GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κόκκινη γραμμή τα επιδόματα...

Tου Γιώργου Χαρβαλιά. Ακούω και διαβάζω ότι η Τρόικα δεν θα δεχτεί τα «ισοδύναμα» που θα της προτείνει η ελληνική κυβέρνηση, ώστε να αποφευ...

Tου Γιώργου Χαρβαλιά.
Ακούω και διαβάζω ότι η Τρόικα δεν θα δεχτεί τα «ισοδύναμα» που θα της προτείνει η ελληνική κυβέρνηση, ώστε να αποφευχθεί η περικοπή των επιδομάτων των ενστόλων. Κατ΄αρχήν διερωτώμαι, γιατί πρέπει να…εφευρεθούν ισοδύναμα, προκειμένου η χώρα να προασπίσει ζωτικό και στρατηγικής σημασίας εθνικό συμφέρον. Αν δηλαδή μεθαύριο απαιτήσουν οι δανειστές να κόψουμε το ρεύμα από τις μονάδες εντατικής θεραπείας ή από τις θερμοκοιτίδες, θα πρέπει να ψάχνουμε εναλλακτικές λύσεις για να…αντιπροτείνουμε;
Στο βαθμό που διατηρούμε τον έλεγχο της εθνικής μας κυριαρχίας, πρέπει επιτέλους να προταχθούν και κάποιες τελευταίες «κόκκινες γραμμές».
Προσωπικά αδιαφορώ για το αν ο κ. Τόμσεν κατανοεί ότι η Ελλάδα δεν είναι Λουξεμβούργο, δέχεται καθημερινά παραβιάσεις του εθνικού της εναέριου χώρου και συνορεύει με μία περιφερειακή υπερδύναμη η οποία την απειλεί επισήμως με πόλεμο. Αν αυτή η στελεχάρα του ΔΝΤ αγνοεί στοιχειώδη γεωστρατηγικά δεδομένα σχετικά με τη χώρα την οποία κλήθηκε να…επιβλέψει, είναι δικό του πρόβλημα. Δεν θα του μάθουμε γράμματα στην ηλικία του, ούτε θα δώσουμε λογαριασμό για ζητήματα εθνικής επιβίωσης.
Αν επιπλέον ο κάθε Τόμσεν, θεωρεί ότι οι κακοπληρωμένοι Έλληνες αστυνομικοί που επιτελούν ηρωικά τα καθήκοντα τους σε μία πραγματική ζούγκλα εγκληματικότητας, πρέπει να υποστούν νέα αφαίμαξη των μισθών τους, ας απαλλαγεί από τους φουσκωτούς που τον συνοδεύουν και ας κατέβει μια βολτούλα…στον Τροπικό της Ομόνοιας και των γύρω περιοχών. Κι αν επιστρέψει σώος και αβλαβής, ας έρθει να μας πει να κόψουμε τα λεφτά της ομάδας ΔΙΑΣ…
Είναι αδύνατον να μη γνωρίζει η Τρόικα το φαινόμενο μαζικής εγκληματικότητας που βιώνει τα δύο τελευταία χρόνια ολάκερη η ελληνική επικράτεια και είναι άλλωστε απότοκος της πολιτικής του μνημονίου. Είναι επίσης αδύνατο να αγνοεί ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις πρέπει να εμφορούνται από υψηλό ηθικό και να διατηρούν ένα στοιχειώδες αξιόμαχο, ακόμη και σε συνθήκες ακραίας οικονομικής κρίσης.
Επομένως, ειλικρινά δεν ξέρω γιατί ψάχνουμε για ισοδύναμα και για εναλλακτικές, αντι να τους πούμε ορθά-κοφτά: «λοιπόν παιδιά, αυτό το συγκεκριμένο, δεν παίζει. Βρείτε κάτι άλλο». Στο κάτω-κάτω για καμιά εκατοστή εκατομμύρια μιλάμε(σ.σ. τα επιδόματα των ενστόλων)και δεν θα πέσει το πρόγραμμα έξω, αν δεν προσαρμοστούμε σε αυτή την απαίτηση την ώρα που οι αποκλίσεις μετριόνται σε «τρις»…
Θέλω να πιστεύω λοιπόν ότι η κυβέρνηση, είτε με το καλό, είτε με το άγριο, θα εξηγήσει στην Τρόικα ότι οι μισθολογικές παροχές των ενστόλων δεν προσφέρονται για ψαλίδισμα. Και θα λήξει η συζήτηση σε λίγα δευτερόλεπτα. Αλλιώς ας έρθουν να τους δώσουμε τα κλειδιά της Κατεχάκη και του Πενταγώνου. Για να μην έχουμε αυταπάτες περί εθνικής κυριαρχίας δηλαδή…
(Δημοσιεύεται στον Τύπο της Κυριακής)

7 σχόλια

  1. ΣΑΣ ΒΟΛΕΨΕ Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΤΕ ΤΗΝ ΞΕΤΣΙΠΩΣΙΑ ΤΩΝ ΑΘΛΙΩΝ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΩΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΛΗΘΕΥΕΙ;

    ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΡΩΗΝ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ( ΑΡΑ ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΝΥΝ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΚΑΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ) ΔΗΛΩΝΟΥΝ 18.000-19.000 ΕΙΣΟΔΗΜΑ, ΤΑ ΑΛΛΑ 80000- 90.000 ΤΑ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΣΕ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ ΚΩΔΙΚΟ 657, ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΣΦΟΡΑ 1% ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΦΟΡΟΥ!

    ΑΝ ΑΛΗΘΕΥΕΙ, ΕΙΝΑΙ Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΣΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ, ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΝΕΡΓΟΙ ΚΑΙ ΠΟΛΥΜΜΕΛΕΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΣ ΑΝΑΓΚΑΖΟΝΤΑΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΦΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΕΚΤΑΚΤΕΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΥΨΟΥΣ 2000 ΕΩΣ 6000 ΕΥΡΩ. ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΤΕ ΤΟ ΠΑΝΤΟΥ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΝΑΓΚΑΣΤΟΥΝ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ ΤΙΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΕΒΑΛΛΑΝ.ΜΗ ΞΕΧΝΑΜΕ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΩΝ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΕΥΡΩ, ΧΩΡΙΑ ΤΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΣΥΖΥΓΩΝ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΤΟΥΣ, ΑΝ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Iσως δεν το γνωρίζεις αλλά,

    κλειδιά της Κατεχάκη και του Πενταγώνου εχουν δοθει απο χρονια οχι στους τροικανους αλλα σε αλλους.

    Οπως και τα κλειδια απο τις πορτες των συνορων που παρα τις υπερογκες δαπανες ειναι ανικανοι να φυλαξουν

    οι ΕΝΣΤΟΛΟΙ ΜΕ ΤΑ ΕΙΔΙΚΑ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αγαπητέ συντάκτη του ανωτέρω κειμένου Γιώργο Χαρβαλιά. Ίσως σου διαφεύγει το γεγονός ότι η τρόικα δεν ζήτησε μειώσεις των μισθών των ενστόλων (που πράγματι είναι πολύ χαμηλοί για το έργο που επιτελούν). Πρωτίστως η τρόικα ζητούν μείωση των δημοσίων δαπανών, πράγμα που ευθέως μεταφράζεται σε άμεση απόλυση 150.000 άχρηστων και διορισμένων με κομματικά κριτήρια μόνιμων δημοσίων υπαλλήλων. Και μόνο εφόσον οι ελληνικές κυβερνήσεις αρνούνται να προχωρήσουν σε αυτό το αυτονόητο μέτρο, τότε η τρόικα ζητά να περικοπουν μισθοί και συντάξεις ή τα άλλα επώδυνα για όλους τους άλλους Έλληνες που δεν φταίνε σε τίποτα (εκτός από το ότι ψήφισαν τα κόμματα που διόριζαν τα κομματόσκυλα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΓΙΑΤΙ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΕΚΛΟΓΕΣ;;; ΑΦΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΤΡΟΙΚΑΣ!!!ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΕΣΤΕ ΡΕ ΑΧΡΕΙΟΙ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Για αυτό σε λένε Χαρβαλιά γιατί γράφεις τέτοια.
    Αν ήταν για τους στρατιωτικούς και ειδικά τους χαμηλόμισθους θα τους είχατε κόψει 30% με τη μια.
    Προστατεύετε όμως πολλές φάρες που τα κονομάνε χοντρά και ρίχτετε μέτρα πάλι στους κακομοίρηδες. Οδηγείτε και στο Σαμαρά που δε σας διαλοστέλνει στη μοίρα του ΓΑΠ.
    Είπα και εγώ θα τολμήσουν να κόψουν έστων και εκατό ευρώ το μήνα από δικαστές ή τους ανίκανους ρουσφετοδιορισμένους του δι[πλωματικού σώματος ή τα λαμόγια των ΑΕΙ! Καλύτερα να πληρώσουν δίδκτρα οι φοιτητές και να ξανακοπόυν οι συντάξεις ή να ανεβούν οι φόροι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ολα τα ειδικά μισθολόγια είναι μια διαρκή απάτη εναντίων των υπόλοιπων ιθαγενών.
    Δηλαδή αν ο πιλότος πάρει 1500 Ευρώ η ακομα και 1200 καθαρά
    δεν θα είναι ικανός να φυλάει την χώρα?
    ή οπως έχουν πεί πολλοί δικαστές οι υψηλοί μισθοί είναι απαραίτητοι για την εγγύηση της ανεξαρτησίας της δικαιοσύνης.
    Μωρε τι μας λέτε?
    Τότε γιατι κλείνουμε μέσα τον εφοριακό, τον γιατρό και όποιον αλλο που τα παίρνει να τους αφήσουμε ελευθερούς γιατι αφου δεν βγαίνουν (ετσι οπως θελετε εσείς) καλά κάνουν και τα παίρνουν.
    Αμ το άλλο "πρέπει να ζούμε με αξιοπρέπεια" δηλαδή εμείς είμαστε αναξιοπρεπείς ρε καθήκια?
    Κάνε έναν διαγωνισμό ανοικτό και οχι μόνο για γόνους στρατιωτικών και να δεί για πότε βρίσκεις οχι 100 αλλά 10000 πιλότους.
    Κυριοι δεν είστε ο Σουπερμαν ουτε αναντικατάστατοι και το ξέρω καλά.
    όλο λόγια μαγκιά και κούνημα είστε αλλά όταν σας τα χώσουν μερικοί παργματικοί άντρες των 800 Ευρώ τρέχετε να κρυφτείτε ανθρωπάκια.
    Ενα αεροπλάνο (οπως λέμε αυτοκίνητο) οδηγήτε και αυτό σκατά γιατί το ταλέντο σας τελειώνει στον πατέρα σας ή στον θείο σας.
    Στην ΕΛλάδα έχουμε τους καλυτερους πιλοτους, τους καλύτερους γιατρούς τους καλύτερους δικαστές, τους καλύτερους
    μηχανικούς κλπ και όμως πάμε σκατά.
    Ποιός φταίει ρε?
    οι Απόφοιτοι λυκείου και δημοτικού?
    Στον διάολο όλοι σας κοράκια.
    Εγώ δηλαδή που μετά απο 27 χρόνια ο μισθός μου πήγε στα 860 Ευρώ τι να πώ?
    Σαν πολύ στο σβέρκο μας έχετε κάτσει κύριοι των ειδικών μισθολογίων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση