GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«Τσεκούρι» στις βρετανικές ένοπλες δυνάμεις

Ο υπουργός Άμυνας της Βρετανίας, Φίλιπ Χάμοντ, παρουσίασε σήμερα στη Βουλή των Κοινοτήτων το πρόγραμμα περικοπών μόνιμου προσωπικού στις βρε...

Ο υπουργός Άμυνας της Βρετανίας, Φίλιπ Χάμοντ, παρουσίασε σήμερα στη Βουλή των Κοινοτήτων το πρόγραμμα περικοπών μόνιμου προσωπικού στις βρετανικές ένοπλες δυνάμεις: έως το 2020, αυτές θα φθάσουν το 20% του σημερινού δυναμικού, καθώς προγραμματίζεται «η κατάργηση εν καιρώ 17 στρατιωτικών σχηματισμών».
Η κυβερνητική αυτή πρωτοβουλία εντάσσεται στο γενικότερο πρόγραμμα της κυβέρνησης για την περιστολή των κρατικών δαπανών, όπως ανέφεραν στο Γαλλικό Πρακτορείο κυβερνητικές πηγές.
Αφού εφαρμοστεί η «δρακόντεια» αυτή μείωση του μόνιμου προσωπικού τους, οι ένοπλες δυνάμεις της Βρετανίας θα επανέλθουν αριθμητικώς στο συγκριτικά αρκετά χαμηλότερο αριθμητικά επίπεδό τους του ξεκινήματος του προπερασμένου αιώνα, πρόσθεσαν.
Συγκεκριμένα, από 102 χιλιάδες στρατιωτικούς έως και το 2020 η Βρετανία θα αρκεστεί στις 82 χιλιάδες μόνιμο προσωπικό, είπαν.
Παράλληλα όμως στο ίδιο χρονικό διάστημα «οι έφεδροι θα διπλασιαστούν» φθάνοντας σταδιακά τους 30 χιλιάδες, οπότε το έτος 2020 υπολογίζεται από το Ρόιτερς ότι θα υπηρετούν αθροιστικά 120 χιλιάδες στρατιωτικοί.
Ο Χάμοντ σημείωσε ότι πρόκειται για «δύσκολες» περικοπές, που θα έχουν ασφαλώς «άσχημη υποδοχή» από τους ενδιαφερόμενους, όμως τόνισε ότι «αυτές θα γίνουν με ισορροπημένο, δίκαιο τρόπο», αλλά και «με γνώμονα την μεγιστοποίηση της αποτελεσματικότητας του στρατεύματος».
«Θέλουμε έναν στρατό ευκίνητο όσο και ευέλικτο», συμπλήρωσε ο υπουργός Άμυνας, καυτηριάζοντας «τις υπερβολικές δαπάνες για τις ένοπλες δυνάμεις επί των ημερών της κυβέρνησης των Εργατικών».
Ο Χάμοντ επιβεβαίωσε ότι περί τα τέλη του 2014 θα έχουν αποχωρήσει από το Αφγανιστάν όλοι οι Βρετανοί στρατιωτικοί, που είναι σήμερα περίπου 9.500. «Θα αναδιοργανωθούμε μετά το 2014, απέναντι σε μια κατάσταση στο εξωτερικό ολοένα περισσότερο ρευστή και αβέβαιη».
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Εργατικών για τις ένοπλες δυνάμεις, Τζιμ Μέρφι, υπογράμμισε ότι «αυτές είναι αποφάσεις κοντόφθαλμες και επικίνδυνες, δεδομένου ενός εξωτερικού περιβάλλοντος που θέτει περισσότερες από ποτέ προκλήσεις».

4 σχόλια

  1. ελα ρε και με πετρες πολεμανε τι τα θελουν τα οπλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο στρατος δεν χρειαζεται σημερα.

    Τα συστηματα εχουν αλλαξει.

    Μπορεις να καθυποταξεις μια χωρα χωρις να ριξεις ουτε μια πιστολια.

    Παραδειγμα η Ελλαδα.

    Ειμαστε υπο Γερμανικη κατοχη και μαλιστα κατω απο τις διαταγες μιας αχαρης καμπουρας της "κ.μερκελ"~!!!

    Βρηκαν ενα αθλιο σκατοπραμμα,το ηλιθιο βλακογιοργο της μαργκαρετ τσαντ ,το γαμησαν(??) το "λαδωσαν"(??) ,οπως και ναγινε εχει υπογραψει το ηλιθιο σκατοπραμμα, την ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΗ παραδοση της Ελλαδος σε αυτη τη καμπουρα..

    Και αυτο το αθλιο υποκειμενο το ηλιθιο βλακογιοργο της τσαντ ,και οι .."συνεργοι του" το μαμουνι παπακωνσταντινου,το χοντρο γουρουνισιο κητος "τουρκογλου" ,..ζουν ακομα!!

    Φτου γαμω το μπουρδελο κρατος που εχουμε..

    ΚΡΕΜΑΛΑ ρε σε αυτα τα σκυλια...
    50-100 σκυλια της αλητοσυμμοριας πασοκ-σκυλια στη κρεμαλα...

    τζων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ρε τζων μετα πεθαναμε τι κανουν οι υπολοιποι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. τζων ΛΑΘΟΣ

    Η ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ ΕΙΝΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ

    Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΟΜΩΣ ΚΑΤΟΧΗ ΠΛΗΘΥΣΜΙΑΚΑ, ΣΤΗ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ,

    ΕΙΝΑΙ ΑΣΙΑΤΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ ΜΑΣ

    ΑΡΧΙΣΕ ΤΟ 1920-22 ΜΕ ΤΟΝ ΜΠΕΝΙΖΕΛΟ

    ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΩΣ ΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

    ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση