE MICHELE!!!
    NON SIAMMO STATI CAPACI DI IMPORRE IN TERMINI DI POLITICA ATTIVA,
    TUTTO IL MOVIMENTO CULTURALE DEGLI STUDENTI GRECI IN ITALIA DEGLI ANNI SETTANTA.
    DOPO IL RIENTRO DEFINITIVO IN PATRIA CI HANNO PRESO LO SCALP POLITICO I LADRI E LE SRATURE POLITICHE MEDIOCRI.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κ. Χαραλαμπιδη το ειχα γραψει και παλαιωτερα οτι είστε μια τεράστια απώλεια για την πολιτική ζωή του τόπου μας, και μια αναζωπύρωση της επιθυμίας μας για κάτι καινούριο και ανιδιοτελές.
    ΦΕΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. KAI TI KANOYN TA ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ ΝΔ ΚΑΙ ΠΑΣΟΚ,ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ ,ΠΟΥ ΧΑΝΟΝΤΕ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΖΩΕΣ.ΒΛΕΠΕΙΣ ΥΠΕΓΡΑΨΑΝ ΤΑ ΣΚΑΤΟΜΝΗΜΟΝΙΑ ,ΟΙ ΕΛΕΕΙΝΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΒΓΑΖΟΥΝ ΚΙΧ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΝΕ ΣΤΑ ΑΥΤΙΑ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ ΤΟΥΣ.ΘΑ ΤΑ ΦΑΤΕ ΤΑ ΣΚΑΤΟΧΑΡΤΑ ΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΞΕΚΟΥΜΠΙΣΤΕΙΤΕ ΤΕΛΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΕΙΝΑΙ ΦΩΝΗ ΑΠΟΓΝΩΣΗΣ ΠΟΥ ΒΓΑΖΟΥΝ ΟΙ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΜΙΛΑ ΟΥΤΕ ΟΙ ΤΣΑΤΣΑΔΕΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ.ΣΑΣ ΠΕΙΡΑΞΕ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΠΑΤΕ ΝΑ ΚΟΥΚΟΥΛΩΣΕΤΕ ΤΙΣ ΒΡΩΜΙΕ ΣΑΣ ΜΕ ΤΑ ΧΑΣΤΟΥΚΙΑ.ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΑΠΟΓΝΩΣΗΣ ΤΗΝ ΑΚΟΥΕΙ ΚΑΝΕΙΣ.ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΠΑΝΤΙΕΡΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΙΣ ΜΠΟΥΡΔΕΣ.ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΜΗΝ ΣΑΣ ΕΛΘΕΙ ΣΤΑ ΚΕΦΑΛΙΑ ΣΑΣ Η ΟΡΓΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΑΠΑΝΘΡΩΠΟΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ζήτω η Ντόρα Ζήτω ,η θρησκεία , Ζήτω το λογιστικό ΛΑΘΟΣ Ζήτω η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΊΑ..

    Ας το διάολο ένας καλώς λογιστής δεν υπάρχει σε αυτή την χώρα!!!! ΨΥΦΙΣΤΕ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΊΑ ΘΑ ΒΡΟΎΜΕ ΚΑΙ ΚΑΛΟΥΣ ΛΟΓΙΣΤΕΣ ...ΠΩΣ ΔΙΆΟΛΟ ΞΕΧΝΆΝΕ ΟΙ ΚΏΛΟ ΛΟΓΙΣΤΕΣ ΝΑ ΔΗΛΏΝΟΥΝ ΤΑ ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΜΑΣ !!!!!Απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και χρηματική εγγύηση επέβαλε η Ανακρίτρια στον πρώην δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Βασίλη Παπαγεωργόπουλο.

    Στην απολογία του ο πρώην δήμαρχος, υποστήριξε ότι η υπεξαίρεση και το ξέπλυμα μαύρου χρήματος για τα οποία κατηγορείται δεν είναι τίποτα άλλο από ένα λογιστικό λάθος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση