GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«Κανονικά σε ισχύ η συμφωνία του ΔΝΤ με τη Ρουμανία»

Η συμφωνία της Ρουμανίας με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) βάσει της οποίας υπάρχει διαθέσιμη μια ροή πιστώσεων προς τη χώρα (stan...

Η συμφωνία της Ρουμανίας με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) βάσει της οποίας υπάρχει διαθέσιμη μια ροή πιστώσεων προς τη χώρα (stand-by arrangement, SBA) εξακολουθεί να ισχύει ανεξαρτήτως της πολιτικής κρίσης η οποία σχετίζεται με την προσπάθεια της κυβέρνησης να αποπέμψει τον πρόεδρο Τραϊάν Μπασέσκου, όπως δήλωσε  ανώτατο στέλεχος του Ταμείου.
«Έχουμε μια συμφωνία. Ισχύει ακόμη. Η κυβέρνηση δεν έχει αφήσει να εννοηθεί κάτι άλλο, οπότε εξακολουθεί να ισχύει», είπε η Νέματ Σαφίκ, αναπληρώτρια γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, μιλώντας στους δημοσιογράφους στο περιθώριο διάσκεψης που πραγματοποιήθηκε στη Βιέννη.
«Νομίζω οι πολιτικές εξελίξεις θα είναι χωριστές από αυτό. Επικεντρωνόμαστε στο οικονομικό πρόγραμμα».
Η Ρουμανία είχε συνάψει μια συμφωνία για την δημιουργία μιας προληπτικής ροής πιστώσεων ύψους 5 δισ. ευρώ με το ΔΝΤ πέρυσι. Αν και το Βουκουρέστι δεν αναμένει ότι θα χρησιμοποιήσει αυτή τη ροή πιστώσεων, θεωρείται ένας σταθεροποιητικός παράγοντας στη χώρα, η οποία αντιμετωπίζει ύφεση.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση