GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η κυβερνητική ΔΗΜΑΡ και ο φασισμός του πολιτικώς ορθού...

Toυ Γιάννη Σιδέρη Ηταν ένα σαχλό και κρύο ανεκδοτάκι που αναπαρήγαγε η αθλήτρια Παπαχρήστου και το διαβάσατε χθες εδώ. «Με τόσους Αφρικανού...


Ηταν ένα σαχλό και κρύο ανεκδοτάκι που αναπαρήγαγε η αθλήτρια Παπαχρήστου και το διαβάσατε χθες εδώ. «Με τόσους Αφρικανούς στην Ελλάδα.. Τουλάχιστον τα κουνούπια του δυτικού Νείλου..θα τρώνε σπιτικό φαγητό!!! Κακόγουστο, κακόηχο, αντιαισθητικό αν θέλετε, έπαιζε με την εντοπιότητα και την ονομασία του ιού, αλλά σε καμιά περίπτωση δεν υπονοεί κάποια φυλετική, εθνική ή άλλη κατωτερότητα.
Αυτό το ανεκδοτάκι έγινε το νέο εθνικό μας θέμα. Λύσσαξε το διαδίκτυο, τα blogs, το twitter και το FB, επειδή κάποιοι, μυγιάγγιχτοι μέχρι υπερβολής, θέλησαν –ως εκεί μπορούν –να το ερμηνεύσουν ως …κήρυγμα ρατσιστικού μίσους.Σε μια χώρα που τα ανέκδοτα με τους έλληνες Πόντιους σκορπούν θυμηδία στις παρέες, οι δημοκρατικές συνειδήσεις εξεγέρθηκαν για το χαζό twit μιας αθλήτριας – η οποία ειρήσθω εν παρόδω, όντως έδειχνε μέσω διαδικτύου, κάποιες συμπάθειες προς πρόσωπα – φορείς ακραίων ιδεολογιών. Αλλά οι ιδεολογίες αυτές και τα πρόσωπα που τις εκφράζουν εκπροσωπούνται στη Βουλή, άρα τελούν εν νομιμότητι.
Ωστόσο η Παπαχρήστου δεν γνώριζε πως υπάρχει και ο κυβερνητικός εταίρος, η ΔΗΜΑΡ, ακοίμητος φρουρός στις επάλξεις της πολιτικής ορθότητας. Με το ύφος και το πρόσκαιρο μέγεθος που της προσδίδει η συμμετοχή στην παράταιρη κυβέρνηση, απαίτησε, ναι απαίτησε, από την Ολυμπιακή Επιτροπη ότι «το μόνο που έχει να κάνει είναι να ανακαλέσει τώρα την κα. Παπαχρήστου από τους Ολυμπιακούς αγώνες». Σιγά που θα έχαναν την ευκαιρία των αντιρατσιστικών λαβάρων και ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ και το ΚΚΕ!
Κρίμα που η ΔΗΜΑΡ δεν θα έχει την ευκαιρία να εισηγηθεί στην συγκυβέρνηση την θέσπιση κάποιου φαιού νομοσχεδίου που θα απαγορεύει την ελευθερία έκφρασης γνώμης. Την έχει προλάβει ο πολυπολιτισμικός ΓΑΠ με το νομοσχέδιο «για την καταπολέμηση του ρατσισμού και της ξενοφοβίας», που κατασκεύασε, μετά από εντολή του, ο τότε υπουργός Δικαιοσύνης Χάρης Καστανίδης. Το άρθρο 4 μας εισάγει στην επικράτεια του ζόφου, αφού στο όνομα της πολιτικής ορθότητας και του αντιρατσισμού, εισηγείται την ποινικοποίηση της γνώμης στην Ελλάδα! Μας προειδοποιεί ότι τιμωρείται με φυλάκιση και χρηματική ποινή «όποιος δημόσια προφορικά ή διά του τύπου ή μέσω του διαδικτύου ή με οποιοδήποτε άλλο μέσο ή τρόπο, εγκωμιάζει ή αρνείται ή εκμηδενίζει τη σημασία εγκλημάτων γενοκτονίας, εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας και εγκλημάτων πολέμου (…) κατά τρόπο που μπορεί να προκαλέσει ή να διεγείρει σε βιαιοπραγίες η εχθροπάθεια (!!) κατά ομάδας προσώπων που προσδιορίζεται με βάση τη φυλή, το χρώμα, τη θρησκεία, την εθνική ή εθνοτική καταγωγή ή το γενετήσιο προσανατολισμό». Όπως σημείωνε τότε κάποιος πολίτης στο opengov «Η παγκοσμιοποίηση φτιάχνει νέο δίκαιο, δημιουργεί τη νομολογία της. Κατασκευάζονται νέες παραβάσεις, νέες ποινές, νέα πρόστιμα»… κατασκευάζει τους δικούς της μελανοχίτωνες…
Να θυμίσουμε ότι στη Γαλλία από το ΄90, και με βάση έναν τέτοιο νόμο είχε διωχθεί για «ρατσιστική προσβολή» ο Γάλλος φιλόσοφος και πολιτικός Ροζέ Γκαρωντύ, για το βιβλίο του «Οι θεμελιώδεις μύθοι της Ισραηλινής πολιτικής". Ο Γκαρωντύ αμφισβητούσε πτυχές της ιστορίας των στρατοπέδων συγκέντρωσης, ακόμη και αυτό το ολοκαύτωμα των εβραίων.
Ναι, είναι λάθος. Αλλά είναι λάθος γνώμης όχι πράξης… Καταδικάστηκε για την γνώμη του - επειδή τόλμησε να την εκφράσει!
Εμείς τους ξεπεράσαμε! Εδώ πλέον τιμωρείται μια αθλήτρια για ένα χαζό ανέκδοτο στο διαδίκτυο, που δεν τεκμηριώνεται καν ως ρατσιστικής υφής. Είναι μια ευκλεής νίκη της κυβερνητικής ΔΗΜΑΡ στον αγώνα κατά του ρατσισμού. Αντε και στην νομοθετημένη απαγόρευση των …ανεκδότων!

1 σχόλιο

  1. ΑΠΛΩΣ ΓΕΛΑΣΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΓΕΛΑΣΕ ΚΑΙ ΝΕΥΡΙΑΣΕ ΑΣ ΠΙΕΙ ΞΥΔΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση