GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο Κλέωνας και το χαστούκι

Δια χειρός Θανάση Σταυρόπουλου, ezy.gr Βρε τι κακό κι αυτό πρωινιάτικα; Τι ορυμαγδός μάς προέκυψε έτσι ξαφνικά στην καθ΄όλα βαρετή τιβ...

image2940 250x180 Ο Κλέωνας και το χαστούκιΔια χειρός Θανάση Σταυρόπουλου,
ezy.gr

Βρε τι κακό κι αυτό πρωινιάτικα; Τι ορυμαγδός μάς προέκυψε έτσι ξαφνικά στην καθ΄όλα βαρετή τιβούλα της ελληνικής προεκλογικής πραγματικότητας; Ποιος ταράζει τα τηλεοπτικά ύδατα της απόλυτης ανυπαρξίας και γελοιότητας; Πώς έτσι ξαφνικώς μάς προέκυψαν “στιβαροί” άνδρες που σκορπούν στην ομήγυρη τον τρόμο και τον πανικό; Και ποιος τους έδωσε αυτό το δικαίωμα να “υψώνουν” το μικροσκοπικό τους ανάστημα και στο όνομα ποιού από εμάς αλήθεια; Πάλι μας ήρθαν, απ’ ότι φαίνεται, οι “προστάτες” για να γλιτώσουν την τιμή και τη δημοκρατία αυτής της χώρας. Δυστυχώς απ΄ ότι φαίνεται η Ελλάδα θα ζήσει για μια ακόμα φορά στιγμές αλήστου μνήμης!
Εγέρθητι, και φάπα. Εγέρθητι ελληνικέ λαέ και χαστούκι. Τι ήθελα να ανοίξω την τηλεόραση να ακούσω Παπαδάκη και να ενημερωθώ για την πολιτική κατάσταση; Αφού το ξέρω όλο τους ίδιους και τους ίδιους καλούν, κανένα πια ενδιαφέρον δεν υπάρχει στα τηλεοπτικά πάνελ. Αλλά φαίνεται σήμερα ήταν όλο το σκηνικό κάπως διαφορετικό. Είχε σασπένς, είχε αγωνία και τελικώς είχε και δράση μετά πολλών χαστουκιών. Φαίνεται ότι η έρημη χώρα Ελλάδα, βαδίζει εν μέσω σκαμπιλιών, τουλάχιστον μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Κάπως έτσι λύνει τις διαφορές της.
Η Μπέτυ Αμπατιέλου χαστούκιζε τη βασίλισσα Φρειδερίκη, στο Λονδίνο τον Απρίλιο του ‘63, αν και η ίδια το αρνήθηκε μετά, το Κ.Κ.Ε. ωστόσο το υποστήριζε μετά μανίας.
Η Μερκούρη ξεμάλλιαζε εν μέσω τηλεοπτικής επομπής, τη Μούσχουρη όταν αυτή έλεγε επί χούντας ότι έλειπε από την Ελλάδα πολλά χρόνια και δεν ήξερε για την πολιτική κατάσταση που επικρατούσε, και μετά έπεσαν βεβαίως οι σχετικές διαφημίσεις. Η Αθήνη-Τσούνη πολύ αργότερα, έριξε μια ξεγυρισμένη φάπα στην Δήμητρα Λιάνη-Παπανδρέου και πολύ το “χάρηκε” το κατεστημένο του τόπου τούτου. Αλλά αυτός ο τρόπος “διένεξης” ήταν καθαρά μια γυναικεία υπόθεση. Τώρα φαίνεται πως η “πολιτική ισότητα” άλλα πρεσβεύει. Ο πολιτικός λόγος άλλωστε είναι εδώ και πολύ καιρό χαμένος.
Ταμπουρωμένο όλο το πολιτικό σύστημα πίσω από τις στενές κομματικές τους ταυτότητες και γραμμές έχει γίνει έρμαιο των πολιτικοπροσωπικών πιστεύω του και δεν μπορεί να δώσει μια αξιοπρεπή λύση, στο αδιέξοδο που έχει οδηγηθεί η κοινωνία μας. Τι περίμεναν αλήθεια όλοι τους; Με τόση βία καθημερινά παντού. Λίγη ώρα πριν το κανάλι του Φαλήρου έδειχνε το φονικό της Παιανίας. Ένας δεκαπεντάχρονος λίγο αργότερα απήχθη γα λύτρα στη Χαλκίδα. Χιλιάδες συμπολίτες μας πηδούν από τα μπαλκόνια και αυτοπυροβολούνται. Όποια νοσηρότητα και όποια παθογένεια είχε κρυμμένη αυτός ο λαός, έχει βγει στην επιφάνεια. Όσο και αν λένε οι ψυχίατροι και οι ψυχαναλυτές ότι η αυτοκτονικότητα είναι νόσος, μου φαίνεται ότι τελευταίως έχει μεγάλη έξαρση και διασπορά στην ελληνική κοινωνία.
Παντού υποβόσκει ή μάλλον έχει βγει στην επιφάνεια ο τρόμος και ο φόβος και ως φυσικό κι επόμενο, κάποιοι όλο αυτό να το εκμεταλλεύονται στο έπακρο, και να ασκούν βία με χαστούκια και ξύλο. Αλλά πόσα χαστούκια έπρεπε να ρίξει ο λαός σε όλους αυτούς που τον οδήγησαν έως εδώ; Τι χαστούκια έπρεπε να ρίξουμε όλοι μας στις κάλπες τόσα χρόνια που καθόμασταν και “επωάζαμε ωά” ως γνήσιες κλώσσες. Βολεμένοι όλοι, με το λίγο ή μάλλον με το ελάχιστο μυαλό μας νομίσαμε ότι όλα θα πηγαίναν πάντα “δεξιά”. Η ηρεμία, η πλαστική χλιδή, η μακαριότητα, οι μισθοί, οι συντάξεις, τα κεκτημένα τόσων χρόνων ήταν, είναι και θα είναι εσαεί δικά μας. Και κάποια “αποφράδα” μέρα μάς ξύπνησαν απότομα. Χάσαμε το έδαφος κάτω από τα πόδια μας. Και αυτό δεν έχει σταματήσει ακόμα, κι έχει πολύ δρόμο μπροστά της η εξαθλίωση μας.
Και ότι και να λένε, όσο κι αν προσπαθούν να μας υποσχεθούν καλύτερες ημέρες, ο λαός βιώνει και θα βιώσει στο μέλλον απίστευτες καταστάσεις. Τόσος τραμπουκισμός, τόσο απαίδευτη και απολίτιστη κοινωνία, τόσο μικροψυχία και ωχαδερφισμός από το πολιτικό σύστημα που δεν μπορεί να αυτοκαθαρθεί, τι άλλο αποτέλεσμα άραγε περίμεναν οι πολιτικοί μας ταγοί από το να γίνουμε και να καταλήξουμε όπως η Ταϊβαν, και η Ουκρανία; Και πιθανότατα αργήσαμε κιόλας. Και τελικώς η βία έχει κάποια δικαιολογία ή όχι; Με πιο μέτρο θα πρέπει να μετρήσουμε την οργή μας;
Αν κάποιος χαστούκιζε τον Τσοχατσόπουλο θα ασκούσε βία; Θα μας άρεσε; Τον Παπανδρέου και τον Παπακωνσταντίνου; Θα λέγαμε το ίδιο;
Τη Βίκυ Σταμάτη την ώρα που αγόραζε τρέσες 2.500 ευρώ; Πώς θα μας φαινόταν άραγε; Πιο είναι το μέτρο του εσωτερικού πολιτισμικού μας δείκτη που δικαιολογεί ή απωθεί τη βια;
Κι αν ένας άλλος πολιτικός “άνδρας” χαστούκιζε τον Κασιδιάρη θα νοιώθαμε όλοι μας το ίδιο αγανακτισμένοι; Και τι είδους “χαστούκι” είναι αυτό που ανοκοίνωσε χθες η υπηρεσιακή κυβέρνηση ότι αρχίζει κατασχέσεις και πλειστηριασμούς με μεγαλύτερη σφοδρότητα και ένταση, σε όσους χρωστάνε πάνω από 500 ευρώ. Λες και τα έχουν οι περισσότεροι και δεν τα δίνουν. Κι αυτό το “χαστούκι”, τι ωραία και καλά, απλώς ανακοινώθηκε έτσι ως μια ακόμα είδηση μέσα στις άλλες.
Και όταν κάποιος “τρελός” θα τινάξει τα μυαλά του πρώτου δικαστικού κλητήρα που θα πλησιάσει με το χαρτί της κατάσχεσης, θα απορούμε για το πώς έγινε κάτι τέτοιο στην ειδυλιακή κατά τα άλλα πατρίδα μας. Σε ποιον πρέπει να γυρίσει αυτό το “χαστούκι” o έλληνας πολίτης λοιπόν;
Οι bookers στο Λονδίνο ήδη έχουν ανοίξει κωδικό για τους τρελούς έλληνες, και τα στοιχήματα πέφτουν βροχή αν αυτό το χαστούκι στη Λιάνα Κανέλλη και στη δημοκρατία θα ανεβάσει τα ποσοστά της Χρυσής Αυγής ή θα τη βυθίσει στα Τάρταρα της κοινοβουλευτικής ιστορίας. Τι κάθομαι όμως και σκέφτομαι τώρα συνταξιούχος άνθρωπος! Πρέπει να μ’ ενδιαφέρει άραγε αυτό το συμβάν, το περιστατικό, που κάποιοι ήδη λένε, ε και τι έγινε! Έγινε όμως, και πρέπει να μας αφορά όλους.
Κι αυτό που έγινε στην τηλεόραση το πρωί της 7ης Ιουνίου γίνεται κάθε μέρα στη ζωή μας. Απλά αυτή η βία το πρωί στον ΑΝΤ1, δεν ήταν political correct και πολύ μας ενόχλησε όλους και δικαίως μάλλον. Αλλά θα πρέπει πρωτίστως να “ξεριζώσουμε” τον μικρό φασίστα που κρύβουμε επιμελώς όλοι μας κάπου στο βάθος της ύπαρξής μας και ύστερα να “πέσουμε από τα σύννεφα” της πραγματικότητας. Και είχε απόλυτο δίκιο η Λιάνα Κανέλλη όταν είπε ότι αυτό το χαστούκι θα κάνει πρωτίστως κακό στη χώρα κι όχι στην ίδια. Και ας αρχίσουμε επιτέλους να αποκτούμε αντί για ανοσία, αντίσταση σε κάθε είδους χαστούκια. Κι ας σηκώσουμε το σκυμένο κεφάλι απέναντι σε όποιον προσπαθεί να μας το πιέσει και να μας το κατεβάσει ακόμα πιο χαμηλά. Ένα χαστούκι άραγε πότε θα το δώσουμε εμείς ως λαός; Πότε θα σκεφτούμε χωρίς κομματικές παρωπίδες; Πότε θα σταματήσουμε να πιστεύουμε σε διάφορους Μεσσίες και Λυτρωτές;
Πότε θα δώσω κι εγώ ο μικροαστός, φοβικός και εγκλωβισμένος Κλέωνας το “χαστούκι” που οφείλω σε κάποιους; Πότε; Έχει σιχαθεί ο κάθε πολίτης όλους αυτούς που έφεραν τη χώρα σε αυτήν την άθλια κατάντια. Που επέτρεψαν το κάθε απόβρασμα, το κάθε κατακάθι της κοινωνίας, όποια ταμπέλα κι αν έχει, απ’ όπου κι αν προέρχεται πολιτικά, πότε να το προσκυνάνε και πότε να το εξορίζουν στο “πυρ το εξώτερο”.

3 σχόλια

  1. Τα σημερινά γεγονότα ( επεισόδιο στον Αντέννα, άμυνα 25χρονου απέναντι σε 43χρονο Αλβανό διαρρήκτη κλπ ) δείχνουν πολλά πράγματα, αλλά το κυριότερο είναι έχει ξεφύγει η οικονομική και κοινωνική κατάσταση στην Ελλάδα. Οδηγούμαστε σε πτώχευση και "εμφύλιο πόλεμο" , εκτός αν...

    ΚΚΕ και Χρυσή Αυγή δεν μπορούν να δώσουν λύση σε κυβέρνηση συνεργασίας ή οικουμενική.
    Σύριζα και ΑΝΕΛ του Καμμένου, με την ΑΠΟΛΥΤΗ άρνηση "ΟΧΙ στο μνημόνιο", οδηγούν σε άμεση παύση δανείων του εξωτερικού και του ΕΣΠΑ, πρόκληση πανικού, φυγή καταθέσεων και επιχειρήσεων στο εξωτερικό, εσωτερική κατάρρευση.
    Το Πασοκ του Βενιζέλου, λόγω της άθλιας φορομπηχτικής πολιτικής ( χαράτσια, έκτακτες εισφορές, μεγάλες περικοπές σε μισθούς, συντάξεις, εφάπαξ, φάρμακα, γιατρούς, σε σχολεία, σε νοσοκομεία,σε δήμους, στις άθλιες νεες φορολογικές δηλώσεις, το μπάχαλο στις Πανελλαδικές κλπ ) έχει προκαλέσει την οργή και το μίσος ακόμα και των ψηφοφόρων του, ενώ υστερεί και στο τομέα της δημόσιας ασφάλειας. Οι καθημερινές ληστείες δεν λύνονται ούτε με τον "αφοπλισμό" της Αστυνομίας ( Σύριζα ), ούτε με παράλληλους μηχανισμούς ( Χ.Α ).

    Οι πολίτες, μπροστά σε αυτό το χάος στην Οικονομία και στη Δημόσια Ασφάλεια, έχουν να επιλέξουν τη ΜΕΣΗ ΟΔΟ, μια μέση λύση, πριν έρθουν τα χειρότερα. Μια ισχυρή, σε ποσοστά, Νέα Δημοκρατία, με μεγάλη διαφορά από το νεφελώδες οικονομικό και κοινωνικό πρόγραμμα του Σύριζα, με ΑΜΕΣΗ επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου ( αλλαγές σε χαράτσι στη ΔΕΗ, στις φορολογικές δηλώσεις, στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη ), με εκζήτηση κοινωνικής συναίνεσης από όλα τα κόμματα ( ιδέες, προτάσεις για την οικονομία- κοινή γραμμή απέναντι στην ΕΕ ), με επιβολή της δημόσιας τάξης σε όσους παρανομούν ( χωρίς την αυταρχικότητητα της κυβέρνησης πασοκ ), με ανάπτυξη- προσέλκυση επενδύσεων και ΕΣΠΑ,μόνο αυτή μπορεί να αποτρέψει το επερχόμενο ΧΑΟΣ,τη πτώχευση,την εμφύλια σύρραξη μεταξύ των άκρων!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αλήτες,απατεώνες,υποκριτές,ρουφιάνοι δημοσιογράφοι. Παρακολουθώ από το πρωί το τσουνάμι της "αγανάκτησης" για το τηλεοπτικό μπουγέλωμα της αριστερής του Κολωνακίου Ρένας και το σκαμπίλισμα της όψιμης στα γεράματα κομμουνίστριας Κανέλη. Το βιντεάκι το έχετε δεί όλοι πιστεύω οπότε και το πως έγινε το περιστατικό το ξέρετε καλά. Η Ρένα προκαλεί με ιταμό τρόπο τον Κασιδιάρη θίγοντάς τον προσωπικά με το υπονοούμενο της αναβολής μίας εκκρεμούς δίκης και η Κανέλλη πριν την χαστουκίσει του πετάει κάτι εφημερίδες στο πρόσωπο. Να συμφωνήσω ότι θα μπορούσε όσον αφορά το πρώτο (τα προσωπικά υπονοούμενα της Ρένας) να συγκρατηθεί ο Κασιδιάρης και να μην την μπουγελώσει, αλλά το δεύτερο (οι σφαλιάρες στην Κανέλλη) ήταν αποτέλεσμα της προηγούμενης απρόκλητης επίθεσής της. Και εδώ θα μπορούσε να συγκρατηθεί ο Κασιδιάρης γιατί επρόκειτο για γυναίκα (?) αλλά δεν συγκρατήθηκε και ανταπέδωσε. Και μετά αρχίζει το τσουνάμι. Ο τηλεεισαγγελέας Δελλατόλας επικοινωνεί αμέσως (αντε να πιάσετε εσείς οι απλοί πολίτες τηλέφωνο όχι όταν σας ρίξουν σφαλιάρα αλλά και μετά από ληστεία μετά φόνου)με την προισταμένη της εισαγγελίας η οποία αμέσως (οποία ταχύτης πράγματι) ασκεί ποινική δίωξη κατά του μεγαλύτερου εγκληματία της Ελλάδος Κασιδιάρη για πρόκληση επικίνδυνης σωματικής βλάβης (!!!!) και εξαπολύει ανθρωποκυνηγητό για την σύλληψή του στα όρια του αυτοφώρου. Τί φοβερά αντανακλαστικά για το συγκεκριμένο θέμα, τα κλεμμένα του Άκη όμως έκαναν 10 ολόκληρα χρόνια να τα βρούν, ενώ για τις καθημερινές πλέον ληστείες μετά φόνου η κ. Εισαγγελέας απλώς παρακολουθεί. Το θέμα βέβαια σηκώθηκε τόσο γιατί 1ον έγινε μπροστά στις κάμερες 2ον αφορούσε την Συριζαία και την Κομμουνίστρια και 3ον η σφαλιάρα δεν ήταν από προοδευκτικό αλλά από "φασίστα". Για σκεφθείτε τα πράγματα να ήταν αντίστροφα δηλ. οι σφαλιάρες και τα μπουγελώματα να μην γινόταν μπροστά το φακό αλλά κάπου έξω και να τα έτρωγαν οι "φασίστες" π.χ. όπως όταν κάποιοι κύριοι επιτέθηκαν σε βουλετές της Χρυσής Αυγής εντελώς απρόκλητα και τους ξυλοκόπησαν και το θέμα έπαιξε στα ψιλά για μερικά δευτερόλεπτα στις τηλεοράσεις.
    Βρήκαν λοιπόν ευκαιρία να επιτεθούν κατά της Χρυσής Αυγής οι ρουφιάνοι και οι ΚΥΠΑΤΖΗΔΕΣ αλλά μην νομίσετε ότι η προπαγάνδα αυτή θα την αποδυναμώσει μάλλον το αντίθετο θα γίνει.
    Να στε σίγουροι ότι οι περισσότεροι είπαν να αγιάσει το χέρι του και με ιδιαίτερη ευχαρίστηση θα το έκαναν οι ίδιοι. Όχι βέβαια απαραίτητα στις συγκεκριμένες κυρίες αλλά στα κεφάλια πολλών από τα καθάρματα που μα έφεραν σε αυτό το χάλι και συνεχίζουν να μας δουλεύουν με τον ψευτοπροοδευτισμό τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΓΕΙΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗ ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΟΨΥΧΟΥ ΣΤΗΝ ΠΑΙΑΝΙΑ..............

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση