GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τι θεσμός κι αυτός…

Γράφει η Λώρη Κέζα Μεγάλη η χάρη της. Τουλάχιστον 1 εκατομμύριο Βρετανοί παρατάχθηκαν στον Τάμεση για να δουν τη νηοπομπή χιλίων πλοιαρίων,...

Γράφει η Λώρη Κέζα

Μεγάλη η χάρη της. Τουλάχιστον 1 εκατομμύριο Βρετανοί παρατάχθηκαν στον Τάμεση για να δουν τη νηοπομπή χιλίων πλοιαρίων, προς τιμήν της βασίλισσας Ελισάβετ Β΄. Παρελάσεις, συναυλίες, εκδηλώσεις, τέσσερις ημέρες γιορτής για τα 60 χρόνια στον θρόνο, για το Αδαμάντινο Ιωβηλαίο. Ολοι στα πόδια της, όχι μόνον οι επιφανείς, εκείνοι που μπήκαν στα σαλόνια ως λαοφιλείς τραγουδιστές ή μεγάλοι γκολτζήδες. Για τη βασίλισσα οι Βρετανοί κατασκήνωσαν στον δρόμο, έπιασαν μια καλή θέση μέσα στη μαύρη νύχτα, για να τη δουν να περνάει και να νεύει συγκαταβατικά. Οι υπήκοοι περίμεναν στριμωγμένοι ώρες για να φωτιστούν από τα βεγγαλικά του πανηγυριού.
Η βασίλισσα της Αγγλίας είναι ένα ζωντανό ντεκόρ, η ομιλούσα κούκλα ενός έθνους. Είναι υποτίθεται αρχηγός του κράτους αλλά ο ρόλος της περιορίζεται στο να δέχεται άλλους αρχηγούς για τσάι. Καλά, είναι και αρχηγός του στρατού και επικεφαλής της ντόπιας εκκλησίας όμως ουσιαστικά δεν έχει καμία εξουσία, πλέον. Δεν είναι πολιτικό πρόσωπο και ποτέ της δεν έχει εκφράσει τις απόψεις της για την πολιτική. Ουδείς μπορεί να αναφερθεί στις πεποιθήσεις της – ποιος ξέρει, μπορεί να έχει μια αδυναμία στους Εργατικούς. Ποτέ όμως δεν εκδηλώθηκε. Και τούτο το εκτιμούν οι κάτοικοι του βασιλείου.
Προ διετίας θα μπορούσαμε να αναρωτηθούμε αν τα αισθήματα λατρείας αφορούν την ίδια τη βασίλισσα ή τον θεσμό της Μοναρχίας. Το σχεδόν υστερικό ενδιαφέρον για τον γάμο της Κέιτ Μίντλετον με τον πρίγκιπα του παραμυθιού, η τεράστια αποδοχή που έχει το ζεύγος, οι υποκλίσεις από διασημότητες ηλικίας κάτω των 30 ετών δείχνουν ότι το στέμμα εξακολουθεί να γοητεύει. Βοηθούν και τα πρόσωπα, αλλά το στέμμα από μόνο του κάνει τον βρετανό να καρδιοχτυπά. Η παρουσία βασίλισσας υπενθυμίζει τα παλιά μεγαλεία, την Αυτοκρατορία, δίνει ένα αίσθημα ασφάλειας λόγω της σταθερότητας και του βάθους χρόνου. Δεν είναι λίγο να νιώθει κανείς ότι έρχεται από τα παλιά κι ότι η κυριαρχία του απλώνεται στα πέρατα του κόσμου. Η βασίλισσα, έστω και συμβολικά, αναγνωρίζεται ως αρχηγός των 54 κρατών της Κοινοπολιτείας. Εστω συμβολικά είναι βασίλισσα για σχεδόν 2 δισεκατομμύρια κατοίκους του πλανήτη.
Η Ελισάβετ Β' είναι βαριά βιομηχανία για τη Βρετανία. Τραβά τους τουρίστες, φέρνει χρήμα. Πέρα από αυτό δεν έχει δημιουργήσει προβλήματα – τουλάχιστον όχι στο δεύτερο μισό της θητείας της. Ενώ λοιπόν καταγράφονται σκάνδαλα στην πολιτική ζωή, στον χώρο της Δικαιοσύνης και της ενημέρωσης, η βασίλισσα είναι η πιο αγνή του κατεστημένου. Δεν κοστίζει και τίποτα, 0,80 ευρώ τον χρόνο για κάθε φορολογούμενο. Ας τη χαίρονται λοιπόν.

9 σχόλια

  1. Τα πράγματα δεν φαίνονται καθόλου ρόδινα. Με νέες δηλώσεις του οι κ. Βενιζέλος και Σκανδαλίδης δήλωσαν οτι θέλουν οικουμενική, ενώ γνωρίζουν ότι ο Σύριζα δεν θα δεχθεί, ούτε ο Καμμένος. Τις ίδιες αδιάλλακτες απόψεις, περί μη συγκυβέρνησης με Σαμαρά, εξέφρασε ο κ. Καμμένος, κάνοντας σχεδόν αδύνατη τη συγκρότηση οικουμενικής κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας και Σωτηρίας.ΚΚΕ και Χ.Α δεν θέλουν να μπουν σε διακυβέρνηση,οπότε η Ελλάδα βρίσκεται μπροστά στο φάσμα μιας "Μικρασιατικής καταστροφής", μια εβδομάδα πριν τις εκλογές.
    Ο Σύριζα, με την ουσιαστική κατάργηση της ιδιωτικής πρωτουβουλίας τορπιλίζει κάθε προσπάθεια ανάπτυξης. Με τη φυγή των επιχειρήσεων στο εξωτερικό,ποιους θα φορολογήσει ; Από που θα αυξηθεί το ΑΕΠ ; Το Δημόσιο δεν παράγει πλούτο για να αναδιανεμηθεί στους πολίτες. Το χειρότερο είναι ο κίνδυνος εμφυλίου πολέμου ( στους δρόμους ) μεταξύ συνιστωσών του Σύριζα και της Χ.Α, ενώ η διάλυση των Σωμάτων Ασφαλείας θα προκαλέσει συγκρούσεις μεταξύ Ελλήνων- μεταναστών, οπαδών διαφορετικών ομάδων, θα οδηγήσει σε αυτοδικία και διάλυση του κοινωνικού ιστού. Για πρώτη φορά, μετά τη μεταπολίτευση, η Ελλάδα κινδυνεύει με χάος, ακυβερνησία, κοινωνικές ταραχές και συγκρούσεις ακραίων ομάδων, εσωτερική οικονομική κατάρρευση.Μέσα στα πλαίσια αυτού του πανικού, πολίτες κάνουν μαζικές αγορές τροφίμων, φαρμάκων και σκέφτονται να αποσύρουν καταθέσεις, αν βγαίνει πρώτο κόμμα ο Σύριζα. Το κλίμα θα επιδεινωθεί, αν η ΕΕ δεν μπλοφάρει και κόψει πιστώσεις, επιδοτήσεις και ΕΣΠΑ. Από την άλλη είναι αδύνατον η ελληνική κοινωνία να αντέξει αυτό την καταστροφική, οριζόντια, φορομπηχτική πολιτική Βενιζέλου, που οδηγεί σε ύφεση και αύξηση της ανεργίας.
    Συμπερασματικά, δεν αρκεί πλέον να βγει πρώτο κόμμα η ΝΔ, αλλά θα πρέπει να έχει μεγάλη διαφορά από τον Σύριζα, για να αποφευχθεί μια ολική, νέα "μικρασιατική καταστροφή" σε μια εβδομάδα από τώρα. Από τη στιγμή που πασοκ και ανελ δείχνουν ΑΔΙΑΛΛΑΚΤΟΙ σε ακραίες θέσεις ακυβερνησίας, οδηγούν τους ψηφόφορους τους προς τη ΝΔ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΜΟΝΟ Ο ΗΛΙΘΙΟΣ ΣΥΡΙΖΑ, ΜΟΛΙΣ ΒΓΕΙ
    ΘΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙ ΕΘΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ- ΑΡΓΙΕΣ, ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ, ΠΑΣΧΑ ΚΛΠ, ΘΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙ ΤΙΣ ΠΑΡΕΛΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΜΟΝΟ ΠΑΡΕΛΑΣΕΙΣ ΟΙ "ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΟΙ" ΓΙΑ ΝΑ ΤΙΜΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΟΔΟ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ. ΚΟΜΜΕΝΑ ΟΛΑ, ΚΥΡΙΑΚΕΣ, ΓΙΟΡΤΕΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΕΣ, ΚΑΘΕΤΙ ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟ...

    ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ, ΜΕ ΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΑΣΤΙΚΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ, ΟΠΩΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ, ΤΗΣ ΑΝΕΛ,ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΞΑΝΑ, ΤΟΥ ΛΑΟΣ, ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΗΣ Χ.Α !!! ΓΙΑΤΙ ΚΑΘΕ ΨΗΦΟΣ ΣΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ, ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΤΕΛΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΟΠΩΣ ΤΗ ΞΕΡΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ

    ΤΑ ΕΧΕΙ Η ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΗΣ ΑΓΓΛΙΑΣ

    ΚΑΙ ΓΡΑΦΕΙ ΣΤΟ ΜΟΥΝΙ ΤΗΣ ΤΟΝ ΚΑΘΕ ΤΣΙΠΡΑ

    ΑΝΤΕ ΒΛΑΚΑ ΤΣΙΠΡΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗ ΤΟΥ ΚΩΛΟΥ ΤΥΡΕΞΕ ΝΑ ΓΛΥΞΕΙΣ ΤΗΝ ΥΨΗΛΟΤΑΤΗ
    ΟΥΣΤ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ

    ΤΑ ΕΧΕΙ Η ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΗΣ ΑΓΓΛΙΑΣ

    ΚΑΙ ΓΡΑΦΕΙ ΣΤΟ ΜΟΥΝΙ ΤΗΣ ΤΟΝ ΚΑΘΕ ΤΣΙΠΡΑ

    ΑΝΤΕ ΒΛΑΚΑ ΤΣΙΠΡΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗ ΤΟΥ ΚΩΛΟΥ ΤΥΡΕΞΕ ΝΑ ΓΛΥΞΕΙΣ ΤΗΝ ΥΨΗΛΟΤΑΤΗ
    ΟΥΣΤ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. οδηγούν τους ψηφόφορους τους προς τη ΝΔ

    ΡΟΥΦΑ ΜΕ ΔΥΝΑΜΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. οδηγούν τους ψηφόφορους τους προς τη ΝΔ

    ΡΟΥΦΑ ΜΕ ΔΥΝΑΜΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. οδηγούν τους ψηφόφορους τους προς τη ΝΔ

    ΡΟΥΦΑ ΜΕ ΔΥΝΑΜΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. οδηγούν τους ψηφόφορους τους προς τη ΝΔ

    ΡΟΥΦΑ ΜΕ ΔΥΝΑΜΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΑΓΓΛΟΙ : ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΑ !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση