GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Εκστρατεία περισυλλογής βιβλίων....

Γράφει η Λίνα Φυτιλή Ίσως ηχεί παράξενο το σύνθημα που είδα χτες γραμμένο στον τοίχο του σχολείου: " σε μια κοινωνία ανθρώπινη,...

Γράφει η Λίνα Φυτιλή

Ίσως ηχεί παράξενο το σύνθημα που είδα χτες γραμμένο στον τοίχο του σχολείου: "σε μια κοινωνία ανθρώπινη, ένα βιβλίο δεν κοστίζει τίποτα". Στις μέρες μας, όμως, ακόμη κι ένα βιβλίο μπορεί να φανεί ακριβό σ΄ έναν μέσο πολίτη που του έχουν πετσοκόψει το μισθό, τη σύνταξη, ενώ όλα γύρω του τα προιόντα ακριβαίνουν συνεχώς. Το βιβλίο πάντως, δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται σαν καταναλωτικό αγαθό ή στο μέλλον, αν τα πράγματα χειροτερέψουν, σαν αγαθό πολυτελείας. Και περισσότερο το δικαιούνται αυτοί που δεν μπορούν, για διάφορους λόγους, να το αγοράσουν.
Στα πλαίσια αυτής της ιδέας, ξεκινούμε μια προσπάθεια για την περισυλλογή βιβλίων. Η πρωτοβουλία έχει δύο κατευθύνσεις: πρώτα, συγκεντρώνουμε βιβλία για τις φυλακές γυναικών στον Ελεώνα Θήβας και κατόπιν για τη λειτουργία ενός αναγνωστηρίου στο Χαλάνδρι, το οποίο καλώς εχόντων των πραγμάτων, θα λειτουργήσει από τον Σεπτέμβρη.
Με μια παρόμοια πρωτοβουλία στήσαμε το αναγνωστήριο στη Θήβα, για το οποίο μέσα σε ένα διάστημα εξαμήνου περίπου, συγκεντρώσαμε γύρω στους 6500 τίτλους βιβλίων.
Οι εκδοτικοί οίκοι μπορούν να στηρίξουν παρόμοιες προσπάθειες, αντί τα βιβλία τους να στέλνονται για πολτοποίηση, αλλά και κάθε πολίτης είναι σκόπιμο να βοηθήσει. Για όσους θέλετε να συμμετέχετε στην προσπάθεια, υπάρχουν δυο διευθύνσεις, στις οποίες μπορείτε ν΄απευθυνθείτε: κ. Βαγγελιώ Σταμέλου, Οιδίποδος 8α (Κέντρο Νεότητας), τκ. 32000, Θήβα και στην Αθήνα στην ταχυδρομική θυρίδα 76127 Νέα Σμύρνη τκ.17710. Επίσης ένα τηλέφωνο επικοινωνίας είναι το 6977239766 για όσους χρειάζεστε κάποια επιπλέον πληροφόρηση.
Στηρίζοντας την προσπάθεια, μπορεί ο χρόνος να μας ανταμείψει' αν κι η πραγματικότητα δεν αντιστρέφεται ούτε αλλάζει, σίγουρα μπορεί μέσω της ανάγνωσης να ειδωθεί κάτω από μιαν άλλη οπτική γωνία. Το βιβλίο είναι ένα άνοιγμα της σκέψης και της ψυχής και το έχουμε όλοι ανάγκη. Στηρίξτε λοιπόν όσοι μπορείτε, αυτή την πρωτοβουλία. Στο τέλος- τέλος, ας μην καταντήσουμε κονσέρβες ανθρώπων που ζουν αδιάφορα τις ζωές τους, αψηφώντας κάθε είδους κοινωνική ανάγκη.

1 σχόλιο

  1. Τουμπεκί ψιλοκομμένο η δήθεν "επαναδιαπραγμέτευση";

    Τουμπεκί ψιλοκομμένο η ακύρωση της μείωσης 12% των ειδικών μισθολογίων; (προβλέπω στις επόμενες εκλογές όλες οι Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας να ψηφίζουν μαζικά ΣΥΡΙΖΑ!!)

    Αυτή είναι η αξιοπιστία των τρισάθλιων λαμογίων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, των ηθικών αυτουργών των 3000 αυτοκτονιών-δολοφονιών, του 1,5 εκατομμυρίου ανέργων, της φτώχιας και εξαθλίωσης του ελληνικού λαού!!

    Δεν θα προλάβει να σας στείλει στο εδώλιο, για το ξεπούλημα που ετοιμάζετε, ο ΣΥΡΙΖΑ, άθλια λαμόγια ΝΔ-ΠΑΣΟΚ...

    Ο λαός θα σας έχει κρεμάσει ΗΔΗ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ, κουφάλες δοσίλογοι και προδώτες (όσοι από σας, δεν προλάβετε να φύγετε με ελικόπτερα!!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση