GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο Μητροπολίτης Πατρών στις φλεγόμενες περιοχές της Αχαΐας...

Στην φλεγόμενη περιοχή Καστριτσίου και Πλατανίου Πατρών βρέθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος, προκειμένου να συμπα...


Στην φλεγόμενη περιοχή Καστριτσίου και Πλατανίου Πατρών βρέθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος, προκειμένου να συμπαρασταθή στους εμπεριστάτους κατοίκους της περιοχής, αλλά και να δώση δύναμη στους Πυροσβέστες και τα άλλα κλιμάκια που αγωνίζονται για την κατάσβεση της φοβερής πυρκαγιάς.
Ο Σεβασμιώτατος συναντήθηκε στον τόπο της καταστροφής με την ηγεσία της Αστυνομίας, τον Περιφερειάρχη Δυτικής Αχαΐας, πυροσβέστες, άνδρες της ΕΜΑΚ και με κατοίκους της περιοχής, οι οποίοι απεγνωσμένα προσπαθούσαν να προστατεύσουν τα σπίτια τους και τις περιουσίες τους.
Κοντά στους δοκιμαζομένους ανθρώπους, βρίσκονται οι Ιερείς των Ενοριών της φλεγόμενης περιοχής, με τους οποίους συναντήθηκε ο Σεβασμιώτατος και έδωσε συγκεκριμένες κατευθύνσεις, τονώνοντας παράλληλα το ηθικό τους.
Στους Ιερούς Ναούς και τις Μονές της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών τελούνται δεήσεις για την κατάσβεση της πυρκαγιάς.

Σε δηλώσεις του ο Σεβασμιώτατος είπε μεταξύ των άλλων:

«Λυπάμαι βαθειά για την φοβερή καταστροφή, η οποία συντελείται μέχρι αυτή την ώρα στην ωραιότερη περιοχή της Πάτρας. Η πυρκαγιά αυτή, που απ’ ότι φαίνεται την έβαλε επίτηδες ανθρώπου χέρι, αποτελεί ύβρη στο πρόσωπο του Θεού, που μας χάρισε την φύση, το περιβάλλον, για να μπορούμε να ζούμε και να αναπνέωμε.
Συμπαραστέκομαι πατρικά, σε όσους βλέπουν τις περιουσίες τους, να καταστρέφονται και εύχομαι με την βοήθεια του Θεού και με τις πρεσβείες της Παναγίας μας και του Αγίου Ανδρέου, να σταματήση το μεγάλο κακό.
Επίσης, παρακαλώ τον Θεό να δίνη δύναμη στους έχοντας την ευθύνη του συντονισμού της προσπάθειας κατάσβεσης της φωτιάς και σε όλες τις δυνάμεις, πυροσβεστική κ.λ.π. που από ξηράς και αέρος αγωνίζονται για να σβήσουν το πύρινο μέτωπο....».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση