GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Υπόμνημα των αναπληρωτών και ωρομίσθιων εκπαιδευτικών...

Από το ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Σ.Ε.Α.Ε (ΩΡΟΜΙΣΘΙΩΝ - ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ). www.somatio . com . Για τους αναπληρωτές –ωρομίσθ...

Από το ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Σ.Ε.Α.Ε (ΩΡΟΜΙΣΘΙΩΝ - ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ).
www.somatio.com.
Για τους αναπληρωτές –ωρομίσθιους όπως και για το σύνολο των εργαζομένων η όξυνση της κρίσης και η συνεχής εφαρμογή μνημονιακών μέτρων, σημαίνει μια κατάσταση που μας φέρνει στα όρια της επιβίωσης. Με το παρών υπόμνημα σας θέτουμε κάποια από τα βασικά προβλήματα των Αναπληρωτών και ωρομίσθιων εκπαιδευτικών για τα οποία η ηγεσία του Υπουργείου θα πρέπει άμεσα να πάρει θέση. Επιπλέον ζητούμε την έγγραφη απάντηση σαν βάση συζήτησης.
Α) Πάρα πολλοί εκπαιδευτικοί αρνήθηκαν να εργαστούν ως αναπληρωτές ενώ καλέστηκαν. Οι λόγοι κυρίως είναι ότι τα έξοδα φέτος αυξήθηκαν υπέρμετρα τη στιγμή που ο μισθός μειώθηκε δραστικά (ειδικά οι αναπληρωτές μειωμένου ωραρίου συχνά θα έπρεπε να πληρώνουν απ’ την τσέπη τους), ότι η προϋπηρεσία δεν προσμετρείται από τις 1/7/10, αλλά και άλλοι προσωπικοί λόγοι. Το να συνεχιστεί σε μια περίοδο οξυμένης κρίσης η διαγραφή των παραπάνω συναδέλφων από τους πίνακες αναπληρωτών, μόνο ως κακόβουλη τιμωρία θα μπορούσε να εκληφθεί από τον καθένα. Επιβάλλεται άμεσα η άρση αυτής της διάταξης. Αν δε τα χρονικά περιθώρια είναι στενά, θα μπορούσε να δοθούν κάποιες μέρες ώστε οι εκπαιδευτικοί αυτοί να μπορέσουν να κάνουν αιτήσεις για το σχολικό έτος 2012-13.
Β) Επιβάλλεται επίσης λόγω των παραπάνω οικονομικών συνθηκών,  για τους συνάδελφους αναπληρωτές μειωμένου ωραρίου - ωρομίσθιοι, η άρση της απαγόρευσης να εργάζονται παράλληλα ως μισθωτοί σε οποιαδήποτε εργασία.
Γ) Απ’ τη στιγμή που δεν έχει γίνει νέος ΑΣΕΠ και ουσιαστικά οι επιτυχόντες του προηγούμενου ΑΣΕΠ έχουν διοριστεί, θέσατε το ζήτημα του τρόπου διορισμού για την ερχόμενη σχολική χρονιά. Κατά τη γνώμη μας αποδείχτηκε ότι ο ΑΣΕΠ δεν έλυσε κανένα απ’ τα ζητήματα για τα οποία θεσπίστηκε (αξιοκρατίας, βελτίωσης της ΄΄ποιότητας΄΄ του εκπαιδευτικού κλπ), όταν μάλιστα η επιμόρφωση των εκπαιδευτικών μετά το διορισμό, μπορεί να έχει καλύτερα αποτελέσματα. Απ’ την άλλη το κόστος του ΑΣΕΠ είναι αρκετά υψηλό για τη σημερινή εποχή. Θεωρούμε λοιπόν ότι το Υπουργείο πρέπει να περάσει άμεσα σε ένα σταθερό τρόπο διορισμού όπου προτεραιότητα θα έχει η προϋπηρεσία και ο χρόνος λήψης πτυχίου. Σε κάθε περίπτωση, αυτοί οι οποίοι έχουν κατοχυρώσει δικαίωμα διορισμού (30μηνο, 24μηνο με ΑΣΕΠ) θα πρέπει να διοριστούν το γρηγορότερο δυνατόν.
Δ) Τίθεται λογικά το ερώτημα πόσοι διορισμοί θα γίνουν φέτος, καθώς και αν ισχύει ότι σχεδιάζεται νέα μείωση των αναπληρωτών κατά 40-50% για φέτος. Δεδομένου της οριακής κατάστασης στην εκπαίδευση από άποψη προσωπικού, θεωρούμε ότι οποιαδήποτε συνέχιση του κανόνα διορισμών σε 1 προς 5 ή 1 προς 10, ή οποιαδήποτε μείωση προσλήψεων αναπληρωτών, θα φέρει εκρηκτικές διαστάσεις στο χώρο της εκπαίδευσης.
Ε) Αν για τους ίδιους ευνόητους λόγους δεν προχώρησε ο διαγωνισμός για την ειδική αγωγή, δεν μπορεί αυτό το γεγονός να αναστείλει για άλλη μια χρονιά τη δημιουργία οργανικών θέσεων και τους διορισμούς στον τομέα αυτό. Ειδικά στην ειδική αγωγή υπάρχει ένας παραπάνω λόγος για να έχουμε μόνιμο και σταθερό εκπαιδευτικό προσωπικό. Ζητάμε άμεσα να γίνουν οι αναγκαίοι διορισμοί με προτεραιότητα και εδώ την προϋπηρεσία και το χρόνο λήψης πτυχίου.
ΣΤ) Οι ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί που καλούνται να εργαστούν τόσο στα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας (ΣΔΕ) όσο και στα Δημόσια Ι.Ε.Κ.(ΔΙΕΚ), από φέτος απολύτως παράνομα καλούνται να συνάψουν συμβάσεις έργου και να εκδίδουν ΑΠΥ. Παρόλο που είχαμε κοινοποιήσει στους αρμόδιους φορείς του Υπουργείου Παιδείας ότι η επιθεώρηση εργασίας καθώς και ο συνήγορός του πολίτη έχουν αποφανθεί ότι η εργασία στα ΣΔΕ και στα ΔΙΕΚ αποτελεί ξεκάθαρη μορφή εξαρτημένης εργασίας θέση εξακολουθούν να ζητούν από τους συμβασιούχους να υπογράψουν συμβάσεις έργου διαφορετικά δεν θα πληρωθούν. Σας ενημερώνουμε ότι θα πρέπει να υπάρξει άμεσα ανάκληση αυτής της απόφασής διαφορετικά θα στραφούμε δικαστικά κατά παντός υπευθύνου.
Συνολικά ζητούμε:
·         Καμία εφαρμογή του μνημονίου στο χώρο της εκπαίδευσης
·         Μαζικούς διορισμούς για την πλήρη λειτουργία των σχολείων
·         Διορισμοί με βάση την προϋπηρεσία και το χρόνο λήψης πτυχίου
·         Άμεση τακτοποίηση όσων έχουν κατοχυρώσει δικαίωμα διορισμού
·         Δυνατότητα στους αναπληρωτές που αρνήθηκαν να εργαστούν, να παραμένουν στους πίνακες αναπληρωτών την ίδια και την επόμενη χρονιά, δυνατότητα επίσης στους ΑΜΩ παράλληλης εργασίας.
·         Κατάργηση της ελαστικής εργασίας στα σχολεία.
·         Καμία νέα συγχώνευση σχολείων, καμία αύξηση ωραρίου των εκπαιδευτικών
·         Αυξήσεις στους μισθούς και στα επιδόματα ανεργίας

Ζητάμε άμεσα συνάντηση με την νέα πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας προκειμένου να σας εκθέσουμε τις απόψεις μας και να σας θέσουμε απευθείας τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ωρομίσθιοι και αναπληρωτές εκπαιδευτικοί τα οποία έχουν ενταθεί τα τελευταία χρόνια τόσο από την οικονομική κατάσταση της χώρας όσο και από τις αδιέξοδες πολιτικές επιλογές της απερχόμενης ηγεσίας του Υπουργείου.

19 σχόλια

  1. ΔΙΟΡΙΣΜΟΣ ΕΚΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΜΟΝΟ ΜΕ ΑΣΕΠ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ
    ΟΠΟΙΟΣ ΦΟΦΒΑΤΑΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΑΣΕΠ ΝΑ ΜΗ ΜΙΑΛΕΙ
    ΟΣΟΙ ΔΙΟΡΙΣΤΗΚΑΝ ΧΩΡΙΣ ΑΣΕΠ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΑΠΟ ΑΣΕΠ ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ ΑΛΛΙΩΣ ΔΡΟΜΟ
    ΘΕΛΟΥΜΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΝΑ ΑΞΙΖΟΥΝ ΟΧΙ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΨΑΧΝΟΥΝ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΔΙΟΡΙΣΤΟΥΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΡΕ ΖΩΟΝ ΟΡΘΙΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΤΟ ΘΡΑΣΣΟΣ ΝΑ ΜΙΛΑΣ ΓΙΑ ΑΣΕΠ ΑΠΌ ΤΟ 2008 ΕΧΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΣΕΠ!!!ΠΩΣ ΝΑ ΔΙΟΡΙΣΤΕΙ ΚΟΣΜΟΣ??ΑΝΤΕ ΞΕΣΤΡΑΒΩΣΟΥ ΛΙΓΟ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΔΙΟΡΙΣΜΟΣ ΕΚΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΜΟΝΟ ΜΕ ΑΣΕΠ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ
    ΟΠΟΙΟΣ ΦΟΒΑΤΑΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΑΣΕΠ ΝΑ ΜΗ ΜΙΛΑΕΙ
    ΟΣΟΙ ΔΙΟΡΙΣΤΗΚΑΝ ΧΩΡΙΣ ΑΣΕΠ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΑΠΟ ΑΣΕΠ ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ ΑΛΛΙΩΣ ΔΡΟΜΟ
    ΘΕΛΟΥΜΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΝΑ ΑΞΙΖΟΥΝ ΟΧΙ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΨΑΧΝΟΥΝ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΔΙΟΡΙΣΤΟΥΝ
    ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΓΙΝΕ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ ΝΑ ΔΙΟΡΙΖΟΝΤΑΙ ΜΟΝΙΜΑ ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟ ΤΕΣΣΕΡΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΑΝΩ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΤΑΣΣΟΝΤΑΙ ΣΤΟΥΑ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΕΥΤΥΧΩΣ ΜΕ ΚΑΠΟΙΑ ΠΟΣΟΣΤΟΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΤΡΙΤΕΚΝΟΙ
    ΑΠΟΛΥΤΗ ΞΕΦΤΙΛΑ ΚΑΙ ΝΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ
    ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΔΕ ΜΙΛΑΤΕ ΑΛΛΑ ΨΑΧΝΕΤΕ ΔΙΟΡΙΣΜΟ
    ΑΙΣΧΟΣ
    ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΑΠΟΔΕΙΞΟΥΝ ΤΙ ΑΞΙΖΟΥΝ ΔΡΟΜΟ ΤΩΡΑ ΝΑ ΠΑΝΕ ΟΣΟΙ ΜΠΟΡΟΥΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΠΩΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΣΕΠ ΟΤΑΝ ΓΕΜΙΣΕ Ο ΤΟΠΟΣ ΥΠΕΡΑΡΙΘΜΟΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΔΙΟΡΙΣΜΟΣ ΕΚΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΜΟΝΟ ΜΕ ΑΣΕΠ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ
    ΟΠΟΙΟΣ ΦΟΒΑΤΑΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΑΣΕΠ ΝΑ ΜΗ ΜΙΛΑΕΙ
    ΟΣΟΙ ΔΙΟΡΙΣΤΗΚΑΝ ΧΩΡΙΣ ΑΣΕΠ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΑΠΟ ΑΣΕΠ ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ ΑΛΛΙΩΣ ΔΡΟΜΟ
    ΘΕΛΟΥΜΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΝΑ ΑΞΙΖΟΥΝ ΟΧΙ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΨΑΧΝΟΥΝ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΔΙΟΡΙΣΤΟΥΝ
    ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΓΙΝΕ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ ΝΑ ΔΙΟΡΙΖΟΝΤΑΙ ΜΟΝΙΜΑ ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟ ΤΕΣΣΕΡΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΑΝΩ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΤΑΣΣΟΝΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΕΥΤΥΧΩΣ ΜΕ ΚΑΠΟΙΑ ΠΟΣΟΣΤΟΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΤΡΙΤΕΚΝΟΙ
    ΑΠΟΛΥΤΗ ΞΕΦΤΙΛΑ ΚΑΙ ΝΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ
    ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΔΕ ΜΙΛΑΤΕ ΑΛΛΑ ΨΑΧΝΕΤΕ ΔΙΟΡΙΣΜΟ
    ΑΙΣΧΟΣ
    ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΟΥΝ ΤΙ ΑΞΙΖΟΥΝ ΔΡΟΜΟ ΤΩΡΑ ΝΑ ΠΑΝΕ ΟΣΟΙ ΜΠΟΡΟΥΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ελλάδα η χώρα των διορισμών, ποτέ δεν πόνταρε στην ικανότητα μόνο στο στα προσχήματα και στα κυκλώματα.
    Πράγμα που θα επαναληφθεί με σθένος μόλις και αν ποτέ σηκώσουμε λίγο κεφάλι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Οι αλόγιστοι διορισμοί, ειδικά με κόλπα, παραφόρτωσαν κόσμο και εδώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Και ποιος είπε πως ο Ασέπ κρίνει και ορίζει τους άξιους και ικανούς εκπαιδευτικούς???Αλλά τόσο σας κόβει τόσο μιλάτε.Φίλε 3.51 μαζί σου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΙΟΣ ΕΙΠΕ ΠΩΣ ΟΙ ΔΙΟΡΙΣΤΕΟΙ ΜΕΣΩ ΑΣΕΠ ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΟΙ???ΤΗ ΨΥΧΟΠΑΘΟΛΟΓΙΚΗ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΝ ΕΧΕΙ ΕΛΕΓΞΕΙ ΚΑΝΕΙΣ?ΚΑΙ ΤΟ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΨΥΧΙΚΑ ΙΣΟΡΡΟΠΗΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΑΘΟΥΝ ΣΕ ΜΙΑ ΤΑΞΗ??
    ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΨΥΧΙΚΑ ΑΝΙΣΟΡΡΟΠΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΥΠΕΡΑΜΥΝΕΤΑΙ ΤΟΥ ΑΣΕΠ ΠΙΟ ΠΑΝΩ ΜΕ ΤΕΤΟΙΑ ΜΑΝΙΑ!ΑΙΣΧΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. αν θελουν να διοριστουν να δουλευουν καλοκαιρι χριστουγεννα πασχα δεν θα ταιζουμε ολα τα χρονια τεμπελχαναδες.οπως ολοι οι υπολοιποι λοιπον ετσι και αυτοι τι 25 ωρες τι βδομαδα και οποτε θελουν 40 ωρες οπως και οι αλλοι εργαζομενοι.γι αυτο σφαζονται ετσι και διοριστηκαν λυθηκαν τα παντα ε οχι κοπριτες αν δεν σας αρεσει στο γυαπι και αν βρειτε δουλεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Α ρε άσχετα ζώα!!!Αστοιχείωτα γελάδια...Οι καθηγητές δε δουλεύουν καλοκαίρι, πασχα και χριστούγεννα γιατί πολύ απλά τα σχολεία είναι κλειστά!Τώρα περα από τις διδακτικές ωρες υπαρχουν και οι ώρες προετοιμασίας στο σπίτι για να μπορέσει καποιος να κάνει μαθημα.Αλλά άμα είναι βλαξ κάποιος και δεν καταλαβαίνει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ενώ όσοι απέφυγαν με πονηριές να εξεταστούν στο ΑΣΕΠ είναι άξιοι; Τι λέτε ρε!!! Αλλά δε συμφέρει κανέναν η αξιοκρατία στη μπανανία! Καλύτερα από τα παράθυρα...
    Μετά γιατί είμαστε σ΄αυτό το χάλι!
    ΑΣΕΠ υποχρεωτικά σε όλους όσους θέλουν δημόσιο. Ξέρουν όμως να εκπορνεύουν μαζί με τα παράσιτα που ψηφίζουν τα πάντα και να βολεύονται.
    Το κανόνι στη χώρα θα βαρέσει πολύ δυνάτα κιαι καλά θα κάνει. Αμάν πιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Αίσχος σε όποιον υπερασπίζεται το ΑΣΕΠ λένε. Υπερασπίσου ρε φίλε το ρουσφέτι για να σε αγαπάνε. Εδώ είναι Ελλάδα των καλυτερότερων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Και ποιος σας είπε ως το ΑΣΕΠ είναι και λειτουργεί αξιοκρατικά???Ποιες πονηριές και πράσινα αλογα?ότι εχει να γίνει Ασεπ από το 2008 το έχετε κατά νου αστοιχείωτοι???Η ζείτε σε άλλη χώρα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Αφού δε γουσταρετε τα ζόρια του Ασεπ πως να γίνει; Προτιμάτε άλλους δρόμους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΜΗΝ ΑΣΧΟΛΕΙΣΤΕ.ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΤΕΡΟΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΤΡΥΠΕΣ ΠΑΛΙ.ΞΕΡΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΚΑΙ ΦΩΝΑΖΟΥΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Αυτοί που υποστηρίζουν ΑΣΕΠ είναι εκείνοι που λάδωσαν και μπήκαν μέσω ΑΣΕΠ και θέλουν να λέγονται και εκπαιδευτικοί!!!ΚΤΗΝΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Τι μαζικούς διορισμούς λέτε! Ξέρετε πόσοι διορισμένοι περισσεύουν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ο,τιδήποτε εκτός ΑΣΕΠ να κοπεί από τη ρίζα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση