GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Στηθόδεσμος ηλικίας 532 ετών! (ΦΩΤΟ)

Ερευνητές του Πολυτεχνείου της Ζυρίχης απέδειξαν επιστημονικά πως οι τέσσερις στηθόδεσμοι που βρέθηκαν στο ανάκτορο Λένγκμπεργκ στο Ανατο...

Ερευνητές του Πολυτεχνείου της Ζυρίχης απέδειξαν επιστημονικά πως οι τέσσερις στηθόδεσμοι που βρέθηκαν στο ανάκτορο Λένγκμπεργκ στο Ανατολικό Τιρόλο στην Αυστρία, έχουν ηλικία 532 ετών με αποτέλεσμα να ανατρέπονται πλήρως τα μέχρι τώρα ισχύοντα, πως ο στηθόδεσμος πρωτοχρησιμοποιήθηκε πριν μόλις 100 χρόνια, ενώ η Μέρι Φελπς Γιάμπομπ έλαβε στις ΗΠΑ το σχετικό δίπλωμα ευρεσιτεχνίας μόλις το 1914.
Η ανακάλυψη έγινε στη διάρκεια των εργασιών της γενικής ανακαίνισης του ανακτόρου, όταν, πίσω από θόλους της οροφής, βρέθηκαν σχεδόν 2.700 υφασμάτινα αντικείμενα, πολλά από τα οποία ήταν ολοκληρωμένα ενδύματα, διατηρημένα σε καλή κατάσταση, ανάμεσά τους και οι τέσσερις στηθόδεσμοι, που δεν διαφέρουν πολύ από τους συγχρόνους.
Οι έρευνες, που έγιναν με τη μέθοδο του «άνθρακα 14», στο Πολυτεχνείο της Ζυρίχης, για τον προσδιορισμό της χρονολογίας τους, απέδειξαν πως οι στηθόδεσμοι έχουν ηλικία 532 ετών και πρέπει να είχαν χρησιμοποιηθεί ανάμεσα στο 1440 και στο 1485.
Στηθόδεσμος ηλικίας 532 ετών!

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση