GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μόλις δύο από τους 105 αθλητές της Ελληνικής αποστολής στο Λονδίνο έχουν πάρει μετάλλιο!

Μόλις δύο από τους 105 αθλητές της ελληνικής ομάδας, η οποία βρίσκεται στο Λονδίνο, έχουν ανέβει στο βάθρο των Ολυμπιακών Αγώνων... Με το...

Μόλις δύο από τους 105 αθλητές της ελληνικής ομάδας, η οποία βρίσκεται στο Λονδίνο, έχουν ανέβει στο βάθρο των Ολυμπιακών Αγώνων...
Με το μεγαλύτερο τμήμα της ελληνικής ομάδας να βρίσκεται ήδη στο Λονδίνο και την πρώτη σημαία να έχει κρεμαστεί από τα παράθυρα στο ελληνικό κτίριο στο ολυμπιακό χωριό, επικρατεί συγκρατημένη αισιοδοξία πως η Ελλάδα θα καταφέρει να ξεπεράσει τη "φτωχή" συγκομιδή των τέσσάρων μεταλλίων στο Πεκίνο, όταν και έμεινε μακριά από το χρυσό μετάλλιο για πρώτη φορά μετά τη Σεούλ το 1988.
Βέβαια μόλις δύο Έλληνες αθλητές έχουν κρεμάσει στο στήθος τους ένα ολυμπιακό μετάλλιο. Ο σημαιοφόρος Αλέξανδρος Νικολαΐδης έχει κατακτήσει δύο αργυρά στο τάε κβον ντο το 2004 και το 2008, ενώ ο Ηλίας Ηλιάδης κέρδισε είναι ο μοναδικός χρυσός Ολυμπιονίκης της παρέας μετά τη νίκη του το 2004 στην Αθήνα.
Η Ελλάδα θα διεκδικήσει τη διάκριση σε είκοσι αθλήματα και πρόκειται για ένα εντυπωσιακό στατιστικό για μια χώρα με 105 αθλητές στη σύνθεση της.
Αυτή θα είναι η πρώτη συμμετοχή για τους περισσότερους αθλητές της ομάδας μας, αλλά όχι για τον αρχηγό της εθνικής ομάδας πόλο, Γιώργο Αφρουδάκη και τον πρωταθλητή του πινγκ πονγκ, Κάλιν Κρεάνγκα, οι οποίοι συμπληρώνουν πέντε συμμετοχές.
Κι αν ο Κρεάνγκα μοιράζεται το ρεκόρ συμμετοχών με τον Αφρουδάκη, το ρεκόρ του μεγαλύτερου σε ηλικία αθλητή είναι δικό του. Διανύει το 40ο έτος στην ηλικία του, ενώ στις γυναίκες η ακοντίστρια Σάββα Λίκα είναι μεγαλύτερη του κατά δύο χρόνια.
Στον αντίποδα τον τίτλο του νεαρότερου αθλητή έχει ο 18χρονος Ανδρέας Βαζαίος, ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα στην ελληνική κολύμβηση και στις γυναίκες το ρεκόρ ανήκει στην Αλεξία Κυριαζή της ομάδας ανσάμπλ, η οποία είναι μεγαλύτερη κατά ένα μήνα από τη συναθλήτρια της Σοφία Δοΐκα. Υπάρχει και μια τρίτη 17χρονη στη ρυθμική, η Ευδοκία Λουκάγκου.

Πηγή: sport24

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση