GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πρύτανης ΑΠΘ: Πάντρεψε τη γραμματέα του στο Φανάρι και "χρέωσε" το ΑΠΘ;

Για σκάνδαλο στο ΑΠΘ κάνει λόγο σε ρεπορτάζ της η εφημερίδα Πρώτο Θέμα. Όπως αναφέρε...

Για σκάνδαλο στο ΑΠΘ κάνει λόγο σε ρεπορτάζ της η εφημερίδα Πρώτο Θέμα. Όπως αναφέρε...ο πρύτανης Γιάννης Μυλόπουλος χρέωσε τον ειδικό λογαριασμό έρευνας του ιδρύματος με τα έξοδα των αεροπορικών εισιτηρίων του για την Κωνσταντινούπολη όπου πήγε να παντρέψει την γραμματέα του, ενώ φέρεται να έχει δώσει και μπόνους 32.000 ευρώ στον εαυτό του μέσα σε λιγότερο από δύο χρόνια.
Σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα, ο κ. Μυλόπουλος πέταξε στην Κωνσταντινούπολη για να παντρέψει το ζευγάρι, αλλά προτίμησε να περάσει τα αεροπορικά του έξοδα (1.642,68 ευρώ) στο Πανεπιστήμιο. Με την υπ'αριθμόν 50847/2012 απόφαση της 6ης Ιουνίου, που υπογράφει η αντιπρύτανης, Σοφία Κουίδου-Ανδρέου και πρόεδρος της Επιτροπής Ερευνών, η δαπάνη μετάβασης του πρύτανη επιβάρυνε τελικά το ειδικό λογαριασμό ερευνών του ΑΠΘ. Ειδικότερα, η έγκριση πληρωμής των 1642 ευρώ εντάχτηκε σε πλαίσιο χρηματοδότησης της επιτροπής ερευνών με τίτλο: «Διερεύνηση, ανάπτυξη και προώθηση των διεθνών σχέσεων του ΑΠΘ».
Πάντως, ο ίδιος ο Πρύτανης αναφέρει στο «Θέμα» οτι ο γάμος ήταν... σύμπτωση καθώς ο ίδιος μαζι με την αντιπρύτανη κυρία Κουΐδου (που υπογράφει την έγκριση) και τον αντιπρύτανη Γιάννη Παντή είχαν προγραμματίσει «συνάντηση με τους εκπροσώπους του Πατριαρχείου για ερευνητικούς σκοπούς». Απλώς, εξηγεί ο πρύτανης, προγραμμάτισαν την συνάντηση «σε χρόνο τέτοιο ώστε να συμπέσει με το γάμο για λόγους οικονομίας». Όντως η εξοικονόμηση επιτεύχθηκε, μόνο που τον λογαριασμό πλήρωσαν άλλοι.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, δεν είναι η πρώτη φορά που ο συγκεκριμένος πρύτανης απασχολεί την ακαδημαϊκή κοινότητα για τον τρόπο διαχείρισης των ερευνητικών κονδυλίων. Όπως φαίνεται από τις αποφάσεις που είναι δημοσιευμένες στη Διαύγεια, ο κ. Μυλόπουλος «παίρνει σταθερά σε μηνιαία βάση ένα ποσό της τάξης των 1500-2000 ευρώ» από τον ειδικό λογαριασμό ερευνών, πλέον φυσικά του μισθού του. Συνολικά, καταλήγει το άρθρο, ο κ. Μυλόπουλος έχει λάβει από τον Σεπτέμβριο του 2010 όταν ανέλαβε πρύτανης του ΑΠΘ ένα μπόνους που φτάνει τα 32.000 ευρώ.

6 σχόλια

  1. να προσεχει μην εχει την τυχη τησ παντειου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. πρωτοφανες γεγονος δεν ειναι δυνατον δεν μπορει αποκλειεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Είναι δυνατόν να είναι τόσο απίστευτα γελοίος;

    Είναι δυνατόν να είναι τόσο τραγικά γελοίο το ελληνικό κράτος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Φυσικά!!! που το βρίσκετε το παράξενο. Και το συγκεκριμένο ανθρωποειδές που ενδύεται την τήβεννο του πρυτάνεως, πρωτοστατούσε στις κινητοποιήσεις εναντίον του νόμου Διαμαντοπούλου. Να ποιοί είναι το καθηγητικό κατεστημένο και οι οποίοι έγιναν καθηγητές υπακούοντας στο «κουβάλα τον προτζέκτορα, για να σε κάνω λέκτορα». Τα χαμερπή και γλοιώδη αυτά υποκείμενα κατήντησαν τα πανεπιστήμια μπουρδέλα της κουρελοαφίσας και των κουρελοπανώ, αλλά και του αποκρουστικού αναρχο-αριστερισμού. Ας μην χαίρονται όμως. ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. το προβλημα τελικα δεν ειναι μονο με τους πολιτικους ,εχει να κανει με ολες τις εκφανσεις του ελλαδισταν.

    Να αναλαβουν οι Εταιροι να'ρθουν να μας σωσουν απ'τπυς ελληνες

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση