GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τα πιο περίεργα αθλήματα της Βρετανίας...

Οι Ολυμπιακοί αγώνες του Λονδίνου πλησιάζουν και οι απανταχού αθλητές προετοιμάζονται για τη μεγαλύτερη αθλητική διοργάνωση. Ωστόσο, ένα μεγ...

Οι Ολυμπιακοί αγώνες του Λονδίνου πλησιάζουν και οι απανταχού αθλητές προετοιμάζονται για τη μεγαλύτερη αθλητική διοργάνωση. Ωστόσο, ένα μεγάλο κομμάτι του βρετανικού πληθυσμού ετοιμάζεται για το ετήσιο πρωτάθλημα των πιο εκκεντρικών… αθλημάτων, το οποίο μπορεί να μην έχει την αίγλη του χρυσού μεταλλίου, αλλά προσφέρει ένα θέαμα διαφορετικό από όλα τα άλλα!
Πάλη με τα δάχτυλα των ποδιών, κυνήγι τυριού στη κατηφόρα, σαλιγκαροδρομίες, προβατοδρομίες και ποδόσφαιρο στη λίμνη είμαι μερικά παραδείγματα της εκκεντρικής «μαγείας» που προσφέρει το ετήσιο πρωτάθλημα «A Brit Different».
«Δεν μπορώ να πω πως οι Βρετανοί είναι οι πιο εκκεντρικοί του κόσμου, καθώς θα βρείτε ανθρώπους σε όλο τον κόσμο να διεξάγουν ανάλογα πρωταθλήματα, ωστόσο έχουμε μια αξιοσημείωτη ικανότητα να «αγκαλιάζουμε» αυτή τη τρέλα», δήλωσε η φωτογράφος Emma Wood, η οποία έχει απαθανατίσει αμέτρητες στιγμές του πρωταθλήματος από το 2006.
 Τα πιο περίεργα αθλήματα της Βρετανίας
Σύμφωνα με τους Άγγλους, ο συγκεκριμένος αγώνας χρονολογείται από τη ρωμαϊκή εποχή και η πρώτη επίσημη καταγραφή του έλαβε χώρα τη δεκαετία του 1800. Οι συμμετέχοντες βρίσκονται στη κορυφή ενός απότομου λόφου και καλούνται να κυνηγήσουν ένα κεφάλι τυριού. Όποιος φτάσει πρώτος στο τέρμα, κερδίζει τη δόξα και το… τυρί. Εκατοντάδες θεατές εμφανίζονται κάθε Μάιο για να παρακολουθήσουν τον αγώνα, ενώ δεκάδες τραυματισμοί καταγράφονται κάθε χρόνο και θεωρείται ίσως το πιο επικίνδυνο των εκκεντρικών αθλημάτων.
 Τα πιο περίεργα αθλήματα της Βρετανίας
Η πάλη αποτελεί ένα από τα αρχαιότερα αθλήματα, το οποίο γυμνάζει τους νέους τόσο σωματικά όσο και πνευματικά. Ωστόσο, στη Βρετανία αλλάζουν λίγο τα πράγματα, καθώς οι παλαιστές καλούνται να αγωνιστούν σε μια παιδική πισίνα γεμάτη με σάλτσα κρέατος. Λαμβάνει χώρα κάθε Αύγουστο στην παμπ «Rose and Bowl» του Λάνκασαϊρ. Οι αγωνιζόμενοι κερδίζουν τρεις πόντους όταν βυθίσουν τον ώμο του αντιπάλου μέσα στη σάλτσα, δύο πόντους όταν το υπόλοιπο σώμα του αντιπάλου βυθιστεί στη σάλτσα και έναν πόντο εάν καταφέρουν να σηκωθούν ύστερα από πτώση. Τέλος, οι κριτές απονέμουν 20 πόντους στο παλαιστή που καταφέρει να προκαλέσει το μεγαλύτερο γέλιο στο κοινό.
 Τα πιο περίεργα αθλήματα της Βρετανίας
Ίσως το πιο εκκεντρικό άθλημα στο ημερολόγιο του «A Brit Different» είναι το «Hop, Skip and a G&T». Συγκεκριμένα, οι συμμετέχοντες πρέπει να φορούν γραβάτα και κοστούμι και καλούνται να καλύψουν τη μεγαλύτερη δυνατή απόσταση πηδώντας με τρεις διαφορετικούς τρόπους: Αρχικά πρέπει να πηδήξουν και να προσγειωθούν στο ένα τους πόδι, στη συνέχεια να πηδήξουν μόνο με το ένα πόδι και τέλος να πηδήξουν και με τα δύο πόδια. Και όλα αυτά κρατώντας ένα ποτήρι γεμάτο Gin and Tonic, το οποίο φυσικά δεν πρέπει να χύσουν. Η εκδήλωση πραγματοποιείται κάθε χρόνο στο Bedford Square Gardens του Λονδίνου.
 Τα πιο περίεργα αθλήματα της Βρετανίας
Στα Channel Islands της Βρετανίας, το κύριο γεγονός της χρονιάς είναι οι προβατοδρομίες. Οι ιδιοκτήτες δένουν στο πρόβατο-δρομέα τους ένα λούτρινο αρκουδάκι, για να ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα. Καλούνται να αντιμετωπίσουν αυτοσχέδια εμπόδια από σανό και το πρώτο που θα τερματίσει νικά.
 Τα πιο περίεργα αθλήματα της Βρετανίας
Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Πάλης Δαχτύλων πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά το 1976, σε μια παμπ του Ντέρμπισαϊρ. Οι κανόνες είναι απλοί: το πρώτο δάχτυλο που θα βγει εκτός ρινγκ χάνει. Όσο απίστευτο κι αν ακούγεται, εκατοντάδες Βρετανοί προπονούνται χρόνια ολόκληρα για να στεφθούν πρωταθλητές.
 Τα πιο περίεργα αθλήματα της Βρετανίας
 Τα πιο περίεργα αθλήματα της Βρετανίας

2 σχόλια

  1. Τα πιο περίεργα αθλήματα της Βρετανίας ΚΑΙ ΤΟΥ Μητσοτάκη..

    Μητσοτάκης: Μύθος η λιτότητα…!!!

    Το βαμπίρ στην μάχη για ολοκληρωτική παράδοση της Ελλάδας...

    «Μπήκα στη μάχη, στην πρώτη γραμμή γιατί βλέπω ότι υπάρχει κίνδυνος για τον τόπο»

    Εκτός τόπου και χρόνου ο Κων/νος Μητσοτάκης που προχώρησε σε νέα προεκλογική παρέμβαση πριν τις εκλογές στην τηλεόραση του Σκάι.

    Έφτασε στο σημείο να χαρακτηρίσει «μύθο» τη λιτότητα στην Ελλάδα τη στιγμή που εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες βρίσκονται κάτω από τα όρια της φτώχιας και η ανεργία καλπάζει.

    Τόνισε ότι απλά πρέπει ο λαός να κάνει τις θυσίες που χρειάζεται και να ζήσει με τα «λεφτά που έχει».

    Εύκολο να το λες φυσικά όταν η οικογένεια σου έχει καταθέσεις εκατομμυρίων ευρώ και μάλιστα πρόσφατα ένα μέλος της μετέφερε ένα εκατομμύριο στο Λονδίνο που δεν δήλωσε στον Πόθεν Έσχες.

    Είναι διαφορετικό ωστόσο να μην έχεις να πληρώσεις το νοίκι, το δάνειο και να εξασφαλίσεις το φαγητό των παιδιών σου.

    Μίλησε με τα πιο κολακευτικά λόγια για τον Φώτη Κουβέλη και υποστήριξε ότι ...δεν πρόκειται να στηρίξει μια ερμαφρόδιτη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

    Στην ερώτηση πάντως ποιος θα πρέπει να είναι πρωθυπουργός προσπέρασε επιδεικτικά τον Α. Σαμαρά και τόνισε ότι το καλύτερο θα ήταν μια κυβέρνηση «τύπου Παπαδήμου ή Μόντι», χωρίς τα αρνητικά τους και «με ό,τι καλύτερο έχει ο τόπος σε πολιτικούς και τεχνοκράτες».

    Τόνισε ότι σε μια κυβέρνηση συνεργασίας υπό τη ΝΔ -εφόσον είναι πρώτο κόμμα- δεν είναι απαραίτητο να είναι πρωθυπουργός ο αρχηγός του πρώτου κόμματος.

    Μίλησε ιδιαίτερα απαξιωτικά για τον Αλέξη Τσίπρα «γενιά που μεγάλωσε στα πούπουλα», «δεν έχει γνωρίσει αίμα και θυσίες» και πως «δεν έχει καμία σχέση με τον Α. Παπανδρέου που ήταν αναγνωρισμένος οικονομολόγος διεθνούς κύρους».

    Για την έκρηξη της βίας, τόσο για την εγκληματικότητα όσο και για ακροδεξιά φαινόμενα τύπου Χρυσή Αυγή δεν ήταν ειλικρινής και με φανατισμό αρνήθηκε να τα συνδέσει με την βάρβαρη πολιτική των μνημονίων ή ακόμα την οικονομική κρίση.

    Χωρίς κανέναν ορθολογισμό απλά περιορίστηκε στην καραμέλα ότι αυτά γίνονται όταν δεν σεβόμαστε τη δημοκρατία.

    Μάλιστα χαρακτήρισε τη Χρυσή Αυγή και την ακροδεξιά ως «αντι-βια» απέναντι στη βια της Αριστεράς και των κουκουλοφόρων (τους οποίους υποστήριξε ότι κάποιες συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ βλέπουν με συμπάθεια).

    Ακόμα και την εγκληματικότητα τη χρέωσε στο γενικότερο κίνημα ανυπακοής ή τους μετανάστες αντί να κοιτάξει κατάματα την πραγματικότητα και να παραδεχτεί ότι οφείλεται κυρίως στο κοινωνικό ολοκαύτωμα που συντελείται και τη διάλυση του κοινωνικού ιστού.

    Ακόμα μίλησε για νοσταλγία για τα πρώτα χρόνια της μεταπολίτευσης και τη συμφιλιωτική στάση του Χ. Φλωράκη στον οποίο «είχες εμπιστοσύνη» αντίθετα με τώρα που το πρόβλημα δεν είναι το ΚΚΕ αλλά μια θολή Αριστερά που δεν ξέρεις από πού έρχεται και που πηγαίνει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τραγική συγκέντρωση του πασοκ στο Κορυδαλλό. Παρά τα δένδρα και τα καπνογόνα,παρά τη τεράστια κινητοποίηση, μαζεύτηκαν μόνο γύρω στα 1000 άτομα από όλη την Αττική ( υποψηφιοι, κομματικά στελέχη και γύρω στους 100 νέους ) στη κεντρική εκδήλωση του πασοκ !!!

    Πρόκειται για νέα μεγάλη επικοινωνιακή γκάφα του Πασοκ να κάνει τη συγκέντρωσή του σε περιοχή, όπου υπάρχουν οι φυλακές Κορυδαλλού, μέσα στις οποίες είναι έγκλειστος ο "σύντροφος" Άκης !!! Για μια ακόμα φορά ο κ. Βενιζέλος, αντιμέτωπος με την εκλογική κατάρρευση του κόμματος του, λόγω χαρατσιού στη ΔΕΗ και των απίθανων φορολογικών δηλώσεων που εμπνεύστηκε αυτός και το επιτελείο του, στρέφει τα βέλη του κατά σοβαρών στελεχών του πασοκ, που βλέπουν ότι οδηγεί το κόμμα σε αποσύνθεση και ετοιμάζεται να τους πετάξει έξω το βράδυ της Κυριακής, σε μια "άγρια νύχτα του Αγίου Βαρθολομαίου" για να τους φορτώσει τις δικές του αποτυχίες.

    Η μεγαλύτερη γκάφα του ειναι ότι ζητά, μετεκλογικώς ( κάτι που είναι εντελώς αδύνατο ) να μπει σε κυβέρνηση ο Σύριζα ( κατά πρώτον ) και οι ΑΝΕΛ ( κατά δεύτερον ), και έτσι δυσκολεύει αφάνταστα τη δημιουργία σταθερής κυβέρνησης και μπορεί, έτσι, με αυτή την αδιαλλακτη τακτική, να οδηγήσει σε ΑΚΥΒΕΡΝΗΣΙΑ, ΧΑΟΣ, νέες εκλογές ! Φυσικά τα σοβαρά στελέχη του πασοκ αδυνατούν να καταλάβουν την "αυτοκτονική" πολιτική που οδηγεί σε εκλογική συρρίκνωση και το ΠΑΣΟΚ ( είναι η ίδια τακτική Καμμένου που έχει ρίξει τους ΑΝΕΛ στο 6 με 7% ).

    Οι πολίτες δεν θέλουν ακυβερνησία, χάος, εμφύλια κοινωνική σύγκρουση στους δρόμους ανάμεσα στις ακροαριστερές συνιστώσες του Σύριζα και τα στελέχη της Χ.Α. Θέλουν και επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου και σταθερότητα και ΑΣΦΑΛΕΙΑ. Ο κ. Βενιζέλος, παίζοντας με τους θεσμούς, και με μικροκομματική οπτική, στέλνει όλους τους κεντρώους και τους μετριοπαθείς ψηφοφόρους του κόμματος του προς τη Νέα Δημοκρατία, για να υπάρξει όσο το δυνατόν σταθερότερη κυβέρνηση, την οποία δεν εγγυώνται ούτε ο Βενιζέλος, ούτε ο Καμμένος, ούτε ο Μιχαλολιάκος, ούτε πολύ περισσότερο το νεφελώδες πρόγραμμα Σύριζα. Η Αττική, πολύ φοβάμαι, θα ζήσει στιγμές απείρου κάλους, αν συνεχιστεί η ακυβερνησία και το χάος το σημερινό, που θα πολλαπλασιαστεί. Μήπως μας οδηγούν σε "εμφύλιο κοινωνικό πόλεμο" ; Μήπως θέλουν "ταραχές" ανάλογες με του Δεκέμβρη του 2008 ; Μήπως μας οδηγούν σε "πρωτιά" Τσίπρα για να απωλέσουμε "εθνική κυριαρχία" και ΑΟΖ και να μπούμε σε περιπέτειες εθνικές, κοινωνικές, οικονομικές ; Μήπως , χωρίς να το θέλουν, κάποιοι που εμμένουν στο μικρόκοσμό τους και στα μικροποσοστά τους, βάζουν πλάτη για μια ανεξέλεγκτη εσωτερική "χρεοκοπία" το βράδυ της Κυριακής ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση