GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Έρχεται εθνικός διχασμός. Δυστυχώς!

Έκπληξη δημιούργησε η πολύ σκληρή δευτερολογία του πρωθυπουργού, χθες λίγο πριν τα μεσάνυχτα και την ψηφοφορία για τις προγραμματικές δηλώσε...

Έκπληξη δημιούργησε η πολύ σκληρή δευτερολογία του πρωθυπουργού, χθες λίγο πριν τα μεσάνυχτα και την ψηφοφορία για τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης.

Γράφει ο Μενέλαος Τασιόπουλος 
Έχοντας στοχοποιήσει τον ΣΥΡΙΖΑ, αξιωματική αντιπολίτευση πλέον και προσωπικά τον επικεφαλής του Α. Τσίπρα, ο Α. Σαμαράς, σε ένα σημείο μάλιστα της διαδικασίας που από τον Κανονισμό της βουλής δεν υπάρχει απάντηση από την άλλη πλευρά, θύμισε έντονα την προεκλογική τακτική της Ν.Δ, μετά το «στραπάτσο» της 6ης Μαΐου, ενόψει των εκλογών της 17ης Ιουνίου. Εκείνα τα κηρύγματα «αντικομουνισμού», σε κλίμα 1950, που προεξοφλούσαν εθνικό διχασμό και μαζεύτηκαν ευτυχώς στην συνέχεια, όταν υπολογίσθηκε το κόστος μιας τέτοιας καμπάνιας από το επιτελείο της Ν.Δ.
Μπορεί τα περί παραπομπής στη Δικαιοσύνη όσων εμπλακούν σε παραχωρήσεις και σκανδαλώδεις συμβάσεις αποκρατικοποιήσεων, που εκτόξευσαν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων, να «θέρμαναν» το κλίμα, όμως η απάντηση μια συγκροτημένης κυβέρνησης συνασπισμού, είναι ότι οι διαδικασίες θα είναι τόσο άψογες και η κατεύθυνση των αποκρατικοποιήσεων τόσο μελετημένη κι ορθή σε σχέση με το δημόσιο και εθνικό συμφέρον, ώστε κανείς από τους εμπλεκόμενους δεν θα ανησυχήσει για παραπομπή στη Δικαιοσύνη, αλλά ούτε η αντιπολίτευση θα μπορέσει να στοιχειοθετήσει υπόνοιες και πολύ περισσότερο κατηγορίες.
Ο κ. Σαμαράς, όμως με προετοιμασμένη μάλιστα ομιλία, προτίμησε να δώσει το στίγμα της απόλυτης πόλωσης με τους διαφωνούντες στις επιλογές της κυβέρνησης συνασπισμού, της τρόικας και του Βερολίνου. Απευθυνόμενος στον Α. Τσίπρα, ως αιχμή του δόρατος των αντιμνημονιακών δυνάμεων, μίλησε για «αβανταδόρους του λόμπι της δραχμής», χρησιμοποίησε χαμηλού επιπέδου και πλήρους εμπάθειας προσωπικές νύξεις, ότι «εδώ δεν είναι 15μελές σχολείου» και εν γένει έδωσε την προοπτική της απόλυτης σύγκρουσης στο εσωτερικό της κοινωνίας και του έθνους από τον Σεπτέμβριο.
Μάλιστα, και αυτό επίσης είναι αξιοσημείωτο, ο κ. Σαμαράς, χωρίς να προκληθεί έκανε προσωπικές αναφορές στη ΓΕΝΟΠ και «πέταξε το γάντι» της αντιπαράθεσης με τον προβεβλημένο συνδικαλιστή Φωτόπουλο, χωρίς από τις διαρροές του οικονομικού επιτελείου να διαφαίνεται ότι η αποκρατικοποίηση της ΔΕΗ συγκαταλέγεται στο πρώτο κύμα αποκρατικοποιήσεων. Πέραν αυτού είναι μάλλον ατυχές, να επιλέγεται η σύγκρουση με τη ΓΕΝΟΠ, με δεδομένο ότι είναι πολύ γνωστό το ενδιαφέρον των Γερμανών, να «βάλουν στο χέρι», χωρίς κόστος τις καλύτερες μονάδες της ΔΕΗ και τον ελληνικό λιγνίτη.
Αυτά δείχνουν ότι στο Μαξίμου και αφού δεν γίνεται εφικτή η επαναδιαπραγμάτευση των Μνημονίων, όχι με ευθύνη της νέας ελληνικής κυβέρνησης, αλλά εξαιτίας του δογματισμού και του παραλογισμού του Βερολίνου και της γραφειοκρατίας των Βρυξελλών, επιλέγεται ως τακτική η ακραία πόλωση στο εσωτερικό της Ελλάδας.
Στο μέτωπο των απεθνικοποιήσεων και σε συνδυασμό με την εκτέλεση των εφαρμοστικών νόμων του Μνημονίου, η κυβέρνηση δείχνει να μην φοβάται να προκρίνει τον διχασμό και την ακραία σύγκρουση, αντί να διατηρήσει μια ψύχραιμη στάση, όπου με επιχειρήματα και διάλογο να επιχειρήσει την βελτίωση των δημόσιων οικονομικών, την καλύτερη αξιοποίηση της κρατικής περιουσίας, των δικτύων και των εταιρειών, την αναβάθμιση της λειτουργίας των δημοσίων υπηρεσιών και την έξοδο της ελληνικής αγοράς από το απόλυτο αδιέξοδο των Μνημονίων.
Η νεοφιλελεύθερη- φεντεραλιστική Ν.Δ, τα απομεινάρια του ΠΑΣΟΚ της τρόικας, των φόρων και των Μνημονίων και η Αριστερά της Ρεπούση, θα πρέπει να το ξανασκεφθούν, πριν τελειώσει το καλοκαίρι. Αν επιλέξουν τον δρόμο του εθνικού διχασμού, ανάμεσα σε μνημονιακές και αντιμνημονιακές δυνάμεις, ευρωπαϊκές ή ευρωσκεπτικιστικές, διεθνιστές αγοραίους και νέο- εθνικούς Κεϋνσιανούς, το αποτέλεσμα θα είναι δραματικό. Θα έχουν βάλει φωτιά στη πυριτιδαποθήκη, της οργισμένης και σε απόγνωση ελληνικής κοινωνίας. Τα φαινόμενα αυταρχισμού, αλαζονείας και προκλήσεων από την πλευρά τους θα τους οδηγήσουν στο να χαρακτηρισθούν η «τρίτη κατά σειρά κατοχική κυβέρνηση». Η νομιμοποίησή τους θα καταρρεύσει και ένα πολυεπίπεδο και πολύμορφο πολιτικό, κοινωνικό και ιδεολογικό «εθνικό αντάρτικο»- πέρα του διαχωρισμού Δεξιάς και Αριστεράς- θα ζητά απελευθέρωση της Ελλάδας, από τον Γερμανικό- ευρωπαϊκό ζυγό και επιστροφή σε Ελληνική Διοίκηση, ακόμη και εκτός ευρώ.
Με μαθηματική ακρίβεια το «αντάρτικο» θα επικρατήσει και αυτοί θα επιβαρυνθούν με την ευθύνη ότι αιματοκύλισαν την Ελλάδα, για να εξυπηρετήσουν την υπό σύσταση Αγία Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία του Γερμανικού Έθνους και τις νέο-οθωμανικές φιλοδοξίες της Τουρκίας του Ισλάμ. Ο καθένας αναλαμβάνει τις ευθύνες του…

9 σχόλια

  1. ΔΙΣΤΥΧΩΣ ΚΑΝΕΤΕ ΕΣΕΙΣ ΝΑ ΠΕΘΑΝΟΥΜΕ ΤΗΣ ΠΕΙΝΑΣ ΚΑΙ ΔΙΣΤΥΧΩΣ ΜΕΤΑ.ΚΑΙ ΤΙ ΜΕΤΡΑ ΠΑΙΡΝΕΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΡΘΕΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φυσικά και υπάρχει ήδη εμφύλιος.

    Και ο Φωτόπουλος με τον Τσιπρα μας έκαναν να διαλέξουμε στρατόπεδο. ΣΥΣΤΗΜΑ. Έστω και με Σαμαρά. Με βαριά καρδιά. Ακόμα κι αν δεν είχε Μπένι και ΔΗΜΑΡ. Καλό που τους έχει από δίπλα αλλά και να μην τους είχε εμείς στον εμφύλιο το 45 υποστηρίζουμε τους μετέπειτα βασανιστές. Όχι τους διωχθέντες. Τους διωχθέντες ΑΦΟΥ έχασαν και σιγουρευτήκαμε για τη δημοκρατία. Ατελή ξεατελή, σιγά μην αφήσουμε τα τεμπέλικα ή ναυαγισμένα νεάντερνταλ, επειδή είναι άδικη η κενωνία και ΟΛΟΙ πεινάμε, να της στερήσουν και τα τελευταία αποθέματά της.

    Εμφύλιος ρε ναι!!!!!

    Και σΥριζΑ να ψηφίσω, θα τον σβήσω και αυτόν και τους καλοπροαίρετους υποστηρικτές του που με παραμυθιάζουν με το δήθεν όχι στο μνημόνιο όταν στερούνται κάθε άλλου πολιτικού λειτουργικού στοιχείου για να επιβιώσουμε στοιχειωδώς.

    Και καλά να με κοροϊδεύει ο Σαμαράς, ο ΠΑπανδρέου, ο Βενιζέλος κλπ. Αντε από αυτούς να το δεχθώ. Να με δουλεύουν οι Τσίπρας, Μίκυ ΘΕοδωράκης, ΛΑζόπουλος, ΠΑπαδάκης, Σρόιτερ, Φωτόπουλος, ΚΑμμένος, ΜΑρκόπουλος, ε πάει πολύ. Έχουμε και τα όρια μας. ΣΥΡΙΖΑ να ψηφίσω για χ λόγους. Αλλά λεώ ΝΑΙ στον εμφύλιο για να καθαρίσει ο τόπος και τάσσομαι υπερ του αστικού καθεστώτος. Τελεία και παύλα.

    Ευρώπη - Βαλκάνια και Αφρική ψηφίζω ανεπιφύλακτα την ατελέστατη Ευρώπη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο Χαϊκάλης τι λέει;;;

    Ότι πει ο αρχηγός του θιάσου. Αυτό θα σταθμίσω και θα κάνω το αντίθετο για σιγουριά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΣΚΙΣΙΜΟ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΠΕΤΑΓΜΑ ΣΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΤΟΥΣ !!
    ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΓΕΝΝΑΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΑΞΗ !!!!
    ΤΑ ΠΕΡΙ ΑΝΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΩΣ ΕΙΝΑΙ Μ@ΛΑΚΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΝΑ Η ΩΡΑ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. "Έρχεται εθνικός διχασμός. Δυστυχώς!"
    ΕΣΥ ΑΝΤΩΝΗ ΔΕΝ ΔΙΟΡΙΣΕΣ ΣΑΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΤΟΝ ΚΩΛΟΤΡΑΠΕΖΙΤΗ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ ;
    ΕΣΠΕΙΡΕΣ ΑΝΕΜΟ ΘΑ ΘΕΡΙΣΕΙΣ ΘΥΕΛΛΑ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η φωτογραφία που περίμενε όλος ο πλανήτης... και απευχόταν ο Τσίπρας!!!!

    [Η Ρένα στη αγκαλία του Ούγκο υπό το βλέμμα των "καλών" συνταγματαρχών... Πάρτα Αλέξη...]

    χαχαχαχα...
    ΕΑΜ ΕΛΑΣ ΕΠΟΝ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ!

    Μου μυρισε κατσαπλιας η κανω λαθος?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ρε καραγκιοζη 4,45 ο κοσμος πειναει
    μηπως εισαι απο αυτους που δεν
    πληρωναν τοσα χρονια τιποτα στο κρατος ..........σε λιγο μαλακα θα
    μπω στο σπιτι σου αν δεν εχω φαγητο
    για τα παιδια μου και ελα να με σταματησεις βλακα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Κλείνει η Χαλυβουργία.
    Τέλος εποχής για τη Χαλυβουργία, καθώς η διοίκηση εντός της εβδομάδας καταθέτει αίτηση για τη διακοπή των εργασιών της.

    Εκπρόσωπος του ομίλου Μάνεση σε συνάντηση που θα γίνει στο υπουργείο Εργασίας θα ανακοινώσει την απόφαση του Ομίλου να κλείσει οριστικά τις εγκαταστάσεις της Χαλυβουργίας Ελλάδος και ότι:

    - Θα φροντίσει, παρά την αδυναμία που προκαλεί η κρίση, για την απασχόληση όλων των σήμερα εργαζομένων στο συγκρότημα.
    - Δεν πρόκειται να επαναπροσλάβει όσους χρειάσθηκε να χάσουν τις θέσεις εργασίας για την διατήρηση των προϋποθέσεων εξυγίανσης της χαλυβουργικής μονάδος.

    Όπως δήλωσε στο ΣΚΑΪ 100,3, η Ελένη Καταβάτη, πρόεδρος της Επιτροπής Αγώνα στη Χαλυβουργία, οι εργαζόμενοι είχαν συναντήσεις με εκπροσώπους των κομμάτων που κατανόησαν, όπως είπε, το πρόβλημα πλην του κ. Λαφαζάνη του ΣΥΡΙΖΑ.

    Η κ. Καταβάτη είπε πως ο κ. Λαφαζάνης τάχθηκε υπέρ των αποφάσεων του σωματείου που κρατά κλειστό το εργοστάσιο παρά την δικαστική απόφαση που έκρινε παράνομη την απεργία.
    Ζήτησε τέλος την παρέμβαση εισαγγελέα για να ανοίξει το εργοστάσιο.

    - Μπράβο στα παιδιά του ΠΑΜΕ
    και τα πουτανο-πουστράκια του Σύριζα
    ( τους χειρότερους ανθέλληνες)
    στην παγκόσμια ιστορία.

    Ο σκοπός τους πέτυχε.

    Τώρα κάντε π@@τανάκια τα παιδιά σας να ζήσουν στον όμορφο κόσμο του ΚΚΕ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. "΄Ερχεται εθνικος διχασμός. Δυστυχώς!"
    Δεν ...τσιμπάνε τα..."ψάρια"...πονήρεψαν...έτσι όπως έστρωσαν ας ...κοιμηθούν.


    Περαστικός

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση