GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Νέα μέτρα λιτότητας από το Ραχόι

Μέτρα μεταρρύθμισης της δημόσιας διοίκησης ανακοίνωσε σήμερα ενώπιον της Βουλής ο πρωθυπουργός της Ισπανίας Μαριάνο Ραχόι. Τα μέτρα θα...

Μέτρα μεταρρύθμισης της δημόσιας διοίκησης ανακοίνωσε σήμερα ενώπιον της Βουλής ο πρωθυπουργός της Ισπανίας Μαριάνο Ραχόι.
Τα μέτρα θα μεταφραστούν σε περικοπές των δημοσίων δαπανών ύψους 3,5 δισεκατομμυρίων ευρώ και αύξηση του ΦΠΑ από 18% σε 21%, στο πλαίσιο νέου πακέτου λιτότητας που εφαρμόζεται στη χώρα, σε αντάλλαγμα της επιμήκυνσης μέχρι το 2014 του χρόνου επαναφοράς του δημοσιονομικού της ελλείμματος κάτω από το όριο του 3% του ΑΕΠ και της οικονομικής βοήθειας της ευρωζώνης προς τον ισπανικό τραπεζικό τομέα.
Η μεταρρύθμιση περιλαμβάνει τη μείωση του αριθμού των δημοσίων επιχειρήσεων, τον περιορισμό κατά 30% του αριθμού των τοπικών συμβούλων και τον περιορισμό ορισμένων επιδομάτων των δημοσίων υπαλλήλων.
Ο ισπανός πρωθυπουργός δήλωσε ότι τα μέτρα που εξαγγέλθηκαν σήμερα πρέπει να εφαρμοσθούν χωρίς καθυστέρηση. «Οι καταχρήσεις του παρελθόντος πληρώνονται σήμερα», είπε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση