GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Mε όπλο την επιστήμη...

Γράφει η Γιώτα Κωνσταντινίδου Ο Κωνσταντίνος Σαμαράς Τσακίρης (διττό όνομα που δε συνάδει με τις γνώσεις του), κατάφερε να κερδίσει το ...


Ο Κωνσταντίνος Σαμαράς Τσακίρης (διττό όνομα που δε συνάδει με τις γνώσεις του), κατάφερε να κερδίσει το Χάλκινο μετάλλιο στη 23ο Παγκόσμια Ολυμπιάδα Βιολογίας. Ο 18χρονος μαθητής από τη Θεσσαλονίκη, τελείωσε φέτος το Λύκειο, συμμετείχε στις Πανελλήνιες εξετάσεις και πέρασε στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών, της Πολυτεχνικής Σχολής Α.Π.Θ.
Σκέφτεται από τώρα το Μεταπτυχιακό και μια ακαδημαϊκή καριέρα, όχι όμως απαραίτητα στην Ελλάδα. Στη Παγκόσμια Ολυμπιάδα στη Σιγκαπούρη καταπιάστηκε με την λύση πειραμάτων για το διαχωρισμό DNA, ολοκλήρωσε με επιτυχία ένα οικολογικό πείραμα και ανέπτυξε μια μελέτη μικροβιακών καλλιεργειών.
Ταπεινός, προσηλωμένος στο στόχο του θεωρεί ότι τα πάντα μπορούν να κατακτηθούν με επιμονή, κόπους και απεριόριστη δουλειά.
Μη ξεχνάμε ότι η Βιολογία και τα Μαθηματικά δε διδάσκονται όπως σε άλλες χώρες, για να προσφέρουν ερείσματα και προοπτικές εξέλιξης στους μαθητές. Ο Κωνσταντίνος προπονήθηκε από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα από το Τμήμα Βιολογίας και το Τμήμα Κτηνιατρικής για να καταφέρει να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις της Ολυμπιάδος.
«Ηταν μια πολύ σημαντική εμπειρία, δύσκολη, καθώς έπρεπε να απαντήσουμε σε δύο κομμάτια, ένα θεωρητικό και ένα πειραματικό. Στον διαγωνισμό συμμετείχαν 250 μαθητές και μαθήτριες από 60 χώρες του κόσμου και ο ανταγωνισμός ήταν μεγάλος», δηλώνει ο ίδιος.
Ακόμη ένα μέλος της αποστολής, η Ευφροσύνη Κορωναίου, από το 2ο Λύκειο Χαλκίδας πήρε έπαινο, ενώ στην ελληνική αποστολή συμμετείχαν ακόμη η Αγάπη Ρισσάκη από το 2ο Λύκειο Γλυκών Νερών Αττικής και η Ειρήνη Κωνσταντινίδου από τα Εκπαιδευτήρια Μαντουλίδη της Θεσσαλονίκης - όπως και ο Κ. Σαμαράς-Τσακίρης. Παιδιά με όνειρα, γνώσεις, επιθυμίες, χτίζουν ένα καινούργιο μέλλον

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση