GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μέχρι τα μέσα Αυγούστου επαρκούν τα ταμειακά διαθέσιμα

Μέχρι τα μέσα Αυγούστου θα έχουν τα δημόσια ταμεία χρήματα για να καλύπτουν τις βασικές ανάγκες. Η ένεση ρευστότητας του 1 δισ. ευρώ α...

Μέχρι τα μέσα Αυγούστου θα έχουν τα δημόσια ταμεία χρήματα για να καλύπτουν τις βασικές ανάγκες.
Η ένεση ρευστότητας του 1 δισ. ευρώ από τους διεθνείς πιστωτές και η δέσμευση ότι τα κράτη της ευρωζώνης θα καλύψουν την επικείμενη υποχρέωση εξόφλησης χρέους 3,1 δισ. ευρώ που διακρατά η ΕΚΤ δίνουν στην κυβέρνηση ανάσα καθώς συνεχίζει τις διαπραγματεύσεις με τους πιστωτές για τα νέα μέτρα λιτότητας.
Στα πλαίσια αυτό το Ελληνικό Δημόσιο προχωρεί αύριο στην έκδοση τρίμηνων εντόκων γραμματίων στοχεύοντας στην άντληση έως και 1,625 δισ. ευρώ.
Ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους θα επιδιώξει να δανειστεί 1,25 δισ. ευρώ. Σε αυτό το ποσό θα προστεθούν και μη ανταγωνιστικές προσφορές ύψους 375 εκατ. ευρώ.
Στην προηγούμενη δημοπρασία τρίμηνων εντόκων γραμματίων το Δημόσιο άντλησε 1,3 δισ. ευρώ με επιτόκιο 4,31%, έναντι 4,34% στην αντίστοιχη δημοπρασία του Μαΐου. Η έκδοση του Ιουνίου είχε υπερκαλυφθεί κατά 2,19 φορές, έναντι συντελεστή κάλυψης 2,32 στην προηγούμενη δημοπρασία.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση