GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«Η κατάσταση στη Ρουμανία είναι ομαλή»...

Το δημοψήφισμα της 29ης Ιουλίου για την ανάκληση του προέδρου της Ρουμανίας, Τράιαν Μπασέσκου είναι δημοκρατική εκλογική στιγμή, τόνισε ο με...

Το δημοψήφισμα της 29ης Ιουλίου για την ανάκληση του προέδρου της Ρουμανίας, Τράιαν Μπασέσκου είναι δημοκρατική εκλογική στιγμή, τόνισε ο μεταβατικός πρόεδρος της χώρας, Κριν Αντονέσκου επιμένοντας ότι η Ρουμανία λειτουργεί κανονικά.
«Αυτό που θέλω να πω πρώτα σε όλους τους Ρουμάνους και εκείνους που ενδιαφέρονται εκτός των συνόρων της χώρας για τα όσα συμβαίνουν στη Ρουμανία, είναι ότι η Ρουμανία είναι δημοκρατικό κράτος, στο οποίο κυβερνούν οι νόμοι, ένα κράτος με συνταγματικές διατάξεις που λειτουργούν κανονικά. Ο πρόεδρος της χώρας τέθηκε σε διαθεσιμότητα. Αυτό συνέβη με ένα άψογο συνταγματικό πλαίσιο, όπως επιβεβαιώθηκε από τις χθεσινές αποφάσεις του Συνταγματικού Δικαστηρίου», ανέφερε ο κ. Αντονέσκου σε χθεσινή συνέντευξη τύπου στο Προεδρικό Μέγαρο Κοτροτσένι, στο Βουκουρέστι.
Ο κ. Αντονέσκου είπε ότι η διαδικασία αναστολής των καθηκόντων του προέδρου της χώρας είναι ασυνήθιστη, αλλά αναφέρεται ρητά στο Σύνταγμα και πρόσθεσε ότι η κατάσταση στη χώρα είναι ομαλή.
«Είμαστε σε περίοδο πριν από το δημοψήφισμα, μία δημοκρατική και συνταγματικά εκλογική στιγμή που θα ζήσουμε. Η κατάσταση στη Ρουμανία δεν μπορεί να χαρακτηριστεί κρίση. Είναι ομαλή κατάσταση και η Ρουμανία είναι δημοκρατικό κράτος που θα αποδείξει την ωριμότητα και τη λειτουργικότητά του» σημείωσε.
Ο κ. Αντονέσκου τόνισε οι πολίτες καλούνται να δώσουν την ετυμηγορία τους για μία πολιτική σύγκρουση. Η τελική ετυμηγορία θα είναι των ψηφοφόρων και όλοι – οι θεσμοί, τα πολιτικά κόμματα και οι πολίτες πρέπει να τη σεβαστούν, ανέφερε ο μεταβατικός πρόεδρος της Ρουμανίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση