GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Στην αντιπολίτευση η λαϊκή δεξιά...

ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΛΑΣΤΙΚ. Ισχυρό πλήγμα στη δημόσια εικόνα της κυβέρνησης αποτέλεσε η  απροσδόκητη παραίτηση του προερχόμενου από τη ΝΔ υφυπουργού ...

ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΛΑΣΤΙΚ.
Ισχυρό πλήγμα στη δημόσια εικόνα της κυβέρνησης αποτέλεσε η απροσδόκητη παραίτηση του προερχόμενου από τη ΝΔ υφυπουργού Εργασίας Νίκου Νικολόπουλουαμέσως μετά την ψήφιση των προγραμματικών δηλώσεων της συγκυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ. Ο τρόπος μάλιστα που δικαιολόγησε την παραίτησή του, κατηγορώντας ουσιαστικά την κυβέρνηση ότι είναι απρόθυμη να επαναδιαπραγματευθεί με την τρόικα οποιοδήποτε εργασιακό δικαίωμα, συμβάλλει αναμφίβολα στην επίταση του κλίματος καχυποψίας ως προς τις πραγματικές προθέσεις του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά μέσα στις τάξεις του κατεξοχήν κυβερνώντος κόμματος.
Η υπόθεση προσλαμβάνει σοβαρότερες διαστάσεις καθώς έρχεται ύστερα από μια δήλωση του Νικήτα Κακλαμάνη, η οποία κάθε άλλο παρά τιμητική ήταν για την κυβέρνηση Σαμαρά: «Αν ήταν να κάνουμε ότι θέλει η τρόικα, τότε δεν θα χρειαζόταν να γίνουν εκλογές»!
Αναμφισβήτητα τόσο ο τέως υφυπουργός Νικολόπουλος όσο και ο πρώην δήμαρχος της Αθήνας Κακλαμάνης έχουν και προσωπικούς λόγους να διακατέχονται από πικρία, θεωρώντας ενδεχομένως ότι δεν αξιοποιήθηκαν αναλόγως των προσόντων τους.
Εμφανείς είναι επίσης οι λόγοι που ωθούν το Μέγαρο Μαξίμου να επιχειρεί να υποβαθμίσει την παραίτηση Νικολόπουλου και να την αποδώσει αποκλειστικά σε προσωπικά κίνητρα για να περιορίσει τηναναπότρεπτη πολιτική ζημιά που υφίσταται τόσο η κυβέρνηση όσο και ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς προσωπικά.
Αυτά όμως δεν αναιρούν το γεγονός ότι δύο τουλάχιστον απόψεις ισχυροποιούνται και σταδιακά εδραιώνονται μέσω προαναφερθέντων περιστατικών.
Πρώτον ότι η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ έχει ήδη εγκαταλείψει ολοσχερώς τις ψευδείς, όπως εκ των υστέρων αποδεικνύεται, προεκλογικές υποσχέσεις και των τριών κομμάτων της συγκυβέρνησης περί δήθεν απόφασης τους να διαπραγματευθούν εκ νέου πληθώρα επαχθών όρων του Μνημονίου – ιδίως εκείνων που πλήττουν σφοδρότατα τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους και εν γένει τα λαϊκά στρώματα.
Δεύτερον ότι η «λαϊκή Δεξιά» που έχει απομείνει στους κόλπους της ΝΔ δείχνει να διαφωνεί με την ασκούμενη πολιτική της πλήρους εναρμόνισης με τα κελεύσματα της ΕΕ, του ΔΝΤ και της τρόικας και επιλέγει τη βαθμιαία αποστασιοποίηση από τα έργα της κυβέρνησης Σαμαρά, όπως αυτά διαγράφονται. Αν όντως συνεχιστεί και μορφοποιηθεί περαιτέρω η διαφοροποίηση της ενδοκομματικής «λαϊκής Δεξιάς» στους κόλπους της ΝΔ, δεν αποκλείεται να αποτελέσει καταλύτη πολιτικών εξελίξεων που θα έχουν σημασία κατά πολύ υπερβαίνουσα το προσωπικό πολιτικό βάρος νεοδημοκρατικών στελεχών που θα λαμβάνουν αποστάσεις από τα μελλοντικά κυβερνητικά πεπραγμένα.
Ο κίνδυνός για τη ΝΔ συνίσταται στο ότι ο κύριος όγκος της αντιμνημονιακής λαϊκής Δεξιάς που προέρχεται από τα σπλάχνα της έχει ήδη συσπειρωθεί στους Ανεξάρτητους Έλληνες του Πάνου Καμμένου.
Υπάρχει δηλαδή έτοιμος κομματικός φορέας, νεοδημοκρατικής προέλευσης πέραν πάσης αμφιβολίας και στελεχωμένος με αντιμνημονιακά στελέχη της ΝΔ σχεδόν στην ολότητά του, ο οποίος μπορεί με άνεση να υποδεχθεί απογοητευμένους ψηφοφόρους της ΝΔ και φυσικά στελέχη του κόμματος αυτου που θέλουν να προχωρήσουν στο αντιμνημονιακό στρατόπεδο.
Οι εξελίξεις αυτές ανατρέπουν και τις προσδοκίες του Αντώνη Σαμαρά και των επιτελών του.
Ενώ είχαν την αταλάντευτη πεποίθηση ότι η αναρρίχηση της ΝΔ στην εξουσία και η νομή της θα συνιστούσε ακαταμάχητο κίνητρο προσέκλυσης στελεχών και ψηφοφόρων του Π. Καμμένου και ευελπιστούσαν ότι αυτό θα οδηγούσε σε φυλλορρόημα των Ανεξάρτητων Ελλήνων, τώρα εμφανίζεται το φάσμα μιας εκ νέου αιμορραγίας της ΝΔ προς το κόμμα αυτό.
ΑΝΤ. ΣΑΜΑΡΑΣ
Κέρδισε Κουβέλη, χάνει … δεξιούς!
Δεν πρόλαβε να χαρεί ο πρωθυπουργός την πλήρη στήριξη των κομμάτων που συγκυβερνούν με τη ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ, και ήρθε η παραίτηση Νικολόπουλου να υπογραμμίσει τα ρήγματα στο εσωτερικό του κόμματος του. Ξεχάστηκαν έτσι οι θερμές χειραψίες μέσα στη Βουλή του Αντ. Σαμαρά με τον Ευ. Βενιζέλο. Ξεχάστηκε ιδίως η ιδεολογική θεμελίωση του «προοδευτικού» χαρακτήρα της κυβέρνησης Σαμαρά από τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη, ο οποίος είπε για την κυβερνητική πολιτική που εξαγγέλθηκε: «Το περιεχόμενο αυτής της προγραμματικής σύγκλισής είναι βαθύτατα προοδευτικό»! Την ώρα που ο Αντ. Σαμαράς κερδίζει τον Κουβέλη, χάνει δικούς του, δεξιούς υφυπουργούς! Αυτό κι αν είναι ατυχία…

4 σχόλια

  1. οτι και να λετε ελληνομαλακες του ευρω,
    στο τελος θα δωσετε την πατριδα σας,
    θα παρακαλατε τις βρυξελλες
    να κυβερνησουν την ελλαδα,
    με ανταλλαγμα το μεγαλο προνομιο
    να εισαστε για την ευρωπη
    οτι ηταν η κουβα για την αμερικη
    μεχρι το 1959..
    το φτηνο της μπουρδελο..

    οταν θα καταλαβετε οτι η μεσογειος εχει πολλα και φτηνα χωρες-μπουρδελα των πλουσιων,
    θα ζητιανεψετε να παιρνετε ανωνυμες πιπες απο μια τρυπα στον τοιχο..

    ζητω το ευρω του κομπλεξικου ελληναρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΞΥΠΝΑ ΤΡΟΙΚΑ ΞΥΠΝΑ ΤΡΟΙΚΑ ΞΥΠΝΑ ΤΡΟΙΚΑ ΕΔΩ ΕΧΕΙ ΤΟ ΧΡΗΜΑ!
    Προς τους Εθνοπατέρες; μας…..
    Κυρίες και Κύριοι έχετε καταλάβει ή κάνετε πως δεν καταλαβαίνετε ότι την στιγμή που οι μισοί και πάνω Έλληνες ζούνε κάτω από το όριο της φτώχειας, την στιγμή που τα ασφαλιστικά ταμεία δεν έχουν να πληρώσουν συντάξεις κύριες και επικουρικές, φάρμακα, υποχρεώσεις προς προμηθευτές, υποχρεώσεις προς ιδιώτες γιατρούς και κλινικές, η συμπαθής τάξη των Φαρμακοποιών κερδίζει για τις πωλήσεις φαρμάκων προς ασφαλισμένους με κέρδος πάνω από ΤΡΙΑΝΤΑ ΤΙΣ ΕΚΑΤΟ 30/100 ; Κατά δήλωση του πρώην Υπουργού Υγείας Λοβέρδου μέσα στην Βουλή των Ελλήνων 36/100, κατά δήλωση του προέδρου των φαρμακοποιών 26/100, και έτσι πήρα ΤΗΝ ΜΕΣΗ ΤΙΜΗ!
    Είσαστε στα καλά σας; Από πού και ως που και με ποια λογική πρέπει να έχουν αυτό το κέρδος; Είσαστε μήπως αιχμάλωτοι των φαρμακοποιών; Μήπως τίποτα υψηλά ιστάμενοι αιματορουφήχτρες προστατευόμενοι σας πρέπει κατ’ αυτούς, αλλά και κατά εσάς που τους το επιτρέπετε ακόμη και σε αυτήν την κατάσταση που είμαστε να τρώνε με σαράντα μασέλες; Ποια επιχείρηση κερδίζει τόσο τοις εκατό και με σίγουρη πελατεία;
    Αλλά όπως και να έχει το πράγμα η ΝΤΡΟΠΗ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΗ ΣΑΣ! ΕΣΕΙΣ ΕΙΣΑΣΤΕ ΥΠΟΛΟΓΟΙ ΚΑΙ ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΚΙΟ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ!
    ΟΧΙ ΑΥΤΟΙ! Γι’ αυτό ντροπή και ξανά ντροπή σας εσείς στραγγαλίζετε με τις πράξεις και τις παραλείψεις σας τους Έλληνες, γιατί αν εσείς ήσασταν εντάξει στα καθήκοντα σας δεν θα υπήρχε αυτή η ασυδοσία…
    ΕΣΕΙΣ ΦΩΝΑΖΕΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΣΤΑΣΗ ΣΑΣ ΜΠΕΣΤΕ ΣΚΥΛΟΙ ΑΛΕΣΤΕ ΚΑΙ ΑΛΕΣΤΙΚΑ ΜΗΝ ΔΩΣΤΕ, ΕΣΕΙΣ!!!!

    ΞΥΠΝΑ ΤΡΟΙΚΑ ΞΥΠΝΑ ΤΡΟΙΚΑ ΞΥΠΝΑ ΤΡΟΙΚΑ ΕΔΩ ΕΧΕΙ ΤΟ ΧΡΗΜΑ!
    ΒΑΛΤΕ ΤΩΝ ΠΟΥΛΗΜΕΝΩΝ ΤΑ ΔΥΟ ΠΟΔΙΑ ΣΕ ΕΝΑ ΠΑΠΟΥΤΣΙ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΟΙ ΠΑΛΑΙΟΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΤΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΟΚΡΑΤΙΚΑ ΤΖΑΚΙΑ ΠΟΥ ΘΕΜΕΛΙΩΘΗΚΑΝ δηλαδή μπηκαν στα ΚΟΛΠΑ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ και της ΜΑΣΑΣ με την Πτωση της χουντας ΔΙΝΟΥΝ ΤΟΝ ΝΥΝ ΥΠΕΡ ΠΑΝΤΩΝ ΑΓΩΝΑ για να ΔΙΑΤΗΡΗΣΟΥΝ ΤΑ ΚΕΚΤΗΜΕΝΑ ΤΟΥΣ.
    Ετσι και εμείς ΟΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ προσπαθούμε να αποτινάξουμε τον ΖΥΓΟ των ΝΤΟΠΙΩΝ και ΞΕΝΩΝ ΔΥΝΑΣΤΩΝ....

    ΕΝΑ ΜΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ο ΘΟΥΡΙΟΣ του ΡΗΓΑ και μάλιστα η αποστροφη
    ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΜΙΑΣ ΩΡΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΗ ΠΑΡΑ ΣΑΡΑΝΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΚΛΑΒΙΑ ΚΑΙ ΦΥΛΑΚΗ... λοιπόν ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΟΥΜΕ ΤΟ ΕΠΑΧΘΕΣ ΧΡΕΟΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ ΟΙ ΞΕΝΟΙ ΜΕ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΩΝ ΝΤΟΠΙΩΝ ΜΙΖΑΔΟΡΩΝ και να ΖΗΣΟΥΜΕ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ παρά να ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΜΑΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΒΑΡΕΛΙ ΔΙΧΩΣ ΠΑΤΟ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αυτός ο Νικολόπουλος σαν κάπως να μου φέρνει στον νού τον Τατούλη . .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση