GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Παρά την κρίση Έλληνες εφοπλιστές επενδύουν 5,3 δισ. δολάρια!

Ψηλά τον πήχη των προσδοκιών για την πορεία της ναυτιλιακής αγοράς κρατούν, και για το πρώτο εξάμηνο του 2012, οι Έλληνες εφοπλιστές και παρ...

Ψηλά τον πήχη των προσδοκιών για την πορεία της ναυτιλιακής αγοράς κρατούν, και για το πρώτο εξάμηνο του 2012, οι Έλληνες εφοπλιστές και παρά το γεγονός ότι η αγορά κινείται σε ρηχά νερά…
και η χρηματοδότηση έχει καταστεί δυσκολότερη σε σχέση με προηγούμενα χρόνια, λόγω των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν κυρίως οι ευρωπαϊκές τράπεζες, η συνολική αξία του επενδυμένου κεφαλαίου από Έλληνες στην αγορά των μεταχειρισμένων και των ναυπηγήσεων πλοίων εκτιμάται πάνω από 5,3 δισ. δολάρια.
Σύμφωνα με την naftemporiki.gr, όπως επισημαίνει η αναλύτρια της Golden Destiny, Μαρία Μπερτζελέτου, με τον τρόπο αυτόν, οι Έλληνες εφοπλιστές δείχνουν τη δυναμική τους θέση στη ναυτιλιακή αγορά, παρά τις δυσοίωνες εξελίξεις στην παγκόσμια οικονομία, ενώ οι Κινέζοι εκτιμάται ότι έχουν επενδύσει περισσότερα από 1,75 δισ. δολάρια και στις δύο αγορές.
Όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ του Αντώνη Τσιμπλάκη, στο εξάμηνο, στην αγορά των μεταχειρισμένων πλοίων, έχει σημειωθεί μια ήπια υποχώρηση 9% στον αριθμό των πλοίων που άλλαξαν χέρια στη διάρκεια, συγκριτικά με το πρώτο εξάμηνο του 2011, με τα πλοία bulk carriers να σημειώνουν τη μικρότερη ετήσια μείωση επενδύσεων 6%, παραμένοντας ανάμεσα στις άλλες κατηγορίες πλοίων στην πρώτη γραμμή, ενώ τα πλοία containers να παρουσιάζουν μια σημαντική αύξηση, 55%, στον αριθμό των πλοίων που άλλαξαν χέρια.
Σύμφωνα με την naftemporiki.gr, στην αγορά των ναυπηγήσεων, έχει σημειωθεί μια ετήσια πτώση 20% στο συνολικό αριθμό παραγγελιών, με τα πλοία bulk carriers και containers να σημειώνουν αξιοσημείωτες μειώσεις, 38% και 80% αντίστοιχα, σε σχέση με το πρώτο εξάμηνο του 2011.
Στην αγορά των ναυπηγήσεων, οι εξειδικευμένες κατηγορίες πλοίων, offshore και gas tankers, διατηρούν ζωντανή τη δραστηριότητα των ναυπηγείων, με τις βασικές κατηγορίες πλοίων, bulk carriers, tankers και containers, να ακολουθούν πτωτική τάση.
Όπως σημειώνει η κ. Μπερτζελέτου, τα πλοία bulk carriers και containers, σημειώνουν μείωση 38% και 80% αντίστοιχα, στο συνολικό αριθμό παραγγελιών κατά τη διάρκεια του πρώτου εξαμήνου από παρόμοια περίοδο το 2011.
Συνολικά, εκτιμάται ότι έγιναν συνολικά 729 παραγγελίες πλοίων κατά τη διάρκεια του πρώτου εξαμήνου, με συνολική αξία επενδυμένου κεφαλαίου πάνω από 54,4 δισ. δολάρια, ενώ 368 παραγγελίες πλοίων σημειώθηκαν με άγνωστη τιμή ναυπήγησης.
Τα ελληνικά κεφάλαια τοποθέτησαν συνολικά 70 νέες παραγγελίες, με συνολική αξία επενδυμένου κεφαλαίου πάνω από 3,6 δισ. δολάρια, ενώ 15 συνολικές παραγγελίες πλοίων σημειώθηκαν με άγνωστη τιμή ναυπήγησης.
Οι Ελληνες εξακολουθούν να κάνουν επενδύσεις, τοποθετώντας νέες παραγγελίες, τόσο στον τομέα των bulk carriers και tankers όσο και στον τομέα των containers. Καταγράφεται όμως μια μείωση ενδιαφέροντος 20% στην αγορά ναυπηγήσεων σε σχέση με το πρώτο εξάμηνο του 2011.
Για το δεύτερο τρίμηνο του 2012, όμως, φαίνεται ότι η κατάσταση έχει αλλάξει, αφού υπάρχει αύξηση παραγγελιών σε ποσοστό 26%, που οφείλεται στην εκτόξευση κατά 600% των νέων παραγγελιών σε containers, συγκριτικά με το αντίστοιχο διάστημα του 2011.
Αγορά μεταχειρισμένων
Σύμφωνα με την naftemporiki.gr, οι Έλληνες εμφανίζουν 13% υποχώρηση των επενδύσεων στην αγορά των μεταχειρισμένων πλοίων, από το πρώτο εξάμηνο του 2011, όταν 95 πλοία είχαν πουληθεί σε Ελληνες με αξία επενδυμένου κεφαλαίου πάνω από 2,2 δισ. δολάρια, ενώ οι Κινέζοι σημειώνουν μεγαλύτερη πτώση, 33% στο συνολικό αριθμό αγοραπωλησιών με 41% χαμηλότερη αξία επενδυμένου κεφαλαίου. Στο εξάμηνο, έχουν γίνει 83 αγορές από ελληνικών συμφερόντων εταιρείες, συνολικής αξίας 1,7 δισ. δολαρίων.
Καθώς διανύουμε το δεύτερο εξάμηνο της χρονιάς, οι Ελληνες επενδυτές, όπως σημειώνει η Golden Destiny, φαίνεται να διατηρούν αμείωτο το ενδιαφέρον τους στις ναυτιλιακές επενδύσεις, παρά τις δυσκολίες στη ναυτιλιακή χρηματοδότηση και την κρίση της Ευρωζώνης, με έντονη δυναμική στον τομέα των bulk carriers και tankers προς την αγορά των μεταχειρισμένων πλοίων.
H κινητικότητα των επενδύσεων των Ελλήνων έχει επίσης βελτιωθεί κατά τη διάρκεια του δεύτερου τριμήνου, παρουσιάζοντας αύξηση 18% στο συνολικό αριθμό αγοραπωλησιών από το πρώτο τρίμηνο της χρονιάς.

8 σχόλια

  1. η κριση ειναι για τον χαμηλομισθο και τον χαμηλοσυνταξιουχο για κανεναν αλλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. alex

    Θα σας πω εγω τι εγινε.

    Μέτρησε ποσοι βουλευτες εμειναν στο ΠΑΣΟΚ και καταλαβε τι τον περιμενει.

    Αλλα δεν υπαρχει προβλημα.

    Υπουργείο Ναυτιλιας σε εφοπλιστή

    Υπουργείο Οικονομικων σε τραπεζίτη

    Υπουργείο τουρισμου σε ξενοδόχο

    Υπουργείο εργασιας στον ΣΕΒ,

    Άντε και Γερμανος πρωθυπουργός

    Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΡΑ ΔΙΚΑΙΩΝΕΤΑΙ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Βαθύ Κόκκινο » Οικονομία » Ο λαός ληστεύεται, και υποφέρει, ντόπια και ξένα αρπακτικά πανηγυρίζουν

    Δευτέρα, 9 Ιουλίου 2012
    Ο λαός ληστεύεται, και υποφέρει, ντόπια και ξένα αρπακτικά πανηγυρίζουν

    Δεν μασά τα λόγια του το Ινστιτούτο του ΣΕΒ, ΙΟΒΕ, -σημειωτέον ότι για αρκετό χρονικό διάστημα γενικός γραμματέας του «τεχνοκρατικού βραχίονα» των βιομηχάνων, του Ιδρύματος Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ), δηλαδή, ήταν ο σημερινός υπουργός οικονομικών Γ. Στουρνάρας- και ομολογεί την τραγική οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκονται σήμερα τα λαϊκά στρώματα.

    Στην τριμηνιαία έρευνά του που παρουσίασε σήμερα εκτιμά για φέτος ότι η ύφεση θα φθάσει το 6,9% έναντι 5%, που ήταν η προηγούμενη εκτίμηση και ότι η ανεργία θα ανέλθει στο 23,6%, από 20% που είχε προβλεφθεί τον Απρίλιο.

    «Οι καταναλωτικές δαπάνες των νοικοκυριών προβλέπεται να δεχθούν πρόσθετες πιέσεις προερχόμενες κυρίως από τις εξελίξεις στην αγορά εργασίας, τη συνεχή άνοδο της ανεργίας, τη πτώση αμοιβών μετά τις ρυθμίσεις για το μισθολογικό κόστος στο δεύτερο μνημόνιο», αναφέρει χαρακτηριστικά.

    Αυτή είναι η μια πλευρά του ζητήματος και αφορά την ληστρική επιδρομή που δέχονται τα λαϊκά στρώματα από τις μνημονιακές κυβερνήσεις.

    Απ’ την άλλη το ίδρυμα των ντόπιων καπιταλιστών έχει κάθε λόγο να πανηγυρίζει –έστω και συγκαλυμμένα με «στρογγυλεμένες» εκφράσεις- αφού με το ξεπούλημα της όποιας δημόσιας περιουσίας έχει απομείνει στα ντόπια και ξένα αρπακτικά οι πλουτοκράτες θα δουν τα ήδη παραγεμισμένα θησαυροφυλάκια τους να παραφουσκώνουν.

    «Η αξιοποίηση της περιουσίας αυτής πέραν της συμβολής της στην ελάφρυνση του δημόσιου χρέους μπορεί να αποτελέσει ένα ισχυρό αναπτυξιακό εργαλείο άμεσης απόδοσης, που επιπλέον θα συμβάλει ουσιαστικά, ώστε να περιοριστούν τα υψηλά βραχυχρόνια κόστη σε όρους απασχόλησης και προϊόντος που συνεπάγεται η εφαρμογή της τρέχουσας δημοσιονομικής πολιτικής» υπογραμμίζεται σε άλλη ειδική μελέτη του ΙΟΒΕ για την λεγόμενη αξιοποίηση της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου.

    Και μια και αναφέραμε αρχικά τον ρόλο που διαδραμάτισε στο ΙΟΒΕ ο Γιάννης Στουρνάρας, να συμπληρώσουμε ότι οι βιομήχανοι έχουν κάθε λόγο να νιώθουν ενθουσιασμένοι αφού όχι απλώς έχουν έναν δικό τους άνθρωπο στην θέση του υπουργού Οικονομικών αλλά εκτελεί με ιδιαίτερο ζήλο την αποστολή του.

    Όπως τον ακούσαμε να λέει στην βουλή με το νέο κυβερνητικό πλάνο, όπως το ανέλυσε ο Γ. Στουρνάρας, ειδικό βάρος θα δοθεί στην ολοκλήρωση των έξι αποκρατικοποιήσεων, (διάβαζε ξεπουλήματα) για τις οποίες ήδη εξελίσσονται οι διαγωνιστικές διαδικασίες (Κρατικά Λαχεία, Ελληνικό, ΔΕΠΑ/ΔΕΣΦΑ, IBC, Κασσιώπη, Αφάντου) αλλά και στη δρομολόγηση της πώλησης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ενώ σε δεύτερη φάση, σύμφωνα πάντα με τον Γ. Στουρνάρα, θα ξεκινήσουν εννέα ακόμη αποκρατικοποιήσεις (sales leaseback 28 Ακινήτων, ΕΥΑΘ, ΕΛΠΕ, ΕΓΝΑΤΙΑ, ΕΛΤΑ, ΟΠΑΠ, ΛΑΡΚΟ, ΟΔΙΕ, ΕΥΔΑΠ), οι οποίες βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο προετοιμασίας.

    Τι ξεπουλήματα έχουν να γίνουν, τι μίζες έχουν να πέσουν σε «αρμοδίους» δεν λέγεται ….

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ¨Η ελευθερία του να υπακούς δεν είναι ελευθερία. Το έθνος που υπακούει, δεν είναι πια έθνος είναι η ηχώ ξένων φωνών, είναι η σκιά άλλων σωμάτων¨.....Εντουάρντο Γκαλεάνο, Ουρουγουανός Συγγραφέας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Νικήτας Αποστόλου

    Χμ! Ο Νικολόπουλος πιστεύει οτι"το ζήτημα της επαναδιαπραγμάτευσης με την Τρόικα και η διόρθωση των σημαντικών στρεβλώσεων στα εργασιακά, συνταξιοδοτικά, ασφαλιστικά και προνοιακά ζητήματα, θα έπρεπε να έχουν τεθεί εμφατικά στο τραπέζι των συζητήσεων από την αρχή".

    Ο Παυλόπουλος πιστεύει (τώρα το είδε αν και Καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου) οτι το μνημόνιο και η σύμβαση δεν συμφωνούν με το Κοινοτικό Δίκαιο και προτείνει την επαναδιαπραγμάτευσή τους προκειμένου να εναρμομιστούν με τις διατάξεις του.

    Ο Υπουργός Οικονομικών Στουρνάρας έχει την γνώμη πως δεν μπορεί να γίνει καμιά διαπραγμάτευση.

    Συμπέρασμα: Απίθανος συντονισμός κυβερνητικης πολιτικής από τον Πρωθυπουργό κ. Σαμαρά! Πλήρης ανεπάρκεια!

    Πρόβλεψη: Η Κυβέρνηση δεν έχει ζωή μεγαλύτερη από τρεις μήνες.

    Πρόταση: Χωρίς ΗΘΙΚΗ ΑΝΑΤΑΣΗ του Ελληνικού Λαού, ώστε να κάνει την μεγάλη υπέρβαση (δηλαδή, να ξεφύγουμε από την "ατομική λύση" και να οδηγηθούμε στη "συλλογική λύση"), η ΕΛΛΑΔΑ μας θα γίνει το θέρετρο των Βορειοευρωπαίων και οι Έλληνες θα γίνουμε οι σύγχρονοι δουλοπάροικοι των πολυεθνικών εταιριών!

    Αλλά για να μην έχουμε αυτήν την πορεία θα πρέπει να υπάρξει ΗΓΕΣΙΑ ικανή και με θέληση να μας συνεγήρει για να αποκτήσουμε συνείδηση ΠΟΛΙΤΗ και να απολακτήσουμε την συνείδηση του ιδιώτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καραγκιοζιλίκια Νικολόπουλου που παραιτήθηκε δίνοντας τροφή σε ΣΥΡΙΖΑίους..

    Αυτός πήγε στο Υπουργείο νομίζοντας οτι θα εφαρμόσει δικιά του πολιτική και μάλιστα είχε κάνει και προγραμματικές δηλώσεις στον Αυτιά και στον Παπαδάκη!
    - Ο άνθρωπος είναι πολιτικάντης, δημοσιοσχεσίτης, παραθυράκιας των καναλιών, ένας (δεξιός Μητρόπουλος)

    ΤΑ ΙΔΙΑ ΕΚΑΝΕ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΗΤΑΝ ΥΕΘΑ Ο ΣΠΗΛΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ.ΗΤΑΝΕ ΠΑΤΡΙΝΟΣ !
    ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΣΕ ΣΥΝΕΧΩΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ. (ΕΝΑΣ ΜΑΝΩΛΗΣ ΝΟ 2.)
    ΣΤΑ ΤΣΑΚΙΔΙΑ!
    ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ ΑΝΕΥΘΥΝΗ ΘΕΣΗ ΣΤΟΥΣ ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΕΝΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΤΑΣ ΠΕΤΡΕΣ!

    Πάντοτε απορούσα πως αυτόν τον άνθρωπο τον θεωρούσαν από τα πρωτοκλασάτα στελέχη της ΝΔ.
    Μία μέρα μετά την ψήφο εμπιστοσύνης, την ημέρα που ο υπουργός οικονομικών βρίσκεται στο eurogroup, ο Νικολόπουλος υπέβαλε παραίτηση.
    Αποδίδω την κίνησή του στο ψηλό πολιτικό IQ του.
    Δεν υπάρχει άλλη εξήγηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΤΕΩΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗ ΤΗΣ ΡΟΥΛΑΣ ΚΟΡΟΜΗΛΑ, ΣΙΜΟ ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ: ΣΟΒΑΡΕΨΟΥ.

    Η μεγαλύτερη τηλεοπτική κοινωνική προσφορά

    Ο βλοσυρός, σνομπ, απειλητικός μπονβιβερισμός του Σίμου Κεδίκογλου ως κυβερνητικός εκπρόσωπος τύπου.

    Τώρα πια όλες οι μαμάδες μπορούν να πείθουν το παιδί τους να φάει όλο του το φαγητό, «αλλιώς θα σε δώσω στον Κεδίκογλου» Αρκεί να καταστρέψουν τις κασέτες από την εποχή που παρουσίαζε το «Μπραβίσιμο» με τη Ρούλα Κορομηλά, γιατί τότε η απειλή δεν πιάνει.


    Καλό θα είναι λοιπόν επειδή όλοι έχουμε την ιστορία μας σε αυτό το τόπο(και την νύχτα και την μέρα)να είμαστε προσεκτικοί όταν καβαλάμε τις υπουργικές ή τις κυβερνητικές καρέκλες.

    Το λέμε για τον πρώτην τηλεπαρουσιαστή της Ρούλας, στο σόου "Μπραβίσσιμο" στο Mega, εκεί γύρω στο 1996-1997 που δεν πήγε καλά γιατί όπως έλεγε και η αμίμητη Ρούλα"με αυτόν τον κρυόκωλο τον Σίμο δεν πρόκειται να σταυρώσουμε νούμερο". Το "Μπραβίσσιμο" κόπηκε και ο Σίμος πήγε σπίτι του.

    Μόνον που ξέχασε να γράψει στο βιογραφικό του(γιατί Σίμο;)ότι δούλεψε και εκεί(η δουλειά δεν ήταν ποτέ ντροπή για όλους).

    Δεν έχουμε τίποτα με τον Κεδίκογλου. Συμπαθής μας είναι. Αυτή τη στιγμή όμως γράφει ιστορία. Και καλό θα είναι να μην κάνει το φερέφωνο των πολιτικών του αφεντάδων. Γιατί θα βρέξει "ψιλές" και γι αυτόν. Ουδείς υπεράνω κριτικής. Δεν νοείται να παραιτείται υπουργός και να απαντάει με τέτοιο πολιτικά ανάξιο τρόπο για να ενημερώσει το λαό.

    Δηλαδή ρε Κεδίκογλου, όλοι εσείς που ξεπουλάτε την πατρίδα και σκοτώνετε τον κόσμο που πέφτει από τα μπαλκόνια, τι είστε ήρωες; Άντε για να μην ακούσεις τίποτα χειρότερα.

    Έγινες κυβερνητικός εκπρόσωπος ή φερέφωνο του Σαμαρά ρε Σίμο Κεδίκογλου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΛΕΤΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΥΣΤΕΡΗΜΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΕΡΩΝΤΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΤΑ ΜΟΧΙΤΟ ΤΟΥΣ ΕΠΕΝΔΥΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση