GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τον Ιούνιο η επόμενη επανδρωμένη αποστολή της Κίνας στο Διάστημα...

Το σκάφος Shenzou 9 («θεϊκό σκάφος») μεταφέρθηκε το Σάββατο σε κέντρο εκτόξευσης στην έρημο της ΒΔ Κίνας Πεκίνο   Σε ένα είδος πρόβας για τ...

Το σκάφος Shenzou 9 («θεϊκό σκάφος») μεταφέρθηκε το Σάββατο σε κέντρο εκτόξευσης στην έρημο της ΒΔ Κίνας
Πεκίνο 
Σε ένα είδος πρόβας για την κατασκευή του δικού της διαστημικού σταθμού την επόμενη δεκαετία, η Κίνα θα εκτοξεύσει αυτό το μήνα μια επανδρωμένη αποστολή η οποία θα συνδεθεί με ένα άλλο σκάφος που περιμένει ήδη σε τροχιά.
Όπως αναφέρει το επίσημο πρακτορείο Xinhua, το σκάφος Shenzou 9 («θεϊκό σκάφος») μεταφέρθηκε το Σάββατο σε κέντρο εκτόξευσης στην έρημο της βορειοδυτικής Κίνας, ενόψει της εκτόξευσης στα μέσα Ιουνίου.
Εκπρόσωπος του μυστικού διαστημικού προγράμματος της Κίνας δήλωσε ότι το σκάφος θα συνδεθεί με τη μονάδα Tiangong-1 που βρίσκεται σε τροχιά από πέρυσι. Η ανάπτυξη τεχνολογίας που επιτρέπει τη σύνδεση σκαφών σε τροχιά έχει κρίσιμη σημασία για την κατασκευή μόνιμου διαστημικού σταθμού γύρω στο 2020.
Η εκπρόσωπος δεν διευκρίνισε πόσο χρόνο θα παραμείνει στο Tiangong-1, είπε όμως ότι, ως «προληπτικό μέτρο», ένας από τους τρεις αστροναύτες θα παραμείνει στην κάψουλα Shenzou την ώρα που οι άλλοι δύο εισέρχονται στη μονάδα που περιμένει.
Η Κίνα έχει σημειώσει σημαντική πρόοδο από το 2003, όταν έγινε μόλις η τρίτη χώρα του κόσμου -μετά τις ΗΠΑ και τη Ρωσία- που εκτόξευσε άνθρωπο στο Διάστημα με δικό της πύραυλο.
Έκτοτε έχουν ακολουθήσει δύο επανδρωμένες αποστολές, από τις οποίες η μία περιλάμβανε και διαστημικό περίπατο. Πέρυσι ακολούθησε η εκτόξευση ενός μη επανδρωμένου Shenzou που συνδέθηκε με επιτυχία με το Tiangong-1.
Το Πεκίνο αποφάσισε να κατασκευάσει ανεξάρτητο διαστημικό σταθμό μετά την άρνηση των δυτικών χωρών, και κυρίως των ΗΠΑ, να την δεχτούν στο πρόγραμμα του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού (ISS).
Ο κινεζικός σταθμός, με βάρος που εκτιμάται στους 60 τόνους, θα είναι σημαντικά μικρότερος από τoν ISS, ωστόσο θα είναι το μόνο τροχιακό συγκρότημα που ανήκει εξ ολοκλήρου σε μία χώρα.

5 σχόλια

  1. Ζήτω η Ντόρα Ζήτω ,η θρησκεία , Ζήτω το λογιστικό ΛΑΘΟΣ Ζήτω η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΊΑ..

    Ας το διάολο ένας καλώς λογιστής δεν υπάρχει σε αυτή την χώρα!!!! ΨΥΦΙΣΤΕ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΊΑ ΘΑ ΒΡΟΎΜΕ ΚΑΙ ΚΑΛΟΥΣ ΛΟΓΙΣΤΕΣ ...ΠΩΣ ΔΙΆΟΛΟ ΞΕΧΝΆΝΕ ΟΙ ΚΏΛΟ ΛΟΓΙΣΤΕΣ ΝΑ ΔΗΛΏΝΟΥΝ ΤΑ ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΜΑΣ !!!!!Απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και χρηματική εγγύηση επέβαλε η Ανακρίτρια στον πρώην δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Βασίλη Παπαγεωργόπουλο.

    Στην απολογία του ο πρώην δήμαρχος, υποστήριξε ότι η υπεξαίρεση και το ξέπλυμα μαύρου χρήματος για τα οποία κατηγορείται δεν είναι τίποτα άλλο από ένα λογιστικό λάθος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τα πράγματα δεν φαίνονται καθόλου ρόδινα. Με νέες δηλώσεις του οι κ. Βενιζέλος και Σκανδαλίδης δήλωσαν οτι θέλουν οικουμενική, ενώ γνωρίζουν ότι ο Σύριζα δεν θα δεχθεί, ούτε ο Καμμένος. Τις ίδιες αδιάλλακτες απόψεις, περί μη συγκυβέρνησης με Σαμαρά, εξέφρασε ο κ. Καμμένος, κάνοντας σχεδόν αδύνατη τη συγκρότηση οικουμενικής κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας και Σωτηρίας.ΚΚΕ και Χ.Α δεν θέλουν να μπουν σε διακυβέρνηση,οπότε η Ελλάδα βρίσκεται μπροστά στο φάσμα μιας "Μικρασιατικής καταστροφής", μια εβδομάδα πριν τις εκλογές.
    Ο Σύριζα, με την ουσιαστική κατάργηση της ιδιωτικής πρωτουβουλίας τορπιλίζει κάθε προσπάθεια ανάπτυξης. Με τη φυγή των επιχειρήσεων στο εξωτερικό,ποιους θα φορολογήσει ; Από που θα αυξηθεί το ΑΕΠ ; Το Δημόσιο δεν παράγει πλούτο για να αναδιανεμηθεί στους πολίτες. Το χειρότερο είναι ο κίνδυνος εμφυλίου πολέμου ( στους δρόμους ) μεταξύ συνιστωσών του Σύριζα και της Χ.Α, ενώ η διάλυση των Σωμάτων Ασφαλείας θα προκαλέσει συγκρούσεις μεταξύ Ελλήνων- μεταναστών, οπαδών διαφορετικών ομάδων, θα οδηγήσει σε αυτοδικία και διάλυση του κοινωνικού ιστού. Για πρώτη φορά, μετά τη μεταπολίτευση, η Ελλάδα κινδυνεύει με χάος, ακυβερνησία, κοινωνικές ταραχές και συγκρούσεις ακραίων ομάδων, εσωτερική οικονομική κατάρρευση.Μέσα στα πλαίσια αυτού του πανικού, πολίτες κάνουν μαζικές αγορές τροφίμων, φαρμάκων και σκέφτονται να αποσύρουν καταθέσεις, αν βγαίνει πρώτο κόμμα ο Σύριζα. Το κλίμα θα επιδεινωθεί, αν η ΕΕ δεν μπλοφάρει και κόψει πιστώσεις, επιδοτήσεις και ΕΣΠΑ. Από την άλλη είναι αδύνατον η ελληνική κοινωνία να αντέξει αυτό την καταστροφική, οριζόντια, φορομπηχτική πολιτική Βενιζέλου, που οδηγεί σε ύφεση και αύξηση της ανεργίας.
    Συμπερασματικά, δεν αρκεί πλέον να βγει πρώτο κόμμα η ΝΔ, αλλά θα πρέπει να έχει μεγάλη διαφορά από τον Σύριζα, για να αποφευχθεί μια ολική, νέα "μικρασιατική καταστροφή" σε μια εβδομάδα από τώρα. Από τη στιγμή που πασοκ και ανελ δείχνουν ΑΔΙΑΛΛΑΚΤΟΙ σε ακραίες θέσεις ακυβερνησίας, οδηγούν τους ψηφόφορους τους προς τη ΝΔ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Νέες πιέσεις από την Ευρώπη – Αποφάσισαν μονομερώς να “κόψουν” στο μισό τα κονδύλια 1 δισ. ευρώ στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις
    - Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα θα δώσει μόνο 500 εκατ. ευρώ από το ΕΣΠΑ
    - Η αρχική συμφωνία ήταν 1 δισ. όμως σήμερα αποφάσισαν να δώσουν τα μισά
    - Έχει ήδη προηγηθεί και το κόψιμο κατά 1 δισ. ευρώ της δόσης από το πακέτο βοήθειας
    - Προβλήματα στις σχέσεις μεταξύ ελληνικής κυβέρνησης και ΕΤΕ

    ΜΗΝ ΑΝΗΣΥΧΕΙΤΕ. ΘΑΡΘΕΙ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΕΙ ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ( ΠΟΥ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΦΥΓΕΙ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ) ΚΑΙ ΘΑ ΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΕΚΟ.

    ΛΕΦΤΑ ΘΑ ΒΡΕΙ ΑΠΟ ΟΣΕΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΜΕΙΝΟΥΝ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ!!!

    ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΟΣΟ "ΧΑΖΟΙ" ΠΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ- ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΣΙΠΡΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σχέδιο για την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ - Πλαφόν στις αναλήψεις μέσω ΑΤΜ στις τράπεζες και κλείσιμο συνόρων - Το διαψεύδει η Κομισιόν
    - Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής χαρακτηρίζει το τηλεγράφημα του Reuters ως αναληθές
    - Μία από τις επιλογές που εξετάζουν είναι η αναστολή της συνθήκης Σένγκεν
    - Στέλεχος της Moody's: Εάν η Ελλάδα βγει από το ευρώ θα υποφέρουν δύο γενιές Ελλήνων
    - Οργιάζουν τα αμερικανικά μέσα για το ενδεχόμενο εξόδου αναμένοντας το αποτέλεσμα των εκλογών.

    ΑΝ ΒΓΕΙ ΠΡΩΤΟΣ Ο ΣΥΡΙΖΑ Ή Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΑΛΛΑ ΜΕ ΜΙΚΡΗ ΔΙΑΦΟΡΑ, ΤΟ ΧΑΟΣ ΚΑΙ Η ΑΚΥΒΕΡΝΗΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΗ, ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΑΔΙΑΛΛΑΚΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΣΚΕΨΗΣ ΤΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΑΜΕΝΟΥ. ΤΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΝΑ ΠΑΜΕ ΣΕ ΤΡΙΤΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ Ή ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ ΠΑΝΙΚΟΣ ΣΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ, ΛΟΓΩ ΣΥΡΙΖΑ Ή ΛΟΓΩ ΜΙΚΡΗΣ ΑΠΟΣΤΑΣΗΣ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ Ν.Δ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ, ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΠΕΧΟΥΝ ΠΟΛΥ ΑΠΟ ΤΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ.

    ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ : ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΛΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ-ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ- ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ- ΣΑΧΙΝΙΔΗ ΘΑ ΡΙΣΚΑΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΜΕ ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΙΩΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ- ΤΣΙΠΡΑ ;
    ΚΑΙ ΘΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΨΗΦΟ ΣΕ ΠΑΣΟΚ, ΑΝΕΛ, Χ.Α, ΓΙΑ ΝΑ ΟΔΗΓΗΣΟΥΜΕ ΤΗ ΧΩΡΑ ΣΕ ΑΚΥΒΕΡΝΗΣΙΑ, ΣΕ ΧΑΟΣ, ΣΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΕΜΦΥΛΙΟ ΜΕΤΑΞΥ ΑΡΙΣΤΕΡΙΣΤΩΝ ΚΑΙ Χ.Α, ΑΠΟ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ; Ή ΜΗΠΩΣ ΜΕ ΤΗ ΨΗΦΟ ΜΑΣ ΣΕ ΚΟΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΜΕΝΟΥΝ ΣΙΓΟΥΡΑ ΕΚΤΟΣ ΒΟΥΛΗΣ, ΘΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ ΣΤΗΝ ΧΡΕΟΚΟΠΗΜΕΝΗ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ ΧΑΡΑΤΣΟΠΑΣΟΚ ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΔΥΟ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ

    Τον Ιούνιο
    η επόμενη ανδρειωμένη αποστολή της Πείνας για αρκετό Διάστημα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση