• ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  Τρίτη, 24 Ιουλίου 2012

  Ο Πολύδωρας ζητεί εξηγήσεις για τη μεγάλη αρπαχτή (120.000.000 ευρώ) για τους αποκωδικοποιητές...

  ΕΡΩΤΗΣΗ προς τον ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ.Θέμα: Αγορά αποκωδικοποιητών για ψηφιακό σήμα τηλεοπτικών σταθμών και κατάργηση του αναλογικού κέντρου εκπομπής τηλεοπτικών προγραμμάτων από τον Υμηττό.Σε πρόσφατο δημοσίευμα της εφημερίδας «Το Παρόν», διαβάσαμε την είδηση σχετικά με το συνολικό κόστος των αποκωδικοποιητών, που παρέχουν το ψηφιακό σήμα των τηλεοπτικών σταθμών, το οποίο επιβαρύνει τους ήδη δοκιμαζόμενους από την κρίση πολίτες.
  Ο τίτλος του δημοσιεύματος «Κοντά στα 120.000.000 η αρπαχτή για τους αποκωδικοποιητές» παραπέμπει στη σκληρή πραγματικότητα. Δηλαδή, μεσούσης της οικονομικής κρίσεως, κάποιοι επωφελήθηκαν της δεσμεύσεως της χώρας μας προς την Ευρωπαϊκή Ένωση για μετάβαση στη ψηφιακή τηλεόραση, προκειμένου να πλουτίσουν σε βάρος των Ελλήνων.
  Και αυτό, καθώς ο κάθε πολίτης έχει ήδη ή πρέπει να δαπανήσει τουλάχιστον από 30 έως 50 ευρώ, προκειμένου να παρακολουθήσει τα τηλεοπτικά προγράμματα, ενώ μέχρι πρότινος, του παρείχετο αυτό το δικαίωμα χωρίς οικονομική επιβάρυνση.
  Επειδή η αγορά αποκωδικοποιητή αποτελεί «μονόδρομο», καθώς πέραν των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών, σύντομα όπως πληροφορούμαι θα σταματήσουν να εκπέμπουν αναλογικά και τα κρατικά κανάλια, γεγονός που εγείρει άλλα σχετικά σοβαρά ζητήματα.
  Επειδή σχεδόν εκβιαστικά και χωρίς να δοθεί εναλλακτική λύση στους πολίτες, οι περισσότεροι των οποίων λόγω οικονομικών δυσχερειών δεν έχουν την δυνατότητα να προμηθευτούν αποκωδικοποιητή, αποκλείονται αναιτίως και αδικαιολογήτως από το μέχρι πρότινος δωρεάν αγαθό της ενημέρωσης και της ψυχαγωγίας.
  Επειδή γίνεται λόγος για εκατοντάδες χιλιάδες «εγκλωβισμένους» από τη νέα ψηφιακή τηλεόραση πολίτες.
  Επειδή έχουν ήδη πωληθεί ή πρόκειται να πωληθούν εκατομμύρια αποκωδικοποιητές, υπό συνθήκες στρέβλωσης της αγοράς με μονοπωλιακές ή ολιγοπωλιακές τάσεις και δεσπόζουσες θέσεις των προμηθευτών και εισαγωγέων, ενώ οι καταναλωτές μένουν απροστάτευτοι και εξαναγκαζόμενοι σε δαπάνη που δεν μπορούν να αποφύγουν.
  Ερωτάται ο Υπουργός Ανάπτυξης:
  1) Τι οφέλη έχει το Ελληνικό Δημόσιο από αυτή τη δαπάνη; Δεν μπορούσε να αποφευχθεί;
  2) Πόσα είναι τα χρήματα που δαπανήθηκαν για την μετάβαση στην ψηφιακή τηλεόραση και ποιοι τα καρπώθηκαν;
  3) Ελέγχθηκε τυχόν αισχροκέρδεια στην πώληση αποκωδικοποιητών, ειδικά τις τελευταίες ημέρες που οι πολίτες σχεδόν σε κατάσταση πανικού, προσπαθούσαν να τους προμηθευτούν;
  4) Ισχύει αυτό που λέγεται ότι ποσοστό των χρημάτων αγοράς των αποκωδικοποιητών θα δοθεί στους τηλεοπτικούς σταθμούς;
  5) Ήταν απαραίτητη η πλήρης διακοπή του αναλογικού σήματος από τον Υμηττό; Για όσους δεν έχουν την δυνατότητα ούτε λήψης αναλογικού σήματος από την Πάρνηθα ούτε αγοράς αποκωδικοποιητή, υπάρχει κάποια μέριμνα ή είναι «αποκλεισμένοι» από την πρόσβαση στους τηλεοπτικούς σταθμούς; Και,
  6) Τί λέει για το συμβάν συγκεκριμένα η Επιτροπή Ανταγωνισμού καθώς και η Αρχή Προστασίας Καταναλωτή (Συνήγορος και Γραμματεία); Επελήφθησαν του θέματος; Πρόκειται να ασχοληθούν (είναι μέσα στις αρμοδιότητές τους ή στις προτεραιότητές τους) με το φαινόμενο της «προκλήσεως» αναγκαστικής καταναλωτικής ζήτησης ευρύτερα;
  Αθήνα 23 Ιουλίου 2012
  Ο Ερωτών Βουλευτής
  Βύρων Γ. Πολύδωρας
  ΝΔ – Β’ Αθηνών
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

  16 σχολια:

  Ανώνυμος είπε... 24 Ιουλ 2012, 9:11:00 π.μ.

  Χαμένοι είναι οι γνωστοί καναλάρχες της διαπλοκής.
  Με την ψηφιακή τηλεόραση , θα αυξηθούν τα κανάλια , οπότε θα μειωθεί ο ρόλος του MEGA. , ANT1 ,κλπ.
  Ελπίζω οι συχνότητες να δημοπρατηθουν , για να προκείψει όφελος για το Ελληνικό Δημόσιο .

  Ανώνυμος είπε... 24 Ιουλ 2012, 9:27:00 π.μ.

  Ώπα ρε Πολύδωρα! Σιγά, πρόσεξε μη σκίσεις κανένα καλσόν! Τώρα που πήραμε όλοι τους αποκωδικοποιητές ξύπνησες; Ρε κάτι ζώα που μας κυβερνάνε και μας περνάνε για ζώα!
  Ακόμα και να επιστρέψει το αναλογικό σήμα, τους φάγαμε ναι ή όχι τους αποκωδικοποιητες;
  Άντε αγόρι μου ..............

  Ανώνυμος είπε... 24 Ιουλ 2012, 9:29:00 π.μ.

  ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΛΗΘΥΣΜΟ ΚΡΑΤΙΚΑ/ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

  ΠΩΣ ΕΠΙΒΙΩΝΟΥΝ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ Κ. ΠΟΛΥΔΩΡΑ;

  Ανώνυμος είπε... 24 Ιουλ 2012, 9:51:00 π.μ.

  Σωστη η .."επερωτηση",(θα ΕΠΡΕΠΕ να ειναι καταγγελια), αλλα ειναι κατοπιν εορτης.

  ΗΔΗ αυτοι οι αλητες ,οι συμμοριες "εισαγωγεις αποκωδικοποιητων" και η αλητοσυμμορια πασοκ-σκυλια ΤΑΧΟΥΝ ΑΡΠΑΞΕΙ..

  Εκατομμυρια Ελληνες πληρωσανε ενα 50ρικο για να μην χασουν την..ενημερωση(μην χεσω)..

  Οποτε τωρα που κανεις την επερωτηση γραφικε πολυδωρα ειναι ΑΡΓΑ ,ΠΟΛΥ ΑΡΓΑ.

  It is too late.

  P.s
  Στη Αμερικη οι .."απκωδιποιητες" ηταν επιδοτουμενοι!!!
  subsidy coupons ,κουπονια επιδοτουμενα, δυο κατα ατομο!!

  τζων

  Ανώνυμος είπε... 24 Ιουλ 2012, 10:49:00 π.μ.

  9.11 ΣΤΗ ΣΟΥΗΔΙΑ ΖΕΙΣ???????????

  Ανώνυμος είπε... 24 Ιουλ 2012, 10:50:00 π.μ.

  DEAR JOHN "TO" NO "TOO".

  Ανώνυμος είπε... 24 Ιουλ 2012, 10:56:00 π.μ.

  ΑΓΑΠΗΤΕ ΒΥΡΩΝΑ ΜΑΖΙ ΤΑ ΦΑΓΑΤΕ; ΑΛΑ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΕ ΝΑ ΣΥΜΒΕΙ, ΟΛΑ Τ'ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΛΕΟΝΤΑΡΙΣΜΟΙ ΕΤΣΙ, ΤΑΧΑΤΕΣ................

  Ανώνυμος είπε... 24 Ιουλ 2012, 11:38:00 π.μ.

  ΕΧΕΙ ΦΙΛΟΤΙΜΟ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΠΟΛΛΟΙ ΣΧΟΛΙΑΣΤΕΣ ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ

  Ανώνυμος είπε... 24 Ιουλ 2012, 12:12:00 μ.μ.

  αααα...αυτος ειναι ο καημενος που εκτιει ποινη

  Ανώνυμος είπε... 24 Ιουλ 2012, 12:28:00 μ.μ.

  τι λές ρε Πολύδωρα , εσένα ποιός εισαγγελέας θα σε γραπώσει για τα 2 εκατπμύρια ευρώ που έβγαλες ως εκλογικό επίδωμα για τους υπαλλήλους της Βουλής ενώ η Βουλή ήταν κλειστή.
  Ποιός θα σε γαμίσει ρε σκουλίκι που έκανες 2 ημέρες πρόεδρος της Βουλής και νόμιζες ότι αυτά τα λεφτά είναι της μάνας σου. Κρετίνε γαμημένε


  τι λές ρε Πολύδωρα , εσένα ποιός εισαγγελέας θα σε γραπώσει για τα 2 εκατπμύρια ευρώ που έβγαλες ως εκλογικό επίδωμα για τους υπαλλήλους της Βουλής ενώ η Βουλή ήταν κλειστή.
  Ποιός θα σε γαμίσει ρε σκουλίκι που έκανες 2 ημέρες πρόεδρος της Βουλής και νόμιζες ότι αυτά τα λεφτά είναι της μάνας σου. Κρετίνε γαμημένε
  τι λές ρε Πολύδωρα , εσένα ποιός εισαγγελέας θα σε γραπώσει για τα 2 εκατπμύρια ευρώ που έβγαλες ως εκλογικό επίδωμα για τους υπαλλήλους της Βουλής ενώ η Βουλή ήταν κλειστή.
  Ποιός θα σε γαμίσει ρε σκουλίκι που έκανες 2 ημέρες πρόεδρος της Βουλής και νόμιζες ότι αυτά τα λεφτά είναι της μάνας σου. Κρετίνε γαμημένε

  Ανώνυμος είπε... 24 Ιουλ 2012, 12:31:00 μ.μ.

  ΑΠΟ ΕΣΕΝΑ ΠΟΛΥΔΩΡΑ ΠΟΙΟΣ ΖΗΤΗΣΕ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΕΠΙΔΩΜΑ ΜΑΪΜΟΥ ΤΩΝ 2 ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΩΝ ΕΥΡΩ ΠΟΥ ΕΝΕΚΡΙΝΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ.
  ΑΝ ΗΞΕΡΕΣ ΟΤΙ ΘΑ ΤΑ ΠΛΗΡΩΝΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΣΟΥ ΘΑ ΤΑ ΕΔΙΝΕΣ;;;;;;;

  Ανώνυμος είπε... 24 Ιουλ 2012, 12:54:00 μ.μ.

  ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΡΠΑΧΤΗ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ.

  Ανώνυμος είπε... 24 Ιουλ 2012, 1:05:00 μ.μ.

  Τσίπρας: Κούκλα πιάσε μια Ελευθεροτυπία.
  Γιάννα: Έφτασε...

  Εντονη κινητικότητα έχει αρχίσει να αναπτύσσει το τελευταίο διάστημα η Γιάννα Αγγελοπούλου. Στο πλαίσιο αυτό, πέραν των πολιτικών, πληροφορίες αναφέρουν ότι βλέπει και αρκετό κόσμο από τον χώρο των media.

  Οι επαφές της πάλαι ποτέ σιδηράς κυρίας των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας, στάθηκαν αφορμή για την δημιουργία σεναρίων σχετικά με το ενδεχόμενο επιστροφής της στα media. Το γεγονός ότι ο γιος της στηρίζει με πάθος τον Αλέξη Τσίπρα, έχει βάλει κάποιους σε πονηρές σκέψεις.

  Για παράδειγμα δεν είναι λίγοι εκείνοι, ακόμη και μέσα από τον ΣΥΡΙΖΑ, που θεωρούν ως μοναδική ευκαιρία για την επανέκδοση της «Ελευθεροτυπίας» την επαναδραστηριοποίηση της Γιάννας στα media. Πάντως, τόσο η ίδια, όσο και ο σύζυγός της, Θόδωρος Αγγελόπουλος, δεν δείχνουν διατεθειμένοι, μετά το οικονομικό στραπάτσο του «Ελεύθερου Τύπου», να ρίξουν εκ νέου χρήματα στην αγορά των Μέσων Ενημέρωσης.

  Φυσικά, η περίπτωση της «Ελευθεροτυπίας» και η συσχέτιση με τον Τσίπρα, όπως και να το κάνουμε είναι εντελώς διαφορετική!!!

  Ανώνυμος είπε... 24 Ιουλ 2012, 1:28:00 μ.μ.

  Θα σε πάρει και θα σε σηκώσει ο στρατηγός άνεμος βύρων....μη σε κάψει κιόλας..

  Ανώνυμος είπε... 24 Ιουλ 2012, 1:36:00 μ.μ.

  24 Ιουλ 2012 10:50:00 π.μ.

  ++
  Ω! σορυ. Παντως επιμενω:
  Too = Πολυ

  Αργα !!
  Πολυ αργα (για δακρυα Στελλα!!)
  Συμφωνεις??

  τζων

  Ανώνυμος είπε... 24 Ιουλ 2012, 2:35:00 μ.μ.

  ΤΙ ΣΑΣ ΕΝΟΧΛΕΙ ΠΟΥ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΣΑΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΕΡΟΝΤΑΙ ΩΣΑΝ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΜΑΛΑΚΕΣ. ΠΕΙΡΑΖΕΙ; 'Η ΜΗΠΩΣ ΑΥΤΑ ΤΑ ΣΟΥΡΓΕΛΑ ΔΕΝ ΤΑ ΒΑΛΑΤΕ ΕΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΚΑΡΕΚΛΕΣ ΠΟΥ ΜΕ ΤΟΣΟ ΠΕΙΣΜΑ ΚΡΑΤΟΥΝ; ΠΕΛΑΤΕΣ ΜΟΥΥΟΥΟΥΟΥΟΥΟΥΟΥΟΥΟΥΟΥΟΥΟΥΟΥΟΥΟΥΟΥΟΥΟΥ. ΕΛΑ ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ.

  Item Reviewed: Ο Πολύδωρας ζητεί εξηγήσεις για τη μεγάλη αρπαχτή (120.000.000 ευρώ) για τους αποκωδικοποιητές... Rating: 5 Reviewed By: ThePress.gr