GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Οι Τούρκοι "ψάχνονται" για κρίση. Επαναφέρουν θέμα "κατάρριψης" τουρκικού F 16 από Mirage στο Αιγαίο...

Oı Tούρκοι με αφορμή την κατάρριψη του RF-4 από τη Συρία προσπαθούν να ανακινήσουν θέμα "κατάρριψης" του τουρκικού F-16 από τ...

Oı Tούρκοι με αφορμή την κατάρριψη του RF-4 από τη Συρία προσπαθούν να ανακινήσουν θέμα "κατάρριψης" του τουρκικού F-16 από τη χώρα μας το 1996.
«Μην ξεχνάτε τον πατέρα μου» είναι ο τίτλος της τουρκικής εφημερίδαVatan και κάνει αναφορά στις δηλώσεις της κόρης του τούρκου κυβερνήτη Ναίλ Ερντογάν ο οποίος είχε σκοτωθεί. « Το κράτος θα έπρεπε να είχε βρει τα συντρίμμια και τον πατέρα μου γιατί ψάχνουν ακόμη τα ίχνη του RF-4 και όχι του πατέρα μου στο Αιγαίο» δηλώνει η Εβρίμ Ερντογάν. «Ο παππούς μου ζήτησε να βρεθούν τα ίχνη του πατέρα μου με τα έξοδα των Ελλήνων. Δεν συνέβη αυτό. Πήγαμε στο Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ο δικαστής ήταν Έλληνας δεν δικαιωθήκαμε κι εκεί» ισχυρίζεται η ίδια.
Η τουρκική εφημερίδα υποστηρίζει ότι το διθέσιο τουρκικό F-16 καταρρίφθηκε από την Ελλάδα στις 8 Οκρωβρίου του 1996. Ο κυβερνήτης είχε σωθεί αλλά ο συγκυβερνήτης είχε σκοτωθεί.
Πολλά είχαν ακουστεί, πολλά είχαν ειπωθεί τότε, για τον διασωθέντα πιλότο.Κάποιοι είπαν ότι ήταν ισραηλινός που εκπαίδευε τον Ερντογάν.Οι Τούρκοι επιχείρησαν να παρουσιάσουν τη πτώση ως κατάρριψη από ελληνικό Mirage 2000. Ποτέ δεν το ισχυρίστηκαν επισήμως και η Αθήνα ποτέ δεν το αποδέχτηκε.
Παρόλα αυτά κατά καιρούς ελληνικά ΜΜΕ αφήνουν υποννοούμενα για το τι συνέβη.Το θέμα είναι "πιασάρικο", αλλά το ζητούμενο σε τέτοιες υποθέσεις δεν είναι η αναγνωσιμότητα. Ή τουλάχιστον έτσι θα ΄πρεπε.

Πηγή: onalert.gr

3 σχόλια

  1. Όποιος πηδάει πολλά παλούκια
    θα πρέπει να γνωρίζει τις συνέπειες
    που μπορεί να δημιουργήσει μόνον ενα!

    As about you my little poor miss Evrim Erdogan,
    what else could I say . . .
    "You're barking under the wrong tree"


    ---- τάδε έφη Βόγλης ο Κηφισεύς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο Αβραμόπουλος έφερε πίσω στο ΥΠΕΞ τον πίνακα που «ξήλωσε» ο Γιώργος Παπανδρέου.

    Πριν προλάβει καλά καλά να αναλάβει τα νέα του καθήκοντα, ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος αποφάσισε να αποκαταστήσει στην παλιά του θέση μέσα στο υπουργικό γραφείο ένα πίνακα ζωγραφικής που είχε ξηλωθεί επί ημερών Γιώργου Παπανδρέου.

    Πρόκειται για τον πίνακα «Η ναυμαχία της Έλλης» του Βασίλειου Χατζή, ο οποίος σύμφωνα με «ΤΑ ΝΕΑ», αποτελεί μία από τις πιο διάσημες πολεμικές θαλασσογραφίες του καλλιτέχνη, που είχαν φιλοτεχνηθεί κατά παραγγελία κατά τη διάρκεια των Βαλκανικών Πολέμων.

    Ο Γιώργος Παπανδρέου την είχε αποκαθηλώσει κατά τη διάρκεια της ελληνοτουρκικής προσέγγισης, προκειμένου να μην για να μη φέρει σε αμηχανία τον φίλο Τούρκο ομόλογό του Ισμαήλ Τζεμ, ο οποίος ερχόταν συχνά στην Αθήνα.

    Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος ξεσκόνισε τον πίνακα και τον κρέμασε πίσω από το γραφείο του.
    Πληροφορίες της εφημερίδας αναφέρουν ότι ο υπουργός Εξωτερικών είδε τυχαία τον πίνακα στο γραφείο κάποιου διπλωματικού και αφού ρώτησε έμαθε την ιστορία του και τον πήρε πίσω αποκαθηλώνοντας τον τεραστίων διαστάσεων πίνακα του Δημήτρη Ναλμπάντη «Οι ελιές».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η ΤΑΝ Η ΕΠΙ ΤΑΣ ΚΟΛΟΤΟΥΡΚΟΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση