GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μην τους λυπάστε...

Γράφει ο Κώστας Γιαννακίδης Φανταστείτε την Ελλάδα μέσα σε κόμικ με τον νόμο να πατάει γερά στα πόδια του. Τι βλέπετε; Εγώ βλέπω σιδερό...


Φανταστείτε την Ελλάδα μέσα σε κόμικ με τον νόμο να πατάει γερά στα πόδια του. Τι βλέπετε; Εγώ βλέπω σιδερόφραχτους άνδρες του ΣΔΟΕ να έχουν βγει στα τουριστικά κέντρα οδηγώντας κάτι θηριώδη οχήματα. Με το σύνθημα του επικεφαλής τα οχήματα μουγκρίζουν, τα λάστιχα τους τσιρίζουν και οι άνθρωποι τρέχουν πανικόβλητοι να σωθούν-οι περισσότεροι μπαίνουν στη θάλασσα. Οι χειριστές των μηχανημάτων, τιμημένοι λεοντόκαρδοι άνδρες του ΣΔΟΕ σαρώνουν κάθε φοροφυγά.
Οι ξαπλώστρες σπάνε σαν οδοντογλυφίδες και οι ομπρέλες κόβονται σαν λουλούδια. Οι τύποι που πουλάνε ντόνατς και καρπούζια εξαφανίζονται μέσα στην άμμο. Και μετά ακούγεται ο ήχος από γυαλικά που σπάνε γιατί τα παλικάρια γκρεμίζουν εστιατόρια και μπαρ. Λιωμένο παγωτό πλημμυρίζει τους δρόμους και πάνω του επιπλέουν κρεμμύδια, σουβλάκια, πίτες και γύρος μαζί με την περιστρεφόμενη βάση του. Ανυποψίαστοι ένοικοι δωματίων πετιούνται ημίγυμνοι στον δρόμο αφού το τουριστικό κατάλυμα καταρρέει και μαζί του πάει στο χώρα η παρακείμενη επιχείρηση με τα μηχανάκια. Το internet cafe χάνει κάθε επαφή με το δίκτυο και ένα μπλουζάκι από τα ερείπια των τουριστικών ειδών καρφώνεται πάνω στην κεραία ενός ταξί που έγινε σαν τον Τουίτι αφού τον έχει πατήσει νταλίκα.
Εντάξει υπερβάλω. Όμως ο επικεφαλής του ΣΔΟΕ, ο Ιωάννης Διώτης δεν έβαλε σταγόνα υπερβολής όταν δήλωσε στο Athens Tax Forum ότι η χώρα θα ήταν καθαρή από δάνεια αν είχε συλλάβει τη φοροδιαφυγή των τελευταίων δέκα χρόνων. Το καταλάβαμε; Πιθανότατα θα είχε και ελάχιστο χρέος αν έβαζε στην τσέπη τη φοροδιαφυγή της εικοσαετίας. Δεν τα φάγαμε μαζί, αλλά δεν τα πληρώσαμε και μαζί.
Φέτος το καλοκαίρι, λοιπόν, όσο αναμένουμε επιτέλους, το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, θα περίμενα από το ΣΔΟΕ να κάνει μία επιδεικτική ζημιά και να επιδείξει στο πανελλήνιο πολλά σκαλπ τουριστικών επιχειρήσεων. Να τις κλείσει και ας ακούγονται από πίσω φωνές και κατάρες για την καταστροφή των μικρών ενώ τα λαμόγια έφαγαν με χρυσά κουτάλια. Και επειδή δεν πρόκειται να συμβεί κάτι τέτοιο, ας τους κάνουμε εμείς τη ζωή λίγο πιο δύσκολη. Οι διακοπές θα είναι μικρότερες-αν φυσικά καταφέρετε να τις πληρώσετε. Ο τύπος που σας νοικιάζει ομπρέλα δέκα ευρώ χωρίς απόδειξη είναι ένας από τους λόγους που σας μαύρισε τη ζωή. Μη του δείξετε έλεος. Αν σας πει ότι περιμένει αυτόν τον μήνα για να δουλέψει, πείτε του ότι δουλεύετε σαν σκυλί και περιμένετε αυτόν τον μήνα να ξεκουραστείτε. Μη λυπηθείτε κανέναν φοροφυγά όσο μικρός και αν είναι. Και κάποια ευλογημένη στιγμή θα έρθει και το κράτος να κάνει τη δουλειά του.

4 σχόλια

  1. Κάτι σοβαρό συμβαίνει στον ΣΔΟΕ... αλλά εννοείται ότι κανείς δεν ασχολείται.

    Προ ημερών ρίχτηκαν φέϊγ βολάν στους διαδρόμους και τα γραφεία, σε όλο το κτίριο του ΣΔΟΕ, με βαρύτατες καταγγελίες για στελέχη αυτού του νευραλγικής σημασίας Σώματος για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και των πολύ μεγάλων υποθέσεων απάτης. Τα βέλη στρέφονται κατά προσώπων, τα οποία κατέλαβαν θέσεις-κλειδιά στο Σώμα κυρίως τα δυόμισι προηγούμενα χρόνια.

    Απίστευτο και όμως αληθινό. Το να είχε γεμίσει μια δημόσια υπηρεσία με χαρτιά-φέϊγ βολάν, θα περνούσε, πολύ πιθανώς, απαρατήρητο. Το γεγονός όμως, ότι αυτό συνέβη στο ΣΔΟΕ, σε αυτή την άκρως σημαντική υπηρεσία, ιδίως αυτή την περίοδο που όλες οι κυβερνήσεις κόπτονται για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και μεγάλων υποθέσεων που αφορούν σημαντικά επιχειρηματικά συμφέροντα, δεν μπορεί παρά να προκαλεί εντύπωση. Πως αντέδρασε η διοίκηση του Σώματος σε αυτή την ενέργεια και το κείμενο που μοιάζει περισσότερο με “προκήρυξη” παράνομης οργάνωσης, ή για την ακρίβεια “μυστικού κύκλου” μέσα από το ΣΔΟΕ; Έβαλε τις καθαρίστριες και υπαλλήλους να μαζέψουν αμέσως αυτά τα χαρτιά, τα οποία όμως, στο μεταξύ είχαν γεμίσει όλο το κτίριο και είχαν διαβαστεί πλέον από τους περισσότερους υπαλλήλους και στελέχη του ΣΔΟΕ.

    Μεταξύ άλλων, η “προκήρυξη”, η οποία τιτλοφορείται ως “μήνυμα προς τον υπουργό Οικονομικών”, γράφει: “Διώξτε άμεσα τους επίλεκτους, πριμοδοτημένους με 150 μόρια διευθυντές, από τον διεφθαρμένο συνδικαλιστή….”. Ακολουθούν διάφορες κατηγορίες δίκην λαϊκού δικαστηρίου, τις οποίες δεν μπορούμε φυσικά να αναπαράγουμε. Το σχετικό χαρτί όμως είναι στην διάθεση παντός ενδιαφερομένου.

    Στα σκουπίδια

    Ανεξαρτήτως του βασίμου ή μη των ισχυρισμών στο κείμενο, καθώς και των βαρέων χαρακτηρισμών, οι καταγγελίες μένουν να αιωρούνται στις συζητήσεις που κάνουν στους διαδρόμους τα μέλη του ΣΔΟΕ. Σε άλλη περίπτωση βέβαια, και πολύ περισσότερο σε άλλες περιόδους, η συνηθισμένη πρακτική των διοικήσεων του ΣΔΟΕ, ήταν -για τυπικούς λόγους- να ξεκινήσουν μια μίνι εσωτερική έρευνα σχετικά με τις καταγγελίες που περιλαμβάνουν τα φέϊγ βολάν. Στην προκειμένη πάντως, κάτι τέτοιο δεν έγινε. Να σημειωθεί ωστόσο, ότι στο παρελθόν, ακόμα και εξαιτίας ανωνύμων καταγγελιών που έχουν σταλεί στο ΣΔΟΕ, η διοίκησή του είχε ξεκινήσει έρευνα που έφτασε στο σημείο ακόμα και να ανοιχτούν λογαριασμοί υπαλλήλων του και, βέβαια, να ελεγχθεί το πόθεν έσχες τους.

    Όπως και να’ χει, η ενέργεια αυτή, ειδικά μέσα στην υπηρεσία “πρώτης γραμμής” δείχνει την κατάσταση διάλυσης, στην οποία έχει περιέλθει ο κρατικός μηχανισμός, εξαιτίας της ευνοιοκρατίας και της συνεχούς υποβάθμισής του λόγω των συνταξιοδοτήσεων και των εθελούσιων αποχωρήσεων.

    ΑΠΟ..http://www.antinews.gr/2012/07

    - ΕΧΕΙ ΠΟΛΛΑ ΜΠΟΥΜΠΟΥΚΙΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΔΟΕ ΠΟΥ ΚΑΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΣΤΟ ΗΛΙΟ ΜΟΙΡΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΜΕΝΟΥΝ ΑΠΟ ΚΗΦΙΣΙΑ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΕΝΑΝ ΑΥΤΟΕΛΕΝΧΟ ΤΟ ΣΔΟΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Άκου συντάκτη του παραπάνω κειμένου κε Γιαννακίδη. Η φορολόγηση δεν είναι τιμωρία και ποινή. Ούτε είναι τρόπος να αμείβονται τα λαμόγια υπάλληλοι του άχρηστου και άδικου κράτους. Εϊναι τρόπος να αναδιανέμεται δίκαια και σωστά ο πλούτος της κοινωνίας. Γιατί να πληρώνει φόρο ο Έλληνας? Για να πηγαίνει να ξαναπληρώνει διόδια σε δρόμο που ΔΕΝ είναι ακόμα έτοιμος ενώ τον πλήρωσε με τη φορολογία του? Για να βλέπει τη σύνταξή του να χάνεται από τους ίδιους τους ελεγκτές του, ενώ είχε πληρώσει στο ακέραιο τις εισφορές του? Για να παίρνουν εκλογικό επίδομα οι υπάλληλοι της βουλής διορισμένοι χαριστικά από τα κόμματα? Για να βλέπει δίπλα του τη Βουλγαρία και την Κϋπρο να ζητούν 10% φόρο εισοδήματος από τους πολίτες τους, ενώ στην Ελλάδα ο φόρος ξεπερνά το 45% και ΔΕΝ είναι εισοδήματος αλλά φόρος περιουσίας? Για να πληρώνει εξτρά περαιώσεις και χαράτσια? Για να πληρώνει τα υψηλότερα τέλη κυκλοφορίας στον κόσμο? Μας θεωρείς ηλίθιους κύριε συντάκτα του κειμένου? Τέλος η προπαγάνδα περί ελληνικής φοροδιαφυγής! Αν δεν συγκεντρώνουμε φόρους να καταργήσουμε Υπηρεσίες και δημόσιες θέσεις! Απλό έτσι? Όχι να κατασκευάζουμε διαρκώς ενόχους που δήθεν παρανομούν παραβιάζοντας νόμους εκτρώματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μην τους λυπάστε...
    ο Κώστας Γιαννακίδης ήρθε στα λόγια της Ανγκέλα Μέρκελ
    --Βόγλης ο Κηφισεύς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. 15 Ιουλ 2012 10:23:00 μ.μ.
    Συμφωνώ απολυτά ΜΑΖΙ ΣΟΥ πολύ καλή ανάλυση...

    ( Εγώ θέλω την Ελλαδα φορολογικό παράδεισο της Ευρώπης) ...

    Όμως με της μαλακίες του κάθε Κώστα Γιαννακίδη φτάσαμε εδώ που φτάσαμε ,και η πλάκα είναι ότι ΤΟ 89% του κόσμου είναι εκτός ΕΥΡΩΠΗΣ και Ευρώ και αυτοί ονειρεύονται ανάπτυξη..

    Βρε μαλάκες τι φορολογία έχει η Βουλγαρία; η Κύπρος; η Τούρκια; τα Σκόπια; η Ρουμανία ; 45%; η ΦΟΥ.ΜΟΥ.ΠΟΥ 23 % ; ..

    Άντε πάρε μέσω όρο μισθό 500 ευρώ ώστε να λες ότι είσαι στας Ευρωπας ,και πες τώρα είμαι ήσυχος έζησα. ΘΑ ΠΛΗΡΏΝΩ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΦΩΡΟΥΣ ΜΟΥ..

    Για να κόψουμε τα καλαμπούρια λέω εγώ ΞΕΠΟΥΛΆΝΕ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΑΝ ΞΕΠΟΥΛΗΘΕΊ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΔΡΑΧΜΉ ΝΑ ΓΥΡΊΣΟΥΜΕ θα αιματοκυλιστούμε για να την πάρομε, ΑΝ ΤΗΝ ΠΆΡΟΜΕ ΠΕΊΣΩ..

    Και όμως ακούω ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ-ΔΥΜΑΡ-ΚΚΕ-ΧΡΥΣΉ ΑΥΓΉ --ΝΟΥ ΔΟΥ-- ΑΝ.ΕΛ. ΟΛΟΥΣ ΜΑ ΟΛΟΥΣ να λένε ΝΑΙ ΣΤΟ ΕΥΡΩ, ΞΕΠΟΎΛΗΜΑ ΤΟΥ ΝΕΎΡΟΥ, ΤΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ, ΤΟΥ ΛΙΜΑΝΙΟΎ, ΤΟΥ ΑΕΡΟΔΡΟΜΊΟΥ, ΤΩΝ ΔΡΌΜΩΝ, ΤΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΓΗΣ ,και όμως εκεί όλοι ΝΑΙ ΣΤΟ ΕΥΡΩ ...
    Εγώ το ξέρω οι Φιλανδοι, Γερμανοί, Ολλανδοι , Γάλλοι αυτοί θα φύγουν πρώτοι από ευρώ ... οι Δικοί μας το ξέρουν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση