GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η ψευτοπτώχευση και η προδοσία της Ελλάδας

Το ΔΝΤ είναι ξεκάθαρα εκπρόσωπος της Αμερικανής ισχύος στον πλανήτη. Όπως είναι ξεκάθαρα και εκπρόσωπος του νεοφιλευθερισμού των ανωτέρω...


Το ΔΝΤ είναι ξεκάθαρα εκπρόσωπος της Αμερικανής ισχύος στον πλανήτη. Όπως είναι ξεκάθαρα και εκπρόσωπος του νεοφιλευθερισμού των ανωτέρων στρωμάτων στο νεοφιλευθερικό εγχείρημα. Στόχος είναι να αυξήσει τρομακτικά το εισόδημα τους, γεγονός που οδήγησε στη σημερινή κρίση. “Διασώζει” χώρες που έχουν πρόβλημα, επιβάλλοντας μέτρα λιτότητας (ιδιαίτερα στην Ελλάδα μ’ ένα τρομακτικό και κακόβουλο τρόπο).
Ενώ η Αργεντινή είχε ν’ αντιμετωπίσει μόνο το ΔΝΤ, η Ελλάδα μετατράπηκε σε υπηρέτη δύο αφεντάδων, του ΔΝΤ και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ). Γιατί στην Ευρώπη το νεοφιλευθερικό εγχείρημα έχει αναλάβει να προωθήσει η ΕΚΤ.
Όπως και στην Αργεντινή, στόχος δεν ήταν να σωθεί η οικονομία αλλά οι Τράπεζες και οι μεγάλες επιχειρήσεις. Η Αργεντινή τιμώρησε μερικούς από τους υπεύθυνους. Μερικοί απ’ αυτούς έφυγαν με ελικόπτερα…
Στην Ελλάδα, μετά τη Χούντα, μας πουλήθηκε το παραμύθι της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ), που δεν είναι ΕΕ των λαών. Είναι ΕΕ των πολυεθνικών, των μονοπωλίων και των μεγάλων εταιρειών. Αυτοί λοιπόν συσσώρευσαν τον πλούτο. Εκείνοι που προκάλεσαν την χρηματο-οικονομική κρίση θέλουν τώρα να πληρώσει ο λαός τα σπασμένα.
Το δημόσιο χρέος
Χρωστά στ’ αλήθεια ο λαός όσα του ζητούν; Η Goldman Sachs βοήθησε να δείξει η Ελλ. Κυβέρνηση μια καλύτερη οικονομική εικόνα αλλά με υποθήκευση μελλοντικών ποσών. Όταν η Ελλάδα εξαρτήθηκε στην ηρωίνη των δανεικών, η Goldman Sachs ήταν ο χορηγός των ναρκωτικών. Αφ’ ενός έδινε συμβουλές στην κυβέρνηση και αφετέρου της επιτίθετο! Ακόμα, το 2010, πρώην υπάλληλος της Goldman Sachs (ο Χριστοδούλου) τέθηκε επί κεφαλής του Οργανισμού Διαχείρισης του Ελληνικού Δημοσίου Χρέους…
Μερικές Ευρωπαϊκές Κυβερνήσεις επέκριναν την Ελλάδα, αλλά είναι οι ίδιες που πουλούν στρατιωτικά αμυντικά συστήματα στην Ελλάδα (Φρεγάτες, ελικόπτερα, υποβρύχια). Η Ελλάδα έπρεπε να κάνει οικονομία σε συντάξεις και κοινωνικές παροχές, αλλά όχι σε εξοπλισμούς… Δηλαδή να μας δίνουν λεφτά για ν’ αγοράζουμε τα όπλα τους.
Δεν μας λένε καθαρά:
Ποιο είναι αυτό το χρέος.
Πόσο είναι αυτό το χρέος.
Πώς δημιουργήθηκε αυτό το χρέος
Και σε ποιους ακριβώς οφείλουμε…
Γι’ αυτό είναι λογικό και απαραίτητο να γίνει ένας σωστός ανεξάρτητος λογιστικός έλεγχος, ώστε να προσδιορισθεί τι είναι ακριβώς αυτό το χρέος. Για να αποκαλυφθούν τα ψέματα των εταιρειών, της Κυβέρνησης και των παπαγαλακίων που την υμνούν.
Ακόμα κι’ αν το χρέος ήταν νόμιμο, καμιά Κυβέρνηση έχει το δικαίωμα να δολοφονεί τους πολίτες της για να εξυπηρετήσει τους δανειστές… Δηλαδή μια Κυβέρνηση κάνει στάση πληρωμών στους Έλληνες πολίτες και όχι στα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα;
Η μόνη επιλογή είναι να πληρωθεί μόνο όσο χρέος είναι νόμιμο (τις επόμενες δεκαετίες) γιατί το σύνολο του χρέους στηρίχθηκε στον νεοφιλευθερισμό και συνιστά έγκλημα εναντίον της ανθρωπότητας.
Κανένας δεν είναι υποχρεωμένος να πληρώσει αυτό το χρέος, αφού αυτό συσσωρεύτηκε, λόγω φαύλης λειτουργίας των αγορών. Είναι ανήθικο να πληρώνεις ένα ανήθικο χρέος.
Μη φοβάστε να διεκδικήσετε τα δικαιώματα σας στην ΕΕ και στην Ελληνική Κυβέρνηση.
Μέσω μάχης κερδίζεται ο σεβασμός δικαιωμάτων και όχι μέσω της υποταγής στις επιταγες των πιστωτών (κοίταξε Τυνησία και Αίγυπτο). Μόνο όταν ο πληθυσμός λαμβάνει δράση, μπορεί πραγματικά ν’ αλλάξει η κατάσταση.
Να τινάξουμε από πάνω μας την υποτέλεια, ν’ απελευθερωθούμε από το ΔΝΤ, ν’ απελευθερωθούμε από την ΕΚΤ και γενικά από την Τρόικα, που είναι η οικονομική υποδούλωση της Ελλάδας.
Διαλέξτε πλευρά:
M’αυτούς που μας ασφυκτιούν και υπόγραψαν την καταδίκη μας (“μνημόνια”)
ή με τον Ελληνικό Λαό και το μέλλον της Πατρίδας;
ΟΧΙ αποχή, λευκό ή άκυρο. Τιμώρησε αυτούς που σε τιμώρησαν. Ούτε μια ψήφο στα Μνημονιακά κόμματα. Μαύρο στους ανθέλληνες βουλευτές.
ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ.
Έχεις μυαλό!
Χρησιμοποίησε το!
Μια σύντομη και καθαρή εικόνα της καταστροφής που υπέστη η Ελλαδα από τα μνημόνια και την λιτότητα που έχει εφαρμοσθεί παρέχουν τα βίντεο που ακολουθούν.

7 σχόλια

  1. αχ πως περνα ο καιρος..
    αχ πως ξεφουσκωνουν τα ειδωλα της νιοτης..

    φτωχα μου αριστερουδια,θα χασετε τη δουλιτσα και το σπιτακι σας.
    Θα πρεπει να σας κολακευει οτι γινεται τοση φασαρια για σας τα τοσο ταπεινα και ασημαντα..
    αλλα δεν γινεται για σας χαζα μου,
    για τις δουλειες και τις περιουσιες σας γινεται..
    και τις κορες σας..

    απο 7 μαιου αρχισε το ξηλωμα..
    η αριστερα στην ελλαδα τελειωσε..
    δεν θα γινουν διωξεις για να το παιζουν ηρωες οι αριστεροι..
    ουτε εξοριες για να κανουν δωρεαν διακοπες..
    θα χτυπηθει η κοινωνικη βαση της αριστερας,
    που βεβαια εκτεινεται βαθεια μεσα στο πασοκ,
    αλλα και στο κρατικιστικο κομμα της νεας δημοκρατιας..
    τα επαγγελματα που ψηφιζουν αριστερα ειναι γνωστα..
    θα τους αφαιρεθουν οι νομικες και συνταγματικες προστασιες,
    και θα τους κοπουνε τα λεφτα..
    TΟΣΟ ΑΠΛΟ ΕΙΝΑΙ!
    ο ανεργος και ο αστεγος δεν εχει μυαλο για πολιτικη..
    μια δυο εξεγερσεις που θα γινουν,ευκολα και γρηγορα θα παταχθουν..
    σε 10 το πολυ χρονια ολα θα εχουν ξεχαστει,
    οπως ξεχαστηκαν και τοσα αλλα..
    η ωραια ελλαδα μας θα ξαναγινει ασφαλης,
    θα επιστρεψουν οι αξιοι,
    θα εχουν ολοι δουλειες,
    ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗ
    να καταλαβαινουν τη θεση τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η δραχμή στον αρχαίο κόσμο αντικαταστάθηκε από το ρωμαικό δηνάριο το 146 π.Χ. Επανεμφανίστηκε σαν νομισματική μονάδα στην μοντέρνα Ελλάδα τον Μάιο του 1832, αμέσως μετά από την εγκαθύδριση του Νέου Ελληνικού Κράτους αντικαθιστώντας τον Φοίνικα που είχε χρησιμοποιηθεί στα χρόνια του Καποδίστρια και για 5 μόνο χρόνια.

    Η πρώτες δράχμες της περιόδου εκείνης κόπηκαν στην Αίγινα (κατά σύμπτωση εκεί και που οι πρώτες Αρχαίες δραχμές εκδόθηκαν το 670 π.Χ) και είχαν στην μπροστινή τους πλευρά το κεφάλι του Βασιλιά Οθωνα.

    Η δραχμή τότε υποδιαιρέθηκε σε 100 λεπτά. Τα πρώτα νομίσματα ήταν χάλκινα των 1,2,5 και 10 λεπτών, ασημένια 25, 50 λεπτών και 1 και 5 δραχμών και το χρυσό των 20 δραχμών. Το ασημένιο της δραχμής ζύγιζε 4.5 γραμμάρια ενώ περιείχε 90% ασήμι ενώ το χρυσό εικοσάρικο περιέιχε 5.8 γραμμάρια χρυσό.

    Το 1863 εκδόθηκε η δραχμή με τον βασιλιά Γεώργιο τον 1ο και έμοιαζε σε σχήμα και βάρος της αρχάιας αττικής δραχμής. Παρόλα αυτά σύντομα το σύστημα άλλαξε και το 1868 η δραχμή απόκτησε το ίδιο βάρος με το γαλλικό φράγκο. Η αλλαγή αυτή του νομίσματος τότε είχε επιπλέον νομίσματα 5 και 10 λεπτών από χαλκό με το όνομα οβολός και διόβολον, ασημένια νομίσματα 20 και 50 λεπτών, 1,2 και 5 δραχμών και χρυσά νομίσματα 5,10 και 20 δραχμών. Επίσης εκδόθηκαν ελάχιστα χρυσά νομίσματα αξίας 50 και 100 δραχμών. Το 1893 όμως η υπερβολική κατασπατάληση και δανεισμός επέφεραν την χρεωκοπία.

    Τα χάρτονομίσματα εκδόθηκαν για πρώτη φορά από την Εθνική τράπεζα το 1841 και ήταν των 10 δραχμών.

    Κατά την διάρκεια της Κατοχής η τρομερή αύξηση του πληθωρισμού και η Γερμανική λεηλασία του Ελληνικού Θησαυροφυλακίου δημιούργησε διαρκής υποτιμήσεις που είχε ως αποτέλεσμα με το τέλος της Κατοχής να υπάρχουν χαρτονομίσματα 100 δισεκατομμυρίων δραχμών.

    Με την απελευθέρωση υπήρξε ανατίμηση και οι παλίες δραχμές ανταλλάχθηκαν με νέες σε αναλογία 50 δισεκατομμύρια προς 1 ενώ εκδόθηκε μόνο χαρτονόμισμα ενώ ο πληθωρισμός ήταν υψηλός.

    Νέα ανατίμηση με 1000 προς 1 έγινε το 1953 με σκοπό συγκρατηθεί ο υπερπληθωρισμός.
    Την 1η Ιανουαρίου 2002 η Δραχμή αντικαταστάθηκε επίσημα από το Ευρώ για να ισχύσει αυτό και νόμιμα από την 1η Μαρτίου του ιδίου έτους.
    Η δραχμή κατά την διάρκεια της ανακύκλωσης σε ευρώ κόστιζε τότε 0.0029 Ευρώ.

    ΤΩΡΑ ΑΝ ΕΧΟΥΜΕ ΤΣΙΠΡΟΔΡΑΧΜΕΣ
    ΞΕΚΙΝΑΜΕ ΜΕ 1.500 ΔΡΧ =1 EΥΡΩ..
    ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΙΣΟΤΙΜΙΑ
    ΘΑ ΤΗΝ ΜΑΘΟΥΜΕ ΣΤΗΝ....ΚΟΛΑΣΗ.
    τόσο £ύριζα απλά


    Όσες τρέφεται ΑΚΟΜΑ !
    Λαθρολάγνα οράματα κάντε μία Προθέρμανση με το κομπιουτεράκι
    ενόψει ΣΥΡΙΖΑ σας, και δραχμής.
    Έτσι για να προετοιμαζεστε για τον σοσιαλΗστικό παράδεισο που μας υπόσχεται ο Λαφαζάνης άμα επιστρέψουμε στη δραχμή:

    Δείτε τι αξία έχουν τα πλέον άχρηστα χαρτονομίσματα του πλανήτη και σημειώστε πως αυτές οι χώρες δεν θεωρούνται *** χρεοκοπημένες :

    Currecy Country Exchange rate

    Riel Cambodia 4035.55 per dollar

    Guarani Paraguay 4659.27 per dollar

    Guinean Franc Guinea 6884.50 per dollar

    Kip Lao 7948.92 per dollar

    Rupia Indonesia 8826.13 per dollar

    Rial Iran 10,224.9 per dollar

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΣΦΙΓΓΟΥΝ ΤΑ ΚΩΛΑΡΑΚΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ ΒΛΕΠΩ.
    ΓΟΥΣΤΑΡΩ ΦΟΥΛ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΣΦΙΓΓΟΥΝ ΤΑ ΚΩΛΑΡΑΚΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ ΒΛΕΠΩ.
    ΓΟΥΣΤΑΡΩ ΦΟΥΛ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΣΦΙΓΓΟΥΝ ΤΑ ΚΩΛΑΡΑΚΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ ΒΛΕΠΩ.
    ΓΟΥΣΤΑΡΩ ΦΟΥΛ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τελικά, ο Τζήμερος και Μάνος κλώτσησαν την καρδάρα με το γάλα. Φάνηκαν πολύ κατώτεροι των περιστάσεων.

    Κοίταξαν το προσωπικό και μικροκομματικό συμφέρον τους, και βάζουν - ουσιαστικά- πλάτη για να αναδειχθεί πρώτος ο νέος δημαγωγός Τσίπρας, με περισσότερες φούσκες από ότι ο Γιωργάκης ! Ευτυχώς, οι περισσότεροι παλιοί τους ψηφοφόροι έχουν και ευφυία και εξυπνάδα, για να παραδώσουν τη χώρα σε έναν που θα την μετατρέψει σε "Βαγδάτη", κυριολεκτικά και μεταφορικά.

    Και ουαί, κι αλίμονο, αν αυτό το 1 ή 1,5% που θα πάρουν αυτοί ( τζήμερος, μάνος, καρατζαφέρης ) και το 5 ή 5,5% που θα πάρουν οι Καμμένος, Μιχαλολιάκος, αποδειχθεί μοιραίο και μας φορτώσουν στις πλάτες μας τον ανεύθυνο και καταστροφικό Τσίπρα. Μαύρο φίδι τους έφαγε ... Μαύρο φίδι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΣΦΙΓΓΟΥΝ ΤΑ ΚΩΛΑΡΑΚΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ ΒΛΕΠΩ.

    17 Ιουν 2012 12:33:00 π.μ.

    ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΑΔΙΚΟ. Ο ΑΛΕΞΗΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΚΑΛΛΙΣΤΑ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΜΕ ΣΥΣΦΙΞΕΙΣ ΚΩΛΟΥ, ΣΤΗΘΟΥΣ, ΜΕΣΗΣ, ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΝΟΣ ΚΡΑΤΟΥΣ Ή ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΒΓΑΛΕΙ ΑΠΟ ΑΔΙΕΞΟΔΟ.

    ΕΧΕΙΣ ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΙΟ. Ο ΑΛΕΞΗΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΤΕΛΕΙΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΤΟΥ ...ΚΩΛΟΥ. ΚΑΙ ΘΑ ΕΥΧΟΜΟΥΝ ΑΥΡΙΟ ΝΑ ΕΙΝΑΙ "ΠΡΩΤΟΣ", ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΧΘΕΙ ΟΤΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΜΕ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΑ.

    ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΝΑ ΔΕΙΣ, ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ, ΠΟΣΑ ΚΩΛΑΡΑΚΙΑ -ΠΟΥ ΤΟΝ ΨΗΦΙΣΑΝ- ΘΑ ΞΕΣΦΙΞΟΥΝ, ΟΤΑΝ ΑΝΤΙΛΗΦΘΟΥΝ ΟΤΙ ΟΙ ΜΠΛΟΦΕΣ ΚΑΙ Η ΡΟΥΛΕΤΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΖΙΝΟ...ΑΠΟ ΠΑΠΑΤΖΗΔΕΣ ΧΟΡΤΑΣΕ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ. ΤΩΡΑ ΕΡΧΕΤΑΙ Ο ΝΕΩΤΕΡΟΣ ΠΑΠΑΤΖΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΞΕΓΕΛΑΣΕΙ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση