GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«Ανοίγει» η συζήτηση για τον εκλογικό νόμο...

Το φθινόπωρο αναμένεται να ανοίξει από τους Σαμαρά, Βενιζέλο και Κουβέλη η συζήτηση για νέο εκλογικό νόμο. Ως βάση συζήτησης θα τεθεί η αλλα...

Το φθινόπωρο αναμένεται να ανοίξει από τους Σαμαρά, Βενιζέλο και Κουβέλη η συζήτηση για νέο εκλογικό νόμο. Ως βάση συζήτησης θα τεθεί η αλλαγή του τρόπου κατανομής του μπόνους των 50 εδρών που δίνονται σήμερα στο πρώτο κόμμα.
Έτσι, θα προταθεί η επαναφορά του μοντέλου της β’ κατανομής με τις 50 επιπλέον έδρες να μοιράζονται κατ’ αναλογίαν στα κόμματα που υπερβαίνουν συγκεκριμένο ποσοστό στη τάξης του 15-20%.

2 σχόλια

  1. Απλή αναλογική. Κατάργηση ορίου 3%. Περισσότερη δημοκρατία. Όχι σε αποκλεισμούς ανθρώπων και απόψεων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΝΑΙ ΕΥΚΟΛΟ ΝΑ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ "ΑΠΛΗ ΚΑΙ ΑΝΟΘΕΥΤΗ ΑΝΑΛΟΓΙΚΗ" ΧΩΡΙΣ 3%. ΕΧΟΥΜΕ ΑΡΑΓΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΤΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΜΕ ΝΑ ΕΚΛΕΞΟΥΜΕ? ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΕΝΙΣΧΥΣΟΥΜΕ ΤΑ ΤΟΠΙΚΙΣΤΙΚΑ ΚΙΝΗΜΑΤΑ? ΜΗΠΩΣ ΤΑ ΜΕΙΟΝΟΤΙΚΑ Η ΤΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ? ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΚΛΟΓΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ? ΚΑΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΨΕΩΝ? ΤΟΤΕ ΠΩΣ ΜΠΗΚΕ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση