GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«Να μην παραμβαίνουν τρίτοι στα εσωτερικά της Συρίας»

Ο επικεφαλής της διπλωματίας του Ιράν, Αλί Ακμπάρ Σαλεχί, δήλωσε, σε αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε στο πρακτορείο Ρόιτερς ότι ...

Ο επικεφαλής της διπλωματίας του Ιράν, Αλί Ακμπάρ Σαλεχί, δήλωσε, σε αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε στο πρακτορείο Ρόιτερς ότι «ο συριακός λαός θα πρέπει να αφεθεί να εκλέξει τον ηγέτη του, όταν γίνουν το 2014 οι προγραμματισμένες προεδρικές εκλογές».
Σύμφωνα με τον Σαλεχί, μέχρι τη διεξαγωγή των εκλογών αυτών «απέχοντας από τις παρεμβάσεις οι τρίτες χώρες θα πρέπει να αποφεύγουν να προκαλούν αιματοχυσία στο εσωτερικό της Συρίας, αλλά και να επιδεινώνουν την κατάσταση».
Η συνέντευξή του κ. Σαλεχί δόθηκε την ώρα που, αφού είχε συνομιλίες με τον Σύρο πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ, ο μεσολαβητής του ΟΗΕ Κόφι Άναν κατευθυνόταν στην Τεχεράνη επιδιώκοντας την ιρανική εμπλοκή στην επίλυση της συριακής κρίσης.
Η ιρανική κυβέρνηση, σύμμαχος της συριακής καθ’ όλη τη διάρκεια της περίπου 16μηνης λαϊκής εξέγερσης στο έδαφος της Συρίας, απέχει από το να ζητήσει την άμεση παραίτηση του Σύρου προέδρου.
«Ας επιτρέψουμε τα πράγματα να ακολουθήσουν την φυσιολογική πορεία τους, έως ότου να γίνουν οι προεδρικές εκλογές στη διάρκεια του 2014», τόνισε ο Ιρανός ΥΠΕΞ, υιοθετώντας τη θέση Άσαντ, ότι «οι ένοπλοι που πολεμούν την κυβέρνηση της Δαμασκού είναι ενταγμένοι σε εξτρεμιστικές οργανώσεις και είναι τρομοκράτες».
Στην ίδια συνέντευξη ο κ. Σαλεχί υποβάθμισε τις πρόσφατες προειδοποιήσεις άλλων αξιωματούχων στη χώρα του, ότι το Ιράν, σε αντίποινα για το εμπάργκο της ΕΕ για το ιρανικό πετρέλαιο, προσανατολίζεται να αποκλείσει τα Στενά του Χορμούζ, μέσω των οποίων μεταφέρονται στο εξωτερικό σημαντικά φορτία αργού πετρελαίου.
‘Οσον αφορά το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα, ο ίδιος αξιωματούχος επισήμανε ότι «η κυβέρνηση του Ιράν ενδιαφέρεται να βρεθεί λύση», όμως τα μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ (ΗΠΑ, Κίνα, Ρωσία, Γαλλία, Βρετανία) και η Γερμανία «έχουν αποκλίνει από τα συμφωνηθέντα κατά τον διεξαχθέντα νωρίτερα φέτος πρώτο από τους τρείς γύρους διμερών διαβουλεύσεων».
«Το Ιράν είναι έτοιμο να διαπραγματευτεί ως προς το ότι στο ουράνιο, που παράγεται στις εγκαταστάσεις, του γίνεται εμπλουτισμός σε ένα ποσοστό 20%, όμως και οι συνομιλητές του θα πρέπει, με πνεύμα αμοιβαιότητας» να παράσχουν κι αυτοί διαβεβαιώσεις, τόνισε ο Ιρανός ΥΠΕΞ.

2 σχόλια

  1. ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΒΟΜΒΑ σε παγκόσμια αποκλειστικότητα του Τέρενς-Σπένσερ-Κουίκ: Στη Συρία γίνεται πόλεμος!

    Δήλωση βόμβα πριν από λίγο, σε ραδιοφωνικό σταθμό από τον Βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων και Τομεάρχη των Εξωτερικών, Τέρενς Σπένσερ Κουίκ...
    ( ξέρετε αυτόν που πήρε 57.000 ευρώ για να ξύνεται στο Agrochannel.
    Όπως αποκάλυψε ο πολύ καλά ενημερωμένος δημοσιογράφος, στη Συρία εδώ και πολλούς μήνες γίνεται εμφύλιος πόλεμος!!!

    Η είδηση που έσκασε σαν βόμβα στην παγκόσμια δημοσιογραφία δεν επιδέχεται καμίας αμφισβήτησης μιας και...ο Τέρενς Σπένσερ κ.λπ είναι γνωστός ότι έχει πληροφορίες εκ των έσω για την κατάσταση στη Συρία. Μάλιστα σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του, ο πόλεμος διεξάγεται μεταξύ του ήρωα Ασσάντ και των ισλαμιστών!!!

    Η αποκάλυψη μεγατόνων του Τέρενς σκίζει το πέπλο που έχει απλώσει η Νέα Τάξη πάνω από τα διεθνή ΜΜΕ που τόσο καιρό μας έκρυβαν ότι στη Συρία γίνεται πόλεμος!!

    Ως γνωστόν ο Τ. Σόρος έχει δώσει πάνω από 10 τρις δολάρια στα διεθνή ΜΜΕ προκειμένου να θάψουν το γεγονός, ενώ η Λέσχη Μπίλντεμπεργκ συζήτησε για το πως θα μεταφέρει το πείραμα της Συρίας στην Ελλάδα και κατέληξε να ξεκινήσει με ήπιους ΑΕροψεκασμούς, πριν αρχίσει το φθινόπωρο να βρέχει κοντέινερ με ηλιθιογόνο αέριο!

    Α, ο Τέρενς είπε και ότι ο Φούχτερ εκτελώντας εντολές της Μέρκελ έδωσε εντολή να κλείσει η ελληνική πρεσβεία στη Δαμασκό!

    Το κλείσιμο της Πρεσβείας μας, χωρίς να υπάρχει κανένας προφανής λόγος, δείχνει το μέγεθος της προδοσίας της κυβέρνησης του Μνημονίου που κανονικά θα έπρεπε να αμπαρώσει την Πρεσβεία και να εξοπλίσει το ηρωικό προσωπικό, που σημειωτέον ζητά να πολεμήσει για τα ιερά χώματα της Δαμασκού, με πυρομαχικά και όπλα.

    Μετά την αποκάλυψη βόμβα του Τέρενς αναμένονται εξελίξεις σε ΕΕ, ΝΑΤΟ και ΗΠΑ... θα σας ενημερώσουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. 24 Ιουλ 2012 10:07:00 μ.μ. δε ξέρω ακριβώς τι θέλεις να πεις, αλλά πολλά θα γίνουν μετά το θάνατο του Αριέλ Σαρόν , όπως έγραψε ο rabbi Yitzak Kaduri . Και πολύ σύντομα.

    Καπετάν Μακρύς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση