GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Οι εκκρεμότητες του μνημονίου μέχρι τον Σεπτέμβριο...

Η παρατεταμένη προεκλογική περίοδος έθεσε εκτός τροχιάς την εφαρμογή του Μνημονίου με αποτέλεσμα πίσω από τους στόχους του προγράμματος οικο...

Η παρατεταμένη προεκλογική περίοδος έθεσε εκτός τροχιάς την εφαρμογή του Μνημονίου με αποτέλεσμα πίσω από τους στόχους του προγράμματος οικονομικής πολιτικής να βρίσκεται η Ελλάδα.
Στο πλαίσιο αυτό στελέχη του οικονομικού επιτελείου εκτιμούν πως μόνον με πολιτική απόφαση η Ελλάδα θα λάβει την επόμενη δόση και προεξοφλούν ότι όταν και όποτε η τρόικα επιστρέψει στην Αθήνα θα αξιολογήσει αρνητικά την πρόοδο της ελληνικής οικονομίας.
Όπως τονίζουν, η Ελλάδα έχει καλύψει το 40% των δεσμεύσεων του δεύτερου τριμήνου του 2012. Η εκτέλεση του αναθεωρημένου Προϋπολογισμού 2012 είναι σχεδόν ικανοποιητική, καθώς η υστέρηση στα έσοδα καλύπτεται από τις μειωμένες δαπάνες. Ωστόσο, τόσο η κατάρτιση του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής της περιόδου 2013 -2016, όσο και του Προϋπολογισμού 2013 που θα έπρεπε να ήταν έτοιμα στις αρχές Ιουνίου θα καθυστερήσει.
Στο μέτωπο των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων ζητήματα όπως η απελευθέρωση επαγγελμάτων και υπηρεσιών, η αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του δημοσίου, οι αλλαγές στην απονομή της δικαιοσύνης και οι αλλαγές στη δημόσια διοίκηση έμμειναν στα χαρτιά.
Πλέον το βάρος δίδεται στις ενέργειες που θα πρέπει να υλοποιηθούν μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου και οι οποίες θα κρίνουν την εκταμίευση της επόμενης δόσης.
Μέχρι τον Σεπτέμβριο θα πρέπει να προχωρήσουν οι μειώσεις κατά 12% των ειδικών μισθολογίων του δημόσιου τομέα, η καταγραφή των δαπανών ύψους 11,6 δισ. ευρώ που θα περικοπούν στο διάστημα 2013-2014, το νέο Εθνικό Φορολογικό Σύστημα, η αύξηση των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων, ο περιορισμός της φαρμακευτικής δαπάνης, η απελευθέρωση επαγγελμάτων, η πρόσβαση τρίτων στην αγορά ενέργειας από λιγνίτη και η έναρξη της διαδικασίας για την πώληση των ΔΕΠΑ -ΔΕΣΦΑ, ΕΛΠΕ, ΟΠΑΠ, ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ και IBC.
Εάν προκύψει κυβέρνηση θα πρέπει να εργασθεί υπερ-εντατικά μέσα στον Αύγουστο για να καλύψει μέρος του χαμένου εδάφους.

4 σχόλια

  1. Για λίγο για λίγο θα λένε μαλακίες ..... Ακούστε τι κάνει η εφορεία ,Π.Χ αν χρωστάς 1.000 ευρώ και έχεις κάνει ρυθμίσει στην εφορεία να δίνεις 100 ευρώ το μήνα σου κάνουν προκαταβολική κατάσχεση ΑΝ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΣΕΙΣ μια δώσει να σου παίρνουν ότι έχεις ...

    Αυτά κύρια Βουλτεψη τα ξέρεις η θα σε πάρει ο διάολος που βγαίνεις και μου τσιρίζεις στα κανάλια;

    Άντε να πάτε στο Μπόμπολα να κατάσχεται γιατί έρχεται η λαϊκή κατάσχεση και δεν θα γίνει και με τον καλύτερο τρόπω ΑΚΟΎΤΕ ΡΕ ΠΟΥΛΗΜΈΝΟΙ...


    Μπούτζουκας Τηλέμαχος Κρήτη..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. .


    Οταν η καπιταλιστική σκλαβιά ντύνεται τη μάσκα της δημοκρατίας ...
    ... τότε την ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ την ονομάζουν ...ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ


    ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΡΧΙΚΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥΣ


    ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ Ο ΤΡΟΜΟΝΟΜΟΣ (MADE IN USA)



    ΤΟ ΠΑΘΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ
    ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΤΕΡΟ
    ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΚΕΛΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Klaine... oi farmakopoioi, paei... o Loverdos poy toys kratage... kleisto... to 8eokleisto... epaggelma toys.


    Gia na doyme.., 8a apeley8erw8oyn epiteloys ola ta kleista... epaggelmata 'h 8a arxisoyme pali ta idia karagkiozhlikia ... me tis pelateiakes... e3aireseis, opws me farmakopoioys, tarifes kai ntalikeria?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Έχει μιλήσει κανείς για την πιθανότητα να ζητηθεί κάποια στιγμή και η "υπογραφή" της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης του Τσίπρα ή και Καμμενου ή άλλων κομμάτων σε ένα νέο , αναθεωρημένο ή ό,τι άλλο προκύψει σαν μνημόνιο-αμοιβαία συμφωνία? Ή έστω ένα δημοψήφισμα του ελληνικού λαού? Το θεωρώ εκτός από εξαιρετικά λογικό και απαραίτητο για τους Ευρωπαιους..Για να δουμε λοιπόν ποιος πολιτικός θα λαιικίζει με το μνημόνιο με κορόνες το σκίζει το καταργεί κλπ και τι θα γίνει στην χώρα χωρίς χρηματοδότιση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση