GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«Οι ηγέτες κάνουν πολύ λίγα, πολύ αργά»

Για τεράστιες επιπτώσεις στην Ευρώπη από την έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη έκανε λόγο σε συνέντευξή του στο γερμανικό περιοδικό «D...

Για τεράστιες επιπτώσεις στην Ευρώπη από την έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη έκανε λόγο σε συνέντευξή του στο γερμανικό περιοδικό «Der Spiegel» και στη βρετανική εφημερίδα «Observer» ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας Ρόμπερτ Ζέλικ, τονίζοντας ότι «δεν θα πρέπει η Ευρώπη να επιτρέψει να είναι ο όμηρος της Αθήνας».
«Το αίσθημα της αβεβαιότητας δεν θα πρέπει να οδηγήσει την Ευρώπη να δώσει στην Ελλάδα ό,τι θελήσει η ελληνική κυβέρνηση. Αν η ελληνική ηγεσία απειλεί να φύγει απ’ την ευρωζώνη, τότε η υπόλοιπη Ευρώπη θα πρέπει να ετοιμάσει τον μηχανισμό, που θα την προστατεύσει απ’ αυτό» δήλωσε ο ίδιος.
Ο Ζέλικ τόνισε ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες κάνουν «πολύ λίγα, πολύ αργά» για την κρίση χρέους, την ώρα που η μεν Ευρώπη κινδυνεύει να απολέσει ένα μερίδιο της παγκόσμιας επιρροής της, οι δε αναπτυσσόμενες οικονομίες του πλανήτη να υποστούν τις επιπτώσεις από το κλίμα της αβεβαιότητας στις διεθνείς χρηματαγορές.
Ο αξιωματούχος τόνισε στις δηλώσεις του ότι «οι Ευρωπαίοι πολιτικοί δρουν με καθυστέρηση μιας μέρας και υπόσχονται ένα ευρώ λιγότερο, αγοράζουν απλά χρόνο και μόνον όταν στενεύουν τα περιθώρια αποδεσμεύουν ρευστότητα».
Την πρώτη Ιουλίου ο Ζέλικ θα εγκαταλείψει την προεδρία της Παγκόσμιας Τράπεζας και τα ηνία της θα αναλάβει ο ζιμ Γιόνγκ Κιμ.

1 σχόλιο

  1. Αφιερωμένο στους ΑΕροψεκασμένους:

    Αύξηση ΦΠΑ και περικοπές 65 δις ανακοίνωσε ο Ραχόι

    [Ελπίζουμε τα οι πυροβολημένοι να καταλάβουν γιατί η Ισπανία θα υπογράψει ένα τυπικό μνημόνιο και να μη μας γκαστρώσουν με τις διαφορές του Ελληνικού με το Ισπανικό μνημόνιο...
    Οι σοβαρές χώρες παίρνουν μέτρα χωρίς μπαμπούλα...]

    Αύξηση του ΦΠΑ στο 21% από 18%, μαζί με κόψιμο του φετινού δώρου Χριστουγέννων για δημόσιους υπαλλήλους, προανήγγειλε ο Ισπανός πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι ως πρώτο μέρος του πακέτου μέτρων για εξοικόμηση συνολικά 65 δισ. ευρώ σε διάρκεια δυόμισι χρόνων.
    Με την ανεργία να βρίσκεται σε ιστορικό υψηλό και την οικονομία να βρίσκεται σε τροχιά ύφεσης, η Μαδρίτη πρέπει να μειώσει το έλλειμμά της κάτω από το 3% του ΑΕΠ μέχρι το 2014 -έχοντας εξασφαλίσει παράταση ενός έτους από την ΕΕ.

    Ο Ισπανός πρωθυπουργός προανήγγειλε μεταξύ άλλων μείωση των επιδομάτων ανεργίας -ενώ το Μάιο η ανεργία έφτασε το 24,6%- εκ βάθρων αναδιάρθρωση της δημόσιας διοίκησης, μέσω της οποίας θα εξοικονομηθούν 3,5 δισ. ευρώ και αύξηση της έμμεσης φορολογίας στην ενέργεια.

    «Κατανοώ ότι τα μέτρα αυτά πλήττουν τον καθένα» είπε ο Ραχόι μιλώντας την Τετάρτη στο Κοινοβούλιο της χώρας, λέγοντας όμως πως πρέπει να εφαρμοστούν χωρίς καθυστέρηση. «Οι καταχρήσεις του παρελθόντος πληρώνονται σήμερα» είπε χαρακτηριστικά.

    Τα μέτρα που προανήγγειλε ο Ραχόι καλύπτουν όλο το φάσμα της ισπανικής οικονομίας. Η μείωση του επιδόματος ανεργίας, το οποίο θα δίνεται για μικρότερη περίοδο, θα συνοδεύεται από περιορισμό των επιχορηγήσων για νέες προσλήψεις με αυστηρότερους κανονισμούς ενώ η μεταρρύθμιση στο ασφαλιστικό θα επιταχύνει την εισαγωγή του «παράγοντα βιωσιμότητας» του συνταξιοδοτικού συστήματος και θα περιορίζει τις δυνατότητες πρόωρης συνταξιοδότηση

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση