GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Λαγκάρντ: Πολύ νωρίς να μιλάμε για επιμήκυνση

Φρένο στην επιμήκυνση του ελληνικού προγράμματος διάσωσης και στην περαιτέρω χρηματοδότηση της χώρας μας, έβαλε με συνέντευξή της στο αμ...


Φρένο στην επιμήκυνση του ελληνικού προγράμματος διάσωσης και στην περαιτέρω χρηματοδότηση της χώρας μας, έβαλε με συνέντευξή της στο αμερικανικό δίκτυο CNBC, η επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, δηλώνοντας παράλληλα ικανοποιημένη με το γεγονός ότι η νέα ελληνική κυβέρνηση συνειδητοποιεί την ανάγκη άμεσης εφαρμογής του προγράμματος.
«Με ικανοποιεί το γεγονός ότι οι ελληνικές αρχές συνειδητοποιούν ότι πρέπει να δείξουν αποφασιστικότητα στην υιοθέτηση και εφαρμογή του προγράμματος. Γιατί πιστεύω ότι είναι ένα quid pro quo που δεν υπήρχε απαραίτητα προηγουμένως. Αυτή η αλλαγή στην στάση νομίζω ότι ήταν δικαιολογημένη, είναι ευπρόσδεκτη και θα βοηθήσει στην (διεξαγωγή) ενός καλύτερου διαλόγου με τις αρχές» δηλώνει στο CNBC η Κριστίν Λαγκάρντ.
Ακολουθεί όμως ένα μεγάλο «αλλά» όπως σημειώνει το αμερικανικό δίκτυο στην ιστοσελίδα του. Όταν η επικεφαλής του ΔΝΤ ερωτάται ευθέως αν είναι πρόθυμη να δώσει στη νέα κυβέρνηση περισσότερο χρόνο για την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων και των μέτρων λιτότητας που απαιτούνται για την εξασφάλιση περαιτέρω χρηματοδότησης, η Κρ. Λαγκάρντ ξεκαθαρίζει ότι θεωρεί πρώιμη αυτή την συζήτηση.
«Είναι πολύ πρώιμο να συζητούμε για παράταση, να συζητούμε πρόσθετη χρηματοδότηση», σημειώνοντας ότι θα πρέπει να υπάρξει πρώτα μια συζήτηση με τις αρχές, ένας προσδιορισμός των στόχων, των νέων πολιτικών και πως μπορεί μέσω αυτών να εξομαλυνθεί η κατάσταση.

1 σχόλιο

  1. ΔΕΝ ΦΤΑΙΣ ΕΣΥ ΜΑΝΤΑΜ ΠΟΥ ΤΡΑΓΟΥΔΑΣ ΚΛΕΦΤΙΚΑ.

    ΦΤΑΙΝΕ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΔΩΣΑΝ ΣΤΟΝ ΑΛΕΞΗ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΣΑΣ ΧΟΡΟΠΗΔΗΣΕΙ(ΚΙ ΑΝ ΘΕΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΣΥΝΘΕΤΙΚΟ) ΟΠΩΣ ΣΑΣ ΑΞΙΖΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση