GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«Η κυβέρνηση να στηριχθεί στις απόψεις της αγοράς»

«Η κυβέρνηση δεν επιζητά απλά και μόνο την συνεργασία με τους παραγωγικούς φορείς, αλλά θέλει να στηριχθεί στις απόψεις των ανθρώπων τη...

«Η κυβέρνηση δεν επιζητά απλά και μόνο την συνεργασία με τους παραγωγικούς φορείς, αλλά θέλει να στηριχθεί στις απόψεις των ανθρώπων της αγοράς για την ανάκαμψη της οικονομίας και να επιτευχθεί το συντομότερο δυνατό η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας» δήλωσε ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Νότης Μηταράκης στις συναντήσεις με την Διοικητική Επιτροπή του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών και την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος.
Ο Αναπτυξιακός Νόμος βρέθηκε στο επίκεντρο της συζήτησης του υφυπουργού και με την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων όπου σημειώθηκε η ανάγκη παροχής ειδικών κινήτρων για την Ελληνική περιφέρεια. επαρχία. Στο πλαίσιο των συνομιλιών τέθηκε και η πρόταση της Κ.Ε.Ε.Ε. για την δημιουργία Ειδικών Οικονομικών Ζωνών (Ε.Ο.Ζ.) στις παραμεθόριες περιοχές της χώρας. Στην συνάντηση με το Προεδρείο του Ε.Β.Ε.Α. η συζήτηση επικεντρώθηκε στην ανάγκη προσέλκυσης και διευκόλυνσης μεγάλων επενδύσεων, στον Αναπτυξιακό Νόμο, το Εθνικό Αποθεματικό Απροβλέπτων, ενώ ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην ανάγκη ενίσχυσης της ρευστότητας των επιχειρήσεων.

5 σχόλια

  1. ΠΑΠΑΡΟΛΟΓΙΕΣ ΚΥΡΙΕ, ΤΗ ΘΑΨΑΤΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΛΥ ΑΡΓΑ, ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΜΗΔΕΝΙΣΜΟ ΤΟΥ "ΚΟΝΤΕΡ".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ (ΣΥΡΙΖΑ) και ΚΚΕ
    «ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ» ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ,
    ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ... «ΕΘΝΙΚΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ» ΟΤΑΝ ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ και
    ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ.;;;

    ΤΟ «ΘΑΥΜΑ» ΤΗΣ Cosco και ΤΟ «ΔΡΑΜΑ» ΤΗΣ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑΣ...!!!
    Η αριστερή νοοτροπία της πάλαι ποτέ καταστροφικής σοσιαλμανίας καί άκρατου κρατισμού πρέπει να παρέλθει... ανεπιστρεπτί...!!!

    Το ξήλωμα βιομηχανιών και επιχειρήσεων πού ξεκίνησε την δεκαετία του 80 ό Ανδρέας Παπανδρέου, με επακόλουθο το χάσιμο χολιάδων θέσεων εργασίας, το πληρώνουμε ακριβά σήμερα.

    Σήμερα το «χθές» του Ανδρέα εκφράζουν οι πλιατσικολόγοι του Συριζα και ο γκροτέσκα πολιτικαντιδάκος Τσίπρας.

    Η εφημερίδα ΕΘΝΟΣ τού Μπόμπολα σφόδρα αντισαμαρική παρουσιάζει ένα ρεπορτάζ σήμερα με τίτλο:
    Ο ΚΙΝΕΖΙΚΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΚΑΙ ΟΙ 9 ΜΗΝΕΣ ΤΡΕΛΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ
    Το θαύμα της Cosco και
    το δράμα της Χαλυβουργίας.

    Μετα από ανάγνωση του ρεπορτάζ διερωτώμαστε:
    Αυτοί πού κλέινουν την Χαλυβουργική με αποτέλεσμα πέραν της ανεργίας των εργαζομένων να κλείσουν εκατοντάδες μαγαζιά και επιχειρήσεις πού είχαν άμεση συνάφεια και εξάρτηση με το αντικείμενο, είναι ή δεν είναι «Εθνικοί προδότες».;;;

    Πού βρήκαν το πολιτικό δικαίωμα και το ηθικό ανάστημα οι Τσιπροσυριζαίοι και λοιπές δυνάμεις να μιλάνε γιά ξεπούλημα της περιουσίας του δημοσίου.;;;

    Τί «φούμαρα» μας πουλάνε οι «μαυραγορίτες του Lobby της δραχμής», όταν δεν άφηναν να πουληθούν οι ΔΕΚΟ την περίοδο Καραμανλή όταν τα κέρδη γιά το δημόσιο θα ήσαν 8-10 φορές επάνω, ενώ σήμερα με την πολιτική τους τις υποβάθμισαν;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο μόνος που παίρνει αποφάσεις είναι ο Γ. Βρούτσης... όλοι οι άλλοι κρύβονται: Αρνούμαι να βάλω νέους φόρους για να πληρωθεί το εφάπαξ.

    [Αποφασιστικότητα απέναντι στους ΔΥ και την ΑΔΕΔΥ επέδειξε ο υπ. Εργασίας Γ. Βρούτσης και έκανε αυτό για το οποίο ο λαός ψήφισε ΝΔ: Να βάλει τάξη στο κράτος και να σταματήσουν οι φορολογούμενοι να επιδοτούν το πάρτι του Δημοσίου. Όπως μέχρι τώρα έτσι και σήμερα η πρόταση της ΑΔΕΔΥ ήταν επιδοτήσει το κράτος το φαγοπότι.
    Όλοι συμφωνούν και δέχονται ότι όπως δείχνουν οι αναλογιστικές μελέτες δεν μπορούν να συνεχίσουν να δίνονται τα εφάπαξ που δίνονταν μέχρι τώρα. Ποια ήταν η πρόταση της ΑΔΕΔΥ; Να αυξηθούν οι εισφορές και να πληρώσουν οι νέοι εργαζόμενοι το φαγοπότι των βολεμένων ή να επιδοτηθεί το έλλειμμα από τον προυπολογισμό και τους φορολογούμενους!! Να πληρώσω δηλ. εγώ το εφάπαξ κάποιων που πέρασαν ζωή και κότα! Επόμενο ήταν ο Βρούτσης να μην κάνει δεκτές τέτοιες προτάσεις και να μειώσει το εφάπαξ σε αυτό που μπορούν να πληρώσουν τα Ταμεία τους που είναι ανάλογο με αυτό που πλήρωσαν όσο είχαν αράξει στο δημόσιο...

    Σημειώστε ότι μέχρι τώρα ο μόνος που παίρνει αποφάσεις είναι ο Βρούτσης... όλοι οι άλλοι κοιτάνε τους διπλανούς τους... να δούμε μέχρι πότε;]


    Ο υπουργός απέκλεισε για μια ακόμη φορά το ενδεχόμενο αύξησης των εισφορών ή κάλυψης του ελλείμματος μέσω ΛΑΦΚΑ δηλώνοντας χαρακτηριστικά: «Ως υπουργός, δε δέχομαι να χρηματοδοτηθούν τα ελλείμματα του ταμείου από τον κρατικό προϋπολογισμό είτε με την επιβολή φόρων στους πολίτες είτε με την επιβολή εισφορών στη νέα γενιά εργαζομένων προκειμένου οι παλιοί να πάρουν εφάπαξ ποσά που δεν αντιστοιχούν στις εισφορές που έχουν καταβάλλει».

    Να σημειωθεί ότι κατά μέσο όρο το εφάπαξ των δημοσίων υπάλληλων ανέρχεται σε 40.000 ευρώ, συνεπώς η μέση μείωση θα αγγίζει τα 8.000 ευρώ για κάθε ασφαλισμένο. Η ΑΔΕΔΥ απαιτεί από την κυβέρνηση να σεβαστεί και να τηρήσει τις δεσμεύσεις της για μη περαιτέρω μείωση μισθών και συντάξεων και να διαπραγματευτεί τους επαχθείς όρους της δανειακής σύμβασης με την τρόικα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η ΚΡΊΣΗ ΤΩΝ ΓΑΪΔΆΡΩΝ


    Το έκαναν και το κάνουν αρκετοί οικονομολόγοι με τους τραπεζίτες, σε έναν κόσμο τον οποίο, από όπου και να τον πιάσεις, είναι (λερωμένος) με την οικονομία.

    Λοιπόν, μία μέρα εμφανίστηκε σε ένα χωριό ένας άνδρας με γραβάτα.

    Ανέβηκε σε ένα παγκάκι και φώναξε σε όλο τον τοπικό πληθυσμό ότι θα αγόραζε όλα τα γαϊδούρια που θα του πήγαιναν έναντι 100 ευρώ, και μάλιστα μετρητά.

    Οι ντόπιοι το βρήκαν λίγο περίεργο, αλλά η τιμή ήταν πολύ καλή και όσοι προχώρησαν στην πώληση γύρισαν σπίτι με το τσαντάκι γεμάτο και το χαμόγελο στα χείλη.

    Ο άνδρας με τη γραβάτα επέστρεψε την επόμενη μέρα και πρόσφερε 150 ευρώ για κάθε απούλητο γάιδαρο, κι έτσι οι περισσότεροι κάτοικοι πούλησαν τα ζώα τους.

    Τις επόμενες ημέρες προσέφερε 300 ευρώ για όσα ελάχιστα ζώα ήταν ακόμα απούλητα, με αποτέλεσμα και οι τελευταίοι αμετανόητοι να πουλήσουν τα γαϊδούρια τους.

    Όταν συνειδητοποίησε ότι στο χωριό δεν έμεινε πια ούτε ένας γάιδαρος και ανακοίνωσε σε όλους ότι θα επέστρεφε έπειτα από μία εβδομάδα για να αγοράσει οποιονδήποτε γάιδαρο έβρισκε έναντι 500 ευρώ!.. Και αποχώρησε.

    Την επόμενη μέρα ανέθεσε στον συνένοχο του- συνέταιρό του με το κοπάδι των γαϊδάρων που είχε αγοράσει από το χωριό τους και τον έστειλε στο ίδιο χωριό με εντολή να τα πουλήσει όλα στην τιμή των 400 ευρώ τον κάθε έναν γάιδαρο ...

    Οι κουτοί κάτοικοι βλέποντας τη δυνατότητα να κερδίσουν 100 ευρώ την επόμενη εβδομάδα αφού θα ερχόταν ο γραβατοφορεμένος με 500 ευρώ , αγόρασαν ξανά τα ζώα τους 4 φορές πιο ακριβά από ό,τι τα είχαν πουλήσει, τα δικά τους δηλαδή , για να το κάνουν αυτό όμως , αναγκάστηκαν να ζητήσουν δάνειο από την τοπική τράπεζα έτσι και έγινε .

    Και όπως φαντάζεστε, μετά τη συναλλαγή οι δύο επιχειρηματίες έφυγαν διακοπές σε ένα φορολογικό παράδεισο της Καραϊβικής, ενώ οι κάτοικοι του χωριού βρέθηκαν υπερχρεωμένοι, απογοητευμένοι, και με τα γαϊδούρια στην κατοχή τους που δεν άξιζαν πλέον τίποτα.

    Φυσικά οι αγρότες προσπάθησαν να πουλήσουν τα ζώα για να καλύψουν τα χρέη. Μάταια.

    Η αξία τους είχε πέσει δραματικά. Η τράπεζα λοιπόν κατάσχεσε τα γαϊδούρια από τα δάνεια που είχαν πάρει και εν συνεχεία τους ενοικίασε, δηλαδή στους πρώην ιδιοκτήτες τους.

    Ο τραπεζίτης όμως έκανε; πήγε ; στον δήμαρχο του χωριού και του εξήγησε ότι εάν δεν ανακτούσε τα κεφάλαια που είχε δανείσει, θα κατέρρεε και αυτός, και κατά συνέπεια θα ζητούσε αμέσως το κλείσιμο της ανοικτής πίστωσης που είχε με τον δήμο!!!.

    Πανικόβλητος ο δήμαρχος και για να αποφύγει την καταστροφή, αντί να δώσει λεφτά στους κατοίκους του χωριού για να καλύψουν τα χρέη τους, έδωσε τα λεφτά στον τραπεζίτη, ο οποίος παρεμπιπτόντως ήταν κουμπάρος του δημοτικού συμβούλου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΠΟΙΟΙ ΉΤΑΝ ΤΕΛΙΚΑ ΟΙ ΓΆΙΔΑΡΟΙ;

    Η ιστορία συνεχίζεται ως εξής:

    Δυστυχώς, όμως ο τραπεζίτης αφού ανέκτησε το κεφάλαιό του, δεν έσβησε το χρέος των κατοίκων, και ούτε το χρέος του δήμου, ο οποίος φυσικά βρέθηκε ένα βήμα πριν από την πτώχευση!!!.

    Βλέποντας τα χρέη να πολλαπλασιάζονται και στριμωγμένος από τα επιτόκια, ο δήμαρχος ζήτησε βοήθεια από τους γειτονικούς δήμους.

    Αυτοί όμως του έδωσαν αρνητική απάντηση, γιατί όπως του είπαν, είχαν υποστεί την ίδια ζημιά με τους δικούς τους γαιδάρους!

    Ο τραπεζίτης τότε έδωσε στον δήμαρχο την (ανιδιοτελή) συμβουλή-οδηγία να μειώσει τα έξοδα του δήμου!!!

    Λιγότερα λεφτά για τα σχολεία, για το νοσοκομείο του χωριού, για τη δημοτική αστυνομία, κατάργηση των κοινωνικών προγραμμάτων, της έρευνας, μείωση της χρηματοδότησης για καινούρια έργα υποδομών, διακοπή του προγράμματος (βοήθεια στο σπίτι)

    Κλείσιμο του πολιτιστικού κέντρου που περιλάμβανε δημοτικό κινηματογράφο, δημοτική βιβλιοθήκη, δημοτικό ωδείο, θεατρικό εργαστήρι.

    Αυξήθηκε η ηλικία συνταξιοδότησης, απολύθηκαν οι περισσότεροι υπάλληλοι του δημαρχείου, έπεσαν οι μισθοί και αυξήθηκαν οι φόροι.

    Ο Δήμαρχος έλεγε είναι αναπόφευκτες οι θυσίες , αλλά υποσχόταν με αυτές τις διαρθρωτικές αλλαγές (να βάλει τάξη στη λειτουργία του Δημοσίου, να βάλει τέλος στις σπατάλες) και να ηθικοποιήσει το εμπόριο των γαϊδάρων.

    Η ιστορία άρχισε να γίνεται ενδιαφέρουσα όταν μαθεύτηκε πως οι δύο επιχειρηματίες και ο τραπεζίτης είναι ξαδέρφια και μένουν μαζί σε ένα νησί κοντά στις Μπαχάμες, το οποίο και αγόρασαν με τον ιδρώτα τους!!!!.

    Αυτό ονομάζονται οικογένεια Χρηματοπιστωτικών Αγορών, που με μεγάλη γενναιότητα προσφέρθηκαν να χρηματοδοτήσουν την εκλογική εκστρατεία των δημάρχων των χωριών της περιοχής.

    Η ιστορία είχε και ένα ακόμη μικρό κομμάτι που χάθηκε στην πορεία της μέσα από το Διαδίκτυο και αναφερόταν στην αντίδραση των κατοίκων.

    Έτσι, δεν θα μάθουμε ποτέ πώς αντέδρασαν. Εμείς, όμως, αν ήμασταν στη θέση τους, πώς θα αντιδρούσαμε;;;;

    Η τελευταία ιλαροτραγωδία που παρακολουθήσαμε με την αναζήτηση μια συμμαχικής, εθνικής Ελλάδος ,κοινής αποδοχής Διακυβέρνησης , που αποτελεί τη ληξιαρχική πράξη θανάτου ΌΛΟΥ του παρόντος συστήματος.

    Μας έφεραν μια πελατειακή δημοκρατία η οποία υποθηκεύτηκε σε τραπεζίτες στο ντόπιο αλλά φοβικό κεφάλαιο που έφθασε στο τέλος του , τώρα θα πληρώσουμε όλοι την παγκόσμια συστημική κρίση.

    Αυτή ήταν η πελατειακή δημοκρατία που υπηρέτησαν και ενίσχυσαν κάποιοι πονηροί τυχοδιώκτες, μερικοί αμοραλιστές τεχνοκράτες, αρκετοί ανόητοι κομπλεξικοί με πάθος για εξουσία εξουσιαστές και πολλοί επαγγελματίες πολιτικοί οι οποίοι το μόνο που έκαναν ήταν να ενδιαφερθούν μόνο για το προσωπικό τους όφελος και την θα πληρώνομαι όλοι εμείς ακριβά .

    Και την πληρώνουμε επειδή, στην ουσία, πρώτοι αδιαφορήσαμε εμείς για τον τόπο που ζούμε, για τον διπλανό μας, για το αύριο των παιδιών μας.

    Πιστέψαμε ότι ο περίγυρος της μικροευζωίας μας ήταν εγγυημένος, στραφήκαμε στην ξενομανία και αδιαφορήσαμε για ανθρωπινό δυναμικό μας αλλά και τον δημόσιο πλούτο μας ΑΛΛΑ και τη συμμετοχή στα κοινά στον έλεγχο...

    ΑΚΌΜΑ ΚΑΙ ΜΕ ΌΠΛΑ.... ΆΚΟΥ ΙΔΙΚΆ ΜΙΣΘΟΛΌΓΙΑ!!!ΔΕΝ ΓΑΜΙΈΣΤΕ ΡΕΕΕΕΕΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση