GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ντε Γκίντος: Υπάρχει εσωτερικό πρόβλημα στην ευρωζώνη

Δεν λειτουργεί αποτελεσματικά η αγορά χρέους στις ευρωπαϊκές αγορές, λόγω της αργής και περίπλοκης διαδικασίας για τη λήψη αποφάσεων στη...


Δεν λειτουργεί αποτελεσματικά η αγορά χρέους στις ευρωπαϊκές αγορές, λόγω της αργής και περίπλοκης διαδικασίας για τη λήψη αποφάσεων στην Ευρωζώνη, δηλώνει ο Ισπανός υπουργός Οικονομικών, Λουίς ντε Γκίντος, στην εφημερίδα «La Vanguardia», όπως μεταδίδει το Reuters.
«Δεν υπάρχει ανταλλαγή χρέους μεταξύ των χωρών της ζώνης του ευρώ, και ουσιαστικά η ζήτηση για ιταλικό χρέος αυτή τη στιγμή προέρχεται από τους Ιταλούς», υπογραμμίζει ο κ. ντε Γκίντος, ενώ προσθέτει πως το ίδιο ακριβώς συμβαίνει σε Γαλλία και Ισπανία.
Παράλληλα, δηλώνει πως η κρατικοποίηση των αγορών κεφαλαίου θα ήταν μία πολύ αρνητική εξέλιξη.
Η ευρωζώνη έχει θέσει καλύτερους χρηματοπιστωτικούς κανόνες από τις ΗΠΑ, την Βρετανία και την Ιαπωνία, «κάτι το οποίο σημαίνει πως το πρόβλημα είναι εσωτερικό», συμπληρώνει.
Σημειώνεται ότι το κόστος δανεισμού της Ισπανίας αναμένεται να παραμείνει σε υψηλά επίπεδα καθώς βγαίνει σήμερα, για πρώτη φορά μετά την ανακοίνωση των νέων σκληρών μέτρων λιτότητας, στην αγορά.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση