GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Υπό δικαστική κρίση ο μηχανισμός στήριξης...

Στις 10 Ιουλίου θα εξετάσει τις καταγγελίες που υποβλήθηκαν κατά του μόνιμου μηχανισμού στήριξης της ευρωζώνης (ESM) το Συνταγματικό Δικαστ...

Στις 10 Ιουλίου θα εξετάσει τις καταγγελίες που υποβλήθηκαν κατά του μόνιμου μηχανισμού στήριξης της ευρωζώνης (ESM) το Συνταγματικό Δικαστήριο της Γερμανίας, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το Reuters.
Η εξέταση των καταγγελιών θα γίνει μόλις μια μέρα μετά την επίσημη έναρξη της λειτουργίας του Συνταγματικού Δικαστηρίου και με τη διαδικασία της προφορικής ακρόασης.
Την Παρασκευή, το γερμανικό κοινοβούλιο ενέκρινε με μεγάλη πλειοψηφία τον ESM, ωστόσο ο Πρόεδρος της χώρας Γιόακιμ Γκάουκ έχει δηλώσει ότι δεν θα βάλει την υπογραφή του στον σχετικό νόμο μέχρις ότου ολοκληρωθεί η μελέτη του από το ανώτατο δικαστήριο.
Αμέσως μετά την έγκριση του ESM από την γερμανική βουλή την Παρασκευή, αρκετοί επικριτές του, συμπεριλαμβανομένων του αντιπολιτευόμενου κόμματος της Αριστεράς και του συντηρητικού βουλευτή Peter Gauweiler, υπέβαλαν καταγγελίες κατά του νόμου στο ανώτατο δικαστήριο της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση