GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κλείνει η ανάκριση για το τοκογλυφικό κύκλωμα...

Άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για την ολοκλήρωση της ανακριτικής έρευνας που αφορά τη δράση του κυκλώματος τοκογλύφων και εξαρθρώθηκε τον π...

Άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για την ολοκλήρωση της ανακριτικής έρευνας που αφορά τη δράση του κυκλώματος τοκογλύφων και εξαρθρώθηκε τον περασμένο Ιανουάριο στη Θεσσαλονίκη. Από το γραφείο του ανακριτή πέρασαν οι πρώτοι κατηγορούμενοι, οι οποίοι κλήθηκαν να δώσουν εξηγήσεις για επιμέρους κατηγορίες που ανέκυψαν από τη διαδικασία των καταθέσεων.
Τουλάχιστον μέχρι τα μέσα Ιουλίου ο ανακριτής Χαράλαμπος Σεβαστίδης αναμένεται να εξετάσει, με πρόσθετες απολογίες, την πλειονότητα των κατηγορουμένων της πολύκροτης υπόθεσης, κυρίως όσους φέρονται να είχαν κεντρικό ρόλο στη δράση του κυκλώματος. Μέσα στον Αύγουστο αναμένεται να διαβιβάσει το πόρισμά του σε εισαγγελέα, προκειμένου να εξεταστεί από το δικαστικό συμβούλιο. Χθες απολογήθηκαν μέλη της οικογένειας του επιχειρηματία Δημήτρη Λαμπάκη, ο οποίος αντιμετωπίζει βαριές κατηγορίες και εμφανίζεται από τις διωκτικές αρχές ως επικεφαλής του ενός εκ των τεσσάρων ομάδων που αποτελούσαν το κύκλωμα. Ο ίδιος αναμένεται να δώσει πρόσθετη απολογία τη Δευτέρα.
Οι επιμέρους πράξεις που βαρύνουν ορισμένους εμπλεκόμενους στην υπόθεση δεν διαφοροποιούν το βασικό κατηγορητήριο. Πρόκειται ουσιαστικά για νέες υποθέσεις τοκογλυφίας και εκβίασης, οι οποίες αποκαλύφτηκαν από την έρευνα του ανακριτή και δεν περιλαμβάνονταν στο κατηγορητήριο της αστυνομίας. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, όλο το διάστημα της ανάκρισης κλήθηκαν και κατέθεσαν τουλάχιστον 20 άτομα επιπλέον, τα οποία δεν ήταν γνωστά στην αστυνομία, αλλά τα στοιχεία και οι τοκογλυφικές συναλλαγές τους με τους κατηγορούμενους προέκυψαν από έγγραφα που βρέθηκαν σε θυρίδες κατηγορουμένων, αλλά και τα έγγραφα-πειστήρια που είχαν κατασχεθεί από την αρχή και εξετάστηκαν από τον ανακριτή.
Από τις μεγαλύτερες υποθέσεις με 54 συλλήψεις
Η εξάρθρωση του κυκλώματος τοκογλύφων ήταν από τις μεγαλύτερες υποθέσεις που χειρίστηκαν οι υπηρεσίες της ασφάλειας Θεσσαλονίκης. Στα μέσα του περασμένου Ιανουαρίου και ύστερα από παρακολουθήσεις τηλεφωνικών συνομιλιών επί μήνες, οργανώθηκε γιγαντιαία αστυνομική επιχείρηση που κατέληξε σε 54 συλλήψεις, μεταξύ των οποίων επιχειρηματίες, δικηγόροι, εφοριακοί και τραπεζικοί.
Από τις αρχικές απολογίες 34 εκ των συλληφθέντων κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι, ενώ με απόφαση της αρχής για το ξέπλυμα βρόμικου χρήματος δεσμεύτηκαν 22 τραπεζικοί λογαριασμοί εμπλεκομένων.
Πληροφορίες: Μακεδονία της Κυριακής

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση