GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«Το σχέδιο διάσωσης των ισπανικών τραπεζών δεν θα έχει αποτέλεσμα»

Σοβαρές αμφιβολίες για το εάν τελικά θα πετύχει η στήριξη της Ευρώπης στις ισπανικές τράπεζες με δάνειο ύψους 100 δισ. ευρώ εκφράζει ο ...

Σοβαρές αμφιβολίες για το εάν τελικά θα πετύχει η στήριξη της Ευρώπης στις ισπανικές τράπεζες με δάνειο ύψους 100 δισ. ευρώ εκφράζει ο νομπελίστας οικονομολόγος Τζόζεφ Στίγκλιτς.
Ο γνωστός οικονομολόγος θεωρεί ότι μπορεί να μην πετύχει γιατί το «το σύστημα…είναι ότι η ισπανική κυβέρνηση διασώζει τις ισπανικές τράπεζες και οι ισπανικές τράπεζες διασώζουν την ισπανική κυβέρνηση».
Όπως δήλωνε προ της συμφωνίας την Παρασκευή ο Στίγκλιτς, «πρόκειται για οικονομικά βουντού». Δεν θα πετύχουν και δεν πετυχαίνουν είχε τονίσει.
Αντίθετα, είχε ταχθεί υπέρ της λύσης της τραπεζικής ένωσης, καθώς και περισσότερης ανάπτυξης.
Ο ίδιος τονίζει ότι η Γερμανία πρέπει να αντιμετωπίσει το εξής δίλημμα: «είτε θα πληρώσει το τίμημα μιας διάσπασης του ευρώ είτε θα πληρώσει το τίμημα της ενότητας του ευρώ».
Σύμφωνα με τον Στίγκλιτς, θα κοστίσει πολύ περισσότερο η διάσπαση του ευρώ, παρά η διατήρηση της ευρωζώνης ως έχει, κάτι όμως, που όπως τονίζει, μπορεί και να μη συνειδητοποιήσει η Γερμανία.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση