GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τους έπιασαν με ένα «βουνό» κοκαΐνη

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η αστυνομική επιχείρηση της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης για την εξάρθρ...

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η αστυνομική επιχείρηση της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης για την εξάρθρωση διεθνούς κυκλώματος διακίνησης και εμπορίας μεγάλων ποσοτήτων κοκαΐνης.
 Τους έπιασαν με ένα «βουνό» κοκαΐνη
Για την εξάρθρωση του κυκλώματος υπήρξε στενή συνεργασία των ελληνικών Αρχών και του Γραφείου D.E.A. της Πρεσβείας των Η.Π.Α. στην Αθήνα. Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, συνελήφθησαν συνολικά τέσσερεις αλλοδαποί – μέλη του κυκλώματος, μεταξύ των οποίων οι τρεις εγκέφαλοι-οργανωτές της διακίνησης, ηλικίας 43, 50 και 58 ετών και ένα περιφερειακό μέλος ηλικίας 40 ετών.
Οι δυο είναι υπήκοοι Ισπανίας και Πορτογαλίας, αντίστοιχα και οι άλλοι δυο υπήκοοι Βουλγαρίας. Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίζεται δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα με τις κατηγορίες της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση και της εισαγωγής, διακίνησης και εμπορίας ναρκωτικών στην ελληνική επικράτεια. Από τις μέχρι τώρα αστυνομικές έρευνες, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 167 κιλά και 977 γραμμάρια κοκαΐνης, ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο, ως μέσο διακίνησης ναρκωτικών ουσιών και 4.000 ευρώ, ως προερχόμενα από εμπορία ναρκωτικών.
 Τους έπιασαν με ένα «βουνό» κοκαΐνη
Η αστυνομική επιχείρηση, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της Αστυνομίας, ξεκίνησε έπειτα από σχετικές πληροφορίες, ότι τα μέλη του κυκλώματος, μέσω του λιμανιού της Θεσσαλονίκης, εισήγαγαν παράνομα, μέσα σε εμπορευματοκιβώτια (κοντέινερς), μεγάλες ποσότητες κοκαΐνης από χώρες της Λατινικής Αμερικής, με σκοπό τη διακίνηση και την εμπορία τους στο εσωτερικό της χώρας μας.
Για την εξάρθρωση του κυκλώματος αξιολογήθηκαν και αξιοποιήθηκαν στοιχεία και πληροφορίες, οι οποίες συνδυάστηκαν με αστυνομικές έρευνες, κατοπτεύσεις χώρων και επιτηρήσεις προσώπων. Όπως προέκυψε, οι συλληφθέντες για να αποφεύγουν τον εντοπισμό τους λάμβαναν ιδιαίτερα αυξημένα μέτρα «προστασίας», ενώ άλλαζαν ανά τακτά χρονικά διαστήματα τους χώρους στους οποίους διέμεναν.
Στο πλαίσιο της αστυνομικής επιχείρησης, μεσημβρινές ώρες σήμερα στην περιοχή των Μαλγάρων, πραγματοποιήθηκε έλεγχος σε Ι.Χ. αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν ο 50χρονος και ο 58χρονος, εντός του οποίου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 35 δέματα κοκαΐνης συνολικού βάρους 36 κιλών και 393 γραμμαρίων, σύμφωνα με το newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση