GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σφοδροί βομβαρδισμοί έπληξαν τη Χομς

Επανέλαβε τους σφοδρούς βομβαρδισμούς στη Χομς, προπύργιο των ανταρτών, ο συριακός στρατός, όπως ανέφεραν αντικαθεστωτικοί μαχητές, οι ...

Επανέλαβε τους σφοδρούς βομβαρδισμούς στη Χομς, προπύργιο των ανταρτών, ο συριακός στρατός, όπως ανέφεραν αντικαθεστωτικοί μαχητές, οι οποίοι είπαν πως υπάρχει έλλειψη τροφίμων και νερού και πως φοβούνται μια σφαγή σε περίπτωση επίθεσης.
Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων τουλάχιστον 37 άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα σε βίαια επεισόδια σε ολόκληρη τη χώρα. Συγκεκριμένα, δύο άμαχοι και ένας αντάρτης σκοτώθηκαν σε μάχες ή από ρίψεις πυρών στην πόλη Χομς, σύμφωνα με το OSDH, το οποίο έκανε επίσης λόγο για έξι αμάχους νεκρούς στην Ταλμπίς και τη Ραστάν, δύο πόλεις που βομβαρδίζονται από τις κυβερνητικές δυνάμεις εδώ και μήνες αλλά δεν έχουν ακόμη περιέλθει στον έλεγχό τους.
«Δεν έχουμε πια γάλα για τα παιδιά, ούτε νερό, ούτε ηλεκτρικό ρεύμα», είπε μια κάτοικος, μητέρα δύο παιδιών, σε ένα βίντεο που ανέβηκε στο διαδίκτυο από μαχητές και δείχνει πλάνα της συνοικίας Ζουρέτ αλ-Σίγια στη Χομς, που έχει ρημάξει από τις καταστροφές, με άδειους δρόμους και καμένα κτίρια.
Η πλειονότητα των κατοίκων της Ραστάν έφυγαν για τα γειτονικά χωριά, δήλωσε ο μαχητής Νιντάλ αλ-Χάκεμ μιλώντας μέσω Skype στο γαλλικό πρακτορείο. Σύμφωνα με τον ίδιον, η κατάσταση των περισσότερων τραυματιών είναι κρίσιμη και υπάρχει έλλειψη φαρμάκων.
Χθες, το συριακό εθνικό συμβούλιο, ο κυριότερος συνασπισμός της αντιπολίτευσης, προειδοποίησε ότι σχεδιάζεται μια νέα σφαγή στη Χομς, δηλώνοντας πως 30.000 στρατιώτες και μέλη φιλοκυβερνητικών πολιτοφυλακών πολιορκούν την πόλη.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση