GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η πρόκληση για πολιτική πρωτοπορία....

Του Μάρκου Μπόλαρη, βουλευτή ΠΑΣΟΚ Ν. Σερρών. Την Κυριακή 17 Ιουνίου 2012 οι πολίτες , κάτω από την πίεση της κρίσης και την αβεβαιότητα ...

Του Μάρκου Μπόλαρη,
βουλευτή ΠΑΣΟΚ Ν. Σερρών.

Την Κυριακή 17 Ιουνίου 2012 οι πολίτες , κάτω από την πίεση της κρίσης και την αβεβαιότητα που αυτή συνεπάγεται, ψήφισαν συντηρητικά. Η επιλογή τους κατευθύνθηκε στο φύσει συντηρητικό κόμμα της ΝΔ , και στον θέσει συντηρητικό ΣΥΡΙΖΑ.
Συντήρηση σημαίνει φόβος στις αλλαγές, σημαίνει εμμονή στην υπάρχουσα κατάσταση. Η συντηρητική επιλογή στην περίπτωση του ΣΥΡΙΖΑ συνδέεται με την αρνητική στάση απέναντι σε οποιονδήποτε διαρθρωτική αλλαγή. Είναι η υπεράσπιση των κεκτημένων και η διατήρηση των παθογενειών ακόμα κι αν πρόκειται για καταστάσεις που ενοχοποιούνται για την προ των πυλών χρεοκοπία.
Η χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με δύο κεφαλαιώδη προβλήματα:
  • Την κατάρρευση των λειτουργιών του κράτους με την σοβιετικού τύπου γραφειοκρατία και
  • Την κατάρρευση του παραγωγικού τομέα με τις κρατικοδίαιτες λογικές
Η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για διαρθρωτικές αλλαγές βρέθηκε στις εκλογές κάτω από τη σκιά του επικυρίαρχου επικοινωνιακά ψευτοδιλήμματος «μνημόνιο ή αντιμνημόνιο». Δεν αποτυπώθηκε με την ένταση και την ευκρίνεια που απαιτείται.
Η Ελλάδα χρειάζεται ΑΛΛΟ ΚΡΑΤΟΣ - Δημόσιο τομέα με διαφάνεια, με αποτελεσματικότητα, με ταχύτητα, με δικαιοσύνη, στην υπηρεσία του πολίτη και της παραγωγικής μηχανής , και ένα ΑΛΛΟ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟ ΠΡΟΤΥΠΟ , – Ποιότητας, ανταγωνιστικότητας, καινοτομίας, εξωστρέφειας για να παραχθεί εθνικό προϊόν.
Ο δημόσιος διάλογος προεκλογικά και μετεκλογικά εμφανίζεται να υποκύπτει στα δεδομένα ενός συστήματος διοίκησης και παραγωγής που κατέρρευσε. Λόγος και αντίλογος σύγχυσης που αρθρώνονται όμως μέσα στην ίδια αυτοαναφορική λογική, αυτής του συστήματος που ευθύνεται για την κρίση.
Η πρόκληση για την πολιτική, για τους πολίτες, ιδιαίτερα για τους νέους, είναι να ανταποκριθούμε στις ανάγκες του καινούργιου που είναι μπροστά μας.
Όσο αμφιταλαντευόμαστε και μεμψιμοιρούμε χάνουμε χρόνο.Και σ' αυτή τη μάχη, το χάσιμο χρόνου σημαίνει θύματα.Ο δημοσιονομικός, οικονομικός και πολιτικός κύκλος που άνοιξε το 1974 έκλεισε.
Τον σημάδεψε το ΠΑΣΟΚ με τα δημοκρατικά , αναπτυξιακά προτάγματα και τις προσπάθειες θεμελίωσης ενός κοινωνικού κράτους.
Είμαστε σε μετάβαση. Ο νέος κύκλος δεν άνοιξε.
Προς το παρόν χώρα και πολίτες ασχολούμαστε με τα συντρίμμια του συστήματος που έπεσε.
Η πρόκληση είναι πρόταγμα πολιτικής , δημοκρατίας και σοσιαλδημοκρατίας, πολιτισμού και ανάπτυξης, για την Ελλάδα μέσα στην Ευρώπη.
Το ΠΑΣΟΚ και σ' αυτόν τον νέο κύκλο που ανοίγει για τη χώρα μας, εγκαταλείποντας τις διαχειριστικές λογικές και πρακτικές, έχει την ευθύνη , σχεδιάζοντας με ρεαλισμό το αύριο, να αποτυπώσει με σαφήνεια τα πολιτικά προτάγματα και να θέσει τους όρους και τους στόχους για την καινούργια πορεία. Γι΄ αυτό έχει μέγιστη σημασία το Συνέδριο αναγέννησης της ευρωπαϊκής σοσιαλιστικής παράταξης , της κεντροαριστερής παράταξης της χώρας , που είναι μπροστά μας.
http://www.bolaris.gr/index.php?page=description&article_id=6136

11 σχόλια

  1. και ποιος δημιουργησε τα παρακατω;
    "σοβιετικού τύπου γραφειοκρατία" και
    τις "κρατικοδίαιτες λογικές" ;;
    Ο Μπολαρης και η παρεα του αρα αυτος και η παρεα του μπορουν να μας απαλαξουν απο αυτες, εχουν βλεπεις το κλειδι στη λυση του προβληματος που αυτοι δημιουργησαν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΡΕ ΞΕΦΤΙΛΑ ΜΠΟΛΑΡΗ, ΨΕΥΤΟΠΟΛΥΤΕΚΝΕ ΤΗΣ ΣΥΜΦΟΡΑΣ, ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΕΣΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ;

    ΞΕΡΕΙΣ ΟΤΙ Ο ΣΥΡΦΕΤΟΣ ΣΑΣ ΑΝΑΓΚΑΖΕΙΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΤΡΙΤΕΚΝΟΥΣ ΚΑΙ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΥΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΤΡΙΠΛΑΣΙΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΑΠΟ ΠΕΡΣΙ , ΚΑΙ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΚΑΙ ΕΚΤΑΚΤΕΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ; ΚΑΙ ΕΣΥ ΕΚΑΝΕΣ ΤΗΝ ΠΑΠΙΑ ΚΑΙ ΨΗΦΙΖΕΣ ΤΗΝ ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΔΕΚΑΔΩΝ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ. ΝΤΡΟΠΗ ΣΟΥ... ΞΕΦΤΙΛΙΣΜΕΝΕ. Ο ΠΟΝΟΣ ΤΟΥΣ ΘΑ ΣΑΣ ΠΝΙΞΕΙ, ΑΡΓΑ Η ΓΡΗΓΟΡΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μιλάει ο προοδευτικός !

    Οι άνθρωποι του 12% που μείωσαν σε απερίγραπτα ποσοστά το πασοκ !

    Σας φτύνει ο κόσμος και νομίζετε ότι βρέχει ;

    Η μεγαλύτερη χουντάρα είσασταν εσείς, χειρότερη και από την χούντα του 1967.

    Τρισκατάρατοι να είστε εις τον αιώνα τον άπαντα, για όσα κάνατε ακόμα και τώρα με τις φορολογικές δηλώσεις και τους φόρους στα ακίνητη. Σκατά στα μούτρα σας. Λεφτά να πιάνετε, σκατά να γίνονται ...

    πρωην πασοκοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κύριε Μπόλαρη μάλλον πλάκα μας κάνετε. Μήπως τόσα χρόνια ζούσατε σε άλλη χώρα; Εσείς λοιπόν κύριέ μου είστε οι προοδευτικοί και όλοι οι άλλοι οισυντηρητικοί. Άβυσσος η ψυχή και ο νους του ανθρώπου τελικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. FTOY SOY!

    AMETANOHTOI!

    THN ALLH FORA THA PSHFISO KI EGO KASIDIARH KAI KAIADA NA SAS BARANE MESA STH BOYLH.

    EGKLHMATIES,HTHIKOI AYTOYRGOI 3000 AYTOKTONION KAI DEKADON XILIADON THANATON APO KARDIAKA KAI EGKEFALIKA KAI ELLEIPSH FARMAKON KAI IATRON KAI NOSOKOMEION!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τι κοινό έχουν όλες οι "προβληματικές" οικονομίες;

    Αριστερές κυβερνήσεις!

    Ελλάδα, Κύπρος, Ισπανία και Πορτογαλία, πέρα από το... μεσογειακό ταμπεραμέντο και τα οικονομικά προβλήματα, έχουν ένα ακόμη -πολύ σημαντικό- κοινό στοιχείο.
    Όλες, είχαν τα τελευταία χρόνια αριστερές κυβερνήσεις, οι οποίες (όπως αποδείχθηκε στην πράξη) την κρίσιμη στιγμή ακολούθησαν πολιτικές που τις οδήγησαν στο χείλος της καταστροφής.

    Αναλυτικότερα:

    Ελλάδα
    6 Οκτωβρίου 2009 – 11 Νοεμβρίου 2011
    Πρωθυπουργός: Γιώργος Παπανδρέου (ΠΑΣΟΚ)

    Κύπρος
    28 Φεβρουαρίου 2008 - σήμερα
    Πρόεδρος: Δημήτρης Χριστόφιας (ΑΚΕΛ)

    Ισπανία
    17 Απριλίου 2004 – 21 Δεκεμβρίου 2011
    Πρωθυπουργός: Χοσέ Λουίς Θαπατέρο (Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα)

    Πορτογαλία
    12 Μαρτίου 2005 – 21 Ιουνίου 2011
    Πρωθυπουργός: Ζοζέ Σόκρατες (Σοσιαλιστικό Κόμμα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΡΕ ΔΕΝ ΛΕΤΕ ΕΝΑ ΔΟΞΑ ΤΩ ΘΕΟ ΠΟΥ ΠΗΡΑΤΕ 12 % ΕΝΩ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΣΑΣΤΕ ΚΑΤΩ ΑΠΟ 8 ΜΟΝΑΔΕΣ ;

    ΠΟΤΕ ΘΑ ΒΑΛΕΤΕ ΜΥΑΛΑ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πάρτι κάνουν στο ΣΥΡΙΖΑ:
    14 εκατομμύρια ευρώ στα ταμεία
    το 2013...
    ΑΥΞΗΣΗ ΣΤΑ ΕΣΟΔΑ ΕΩΣ ΚΑΙ 350%!

    Η εκλογική εκτόξευση του ΣΥΡΙΖΑ από το 4% στο 27% (με μια ενδιάμεση... στάση στο 16%), δε δημιούργησε ευφορία στην Κουμουνδούρου μόνο για την αύξηση των εδρών στη Βουλή.
    Η εκλογική επιτυχία έφερε και κατακόρυφη άνοδο των εσόδων του κόμματος, που με βάση τα ποσοστά του, θα βάλει στα ταμεία του το 2013 έως και 14 εκατομμύρια ευρώ.

    Είναι ενδεικτικό το γεγονός ότι το 2011 τα έσοδα του ΣΥΡΙΖΑ έφτασαν μετά βίας τα 4 εκατομμύρια ευρώ.
    Με ένα πρόχειρο υπολογισμό, αντιλαμβάνεται κανείς ότι η διαφορά σε σχέση με το περασμένο έτος φτάνει το 350%!

    Αντίθετη πορεία ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ, που είναι μια ανάσα από το οριστικό "κραχ". Τα χρέη συσσωρεύονται και η αποχώρηση από τα... σούπερ λουξ γραφεία της Ιπποκράτους θεωρείται μονόδρομος.

    - Ας αλλάξουν γραφεία. Ο £ΥΡΙΖΑ στην Ιπποκράτους και το ΠΑ$$ΟΚ στην Κουμουνδούρου...

    ΑΝ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΛΟΙΠΟΝ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΟΣ
    ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΙ ΟΤΙ ΕΝΑ ΜΕΡΟΣ ΤΩΝ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΝΑ ΔΩΘΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΜΑΡΚΟ ΣΑΣ ΦΤΥΝΟΥΝ ΟΙ ΠΑΝΤΕΣ

    ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΑΚΟΜΗ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Σιγά που ο συρφετός των ανορθόγραφων, των καθ έξη και κατ επάγγελμα υβριστών θα κατανοούσε τις προτάσεις για αλλαγή του διοικητικού και αναπτυξιακού μοντέλου της χώρας. Η πλειοψηφία ονειρεύεται να τρέφεται άκοπα από τον κρατικό κορβανά. Από τις επιδοτήσεις η πρωτογενής παραγωγή, από την κρατικοδίαιτη επιχειρηματικότητα οι υπόλοιποι. Από ένα λαό που, εκτός από την παροιμιώδη ημιμάθειά του, χαρακτηρίζεται από το ναρκισσισμό του (ο καθένας ξεχωριστά είναι φορέας της απόλυτης αλήθειας)προσδοκά κανείς σοβαρό πολιτικό διάλογο; Όλη η Ευρώπη μας φτύνει συλλογικά, αλλά εμείς συνεχίζουμε την αυτιστική, αυτοκτονική τακτική μας. Από το επίπεδο των σχολίων αντιλαμβάνεται κανείς και το βάθος της κρίσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ρε γμτ σε ποιόν πλανήτη ζείτε εσείς οι Homos Pasokous Anegefalikous; Αμαν πιά πάψτε να μας θεωρείτε τόσο ηλίθιους. Ανοίξτε μια τρύπα και κρυφτείτε μέσα, να μη σας βλέπουμε. Δεν μπορούμε άλλους Λοβέρδους, Χρυσοχοϊδηδες και Αννούλες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση