GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αναζητά λύσεις η Κομισιόν για τη χρηματοδότηση

Αξιωματούχος της τρόικας παραδέχεται ότι οι καθυστερήσεις ως προς την εφαρμογή του προγράμματος ασκούν ιδιαίτερα αυξημένες πιέσεις Τε...


Αξιωματούχος της τρόικας παραδέχεται ότι οι καθυστερήσεις ως προς την εφαρμογή του προγράμματος ασκούν ιδιαίτερα αυξημένες πιέσεις
Τεχνικές λύσεις, προκειμένου η Ελλάδα να είναι τον Αύγουστο συνεπής στις οικονομικές της υποχρεώσεις αναζητά η Κομισιόν, την ώρα που αξιωματούχος της τρόικας παραδέχεται ότι οι καθυστερήσεις ως προς την εφαρμογή του προγράμματος ασκούν ιδιαίτερα αυξημένες πιέσεις στο δεύτερο εξάμηνο του έτους.
Ο εκπρόσωπος του επιτρόπου Οικονομίας Ολι Ρεν, Σάιμον Ο’ Κόνορ, επεσήμανε χθες από τις Βρυξέλλες ότι στόχος της αποστολής της τρόικας στην Ελλάδα είναι να εξετάσει τη συμμόρφωση σε σχέση με το δεύτερο πρόγραμμα. Σημείωσε δε ότι η αποστολή αρχίζει στις 24 Ιουλίου, «θα συνεχιστεί τον Αύγουστο και θα παραμείνει όσο χρειαστεί».
Στο επίκεντρο των συζητήσεων με τις ελληνικές αρχές θα βρεθούν οι διάφορες πολιτικές που αφορούν στη δημοσιονομική προσαρμογή και τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, ενώ, όπως τόνισε, παραμένει άγνωστο το πότε θα ολοκληρωθεί ο έλεγχος.
Αναφορικά με το ομόλογο που λήγει στις 20 Αυγούστου επανέλαβε τη δήλωση του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, μετά το Eurogroup της 9ης Ιουλίου, σύμφωνα με την οποία στη διάρκεια του Αυγούστου θα βρεθούν «τεχνικές λύσεις» προκειμένου η Ελλάδα να είναι εντάξει προς τις υποχρεώσεις της. Διευκρίνισε μάλιστα πως η Ευρωζώνη επεξεργάζεται αυτές τις λύσεις και ότι υπάρχει δέσμευση των χωρών-μελών της να υπάρξει διευθέτηση.
Το κλίμα που επικράτησε στις συναντήσεις με τους επικεφαλής της τρόικας κατά την προηγούμενη επίσκεψή τους στη χώρα μας περιγράφει, στο μεταξύ, δημοσίευμα στο Reuters, εν αναμονή της νέας άφιξης του κλιμακίου κι ενώ το οικονομικό επιτελείο συνεχίζει τον αγώνα δρόμου για τα μέτρα των 11,5 δισ. ευρώ.
Αξιωματούχος της τρόικας, που δεν θέλησε να κατονομαστεί, δήλωσε μάλιστα στο πρακτορείο: «Οπως υποπτευόμασταν, έχουν μείνει πολύ πίσω λόγω της εκλογικής εκστρατείας και προσπαθούν πολύ σκληρά να βάλουν ξανά το τρένο στις ράγες. Η κύρια αποστολή της τρόικας την επόμενη εβδομάδα είναι να δούμε πώς μπορούμε να αρχίσουμε από την αρχή.
Οι καθυστερήσεις ασκούν τώρα μεγαλύτερη πίεση στο δεύτερο εξάμηνο του έτους. Είναι θέμα πολιτικής βούλησης».
Εν τω μεταξύ όπως υποστηρίζει ο «Economist» σε άρθρο του «Η ώρα της αλήθειας πλησιάζει για την Ελλάδα». Οταν ο Γ. Στουρνάρας συναντηθεί με την τρόικα, θα πρέπει να παρουσιάσει τα μέτρα που έχουν ζητήσει οι δανειστές. Σε διαφορετική περίπτωση η χρηματοδότηση θα «στεγνώσει» και η κυβέρνηση δεν θα μπορεί να πληρώσει μισθούς και συντάξεις.
Κατερίνα Κοσμά

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση