GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Καλοκαίρι με τρόικα και τα σχέδια της κυβέρνησης στον κυριακάτικο Τύπο....‏

Aπό το http://www.greekmme.gr/ @ΤΟ καυτό καλοκαίρι μετά τις προγραμματικές δηλώσεις της Κυβέρνησης και η αγωνία της επόμενης δόσης καθώς κ...

Aπό το http://www.greekmme.gr/

@ΤΟ καυτό καλοκαίρι μετά τις προγραμματικές δηλώσεις της Κυβέρνησης και η αγωνία της επόμενης δόσης καθώς και η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους αποτυπώνονται στα πρωτοσέλιδα του Κυριακάτικου Τύπου σύμφωνα με το http://www.greekmme.gr/ που αναλύει τα γεγονότα. Η 'Κυριακάτικη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ' τιτλοφορεί το κύριο άρθρο της ότι 'Τα γηρασμένα γηρατεία οδηγούνται στην εξαθλίωση-Από τα 480 στα 360 ευρώ-Και όμως η Τρόικα πιέζει για μείωση της κατώτατης εγγυημένης σύνταξης του ΙΚΑ- Ο Γ.Στουρνάρας στο Eurogroup με κράνος και αλεξίσφαιρο για τους δανειστές που απαιτούν περικοπές ακόμα και σε επιδόματα". Το 'ΒΗΜΑ' κυκλοφορεί με κεντρικό άρθρο ότι "Σκληρό μπράντε φερ με την τρόικα ως τις 20 Αυγούστου-Όλα στο σφυρί για να μειωθούν οι φόροι-Τριετές σχέδιο Σαμαρά με επιθετικές αποκρατικοποιήσεις, πωλήσεις 80.000 ακινήτων, στο 30% ο ανώτατος συντελεστής για τα εισοδήματα"...
@Το 'ΕΘΝΟΣ' προσυπογράφει ότι "Τα κυβερνητικά σχέδια και οι επιδιώξεις των συμφερόντων-Πεδίο μάχης για τα ασημικά του Δημοσίου, τρόικα και ταμείο ιδιωτικοποιήσεων πιέζουν για πωλητήρια κοψοχρονιά και ο ύποπτος ρόλος των συμβούλων, ο Γ. Δραγασάκης προβλέπει ότι έτσι πάμε πιο γρήγορα για χρεοκοπία". Η 'ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ' υποθετικά έχει κεντρικό τίτλο ότι "Άλλη μια ευκαιρία αν.........."
@Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ Τύπος' προσθέτει ότι "Το μεγάλο στοίχημα και τα 5 αγκάθια τνω ιδιωτικοποιήσεων-Το σχέδιο για λιγότερο Κράτος-Οι τρεις προτάσεις για την ΔΕΗ, το αγγλικό μοντέλο και οι ενδιαφερόμενοι για τον ΟΣΕ, τα δύο σενάρια για την ΔΕΠΑ και το μοντέλο για 10 μεγάλα λιμάνια, προβληματισμός για ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ και ΟΠΑΠ". Το ΄ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ' συμπληρώνει τώρα ότι "Υλοποιείται άμεσα η εξαγγελία Σαμαρά- Αποληρωμή δανείων μέχρι 60 χρόνια-Θα ισχύσει και για τα ρυθμισμένα, για τους άνεργους παγώνουν οι κατασχέσεις και αναστέλλονται οι δόσεις" και οι υπόλοιπες ρυθμίσεις από το οικονομικό επιτελείο....
@Με τίτλο: «Δώστε και σώστε» κυκλοφορεί αυτήν την Κυριακή η Realnews, η οποία αποκαλύπτει τα παρασκήνια των συζητήσεων ανάμεσα σε Κυβέρνηση και τρόικα. «Πουλήστε τώρα-συζητάμε μετά» ήταν το μήνυμα των δανειστών οι οποίοι ήταν σαφείς: «προχωρήστε άμεσα σε αποκρατικοποιήσεις και μεταρρυθμίσεις για να μην υπάρξουν νέες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις». Επίσης η Realnews επισημαίνει ότι «το χαρτί των 50 δισ. ευρώ αλα Μόντι παίζει αύριο στο Eurogroup ο Γιάννης Στουρνάρας», από τον οποίο οι Βρυξέλλες αναμένεται να ζητήσουν για αντάλλαγμα «οκτώ διαρθρωτικές αλλαγές». Η Realnews δημοσιεύει και αποκαλυπτικό ρεπορτάζ για ιδιωτικοποιήσεις-εξπρές και το πωλητήριο σε ακίνητα και επιχειρήσεις του Δημοσίου.
@Το 'ΠΑΡΟΝ της κυριακής' υπογραμμίζει ότι "Απέναντί μας έχουμε ανθρώπους και όχι αριθμούς διαμήνυσε στην τρόικα-Σαμαράς: Mπορούμε- Κήρυξε πόλεμο κατά της ύφεσης, μέτρα ανάσα για τους χαμηλοσυνταξιούχους, δανειολήπτες, άνεργους και φορολογούμενους". Το 'ΑΡΘΡΟ' καταλήγει ότι "Κουρασμένοι οι δανειστές αλλά και οι Ελληνες από τις συνεχείς και άκαρπες εξαγγελίες των Κυβερνήσεων των τελευταίων τριών ετών- Θα, Θα, Θα...Μειωμένη η αξιοπιστία των προγραμματικών του Σαμαρά όσο δεν συνοδεύονται από τις πράξεις".

2 σχόλια

  1. Υλοποιείται άμεσα η εξαγγελία Σαμαρά: Αποπληρωμή δανείων μέχρι 60 χρόνια.

    Στην κατάρτιση συγκεκριμένου σχεδίου για την αποπληρωμή των δανείων προτίθεται να προχωρήσει άμεσα η κυβέρνηση, σε μια προσπάθεια διευκόλυνσης των δανειοληπτών που αδυνατούν να είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους.

    Το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς επέλεξε να εντάξει στις προγραμματικές δηλώσεις της νέας κυβέρνησης το εν λόγω σχέδιο μόνο τυχαίο δεν πρέπει να θεωρείται.
    Απεναντίας, όπως αναφέρουν καλά ενημερωμένες πηγές στο «ΘΕΜΑ», η ρύθμιση των δανείων αναμένεται να αποτελέσει μία από τις βασικές (πρώτες) δράσεις της κυβέρνησης.
    Το ευκταίο για τον κ. Σαμαρά είναι να επιτευχθεί συμφωνία με τις τράπεζες και να μη χρειαστεί νομοθετική ρύθμιση.

    Από τις πρώτες επαφές που έχουν γίνει εκτιμάται ότι μέσα στο καλοκαίρι θα υπάρξουν συγκεκριμένα αποτελέσματα όσον αφορά στη ρύθμιση των δανείων.
    Πιο αναλυτικά, κυβερνητικά στελέχη υποστηρίζουν ότι σχεδόν ταυτόχρονα με την ολοκλήρωση της διαδικασίας ανακεφαλαίωσης των τραπεζών (περί τα τέλη Αυγούστου) θα έχει καταρτιστεί και το σχέδιο επιμήκυνσης των δανείων.

    Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, η κυβέρνηση έχει καταθέσει το ακόλουθο πρόγραμμα προς τις διοικήσεις των τραπεζών. Βάσει αυτού, λοιπόν, οι δόσεις των δανείων δεν θα πρέπει να ξεπερνούν το 30% του συνολικού εισοδήματος που δηλώνει ο δανειολήπτης.

    Ετσι η αποπληρωμή του δανείου μπορεί να φτάσει μέχρι και τα 60 χρόνια. Η ρύθμιση θα ισχύσει και για τα δάνεια που έχουν αναχρηματοδοτηθεί.

    Αυτή είναι η μία παράμετρος. Υπάρχει και μια δεύτερη, που αφορά τους ανέργους που έχουν συνάψει δάνεια. Για τις συγκεκριμένες περιπτώσεις θα εξεταστεί το ενδεχόμενο να παγώσει η αποπληρωμή των δανείων για ένα χρονικό διάστημα, όπως και οι πλειστηριασμοί.

    «Η λύση των κατασχέσεων επιτείνει την ύφεση και γιγαντώνει το κοινωνικό πρόβλημα», αναφέρει στο «ΘΕΜΑ» στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού.
    Για τους άνεργους δανειολήπτες δεν αποκλείεται να ανακοινωθεί μοντέλο «αποπληρωμής στο μέλλον».


    Επενδύσεις στην Ελλάδα με καταβολή ομολόγων αντί χρημάτων σχεδιάζει το ΥΠΟΙΚ.

    Σχέδιο που θα δίνει τη δυνατότητα στους επενδύτες να αγοράζουν περιουσιακά στοιχεία του κράτους καταβάλλοντας αντί χρημάτων ομόλογα του ελληνικού δημοσίου επεξεργάζεται το υπουργείο Οικονομικών, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας Καθημερινή.

    Παράλληλα, η κυβέρνηση εξετάζει την αξιοποίηση των περιφερειακών νοσοκομείων του ΕΣΥ με τη μορφή ενοικίασης και προωθηθεί νομοθετικές ρυθμίσεις για την αξιοποίηση της παραλιακής ζώνης της Αττικής και περίπου 80.000 δημόσιων ακίνητων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μια χαρά προχωράει η αστικοποίηση της ΧΑ: Επιπλέον αστυνομική φύλαξη ζητάει ο Μιχαλολιάκος..

    Έναν ολόκληρο στρατό εξοπλισμένο με υποπολυβόλα, βομβίδες κρότου-λάμψης και αλεξίσφαιρα αυτοκίνητα (!) ζητεί επιπλέον από τις αστυνομικές αρχές για την προσωπική του ασφάλεια και των βουλευτών του ο επικεφαλής της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος, επικαλούμενος ειδικούς λόγους ασφαλείας!
    «Καρφώνει», μάλιστα, το δικό του «πυρήνα» που διαθέτει στους κόλπους της Αστυνομίας, αφού προτείνει λίστα με ονόματα αστυνομικών που επιθυμεί να γίνουν συνοδοί Ασφαλείας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του.

    Πριν καλά καλά καθίσουν στα έδρανα της Βουλής, τα ακροδεξιά στελέχη της Χρυσής Αυγής προβάλλουν υπερβολικές αξιώσεις. Ο Νίκος Μιχαλολιάκος απαιτεί από τις αστυνομικές αρχές, σαν να είναι αρχηγός κράτους (!), περισσότερη προστασία. Και όλα αυτά, μάλιστα, το διάστημα αυτό που πληθαίνουν οι καταγγελίες στα γραφεία της ΓΑΔΑ για ρατσιστικά πογκρόμ εναντίον των μεταναστών από ομάδες που δηλώνουν «φίλοι της Χρυσής Αυγής».

    Όπως αποκαλύπτει σήμερα ο «Τύπος της Κυριακής», ο αρχηγός του ακροδεξιού κόμματος, Νίκος Μιχαλολιάκος, πριν από λίγες μέρες, απέστειλε εξώδικη πρόσκληση- διαμαρτυρία στην ΕΛ.ΑΣ. με την οποία αιτείται επιπλέον αστυνομικούς για τη φύλαξη των 18 βουλευτών του κόμματός του και του ιδίου, και μάλιστα με ειδικό εξοπλισμό -πέραν του συνήθους υπηρεσιακού που φέρουν-, έτοιμοι να δώσουν μάχη εάν χρειαστεί.

    Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες, ζητεί και δεύτερο αστυνομικό για χρονικό διάστημα ενός έτους για τον κάθε βουλευτή της Αττικής. Το παράδοξο της υπόθεσης και το πιο ακραίο είναι ότι για τη δική του προστασία και της οικίας του θέλει δίπλα του έναν ολόκληρο… στρατό από αστυνομικούς, οι οποίοι να είναι εξοπλισμένοι με: Ένα αλεξίσφαιρο αυτοκίνητο, τρία υποπολυβόλα MP-5, σαράντα αλεξίσφαιρα γιλέκα ελαφρού τύπου, είκοσι βομβίδες κρότου-λάμψης τύπου Ράιμενταλ (2-bang) και δύο ανιχνευτές μετάλλων για σωματική έρευνα.

    Πάντως, η νομοθεσία προβλέπει ρητά ότι για την ασφάλεια αρχηγού κόμματος το υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη υποχρεούται να διαθέσει έως είκοσι αστυνομικούς, δύο συνοδευτικά αυτοκίνητα και δύο μοτοσικλέτες. Περαιτέρω για την ασφάλεια των βουλευτών Αττικής διατίθεται ένας αστυνομικός, ενώ για τους βουλευτές της επαρχίας δύο.

    Ο «αρχηγός», όπως αποκαλείται στους ακροεθνικιστικούς κύκλους, στο έγγραφό του γνωστοποιεί ότι η Κοινοβουλευτική Ομάδα του αποτελεί στόχο τρομοκρατικών επιθέσεων. Μιλάει για στοχοποίηση προσώπων από -μεταξύ άλλων- νεοεμφανιζόμενες τρομοκρατικές οργανώσεις και κάνει ειδική αναφορά στην επίθεση στα γραφεία της Microsoft από την οργάνωση «Αποκλίνουσες συμπεριφορές για τη διάδοση του επαναστατικού τερορισμού – Διεθνές Επαναστατικό Μέτωπο». Δεν παραλείπει να υπενθυμίσει και την επίθεση που δέχτηκαν τα γραφεία του κόμματος στην οδό Σωκράτους τον Μάρτιο του 2010, γι’ αυτό και ζητεί ειδικά προληπτικά μέτρα. Ο Νίκος Μιχαλολιάκος τονίζει ότι πρέπει να διατεθεί προσωπικό με υπηρεσιακά χαρακτηριστικά ικανά να παρέχουν τις ανάλογες εγγυήσεις.

    Μάλιστα, σε άλλο σημείο καταφέρεται εναντίον της Αστυνομίας διότι -όπως ισχυρίζεται- έχει υποβαθμίσει τις εν λόγω απειλές και δεν έχει προχωρήσει στη λήψη ανάλογων μέτρων. Πάντως, εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι εκτός από την εξώδικη πρόσκληση, ο επικεφαλής της Χρυσής Αυγής, όπως αναφέραμε, «δείχνει» και τον πυρήνα που διαθέτει στο εσωτερικό της Αστυνομίας. Ο ίδιος απέστειλε λίστα με ονόματα αστυνομικών που επιθυμεί να αποσπαστούν ως συνοδοί Ασφαλείας στα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Σύμφωνα με τις υποδείξεις του αρχηγού, οι αστυνομικοί που ζητεί να αναλάβουν υπηρεσία… παρά το πλευρόν του και δίπλα στους βουλευτές του προέρχονται από την Αμεση Δράση, την Κρατική Ασφάλεια και την ΟΠΚΕ (Ομάδα Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας).

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση